FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 juli 2002

Wapenarsenaal in Frans bejaardentehuis

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse politie heeft in de kamer van een 68-jarige bewoner van een bejaardentehuis in Frankrijk een heel wapenarsenaal aangetroffen. Dit heeft de politie vandaag gemeld.

In totaal werden 130 wapens aangetroffen, waaronder verschillende geweren, sabels en zelfs een klein kanon. De directeur van het bejaardentehuis had de politie ingeschakeld, nadat een verpleegkundige door de bejaarde man was bedreigd met een pistool. De man moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen.

Abseilers geweerd uit watertoren

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Achterhoekse Eibergen worden abseilers geweerd uit de watertoren, uit vrees voor terroristische aanslagen.

De eigenaar van de toren (Vitens), heeft daartoe besloten. Directe aanleiding om het abseilen te verbieden van de toren zijn de aanslagen van 11 september in Amerika.

De organisator Sportwijzer Eibergen, is teleurgesteld.

Nederland wil code op sigaretten tegen smokkel

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland wil dat pakjes sigaretten een code krijgen om zo smokkel tegen te kunnen gaan. Een Nederlandse delegatie heeft hiervoor gepleit op een conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie in New York. Dit heeft het ministerie van Volksgezondheid vandaag laten weten.

Op de conferentie wordt gesproken over manieren om de smokkel van tabak te bestrijden. Door de tabakssmokkel lopen Nederland en andere landen accijnzen mis. Wanneer pakjes sigaretten allemaal een unieke code hebben, kan men nagegaan waar de sigaretten vandaan komen.

Man rukt ingewanden vrouw uit

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zuid-Afrika is een man opgepakt die een vrouw heeft vermoord door haar darmen uit haar lijf te trekken. De ongelukkige vrouw, Nomsa Rumbu (41), verloor 90% van haar darmen door de idiote daad van de dader; de 23-jarige Monde Nxazonke.

Nxazonke werd al door de politie verdacht van verkrachting. Hij achtervolgde Rumbu die met haar verstandelijk gehandicapte zoon naar huis liep. Daar verwijderde hij een deel van haar ingewanden door met zijn hand haar anus binnen te gaan. Haar zoon, die gedwongen moest toekijken, werd bedreigd met de dood en kon niet ingrijpen. De politie vermoed dat de dader voor zijn daad het slachtoffer eerst nog verkracht heeft.

District arts Dr Basil Wingreen, die Rumbu nog probeerde te redden in het ziekenhuis, zei dat hij in 45-jaar tijd nog nooit zoiets absurds was tegengekomen.

Austin Powers 3 breekt Box Office records

'Austin Powers in Goldmember', het derde Austin Powers deel met Mike Myers, heeft in de Verenigde Staten verschillende records gebroken.

Met een weekend opbrengst van 73,1 miljoen dollar was het niet alleen een record voor de maand juli, maar ook voor het genre komedie en de filmmaatschappij New Line.

Deze records zijn vooral indrukwekkend te noemen door eerder behaalde resultaten. Het eerste deel van Austin Powers haalde 'maar' 9,5 miljoen dollar binnen, en deel twee was goed voor een opening van 54,9 miljoen.

Het derde deel van Austin Powers bestaat uit een cast met grote namen. Zo zie je onder andere Tom Cruise, Steven Spielberg, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow verschijnen. Ook Britney Spears heeft een rolletje weten te bemachtigen. Eind augustus zal Mike Myers in Nederland te zien zijn.

Stichting Brein incognito op Campzone

Stichting Brein, een organisatie voor auteursrechten, houdt streng toezicht op illegale software tijdens het game-event Campzone. Campzone is een game-event waar ongeveer 1000 gamers twee weken in een tent, naast Six Flags, tegen elkaar spelen via een snel netwerk.

De controleurs lopen incognito en zien er op toe dat de bezoekers van Campzone geen illegale software downloaden, uitwisselen en/of gebruiken. Volgens de organisatie valt het echter mee en zijn er pas een handjevol waarschuwingen gegeven. Zij zouden namelijk niet alleen illegaal bezig zijn, maar daardoor ook de vooraf opgestelde voorwaarden negeren.

Buma/Stemra liet gisteren al weten dat de organisatie van Campzone maatregelen zou moeten nemen tegen illegale praktijken.

"Gamingevents draaien om het gamen"
Frank van den Dungen is voorzitter en organisator van Netgamez, een stichting die al jaren gamingevents voor honderden mensen organiseert. Hij laat in een interview weten dat "instanties als Brein, maar ook de media die over de zaak berichten, geen enkel idee hebben wat het fenomeen gamingevent precies inhoudt."

Volgens Van den Dungen zijn de illegale praktijken "te verwaarlozen" en draait het tegenwoordig veelal om het gamen op een supersnel netwerk. De stichting Netgamez ontmoedigt illegale praktijken door geen eigen FTP-server op te zetten, en in het reglement te wijzen op het eigen risico van het in bezit hebben van illegale software.

ABBA lanceert nieuwe website

Gioachino had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sind 1982 zijn de leden uit elkaar, maar het fenomeen ABBA bestaat nog steeds. In navolging daarvan is nu een nieuwe website van de band gelanceerd. Famestudios en Universal Music Sweden onderhouden de pagina.

Op abbasite.com is nieuws te lezen omtrent nieuwe releases, een forum voor fans, wallpapers, biografieën, foto's, video's en downloads.

De ABBA-leden zijn misschien gestopt maar de muziek leeft voort, begin jaren '90 begon de ABBA-revival al. De verzamel-cd ABBA Gold die in 1992 werd uitgebracht, werd meer dan 22 miljoen keer verkocht.

Orale sexepidemie in Amerika

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten begint het bedrijven van orale sex onder jongeren epidemische vormen aan te nemen. Met twaalf jaar wordt er al mee begonnen.

Een onderzoek van het blad Seventeen wees uit dat 55% van alle tieners het wel eens gedaan had. Op feestjes, op school, in de bus, het vindt overal plaats. Het is het nieuwste spelletje. Op sommige "orale sex feestjes" vormen de jongens een "trein", waarbij ze ieder bediend worden door een meisje.

Door velen wordt het zelfs niet gezien als sex, maar meer als een vriendendienst, "No big deal, nog onschuldiger dan een welterustenzoen," vond een 15-jarig meisje in "Oprah". Ook wordt het gezien als een manier om de gevaren van geslachtsgemeenschap te omzeilen, en de maagdelijkheid niet te verliezen. Jongens zien het vooral als 'cool', "Als je van vijf meisjes in één week orale sex krijgt, tel je mee."

Onder ouders is paniek ontstaan. "Twee jaar geleden zat mijn elf-jarige dochter nog met poppen te spelen, nu kwam ze thuis met de mededeling dat ze orale sex bedreven had bij een vriend. Ik was nog niet eens met sexuele voorlichting begonnen. En als dat wel zo was, was orale sex pas helemaal aan het eind gekomen. Ik had nooit verwacht dat ze hiermee zou begínnen."

Gevraagd naar de oorzaak van deze nieuwe trend, antwoordde een meisje: "Omdat je het overal ziet in films en video-clips. En omdat Bill Clinton het ook deed, en die noemde het ook geen sex!"

WO2 veteranen klagen VS aan

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Professor in rechten, Anthony D'Amato heeft namens 598 Tweede Wereldoorlog veteranen een aanklacht ingediend tegen de Verenigde Staten. Volgens de aanklacht zou de VS de Amerikanen op de Filipijnen geofferd hebben om zodoende mee te kunnen doen aan de oorlog, daarbij de Amerikanen gebruikend als lokaas voor de Japanners.

Uit opgedoken documenten blijkt dat orders zijn gegeven om ze geen paspoorten te geven. Hierdoor zouden 12.000 Amerikanen in de handen van de Japanners zijn gevallen en in kampen zijn gestopt.

Vakbond vreest boobytraps bij hennepkweek

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CNV Publieke Zaak is bezorgd over valkuilen en boobytraps in illegale hennepkwekerijen. In de hennepkwekerijen zijn verdedigingslinies aangebracht om indringers tegen te houden. De vakbond is bang dat brandweer- of politiewerknemers gewond kunnen raken als zij een hennepkwekerij in gaan.

Bij verscheidene brandweerkorpsen hebben zich al incidenten voorgedaan. Het is al voorgekomen dat, bij een brand in een hennepkwekerij, al de deurknoppen onder stroom stonden. Bij een andere kwekerij vielen brandweerlieden in een gat in de vloer, dat was verborgen door een matje.

Omdat kwekers illegaal stroom aftappen voor groeilampen is de risico op brand groter.

Baby van één week verkracht

In de Zuidafrikaans provincie Kwazulu is een baby van slechts één week oud verkracht. De politie meldt bij monde van kommandant Lawrence Zondi dat het meisje ernstig gewond is, maar dat haar toestand stabiel is.

Dieptepunt
Met deze verkrachtingszaak is een nieuw dieptepunt bereikt in Zuid Afrika, het land met het hoogste aantal AIDS gevallen ter wereld. In Zuid Afrika doet de mythe dat sex hebben met een maagd AIDS kan genezen, hardnekkig de ronde. Deze mythe wordt onder andere verspreid en in stand gehouden door traditioneel genezers, die verantwoordelijk gehouden worden voor de golf van verkrachtingen van zeer jonge kinderen.

De zaak kwam aan het licht toen de moeder van de baby bloed in haar luier vond en blauwe plekken ontdekte op haar genitaliën. Onderzoek door een arts wees vervolgens uit dat het kindje verkracht was.

Sprakeloos en geschokt
"Ik ben sprakeloos en geschokt," aldus Kelly Hatfield, woordvoerder van een groep die opkomt voor de belangen van slachtoffers van geweld tegen vrouwen. "Verkrachting heeft alles te maken met macht en controle, maar hoe kun je nu macht willen uitoefenen over een wezen dat zo klein en kwetsbaar is?", vraagt zij zich vertwijfeld af.

Vorig jaar werden ongeveer 21,000 gevallen van kinderverkrachting gemeld bij de politie. Van deze gevallen betrof 15% kinderen jonger dan 11 jaar. In slechts 9% van de gevallen wordt de dader veroordeeld.

Op vrijdag werd een 23-jarige man tot levenslang veroordeeld voor het verkrachten van een baby van negen maanden.

Waarschuwing: policy-overschrijdende reacties worden verwijderd

Vader Britney Spears bedreigt fans met pistool

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vader van Britney Spears heeft toegegeven dat hij vier jonge fans met een pistool heeft bedreigd. Dat gebeurde toen de tienermeisjes een glimp wilden opvangen van het ouderlijke huis van Britney.

De meisjes hadden hun wagen nog maar net geparkeerd, toen ze werden omsingeld door drie Duitse schepers en een rottweiler. Enkele seconden later dook vader Jamie Spears op, zwaaiend met een pistool.

De 43-jarige vader heeft toegegeven dat hij vaker mensen die in de buurt van het huis komen met zijn pistool bedreigd. Volgens Jamie Spears is het de enige verdediging die ze hebben tegen alle akelige bedreigingen die de familie en Britney krijgen.

SBS verbiedt titel nieuw ontbijtprogramma

SBS verbiedt dat het nieuwe ontbijtprogramma van de publieke omroep 'Goedemorgen Nederland' gaat heten. SBS Broadcasting zegt de naam te hebben gedeponeerd bij het merkenbureau van de Benelux.

Een woordvoerster van de NCRV, dat het programma samen met de AVRO en KRO gaat maken, zegt dat de NCRV de titel 'Goedemorgen Nederland' in 1990 heeft vastgelegd bij de zogenoemde titelbank van de NOS. 'We zijn aan het uitzoeken hoe het zit met de claim van SBS', aldus de woordvoerster.

Volgens een woordvoerder van SBS is de registratie in de titelbank van de NOS juridisch niet geldig.

Brand in cyberbunker komt door XTC-lab

Rorik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een brand die zaterdag woedde in een oude bunker in het Zeeuwse Kloetinge, blijkt ontstaan in een xtc-laboratorium dat daar was gevestigd. De bunker werd de jaren 50 gebouwd om een nucleaire oorlog te kunnen doorstaan, en was tot enkele jaren geleden in gebruik als commandobunker

Een paar jaar terug verkocht Defensie het aan een internetbedrijf, dat de locatie omdoopte tot Cyberbunker (www.cyberbunker.net). Sindsdien wordt de ruimte gebruikt voor diverse internetdiensten.

Na onderzoek door de politie van de brand, die zaterdag rond het middaguur uitbrak, bleek dat er een XTC-laboratorium zat gevestigd. Inmiddels zijn drie mannen en een vrouw aangehouden, die in leeftijd variëren van 25 tot 43 jaar.

Door de brand in de bunker zijn veel sites in Zeeland tijdelijk niet bereikbaar. Naar alle waarschijnlijkheid zullen binnenkort de eerste servers weer on-line komen.
-

Foto-s van de cyberbunker.

Levenslang voor Turks-Koerdische drugsbaron

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Levenslang achter de tralies, dat is de straf die de 46-jarige Turkse Koerd Huseyin Baybasin kreeg opgelegd van het gerechtshof in Den Bosch. Baybasin, mede-oprichter van het Koerdische parlement in ballingschap, werd veroordeeld voor leiderschap van een criminele organisatie die zich jarenlang bezighield met onder meer drugshandel, liquidaties en gijzeling.

De rechtbank in Den Bosch legde Baybasin eerder 20-jaar cel op, maar het Hof vond levenslang meer op zijn plaats. Het Hof wil voorkomen Baybasin ooit nog de kans krijgt "op een niets ontziende wijze te beslissen over de levens van anderen".

De Advocate van Baybasin, Van der Plas, noemt de uitspraak "een schandvlek voor de Nederlandse rechtsstaat". Van der Plas heeft tijdens het hoger beroep tevergeefs geprobeerd aan te tonen dat er is geknoeid met een aantal afgeluisterde telefoongesprekken.

De advocate tekent cassatie aan bij de Hoge Raad.

Kabouterdieven met buit gepakt in De Meern

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee mannen, die een groot aantal tuinbeelden hadden gestolen in De Meern, zijn een korte tijd later in Utrecht aangehouden. De mannen uit Utrecht waren met hun bestelwagen naar De Meern gereden, waar ze enkele tuinen hebben leeggeroofd. Hierbij maakten ze stenen leeuwen, tuinkabouters en bloempotten buit.

De politie kon al echter snel gealarmeerd worden en wisten dus al dat ze naar een bestelwagen uit moesten kijken. De dieven konden tenslotte aangehouden worden.

Vrouw betaalt 35 jaar het straatlicht

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 92 -jarige vrouw in Zuid-Afrika vond dat haar elektriciteitsrekening wel erg hoog was. Na jaren klachten te hebben ingediend vond de plaatselijke overheid dat er maar eens een elektriciteitsmeter geplaatst moest worden. Tijdens het installeren vonden de installateurs echter dat drie straatlantaarnpalen op haar meter waren aangesloten.

De gemeente heeft direct de huisbaas om opheldering gevraagd en die wees uit dat de eerste elektriciteitsmeter zo'n 35 jaar geleden was geplaatst en dat het gebruik van de straatverlichting sindsdien voor haar rekening kwam. Het viel overigens wel op dat de buurvrouw, die van koken en bakken houdt, veel minder energie verbruikt. De oorzaak moet worden gezocht in een fout die de vroegere gemeenteraad heeft gemaakt. Het is nog niet bekend of de vrouw een schadeclaim heeft ingediend.

Politie in Genua plaatste zelf bom

TrashNSk8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee molotovcocktails die vorig jaar bij de inval van de politie tijdens de G8-top in Genua in een school werden gevonden, zijn er door de politie zelf geplaatst om de harde inval te rechtvaardigen. Dit blijkt uit een getuigenis van een 25-jarige politieagent.

In de school lagen slapende demonstranten die in elkaar werden geslagen en vervolgens werden gearresteerd. "De twee molotovcocktails in de school heb ik er zelf neergelegd. Ik heb een order van hogerhand opgevolgd", aldus de agent.

De agent gehoorzaamde aan de onderhoofdcommissaris van de politie: Pietro Troiani te Rome. Officieel mocht hij niet eens bij de school in Genua zijn. Tegen Troiani loopt al een proces wegens smaad en valse getuigenis naar aanleiding van de inval van de politie in de school verleden jaar.

Valse euro's (5 en 10) in Nederland opgedoken

Er zijn valse eurobiljetten in omloop in Nederland. In Veldhoven hebben onbekenden afgelopen week de vervalste euro's in omloop gebracht.

De biljetten doken op bij lunchroom Creme de la Creme in Veldhoven. Het gaat om twee biljetten van vijf en tien euro. Eigenaar J. Cremers van de lunchroom kwam zondag bij het opmaken van de kas over de hele week de valse biljetten tegen. ,,Ze waren nauwelijks van echt te onderscheiden. Pas onder de UV-lamp zag ik hele kleine verschillen.''

Normaal gesproken worden alleen biljetten van 50 euro en meer onder een UV-lamp op echtheid gecontroleerd. ,,Als je elk biljet moet controleren, ben je te veel tijd kwijt. Ik ben er nu bij toeval op gestuit, maar het zal me niets verbazen als er in ons land meer van die valse biljetten in omloop zijn. Op deze manier is iedereen te foppen, ook de banken'', zegt Cremers.

Overigens is er ook een vals biljet van 5 euro in Valkenburg aan de Geul ontdekt. Zondag werd al bekend dat er in Duisland goed uitziende vervalsingen van 50 euro in omloop waren.
-

Echtheidskenmerken euro biljetten.

Site RIAA 4 dagen plat door DOS-aanval

SliderTPP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De site van de Recording Industry Association of America (RIAA) is afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een Denial Of Service aanval. De aanval was zo hevig, dat de systeembeheer 4 dagen nodig had om gaten te dichten.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar waarschijnlijk zijn de aanvallers kwaad op de RIAA na het nieuws over het scheppen van mogelijkheden voor legale aanvallen op P2P-netwerken door eigenaren van muziek- en filmrechten

Justitie kondigt vacaturestop aan

De nieuwe minister van Justitie, Donner, heeft een algehele vacaturestop afgekondigd op zijn departement. De CDA-minister geeft hiermee uitvoering aan de afspraken in het regeerakkoord.

De vacaturestop geldt voor onbepaalde tijd en moet een bezuiniging opleveren van enkele tientallen miljoenen euro's per jaar. De maatregel geldt niet voor de rechterlijke macht, het OM en de IND.

De stop geldt overigens niet alleen voor vaste krachten, maar ook voor uitzendkrachten en extern personeel.

Bewoners binden inbreker vast aan hek

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Buurtbewoners van de Oranjelaan in Moordrecht hebben gisteravond letterlijk en figuurlijk de activiteiten van een inbreker aan banden gelegd. De inbreker, een 24-jarige man uit Gouda, werd betrapt in een woning bij het stelen van portemonnees. De inbreker vluchtte in eerste instantie, toen hij betrapt werd, maar buiten stonden een aantal buurtbewoners te wachten en die bonden hem vast aan het tuinhek. Inmiddels heeft de politie de man kunnen arresteren.

KPN neemt KPNQwest over

Zojuist is bekend gemaakt dat de KPN het Nederlandse net van KPNQwest en het aansturingscentrum in Den Haag overneemt. Het telecombedrijf en de curatoren kwamen dat overeen. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

In Nederland heeft KPNQwest momenteel alleen nog een aantal participaties in vennootschappen. Over de overname van de vezelnetwerken in Belgie, Duitsland en Groot-Brittannie wordt nog gesproken. Het glasvezelnet in Frankrijk is al verkocht. KPN kan nog niet zeggen wat de overname betekent voor de werkgelegenheid.

KLM zeker niet kansloos met 'stakersclaim'

De schadeclaim die de KLM mogelijk wil indienen tegen de tweehonderd werknemers, die afgelopen zaterdag met een wilde staking hebben gezorgd voor 15 miljoen euro schade, is zeker niet bij voorbaat kansloos. Dat stelt hoogleraar arbeidsrecht E. Verhulp van de Universiteit van Amsterdam.

Zorgvuldig

Volgens Verhulp heeft iedere werknemer zeker het recht om te staken, maar dan moet het wel zorgvuldig gebeuren. Voor zover Verhulp heeft vernomen is er van zorvuldigheid bij de wilde KLM-staking geen sprake: ''Ik heb begrepen dat de werknemers een rapportje hebben gezien dat collega's van Northwest Airlines 40% meer maximumloon krijgen. Als het echt zo is gegaan, mag de werkgever verwachten dat het personeel niet het werk neerlegt''.

Bovendien zijn volgens de hoogleraar stakingen alleen rechtmatig indien ze een laatste redmiddel zijn en tijdig zijn aangekondigd. Van beide lijkt geen sprake.

De schadeclaim van KLM zou voor een unicum zorgen in het Nederlandse arbeidsrecht. Dat de schadeclaim van 15 miljoen euro erg hoog is voor de kleine groep grondtechnici, speelt volgens de hoogleraar overigens geen rol. "De rechter zal het bedrag niet matigen vanwege een laag inkomen. Dat gebeurt wel bij boetes, maar niet bij schadevergoedingen. Het bedrag wordt toegewezen of niet."

Australische testvlucht met scramjet is geslaagd

Repeat64 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst is het gelukt om een zogenaamde "ScramJet" de lucht in te krijgen. Australische wetenschappers hebben, met succes, een "ScramJet" de lucht in gekregen die bijna acht keer de snelheid van het geluid haalde. Als deze techniek in de luchtvaart kan worden toegepast, dan zou het mogelijk worden om van Sydney naar London te vliegen in twee uur.

Oorspronkelijk is de scramjet, die zuurstof uit de atmosfeer haalt om zijn waterstofmotor te starten, bedoeld voor de ruimtevaart, die al een langere tijd gebruikt maakt van de verbranding van waterstof. Omdat deze grote tanks met vloeibare zuurstof vereist zijn wetenschappers naar een alternatief gaan zoeken. Als deze techniek toegepast wordt in de ruimtevaart dan zou het toestel zelf zijn lucht binnenhalen, wat weer betekent dat het eenvoudiger en goedkoper wordt om kleine dingen de ruimte in te krijgen.

Overigens is dit niet de eerste poging met een "ScramJet". Een jaar geleden probeerde Amerikaanse wetenschappers ook een testvlucht maar die mislukte. Ook het Australische team had eerder een mislukte poging gedaan.

Nederlander in Polen misbruikte kinderen

Een 62-jarige Nederlander is in Polen aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van tientallen kinderen. De man leidde de afgelopen twee jaar een jeugdclub in het zuiden van Polen, die bezocht werd door kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar.

Thuis bij de man werden videobanden met kinderpornografie aangetroffen. Vermoed wordt dat de man deze zelf heeft gemaakt.

Op kindermisbruik staat in Polen 10 jaar celstraf.

Belgische politie op jacht naar jetskiër

gavas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van het Vlaamse grensdorpje Dilsen-Stokkem is op jacht naar een voortvluchtige Nederlandse jetskiër. Maandagavond veroorzaakte hij een dodelijk ongeval daarna is hij op de vlucht geslagen. Zijn signalement is inmiddels verspreid.

Maandagavond veroorzaakte de man een botsing met een andere jetskiër, die later op weg naar het ziekenhuis overleed. Het ongeluk had plaats op een Maasplas, waar het gebruik van jetski's verboden is.

Kritiek op online cursus pijpen

Een laffe stunt. Een goedkope truc om meer bezoekers te trekken. Een laatste stuiptrekking van een noodlijdend bedrijf. Dit is de kritiek die VrouwOnline, de grootste vrouwenportal van Nederland, krijgt op hun online cursus pijpen.

Uitgever van VrouwOnline Masha Kodden, heeft geen begrip voor de kritiek. ,,Er is duidelijk vraag naar een goede sekscursus," meent zij. De cursus trekt op dit moment zo'n 100 betalende bezoekers per dag. Het is de bedoeling na de zomer ook cursussen erotische massage en masturbatie aan te bieden.

Brave site
VrouwOnline staat bekend als een brave site waaraan onder andere Libelle, Margriet en Ouders van Nu een bijdrage leveren. Volgens Kodden wordt echter met deze cursus tegemoet gekomen aan de wens van de lezers. ,,Vrouwen zijn erg onzeker over seks: Doe ik het wel goed? Ben ik te voorzichtig? Zowel onze seksuologe als onze fora worden overspoeld met dit soort vragen. Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te antwoorden. Een serie cursussen leek ons een goede manier om bezoekers te informeren.”

Voor de cursus moet overigens wel betaald worden. Voor €1,15 kunnen cursisten maximaal 240 minuten rondklikken op de in totaal vijf korte pagina's met tekst en enkele - nogal onscherpe - foto's.

'Een lachertje'
Volgens Kodden rechtvaardigt de kwaliteit van de cursus dat er geld voor gevraagd wordt. Sommige gebruikers zijn echter een andere mening toegedaan. ,,Wat een onzin, deze site. Er staat niks op dat 90 procent van de vrouwen nog niet weet. En die vijf plaatjes, echt een lachertje!" schrijft Suzanne in het forum op de site. Een andere bezoekster: “Tot mijn spijt moet ik zeggen dat alle informatie die jullie bieden op andere internetsites gratis verkrijgbaar is.”

Naar aanleiding van de betaalde cursus van VrouwOnline gaat de site Nietvoordepoes haar (voorheen gratis) fellatio-cursus nu ook tegen betaling aanbieden. Ellen Mendelts, de vrouw achter Nietvoordepoes: ,,Met de nieuwste betalingstechnieken wordt het haalbaar geld te vragen voor informatie.”

'Consult kost ook geld'
Ook voor delen van de site seksualiteit.nl, een initiatief van huisarts/seksuoloog Peter Leusink, moet de knip getrokken worden. Leusink: ,,Voor een boek of een consult bij een dokter betaal je toch ook?” Hij kwam er echter snel achter dit internetgebruikers een broertje dood hebben aan deze logica. ,,Ongeveer één tot twee procent van mijn bezoekers vraagt nu betaald advies, de rest bekijkt de gratis informatie. Helaas groeit het aantal betalende bezoekers niet. Ik heb gemerkt dat het knap lastig is om op deze manier geld te verdienen. Zelfs met alle aandacht voor seks op internet," zo stelt de seksuoloog.

Talk2me , bedankt voor je bijdrage.

Steeds meer allochtonen in Nederland

Nederland telt op dit moment drie miljoen mensen van buitenlandse komaf, op 16,1 miljoen inwoners, zo wijst recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit. Meer dan de helft, 1,6 miljoen, van de allochtonen is van niet-Westerse komaf (Vooral Turken, Surinamers, Marokkanen, Antillianen en Arubanen).

Meerderheid jonge jeugd allochtoon

Het aantal allochtonen steeg de afgelopen jaren sterk, en zal ook de komende jaren fors stijgen, als gevolg van geboorte, gezinshereniging en huwelijken met een bruid uit het land van herkomst. Vooral het aandeel allochtone jongeren in Nederland is relatief groot: 60% van de kinderen in ons land is van buitenlandse afkomst. In vijf jaar tijd groeide het totaal aantal inwoners in ons land met ruim 3%; het aantal niet-westerse allochtonen nam in die tijd met 25% toe.

Vier grote steden

In de grote steden is ruim de helft van alle kinderen onder de vijftien jaar allochtoon en de komende jaren neemt dit aandeel toe. Uit CBS-prognoses blijkt dat de totale bevolking van Nederland tot 2015 toeneemt van 16,1 tot 17,2 miljoen. Het aandeel autochtonen groeit in die periode met 'slechts' 56.000 naar 13,2 miljoen. De grootste groei komt van de niet-westerse allochtonen (779.000) en de westerse allochtonen (273.000).

De allochtone bevolking concentreert zich vooral in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Onderling zijn echter grote verschillen. In Amsterdam en Den Haag maken Surinamers ongeveer een 30% uit van de groep allochtonen. In Utrecht zijn Marokkanen met 43% veruit de grootste groep. In Rotterdam en Den Haag wonen ook veel Antillianen en Arubanen.

GSM nummer op kinderlijfje

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verschillende reddingsbrigades, die de afgelopen dagen op de overvolle en tropisch warme stranden hun handen vol hebben gehad aan zoekgeraakte kinderen, raden ouders aan hun GSM nummer op hun kind te schrijven. Ouders die met peuters en kleuters naar het strand gaan zouden, volgens de hulpdiensten, hun 06-nummer met viltstift op het lichaam van hun kind moeten schrijven.

Speurtocht
"Een 06-nummer op een arm, been of rug scheelt ons een heleboel werk," meent Margot Berkhof van de Reddingsbrigade Bloemendaal. "Als een verdwaald kind dan bij ons wordt gebracht, kunnen we direct de ouders bellen. Nu is het vaak een hele speurtocht." De Bloemendaalse strandwachten herenigden afgelopen zondag ruim tachtig zoekgeraakte kinderen met hun ouders.

"Bijna iedereen heeft tegenwoordig een GSM bij zich. Voor wie zo'n peuter vindt, is het een kleine moeite om even de ouders te bellen. Daarmee kan veel paniek worden voorkomen," zegt Wim Star van de Noordwijkse reddingsbrigade. Bovendien hoeven zoekgeraakte kinderen op deze manier niet per se naar de reddingspost gebracht te worden.

Regilio Tuur weer vast voor mishandeling

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Regilio Tuur is afgelopen weekeinde wederom gearresteerd wegens mishandeling nadat hij zijn vriendin, de 35-jarige Pieternel Lakerveld, zwaar had afgetuigd. Het is al de vierde keer dat Tuur voor mishandeling wordt aangehouden.

Tuur, onlangs nog benoemd tot voorzitter profsectie van de Nederlandse Boks Bond, kwam tot nu toe steeds weg met relatief lichte taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen. Een maand geleden werd de bokser ook al ook voor 48 uur de politiecel ingegooid na mishandeling van een politieagent.

In 1999 veroordeelde de rechtbank in Rotterdam de oud-wereldkampioen tot een werkstraf van 100 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf nadat hij zijn ex-vrouw, het gevierde model Melinda den Outer, in elkaar had geslagen en ernstig had bedreigd.

Een psycholoog en een psychiater die Tuur twee jaar geleden onderzochten, rapporteerden aan de rechtbank dat Tuur een "ernstige emotionele ontwikkelingsstoornis" heeft.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.