Promoveren op je hobby

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Universiteit Utrecht is op zoek naar vier tot zes 'amateur-geleerden' die willen promoveren op hun hobby. Mensen die in hun vrije tijd kennis over een bepaald onderwerp hebben opgedaan, kunnen aan de Universiteit van Utrecht een bul halen voor hun meest geliefde onderwerp.

Vragenvuur
De 'promoties' vormen onderdeel van de festiviteiten rond de heropening van het Academiegebouw aan het Domplein. Dit gebouw werd 108 jaar geleden door de Utrechtse burgerij aan de universiteit geschonken. De uitverkorenen promoveren in het eerste weekeinde van november. Zij moeten voor een zaal met familie, vrienden en wetenschappers in een halfuur vertellen wat ze van hun hobby afweten. Daarna worden zij, net als echte promovendi, onderworpen aan kritische vragen van hoogleraren en andere deskundigen van de onderwijsinstelling.

Hoewel de universiteit in eerste instantie op zoek is naar deskundigen afkomstig uit Utrecht maken ook originele aanmeldingen van hobby-promovendi uit de omgeving van Utrecht een kansje, zo laat de woordvoerster weten.