Vanavond protest van straat-racers in Zaanstad

ludo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanavond worden ongeveer 200 straatracers verwacht op sportpark Kalverhoek in Wijdewormer. De racers verzamelen daar om vervolgens een protesttocht te houden tegen het hardere optreden van de politie. Via verschillende sites op internet zijn de straatracers nu opgeroepen om deel te nemen aan de protesttocht van vandaag. Volgens de oproep zijn de racers van plan zich aan de regels te houden. ,,Maar we gaan wel voor problemen zorgen''.

Het OM treedt de laatste tijd harder op tegen straatracers. Dat heeft in Nederland al tot verschillende inbeslagnames van auto's geleid. Justitie wil af van de straatraces, die voor onder andere geluidsoverlast en onveilige situaties zouden leiden. Volgens organisator Kees van Streetracing Holland wil het OM de racers 'uitroeien en vernietigen'. ,,We gaan nu terugpesten'', zegt hij.

De grote protestoptocht van vanavond gaat door het centrum van Amsterdam of Zaandam, zo meldt de website van Streetracing Holland. De oproep is ook op verschillende andere websites van straatracers geplaatst.

Zie voor meer straat-race nieuws www.street-race.nl