FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 augustus 2002

Britse jongen veroordeeld voor vampiermoord

Sisimo, gerritdekzijl, Flying_Vee en Dutchfrank hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige Britse student is veroordeeld tot 12 jaar cel, vanwege zijn obsessie voor vampiers. Een rechter achtte hem vandaag schuldig aan de moord op en het drinken van bloed van zijn 90-jarige plaatsgenote Mabel Leyshon.

De jongen vermoordde de vrouw in november vorig jaar toen zij televisie zat te kijken in haar huis in het plaatsje Llanfairpwllgwyngyl in het noorden van Wales. De jongen bracht de vrouw 22 messteken toe, rukte vervolgens haar hart eruit en dronk het bloed op dat uit het lichaam van de vrouw liep.

'Waarom je op deze manier hebt gehandeld is moeilijk te begrijpen', zei de rechter, 'maar ik neig naar de conclusie dat je inderdaad geobsedeerd was door vampiers, dat je echt geloofde dat deze mythe waar was, dat je dacht onsterfelijk te worden door andermans bloed te drinken en dat je dat idee onweerstaanbaar vond.'

Een maand vóór de moord op de vrouw vond er ook al een incident plaats. De jongen werd toen aangehouden, nadat hij een 16-jarig Duits meisje met geweld had gedwongen hem in zijn nek te bijten, omdat hij dacht dat ze een vampier was. Zo hoopte hij ook vampier te worden.

Keroppi en verhaaltjes uit de oude doos

Keroppi en verhaaltjes uit de oude doos

Toen ik onder mijn bed kroop om de oude schriften, bezaaid met stofnesten, maar eens eindelijk op te gaan ruimen keek ik per toeval in een oud wiskunde schrift. Daar stonden niet alleen sommetjes waarvan ik nu dacht "hoe heb ik dat ooit moeilijk kunnen vinden?" maar ook een tweetal verhaaltjes.

Deze verhaaltjes had ik opgeschreven om ze ooit eens vergezeld van een sollicitatiebrief naar de crew van de frontpage te versturen. Columnist worden leek me wel wat. Maar toen ik 2 dagen erna ze weer terug las vond ik het niveau toch een beetje te laag. Wie zou dit nou toch leuk vinden? En het idee verdween met het schriftje in de krochten onder mijn bed.

Nu, zo'n 3 jaar verder, las ik met glimlach rond mijn lippen de twee korte stukjes. En eigenlijk wilde ik ze jullie niet onthouden. Dus hier, alsjeblieft, 2 verhaaltjes die ik ooit als 15-jarige heb geschreven

Keroppi en de schoenen

Hard moest ik er altijd om lachen, vrouwen die vertelden dat ze een 'schoenentic' hadden. Wanhopig beschreven dat iets in hen hun dwon om toch maar weer nieuwe schoenen te kopen, hoewel ze wisten dat er nog 50 paar in de kast stonden.

Tsss, dacht ik, wat is er zo leuk aan zoveel schoenen? En hoe kunnen schoenen je nou dwingen om ze te kopen?
Ikzelf kocht iedere winter en zomer ik paar schoenen, that’s it!
Tot ik laatst doormaakte wat als deze vrouwen meemaken wanneer ze een schoenenwinkel betreden.

Ik had een vrije dag (leve de themadagen voor leraren!) en besloot deze dag te besteden aan mijn passie: shoppen. Na al een tijdje doorgebracht te hebben in krappe pashokjes met spiegeld die je niet bepaald mooier maken, kwam ik lang Sasha Shoes. Eigenlijk uit gewoonte liep ik naar binnen om te kijken wat voor aparte schoenen ze nu weer in het assortiment hadden.

En toen zag ik ze… Vanaf het rek keken ze me aan… Doc. Martens, diep paars met glimmertjes erin. Ik had weg moeten lopen! De winkel uit!
Maar nee, wat deed ik, ik ging ze passen.
De schoenenverkoopster zag de ontoerekeningsvatbare blik in mijn ogen en snelde naar mij toe. Zoals ze vast heeft geleerd op een cursus, veranderde ze van een ongeinteresseerde trut in een begrijpende en slijmende 'vriendin'.

De rationele gedachten die door mijn hoofd vlogen (zoals: ze zijn duur, wie weet zie je verderop leukere schoenen, denk er eens rustig over na) neutraliseerde ik met onzinnige gedachten als: ze zijn mooi, ze zitten lekker, ze staan leuk bij mijn nieuwe truitje.

Voordat ik het wist haalde ik mijn pinpas door het apparaat en zag een groot deel van mijn kleedgeld in de kassa van Sasha Shoes verdwijnen.
Gelukkig kreeg ik geen spijt van mijn impulsieve aankoop. Zo trots als een pauw kwam ik op school. Toen geen enkele vriendin dan een uur mijn nieuwe schoenen had ontdekt besloot ik ze maar een hint te geven (nouja, hint?). Ik duwde mijn schoen onder hun neus en vroeg: "Nou! Wat vinden julllie ervan?"

En zoals het goede vriendinnen betaamt begonnen ze gelijk te roepen hoe mooi ze waren (gelukkig meenden ze het ook nog).
Ha! mijn dag kon niet meer stuk.


Keroppi en de THT-datum

Spinnen? Ik ben de eerste die dit vriendelijke insect aan zijn pootje optilt en ergens veilig ver weg van de gillende meute zet.
Grote honden? Toen ik nog in het asiel werkte stapte ik zonder vrees in de hokken van de ergste honden om ze aan te lijnen en ze naar de speelplaats te brengen.
Onweer? Als ik in mijn bed lig vind ik het alleen maar knusser als de regen tegen de ramen slaat en het dondert en bliksemt.

Nee, voor de bovenstaande dingen heb ik geen fobie. Waar je me wel de stuipen op het lijf mee kan jagen zijn producten die 'over de datum' zijn. Een rare gedachte kronkel in mijn hersenen doet mij denken dat om klokslag 12 uur 's nachts het heerlijk eetbare voedsel verandert in bedorven voedsel met de werking van sneldodend gif.

Waar het precies vandaan komt weet ik niet, maar ik vermoed dat het door mijn oma komt. Zij is namelijk overdreven zuinig en echt iemand die dingen invriest, weer ontdooid, wederom invriest enz. enz.
Omdat ik dus twijfel aan de kwaliteit van haar voedsel eet ik niet al te veel bij haar. Maar tijdens 1 van de bezoekjes heeft ze van mijn voorzichtigheid een fobie gemaakt.

Het was een verplicht nieuwjaarsbezoekje en we bleven eten. De friet kwam van de frituur, dus dat was het probleem niet. Tijdens het tafeldekken ontdekte ik dat de mayo al drie maanden over de datum was.

Ik rende naar mijn vader die op het punt stond om naar de snackbar te vertrekken en smeekte hem om mayo van de snackbar mee te nemen.
Mijn oma, die mijn wanhoopskreet hoorde, schudde haar hoofd en zei: "Tss, een halve pot mayo weggooien! In de oorlog…"

Na de hele maaltijd verorberd te hebben fluistert mijn moeder in mijn oor: "Je vader heeft je net gered hoor".
Wat bleek, mijn oma wilde ons ook vruchtjes uit blik serveren. Mijn vader vond ze er toch wel raar uitzien en controleerde de datum. Die was al 3 jaar (3 ja!) geleden verstreken.
Vastbesloten om nooit meer een hap bij mijn oma te eten stapte ik die avond de auto in.

Eigenaar supermarkt doodgeschoten

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een supermarkt in Krimpen aan den IJssel is vanmiddag een man doodgeschoten. Voorbijgangers hoorden een harde knal vanuit de supermarkt komen. De gealarmeerde politie, die snel ter plaatse was, trof de man zwaargewond aan in de supermarkt. Kort daarna overleed het slachtoffer.

Het blijkt dat het slachtoffer de 34-jarige eigenaar was. Later vandaag is een verdachte aangehouden. Over de toedracht en de identiteit van de arrestant kon een politiewoordvoerder nog niets zeggen. Tevens is onduidelijk of het om een overval gaat.

Onderzoek na alcoholvergiftiging 16-jarige

De Groninger regiopolitie stelt een onderzoek in naar discotheek Night Fever te Winschoten. Onlangs moest een 16-jarig meisje na een bezoek aan deze discotheek in het ziekenhuis worden opgenomen wegens een alcoholvergiftiging.

Het meisje had meerdere glazen sterke drank tot zich genomen, waarna ze met een alcoholpromillage van 3,3 in kritieke toestand op de intensive care werd opgenomen. De ouders van het meisje hebben aangifte bij de politie gedaan.

Volgens de wet mag er geen sterke drank aan personen onder de 18 jaar worden geschonken. Afhankelijk van het resultaat van het onderzoek zou de gemeente kunnen besluiten de discotheek tijdelijk of definitief te sluiten.

Brits echtpaar in cel vanwege snoeien heg

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 57-jarige Malcolm Girling en zijn 54-jarige echtgenote Marlene moeten 28 dagen de cel in, omdat ze de heg die hun erf van dat van de buren scheidde hebben geknipt. De rechter had het Britse echtpaar uitdrukkelijk bevolen de heg niet te snoeien, maar dat deden ze toch.

De buren, John en Lynda Williams, hadden om het gerechtelijk bevel gevraagd, nadat Malcolm Girling had gezegd de heg te willen te snoeien. De buren hadden al vaker ruzie met elkaar. De politie heeft herhaaldelijk een einde moeten maken aan ruzies tussen de twee echtparen. De heg was slechts één van discussiepunten.

Volgens buurman John Williams was er geen sprake van het beschaafd snoeien van een heg, maar ging het echtpaar Girling de heg met kettingzagen en graafmachines te lijf. De kinderen van het veroordeelde echtpaar reageerden geschokt op het vonnis. 'Mijn moeder heeft zelfs nog nooit een parkeerbon gehad. Nu zitten ze in de gevangenis.'

Overigens komen in Groot-Brittannië geregeld ruzies over oprukkend gebladerte. Er is zelfs een heuse organisatie, Hedgeline, die mensen bijstaat die last hebben van de coniferen van de buren.

Kort FOK! filmnieuws - Week 31

Iedere week zal FOK! je kort filmnieuws brengen. Deze week dus voor het eerst, met meteen een aantal leuke en interessante berichten:

Star Wars: Episode II op DVD in november
De Star Wars-fans kunnen er op 12 november weer voor gaan zitten, want dan wordt de DVD van 'Episode II: Attack of the Clones' uitgebracht. November is sowieso al een goede DVD-maand, aangezien een week voor de release van Star Wars de DVD van 'Spider-Man' te koop zal zijn. Op 12 november zal ook de Special Extended Edition van 'Lord of the Rings: The Fellowship of the Rings' worden gereleased. Deze editie bevat vier DVD's.


Spielberg en Hanks werken aan Lincoln-film?
Alhoewel het nog maar een gerucht is, melden verschillende bronnen dat Tom Hanks en Steven Spielberg een soort 'biografie-film' gaan maken over de 16e Amerikaanse president Abraham Lincoln. De film zou zich vooral gaan bezighouden met de periode rond de Civil War.

Gangs of New York bijna klaar
Het hele project heeft bijna een jaar vertraging gehad, maar eindelijk is het dan toch zo ver. Martin Scorcese, de regisseur, heeft aangekondigd dat zijn bijna drie uur durende epos Gangs of New York over een paar weken definitief klaar zal zijn. De kosten van de film worden geschat op ongeveer 90 miljoen dollar.

Nicole Kidman en haar charmes voor Vin Diesel
Het gerucht doet de ronde dat Nicole Kidman en Vin Diesel samen zijn gespot in een restaurant. Nou is dat niet eens zo onlogisch, aangezien ze samen aan een geheim project werken, maar verschillende personen in het restaurant wisten te melden dat Kidman zeer gecharmeerd was van Diesel. Overigens is Vin Diesel binnenkort te zien in de spectaculaire actie-film Triple X



Jim Carrey laat zijn komische talenten weer zien
Na een aantal serieuzere rollen (zoals in 'The Majestic'), zal Jim Carrey binnenkort weer te zien zijn in een komische film. De humoristische acteur speelt een tv-verslaggever die God speelt en van de 'echte' God de kans krijgt dat te laten zien. Carrey krijgt een dag de macht van God en wordt meester over het universum. De film, die Bruce Almighty zal gaan heten, wordt geregisseerd door Tom Shadyac. Hij werkte eerder samen met Carrey in 'Liar Liar' en 'Ace Venture: Pet Detective'.

Tommy Lee Jones wil nog wel een keer in het zwart
Het tweede deel van 'Men In Black' is nog maar net in première in Nederland, maar Tommy Lee Jones laat nu al weten mee te willen werken aan het derde deel. Of deze komt is nog onduidelijk. Tommy Lee Jones had na een aantal serieuzere rollen zin in iets anders en begon met 'Men In Black'. De ervaring van lachende mensen in de zaal was voor Tommy Lee Jones een nieuwe ervaring. Een positieve, want hij beschouwd de opnameperiodes van de twee films als de beste tijd in zijn leven. Tegen een derde deel van 'Men In Black' zou hij daarom ook zeker geen 'nee' zeggen.


Heb jij een nieuwtje, gerucht of iets anders wat we eventueel in dit wekelijkse nieuwsitem zouden kunnen plaatsen? Meldt het ons via de newssubmit!

'Dopingbeleid WK voetbal en Tour belachelijk'

BananaWorld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het hoofd van het wereld antidopingbureau WADA, Dick Pound, heeft fel uitgehaald naar het dopingbeleid in het voetbal en het wielrennen. De Canadees is boos, omdat onafhankelijke waarnemers deze zomer geen toezicht mochten houden bij dopingcontroles tijdens het WK voetbal en de Tour de France.

Volgens de FIFA was het niet nodig dat officials zonder medische achtergrond gekwalificeerde dokters op de vingers keken. Volgens Pound is dit 'onzin'. 'Ook als je geen dokter bent, kan je toch kijken of de procedures worden gevolgd.'

Pound vindt dat het voetbal in dit opzicht zijn geloofwaardigheid heeft verloren. 'Er zijn veel sportbonden die zich zo ontkennend opstellen. Ze zeggen: we hebben geen probleem met doping in bepaalde takken van sport, dus het is geen issue voor ons. Maar er is geen sport of land dat geen risico loopt.'

WADA was wel aanwezig bij de Tour de France en vroeg aandacht bij renners en teams voor doping. Pound vond echter dat de de zaak rond de Spaanse rijder Igor Gonzalez de Galdeano de noodzaak van waarnemers aantoonde. De renner testte positief op het verboden middel salbutamol, maar had een medisch attest.

Gonzalez de Galdeano gebruikt het middel tegen astma. WADA stelt echter dat de bij hem gevonden waarde boven de limiet van 1000 nanogram lag, waardoor er sprake was van doping. 'Die Spaanse gast zat op 1369. Deze zaak laat nou precies zien waarom toezicht nodig is', aldus Pound.

Van Der G. gaat niet naar zitting

Volkert van der G. zal op 9 augustus niet aanwezig zijn op de eerste zitting van de ''moordzaak Fortuyn''. Zijn advocaten hebben vandaag laten weten dat Volkert de zitting aan hem voorbij zal laten gaan.

Overigens wordt op deze eerste rechtbankzitting de zaak niet inhoudelijk behandeld. Het is een zogenaamde pro-formazitting; er wordt alleen bepaald wanneer het proces echt begint.

Cameratoezicht onrechtmatig

Verder bleek vandaag dat het permanente cameratoezicht waaronder Van Der G. staat, in de eerste weken van zijn gevangenschap onrechtmatig was. Dat heeft de Raad voor de Strafrechtstoepassing bepaald.

Op 5 juli veranderde toenmalig minister Korthals van Justitie echter met een noodmaatregel de wet. Over de situatie na die ingreep heeft de raad géén oordeel geveld.

De advocaten van Van der G. zijn tevreden over de uitspraak. Alhoewel dit niet betekent dat het cameratoezicht nu meteen verdwijnt. Er ligt nog een beroep van de juristen bij de raad over het cameratoezicht na de datum van 5 juli. Die uitspraak wordt eind augustus verwacht.

Turks parlement voor afschaffen doodstraf

In Turkije heeft het parlement vandaag ingestemd met het afschaffen van de doodstraf in vredestijd. 256 parlementsleden stemden voor-, 162 tegen het voorstel. Het afschaffen van de doodstraf is een belangrijk punt voor de toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

Het voorstel leidde tot verhitte debatten tussen de parlementariërs, omdat de gevangen leider van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, Abdullah Öcalan, zo onder de doostraf uit zou kunnen komen.

Broer Okan O. wees plek lichamen aan

De dinsdagavond opgegraven lichamen in de duinen tussen Bergen en Egmond zijn voor 99.9% zeker van Marion Van Buuren en haar dochtertje Romy. De moeder van Marion, Corrie Van Buuren, heeft gezegd dat een broer van Okan O. de plek in de duinen heeft aangewezen.

Afgelopen dinsdagavond gingen de ouders van Marion met die broer naar duinen, alwaar hij de plek aanwees waar ze begraven lagen. Daarop schakelden de ouders de politie in. ''De politie is nog bezig met het verrichten van sectie op de lichamen maar ik weet voor 99,9 procent zeker dat ze het zijn. Aan de ene kant ben ik opgelucht dat ze zijn gevonden, maar aan de andere kant is het ook een afknapper. Je durft er toch niet aan te denken dat ze er niet meer zijn, aldus een bedroefde en opgeluchte Corrie Van Buuren.

De politie heeft vanaf begin-af-aan gedacht dat de in 1998 overleden Turkse crimineel Okan O. achter de verdwijning zat. Hij was de vriend van Marion en de vader van haar dochtertje.

Op Radio 2 liet Peter R. De Vries vanmiddag ook al weten ervan overtuigd te zijn dat de lichamen van Marion en haar kindje zijn. Ook het team van TROS vermist is die mening toegedaan. Zij condoleren de ouders met het verlies op de site van Vermist.

In juni verdubbelde het OM de beloning voor de gouden tip in de zaak naar 25.000 euro.

Om 16:00 is er een persconferentie in Alkmaar over deze zaak.
-

Zie ook: Lichamen Marion en Romy van Buuren waarschijnlijk gevonden

Dossier Marion van Buuren bij Peter R. de Vries

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden

Met het vermoeidheid van de gezellige zomerfeesten nog in de benen en de komende vakantie al in mijn hoofd was het vorig weekend een mooi moment om een hele rustige verjaardag te vieren. 25 Jaar geleden kwam ik ter wereld. Baccara stond met de hit Yes sir I can boggie op nr 1 in de top 40 en als je je bedenkt dat nu Shakira -de beroemdste Zuid-Amerikaanse sloerie- op 1 staat met het totaal onverstaanbare nummer Underneath Your Clothes kun je je afvragen of er de afgelopen 25 jaar sprake is geweest van vooruitgang.

VVD Groningen wil kamernood aanpakken

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VVD in de Groningse gemeenteraad wil een aparte stichting in het leven roepen die zich moet gaan inzetten voor studentenhuisvesting.

Volgens de VVD is de kamernood onder studenten toch aanzienlijk groter dan werd gedacht. De gemeente Groningen heeft zelfs maatregelen genomen om de verhuur van kamers door particulieren te stimuleren. Er wordt ook gedacht aan de bouw van een grote woonboot voor studenten, een schip dat gebouwd zou moeten worden bij een scheepswerf in het Groningse waterhuizen.

Eerder deze maand sijpelden er al berichten door dat ook in andere grote steden zoals Utrecht en Rotterdam de kamernood weer aan het groeien is. Als verklaring voor de nieuwe woningnood wordt gegeven dat de koop- en huurprijzen van woningen dusdanig hoog zijn dat oud-studenten langer in hun studentenwoning blijven hangen waardoor er geen plek vrijkomt voor de nieuwe lichting.

Ouders chauffeur Lady Di willen eerherstel

De ouders van Henri Paul, de chauffeur van de auto waarin de Britse prinses Diana in de zomer van 1997 in Parijs verongelukte, willen dat de naam van hun zoon in ere wordt hersteld.

De ouders stellen dat de onderzoekers van het ongeluk ten onrechte geconcludeerd hebben dat Paul dronken achter het stuur zat en te snel reed. Het echtpaar zegt zeker te weten dat zoon Henri niet had gedronken. Tevens vermoeden ze dat het onderzochte bloed niet van hem was. Zij hebben de Franse regering dan ook verzocht de bloedmonsters over te dragen zodat het DNA-profiel kan worden vastgesteld.

Volgens mevrouw Paul werden er op de dag dat er op het lichaam van Henri Paul autopsie werd gepleegd maar liefst dertig andere autopsies verricht. "Je kunt je voorstellen dat er een verwisseling heeft plaatsgevonden", zei ze.

De vader van Diana's vriend Dodi Al Fayed, de steenrijke Mohammed Al Fayed, roept al langer dat het ongeluk niet alleen te wijten was aan het rijgedrag van Henri Paul. Hij stelt dat de fatale crash het gevolg was van een moordcomplot door mensen die het niet op prijs stelden dat zijn zoon een verhouding had met de prinses.

De ouders van Paul zeggen hun rechtszaak te betalen met giften van vrienden. Al Fayed is niet bij de zaak betrokken.

Krater gevonden in de Noordzee

marco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 10 meter onder de bodem van de Noordzee, is het restant van een grote krater gevonden. De wetenschappers die de krater ontdekt hebben zeggen dat de krater, die een doorsnee heeft van 20 Km, zo'n 65 miljoen jaar geleden is ontstaan, nadat een komeet op aarde insloeg. Zij vermoeden dan ook dat deze komeet het einde heeft gemaakt aan het leven van de dinosauriers. De krater werd ontdekt door middel van seismologische apparatuur, bedoeld om olievelden op te sporen.

De vermoedelijk ingeslagen komeet had destijds een diameter van 120 meter en een gewicht van meer dan twee miljoen kilo.

Veel oud-politici op wachtgeld

RoelerMF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar liefst 101 oud-bewindslieden en voormalige Kamerleden ontvangen op dit moment wachtgeld, zo blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. Meer dan 80 van hen verlieten de politiek al vier jaar geleden of nog eerder; zij hebben nog steeds geen volledige baan. Na afloop van de verkiezingen in mei kwamen er 20 politici bij.

Gemiddeld ontvangen ex-politici 2.400 euro bruto per maand. Ze kosten de overheid per jaar bijna 3 miljoen euro. Ook politici die moeten vertrekken door eigen schuld, krijgen wachtgeld. Zo kan Philomena Bijlhout de komende twee jaar in totaal 154.000 euro tegemoetzien.

Maar ook ex-Kamerlid Tara Singh Varma (GroenLinks) en haar PvdA-collega Evan Rozenblad behielden na hun aftocht uit de Kamer eveneens het recht op wachtgeld. Singh Varma zei vorig jaar dat zij stervende was aan kanker, en Rozenblad verfraaide in 1994 zijn cv met twee niet afgeronde studies.

De Tweede Kamer gaat na de vakantie debatteren over een beperking van de regeling.

Zweeds hooligan doodgeslagen

Niles had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige voetbalfan is in Zweden overleden aan de gevolgen van een gevecht tussen fans van AIK Stockholm en IFK Göteborg.

Bij de vechtpartij had de man in kwestie een hersenbeschadiging opgelopen. Hij werd in het park achtergelaten en lag uiteindelijk nog enkele dagen hersendood in het ziekenhuis voordat hij officieel overleden werd verklaard.

Nog niet eerder kwam een Zweedse hooligan om het leven.

Zelfstandigen verdienen minder

Uit onderzoek van het Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf blijkt dat het gemiddelde besteedbare inkomen van zelfstandigen in de jaren negentig sterk gedaald is.

In 1998 verdienden ondernemers gemiddeld zelfs minder dan mensen in loondienst. Het EIM keek naar de inkomens van 280.000 mensen tussen 1977 en 1998. Tot 1990 hadden zelfstandigen nog 50% meer te besteden dan mensen in loondienst. Van 1990 tot 1998 daalde het inkomen van de ondernemers echter sterk, onder meer door het grote aantal starters en door de opkomst van deeltijdwerk.

Jos Verstappen wellicht vervanger Frentzen

_michiel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Omdat Heinz-Harald Frentzen per direct het team van Arrows verlaten heeft, bestaat er een kans dat Jos Verstappen weer in de Arrows ploeg komt.

Volgens de Arrows site wordt de nieuwe coureur binnenkort bekend gemaakt. Huub Rothengatter reageert op een vraag of dat misschien Verstappen wordt met: "Als Arrows Jos terug wil hebben in hun team, dan zijn zij nu aan zet. Wij staan altijd open voor discussie, en willen elke mogelijkheid bespreken. Maar door alleen Jos te laten rijden zijn uiteraard de juridische problemen met Arrows nog niet opgelost."

De kans bestaat dus, maar in ieder geval moeten eerst alle juridische problemen van tafel zijn. En het is natuurlijk nog maar de vraag of dat lukt op zo'n korte termijn.

Nieuwe presentator Big Brother IV bekend.

Abraracourcix had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De opvolger van het TV-programma "Big Brother" is bekend. Martijn Krabbe zal Patty Brard opvolgen. In September start er weer een nieuwe reeks uitzendingen over de bewoners van het huis in Almere. Dit bracht Yorin vandaag naar buiten.

Op 1 september zal Krabbe zijn debuut maken met een anderhalf uur lang durende uitzending, waarin onder meer de bewoners worden geïntroduceerd. Vervolgens zal hij wekelijks, op donderdag, de live-uitzendingen gaan presenteren.

Microsoft wijzigt licentie met Windows2000-SP3

V2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die Service Pack 3 willen installeren, voor het Windows 2000 besturingssysteem, zullen heel goed de EULA (End User License Agreement) moeten doornemen. In de EULA staat namelijk, als je ermee instemt, dat Microsoft verschillende soorten informatie mag opsturen naar een centrale server. Het gaat hierbij om de "Windows update" en "Automatic Update" software. De informatie die meegezonden wordt is het Operating System versie nummer, Product Identificatie nummer, het versie nummer van Internet Explorer, Verschillende versie nummers van andere software, zoals Mozilla of Opera en de Plug and PLay ID nummers van verschillende hardware.

Als je het hier niet mee eens bent dan moet je Service Pack 3 dus niet installeren, aangezien deze twee "features" automatisch worden geinstalleerd door de update. Mocht je de EULA willen nalezen, klik dan hier.

Lichamen Marion en Romy van Buuren waarschijnlijk gevonden

Wegertje, Bornholio, coelho en M@rk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Noord-Holland-Noord heeft naar alle waarschijnlijkheid de lichamen van Marion en Romy van Buuren uit Bergen opgegraven. Het tweetal was sinds juni 1997 vermist. Marion was ten tijde van de verdwijning 19 jaar, Romy was slechts één jaar. Waar de lichamen zijn gevonden is door de politie nog niet bekend gemaakt.

De verdwijning kreeg landelijke bekendheid toen Peter R. de Vries een groot aantal shows hier aan wijdde. De hoofdverdachte was de ex-vriend van Marion, Okan O. In mei 1998 overleed hij in het gevangenishospitaal in Scheveningen aan de gevolgen van kanker.

De politie Noord-Holland-Hoord houdt vanmiddag om 16.00 uur over deze opgraving een persconferentie.

Relevante links:

Frentzen per direct weg bij Arrows

nookie, Doopy-X- en Abraracourcix hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Arrows en Heinz-Harald Frentzen zijn per direct uit elkaar. "Heinz wilde vanwege de onzekerheid binnen het team niet blijven. Wij wilden hem niet tegenhouden. Ik wens hem heel veel succes en wil hem bedanken voor zijn inzet voor Arrows," aldus Tom Walkinshaw.

Frentzen is na twaalf races de eerste coureur die het seizoen niet afmaakt. Hij heeft geen vertrouwen in het oplossen van de financiële problemen binnen het Britse team. "Het team heeft veel potentie en ik hoop dat het in staat alle problemen op te lossen en de doelen te bereiken", aldus Frentzen.

Wie de Duitser zal vervangen en naast Enrique Bernoldi plaats zal nemen maakt het team de komende dagen bekend.

Katten ziek van rokende baasjes

Dark Blue (Heidi) en Star666 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Katten waarvan de baasjes thuis roken hebben meer risico op bepaalde soorten van kanker. Dit is gebleken uit een studie van dierenartsten in de Verenigde Staten. Katten hebben vooral een verhoogd risico op lympheklierkanker, driekwart van de katten sterft hieraan binnen een jaar na de diagnose.

Als iemand thuis rookt is de kans op de ziekte tweemaal zo groot als een kat of poes van een niet-rokend baasje. Wanneer het beest al vijf jaar passief meerookt is de kans zelfs driemaal zo groot. Met twee rokers in huis worden vier keer zoveel dieren ziek als hun rookvrije soortgenoten.

De onderzoekers hopen dat hun conclusies zal leidden tot mensen die besluiten te stoppen met roken. "Ik weet dat er veel mensen zijn die niet willen stoppen om hen zelf of hun gezin, maar wel voor hun huisdier", aldus een van de wetenschappers.

Overigens willen de artsen nu hetzelfde onderzoek uitvoeren bij honden. Men verwacht dat zij minder hinder ondervinden van passief roken. Dit zou komen doordat honden vaker worden gewassen en buiten zijn, en de katten de rook meer in hun vacht opnemen

Frentzen verlaat Arrows per direct

Heinz-Harald Frentzen , heeft te kennen gegeven per direct het britse team te verlaten.

"Heinz-Harald heeft ons laten weten dat de onzekerheden over het arrows team hem deze beslissing heeft laten nemen wij als Arrows willen hem natuurlijk niet in de wegstaan en wensen Heinz-Harald het allerbeste en willen hem bedanken voor de afgelopen 12 races" ,aldus Tom Walkinshaw

De vervanger van Frentzen zal in de loop van de week bekend gemaakt worden.

Londense zaak zoekt chocoladeproever

Een van de chicste levensmiddelzaken in Londen, Fortnum & Mason, zoekt een chocoladeproever. Hij of zij kan rekenen op een jaarsalaris van 35.000 pond (55.000 euro).

De proever zal de hele wereld over reizen om zoveel mogelijk soorten chocolade te proeven en kiest de beste soorten voor de bemiddelde clientèle van de zaak.

Het bedrijf wordt overspoeld met sollicitaties. Niet iedereen die zich meldt, lijkt een kans te hebben. Zo solliciteerden arbeiders in de metaalindustrie, niet omdat zij ervaring hebben, maar omdat zij van chocolade houden.

Uruguayanen plunderen supermarkten

In de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo worden winkels en supermarkten geplunderd. Groepen mensen vielen al zeker dertien zaken binnen.

De ongeregeldheden waren voor het kabinet een aanleiding om een spoedzitting te houden. Achteraf wilden de ministers slechts kwijt dat de plunderingen geplande acties moeten zijn geweest.

Dinsdag besloot de regering om alle banken te sluiten wegens de aanhoudende kapitaalvlucht. Uruguay zit al jaren in een economische crisis. In het buurland Argentinië leidde soortgelijke taferelen een half jaar geleden tot dagenlange onrust in het land.

96-jarige man wil nog een zoon

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 96-jarige Nepalese man is voor de achtste keer getrouwd en hoopt, na 30 dochters te hebben gekregen, eindelijk op een zoon. Dhanarup Sejuwal uit West Nepal is bang voor verdoemenis als er geen zoon is die de plechtigheden en rituelen kan uitvoeren na zijn overlijden. De man huwde de 35-jarige Sunpura na de dood van zijn zevende vrouw, aldus de Kathmandu Post.

Een inwoner uit hetzelfde dorp meldt desgevraagd dat de man nog 'actief en sterk' is. De krant meldde verder dat de bruid 'trots is om de vrouw te zijn van een man die bijna een eeuw oud is'.

Volkert Van Der G. wil geen infuus-voeding

De man die verdacht wordt van de moord op politicus Pim Fortuyn, Volkert van der G., wil geen infuusvoeding als hij door zijn hongerstaking in coma raakt. Daartoe wil Van der G. een wilsverklaring tekenen waarin wordt vastgelegd dat hij dwangvoeding weigert.

Volgens Van Der G.'s advocaten is de conditie van de verdachte, die wel vruchtensappen en koffie en thee met suiker drinkt, naar omstandigheden redelijk.

Wils-(on)bekwaam

Wanneer het slechter met Van Der G. zou gaan, zou justitie hem dwangmatig kunnen laten voeden. Om dat te voorkomen heeft hij besloten een wilsverklaring op te stellen. ,,Hij zegt nadrukkelijk dat hij geen voeding wil en ook geen dwangvoeding'', zeggen zijn advocaten.

Justitie heeft om een hongerstaker dwangmatig te laten voeden een wilsonbekwaamheids verkaring van een psychiater nodig. Die moet dat na onderzoek van een hongerstaker vaststellen. De advocaten van Van Der G. willen dat hij nu al wordt onderzocht door een psychiater, die dan juist moet vaststellen dat Van Der G. wilsbekwaam is.

ING personeel moet GSM inleveren

Nu het economisch minder voor de wind gaat moet in het Nederlandse bedrijfsleven de broekriem aangetrokken worden. Bij de ING-bank lijkt die bezuinigingsdrift echter absurde vormen aan te nemen nu een kwart van alle bankmedewerkers die een mobiele telefoon van de zaak hebben, opgeroepen zijn het ding binnen twee weken in te leveren.

Idioot
Op deze wijze hoopt de bank de torenhoge telefoonrekeningen een halt toe te roepen. De medewerkers zelf zijn furieus over de bezuinigingsmaatregel. "Volstrekt idioot", zegt een van de werknemers die zijn gsm straks kwijt is. "Dit kost meer dan het oplevert. Ik doe vrijwel al mijn zaken via de mobiel. Ik heb vanwege de nieuwe wet pas een carkit laten inbouwen. Die kan ik nu als asbak gebruiken", aldus de boze ING'er.

Promoveren op je hobby

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Universiteit Utrecht is op zoek naar vier tot zes 'amateur-geleerden' die willen promoveren op hun hobby. Mensen die in hun vrije tijd kennis over een bepaald onderwerp hebben opgedaan, kunnen aan de Universiteit van Utrecht een bul halen voor hun meest geliefde onderwerp.

Vragenvuur
De 'promoties' vormen onderdeel van de festiviteiten rond de heropening van het Academiegebouw aan het Domplein. Dit gebouw werd 108 jaar geleden door de Utrechtse burgerij aan de universiteit geschonken. De uitverkorenen promoveren in het eerste weekeinde van november. Zij moeten voor een zaal met familie, vrienden en wetenschappers in een halfuur vertellen wat ze van hun hobby afweten. Daarna worden zij, net als echte promovendi, onderworpen aan kritische vragen van hoogleraren en andere deskundigen van de onderwijsinstelling.

Hoewel de universiteit in eerste instantie op zoek is naar deskundigen afkomstig uit Utrecht maken ook originele aanmeldingen van hobby-promovendi uit de omgeving van Utrecht een kansje, zo laat de woordvoerster weten.

Jan de Bont regisseert Tombraider 2

Industry of cool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Lara Croft and the Cradle of Life" wordt de titel van het tweede deel van de serie Tomb Raider. De eer deze film te regisseren valt te beurt aan de Nederlandse regisseur Jan de Bont. Voor de hoofdrol is opnieuw actrice Angelina Jolie gestrikt, die in deze film op zoek zal gaan naar de doos van Pandora. De film zal in juli 2003 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Eind augustus begint De Bont aan de opnames van Lara Croft and the Cradle of Life in Engeland, Griekenland, Afrika en China. Angelina Jolie zal in de sequel opnieuw te zien zijn als de miljonairsdochter en archeologe Lara Croft. Ook haar vader, acteur Jon Voight, zal in de sequel opnieuw Lara's vader spelen.

In The Cradle of Life hoopt een Chinese maffiabende de mythologische Doos van Pandora in handen te krijgen, maar dat laat Lara natuurlijk niet zomaar gebeuren. Bekend is al dat er een achtervolgingsscène op de Chinese Muur zal plaatsvinden.

Profeet Mohammed zijn slippers gestolen

cREATiVe8500 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag zijn er door de politie in Lahore in Pakistan acht medewerkers van een moskee aangehouden. De acht worden verdacht van het stelen van slippers, die van de profeet Mohammed zouden zijn geweest. De slippers waren tentoongesteld in de Badshahi moskee in Lahore.

De verantwoordelijke voor de slippers en overige voorwerpen die van de profeet afkomstig zijn geweest, Mufti Ghulam Sarwar Qadri, heeft verklaard dat de slippers zijn gestolen uit een glazen kast uit de Badshahi moskee. Waarschijnlijk vanwege nalatigheid van de acht medewerkers. De Mufti vindt dan ook dat de acht gestraft dienen te worden.

De slippers maken onderdeel uit van een verzameling van drie paar slippers.


De Badshahi moskee in Lahore

Nederlandse militairen terug uit Afghanistan

Donderdagavond zijn 105 Nederlandse soldaten van de luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht teruggekeerd uit Afghanistan. Dit is de tweede groep militairen die in korte tijd is teruggekomen uit Afghanistan. Vorige week kwam er al een groep van 116 militairen terug naar Nederland.

De Nederlanders hebben in totaal drie maanden in Afghanistan gezeten. Hetzelfde aantal landgenoten zijn inmiddels aangekomen in Afghanistan. Ze nemen de werkzaamheden, van de troepen die teruggekeerd zijn, in zijn geheel over bij de internationale troepenmacht (ISAF) in Kabul.

Lijken van ilegalen aangespoeld in Spanje

Talk2me en DNA hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de Spaanse plaats Tarifa aan de Middellandse Zee zijn dertien lichamen van illegalen gevonden. Het vermoeden is dat de slachtoffers te maken hebben gehad met een schipbreuk.

Een woordvoerder van de Spaanse politie heeft verklaard dat alle slachtoffers zijn verdronken. De slachtoffers hebben nog wel getracht om zwemmend de Spaanse kust te bereiken. Bijna alle slachtoffers zijn afkomstig uit landen die zich in het zuiden van Afrika bevinden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.