F1: Uitslag kwalificatie GP Duitsland

De gebroeders Schumacher hebben tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Duitsland de concurrentie het nakijken gegeven. Michael, die vorige week al het wereldkampioenschap binnenhaalde, eiste met zijn Ferrari de polepositie voor zondag op. Zijn snelste ronde ging zaterdagmiddag op Hockenheim in 1.14,389.

Zijn broer Ralf haalde met zijn Williams een tweede plek. Hij zette 1.14,570 neer. Michael Schumacher was zaterdag in de twee sessies van de vrije trainingen ook al de snelste geweest.
Michael is er op gebrand om de race in eigen land met Ferarri te winnen, aangezien hem dat met de Italiaanse renstal nog nooit lukte. Dat hij dit seizoen al zeker is van de titel in de formule 1, maakte hem zaterdag niet minder gretig. Het is de 47e pole in zijn loopbaan en de vierde van dit seizoen.

Schumachers teamgenoot Rubens Barrichello kwalificeerde zich als nummer drie voor de Grand Prix. Juan Pablo Montoya bleef met de Williams op de vierde startplaats steken. Plaats vijf en zes zijn voor de Fin Raikkonen en verrassend Giancarlo Fisichella die vorige week op Magny-Cours tijdens de training op zaterdag was gecrasht.

Voor meer nieuws rondom de Formule 1 kun je terecht op onze F1-manager