'Herben beschuldigde Fortuyn van drugsgebruik'

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Volkskrant schrijft vandaag dat Mat Herben begin dit jaar Pim Fortuyn, die toen lijsttrekker was van Leefbaar Nederland, beschuldigd heeft van drugsgebruik. Herben probeerde zo in januari, tijdens een sollicitatiegesprek van de partij, op de kieslijst te komen.

"Het kwam op ons over als: ik weet dit, ik moet dus op de lijst", verklaart Erik Laken, voorzitter van de sollicitatiecommissie van het district Utrecht. "Hij probeerde ons voor het blok te zetten. Unaniem concludeerden we dat Herben niet op de lijst hoorde. Wat hij deed was niet oprecht. Je gaat niet bij je sollicitatie je lijsttrekker zwart maken."
Ex-voorzitter Jan Nagel beweerde gisteren dat Herben niet werd geselecteerd omdat hij geen enkel origineel idee had.

Kinnesinne

Mat Herben zelf ontkent de beschuldigingen. "Pim gebruikte, voor zover ik weet, geen drugs. Ik heb wel met de commissie, nadat zij mij had gevraagd of er iets uit mijn verleden kon opduiken, in het algemeen gesproken over de flamboyante levensstijl van Fortuyn. Maar ik heb hem zeker niet beschuldigd van drugsgebruik."
"Ze vroegen mij verder of ik iets wist over Fortuyn dat nadelig kon zijn voor de partij. Ik zei dat ik vrienden van Pim kende en die zeiden dat Fortuyn niet chantabel was''

Tegenover het ANP zei Herben vanochtend dat de beschuldiging kinnesinne zijn van LeefbaarNederland.