Valse euro's (5 en 10) in Nederland opgedoken

Er zijn valse eurobiljetten in omloop in Nederland. In Veldhoven hebben onbekenden afgelopen week de vervalste euro's in omloop gebracht.

De biljetten doken op bij lunchroom Creme de la Creme in Veldhoven. Het gaat om twee biljetten van vijf en tien euro. Eigenaar J. Cremers van de lunchroom kwam zondag bij het opmaken van de kas over de hele week de valse biljetten tegen. ,,Ze waren nauwelijks van echt te onderscheiden. Pas onder de UV-lamp zag ik hele kleine verschillen.''

Normaal gesproken worden alleen biljetten van 50 euro en meer onder een UV-lamp op echtheid gecontroleerd. ,,Als je elk biljet moet controleren, ben je te veel tijd kwijt. Ik ben er nu bij toeval op gestuit, maar het zal me niets verbazen als er in ons land meer van die valse biljetten in omloop zijn. Op deze manier is iedereen te foppen, ook de banken'', zegt Cremers.

Overigens is er ook een vals biljet van 5 euro in Valkenburg aan de Geul ontdekt. Zondag werd al bekend dat er in Duisland goed uitziende vervalsingen van 50 euro in omloop waren.
-

Echtheidskenmerken euro biljetten.