[WK] Uitslag finale Brazilië - Duitsland

Flywalker en plonz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Brazilië is door twee goals van Ronaldo om 14:50 uur (nederlandse tijd) WERELD KAMPIOEN geworden.
Het is voor Brazilie de vijfde keer in de historie dat het de wereldtitel verovert. 70.564 toeschouwers op de tribune zagen hoe WK-topscorer Ronaldo (8 goals) in de 67e en 79e minuut Oliver Kahn, de beste doelman van het toernooi, verschalkte.

Brazilië was ook al in 1958, 1962, 1970, 1994 de beste van de wereld.

Wedstrijdverslag

Duitsland beheerste een groot deel van de eerste helft, maar de beste kansen waren voor Brazilië. Ronaldinho bracht twee keer Ronaldo in stelling maar die miste net dat tikkeltje scherpte om te scoren.

Kort voor de rust kwam Brazilië opzetten, maar Kleberson trof de lat en Ronaldo schoot op Kahns been. Ook na de pauze bleef de partij best aangenaam, omdat er kansen vielen aan beide kanten. Na een corner kon Jeremies vrijstaand koppen, maar hij vond Edmilson op zijn weg. Neuville vuurde een harde vrije trap af, maar Marcos duwde de bal met een ultieme rekbeweging nog tegen de paal.

Iets voorbij het uur ging doelman Kahn in de fout. Hij kreeg een schot van Rivaldo niet onder controle en Ronaldo duwde de rebound binnen. Ronaldo besliste de match met een schot in de rechterbenedenhoek nadat Rivaldo de bal had doorgelaten.