FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 26 juni 2002

Brug Kuikhorne beschermd tegen vandalen

De brug bij Kuikhorne wordt door de Friese gemeentes Dantumadeel, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen beschermd tegen vandalen. Dit gaat door middel van een zwarte anti-vandaalpasta die op de spijlen en leuningen van de brug gesmeerd wordt.

De jongeren springen van de brug af en vallen vervolgens waterrecreanten lastig. De loco-burgemeester van Dantumadeel, A. van der Ploeg zei hierover: "De jeugd springt vlak voor of achter de boten, gooit met flessen op recreanten of plast zelfs vanaf de brug."

De laatste jaren zijn er zoveel klachten binnen gekomen, dat er wel ingegrepen moest worden door de gemeentes. De zwarte anti-vandaalpasta is een kleverig goedje dat door de vandalen moeilijk van hun handen en kleding is af te krijgen.

Keroppi heeft een rotdag

Keroppi heeft een rot dag

Iedereen kent ze wel, die dagen waarvan je achteraf denkt: "als ik in mijn bed was blijven liggen had ik een veel leukere dag gehad". Nou zo'n dag beleefde ik vandaag.

Het begon eigenlijk heel gewoon, op de fiets vertrok ik naar mijn vakantiebaantje (kassamiepen bij de Gamma, zoals de trouwe lezer weet ). Okee de weg was onderweg vier keer opgebroken en natuurlijk had ik wind tegen. Maar als je bij deze factoren al gaat besluiten een dag een rot dag te noemen dan kun je in dit land gelijk aan de anti-depressiva.
Als ik de paar minuten voor werktijd wil doorbrengen in de kantine, moet ik me door een dik gordijn van rook heenworstelen. Maar wederom, dit maak ik elke dag mee, en kan ik niet rekenen tot een 'rot dag factor'. Nee de echte problemen kwamen hierna pas.

Na nog geen 15 minuten weigerde mijn lopende band, ik deed verwoede pogingen om het ding weer aan de praat te krijgen maar werken bij de Gamma zorgt er helaas niet gelijk voor dat je technisch bent. Na een diepe zucht besloot ik maar 1 van mijn bazen te bellen. In plaats van mij even de helpende hand te bieden gebood meneer dat ik maar naar kassa 3 moest verhuizen. En kassa 3 is De Gevreesde Kassa!
Weggestopt in een hoekje, klanten kunnen met moeite hun kar erlangs manouvreren, een beeldscherm dat zo slecht is dat je acuut hoofdpijn krijgt en bovenal, geen telefoon. Klinkt misschien raar, maar als je daar achter zo'n kassa zit is die telefoon toch wel het contact middel met de rest van het personeel.
Niet de meest leuke plek om 8 uur lang door te brengen, maar goed, het kan altijd nog erger.

Om het volgende probleem te begrijpen zal ik even de situatie uitleggen. We hebben 3 'kassabloken', waarin elke cassiere (m/v) z'n persoonlijke kassalade kan schuiven. Het is dus niet mogenlijk met 2 mensen een kassa te delen. Standaard zijn er 2 kassa's 'ingeschakeld', wat wil zeggen dat een cassiere er haar (zorgvuldig getelde ) geldla geschoven heeft. 1 persoon zit continu achter de kassa, de andere springt bij als het druk is of neemt het over wanneer de ander pauze heeft.

Deze dag was het de bedoeling dat ik continu achter de kassa zou zitten, maar om 12.00 zag ik uit een ooghoek mijn 'back-up' haar geldla uit de kassa sjouwen. En haar opvolgster zou pas om 13.15 komen. "Och," dacht ik nog "een dik uurtje kom ik wel alleen door". Niets was minder waar…

Door wat kleine probleempjes (barcodes die ontbraken of weigerden, klanten met uitgebreide verhalen) begon de rij uit te dijen van gemiddeld 2 naar 5 mensen. "Even doorwerken, dan is die rij zo weer weg", pepte ik mezelf op en zette mijn tandjes alvast stevig op elkaar. Ondertussen begonnen bakjes voor 10 en 20 eurocent toch wel erg leeg te raken. Normaal geen probleem, even bellen naar de administratie en je hebt zo weer nieuw wisselgeld. Maar als je bij De Gevreesde Kassa zit, en dus geen telefoon hebt, is het een stukje gecompliceerder.
Terwijl ik naar kassa 2 rende om daar te bellen zag ik dat de gemiddelde wachttijd al was opgelopen tot 8 mensen. Nou en dan beginnen ze al zachtjes te mopperen hoor.
De administratie gaf geen gehoor en lichtelijk wanhopig rende ik weer naar mijn kassa terug. Bij elke contant betaalde transactie moest ik steeds met een bedelende blik vragen "Heeft u er missschien 10/20/30 cent erbij". De rij was ondertussen gegroeid tot 15 man en ik deed mijn uiterste best om zo snel mogenlijk te werken. Net toen ik ruim 3 kwartier op vol vermogen aan het kassa draaien (ja we gooien even een vakterm tussendoor) was, en de honger zich van mijn buikje meester maakte, kwam Het Grote Onheil eraan. En Het Grote Onheil heeft altijd de vorm van een mopperende klant.

Meneer had 6 blikjes butaangas op mijn lopende band gezet. Deze waren in de aanbieding voor 4,50. Om 1 of andere redenen sloeg mijn kassa een veel hoger bedrag aan, terwijl het 's ochtends goed ging. Had deze man een groter formaat te pakken? Deed ik iets fout? Snel bladerde ik door de folder om na te zoeken of hij het juiste produkt te pakken had. Nergens zag ik die rotkreng dingen staan! Ik bladerde een tweede keer en weer kon ik ze nergens vinden. En dat terwijl ik zeker wist dat ze in die folder moesten staan.
Gefrustreerd begon ik op kassaknopjes als "prijscorrectie" "verval artikel" en "prijs" te meppen. Uiteindelijk kwam ik op het benodigde bedrag uit en kon verder met de volgende klant.

Honger… stress door de inmense werkdruk… bloed dat kookte als een zee van lava en klanten die bedelden om een extra kassa ('meneer, als dat zou kunnen") maakte dat ik het liefst op zou staan en buiten even een hap frisse lucht zou gaan halen. Maar ik vermande me en werkte NOG harder door. En toen, na bijna een uur onder druk gewerkt te hebben kwam het breekpunt. Een vriendelijke klant (en de klant erna) zagen dat ik het niet meer trok en maakte een vriendelijke opmerking in de trant van "Laat je niet gek maken meid". *Bang* tranen schoten in mijn ogen, mijn lip begon te bibberen en mijn stem erbij. Ik beet op mijn lip en bracht zo goed en kwaad als het kon: "dat is dan 45,68" uit. De klant zag de tranen in mijn ogen parelen en zei: "Niet huilen meisje" wat mijn stem alleen nog maar meer deed bibberen. Na 5 klanten had ik me eindelijk hersteld en zag ik gelukkig mijn nieuwe back-up aankomen sloffen.

Toen de klanten redelijk weggewerkt waren wilde ik maar 1 ding: eten en even naar buiten. Maar mijn kassacollega had even meer oog voor zichzelf. Ze blaatte wat tegen mij aan over de tuinverlichting die ze zou aanschaffen voor haar vriendin, die zou ze wel even in de winkel apart gaan zetten. Ik kon alleen maar denken "grrrrr ik wil weg van die kassa, snap je dat dan niet!" maar ze bleef zich nog een kwartier lang bezighouden met allerlei klusjes (portomonee uit de auto halen, naar de wc). Toen ik toen eindelijk mocht gaan eten was de kantine compleet verlaten.

Hee een cup-a-soup automaat, dat die me nooit eerder is opgevallen. Lekker zeg, warme soep kan ik wel gebruiken, sprak ik tegen mezelf. Geen logica in het apparaat vindend, kantelde ik iets (wat ik dacht dat de bedoeling was) naar voren.
Het volgende moment klapte de voorkant uit de automaat (oh zo moet je dus smaken in dat ding verwisselen) en viel er zowel kokend water als poeder soep over mij heen.
Mezelf en de vloer schoonboenend, slaakte ik de zoveelste diepe zucht.

Nog maar 4 uur te gaan…

Huisgenoot daders Pentagon gearresteerd

Een huisgenoot van twee van de daders van de aanslagen op het Pentagon van 11 september is vandaag gearresteerd door de FBI. Het gaat om een Jordanees, zo heeft het Amerikaanse televisiestation ABC bekend gemaakt.

De arrestant heeft samengewoond met degene die achter de knuppel zat van het vliegtuig dat in het Pentagon is geboord. Een derde huisgenoot was een van de kapers van hetzelfde vliegtuig.

De man heeft tegen de FBI bekend dat hij samengewoond heeft met de twee daders. De familie van de arrestant ontkent echter dat hij iets te maken zou hebben met de aanslag op het Pentagon. De FBI denkt dat de man enorm van dienst kan zijn in het onderzoek naar de aanslagen.

CD Review: Korn - Untouchables

Korn... Als ik eraan denk, komt al eerste in me op dat dat die band is met die bizarre kapsels. Tja..ik ben en blijf een vrouw. Daarna komt er ook wel wat muziek naar boven, wat na enige research Got the Life blijkt te zijn.
En nu hebben ze een nieuwe cd, waarvan ik 1 nummer wel eens op MTV voorbij heb zien komen. Clip zag er cool uit, de muziek klonk ook wel aardig.

Al met al was ik behoorlijk benieuwd naar de nieuwe cd. Verbazing alom. Jij die Kane al vrij heftig vindt, en hiervoor oa de cd's van Sita en Jewel hebt gereviewd, gaat nu Korn luisteren???
Ja, dat ga ik doen.

Wimbledon: Uitslag Blake - Krajicek

WimbledonDe rentree van Richard Krajicek op het toernooi van Wimbledon is vooralsnog erg succesvol. Nadat Krajicek afgelopen maandag al in drie sets van de Argentijn Squillari won, heeft hij zojuist ook afgerekend met de Amerikaan Blake.

De eerste twee sets gingen naar Krajicek, met 3-6 en 4-6. De twee daaropvolgende sets waren echter voor Blake: 6-3 en 6-4. In de vijfde en beslissende set was het toch Richard Krajicek die de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Hij won de laatste set met 9-11.

Gebak maakt negenhonderd mensen ziek

Bijna negenhonderd mensen zijn ziek geworden na het eten van gebak aan de Costa Brava in Spanje. Onder de zieken zitten ook toeristen. Het gebak was met salmonella besmet en was gemaakt ter ere van de viering van Johannes de Doperdag.

Alle ziektegevallen vonden plaats in het plaatsje Torroella de Montgri, vlakbij Barcelona. De dader was een bakker die waarschijnlijk het gebak te weinig heeft gekoeld. Het gebak was in totaal voor vierduizend mensen bestemd. De banketbakkerij is onmiddellijk door de politie gesloten.

Cabaretprogramma voor "thuisblijvers"

Mocht je deze zomer niet op vakantie gaan, dan is er op het gebied van cabaret en comedy toch zat te doen deze zomer.

juni en augustus

Vanaf woensdag 19 juni speelt Silvester Zwaneveld (Arie en Silvester) samen met o.a. Emiel de Jong (Schudden), Jacques Lucassen (Crème Fraîche), Onno Innemee, Raphael Beaumont en Toon Branbergen de speciale visuele zomervoorstelling "De Camping". De Camping is o.a. vanaf 19 juni te zien op De Parade in Rotterdam en van 2 t/m 18 augustus in Amsterdam. Klik HIER voor meer informatie over De Camping.

t/m 2 september 2002:
Guido Weijers presenteert elke tweede en vierde donderdag van de maand in Topolis (Valkenberg Park) te Breda de HOT COMEDY NIGHT! Iedere 2e do. is er dubbelcabaret waarin cabaretiers als Rob Urgert, Vreemd Apparaatje, Martijn Oosterhuis en Guido Weijers een sneak-preview van hun cabaretprogramma geven. Elke 4e do. is er "theatersport" waarin artiestenteams een 'Interactie-battle' met elkaar aangaan.

26 juni t/m 18 augustus 2002:
Eric Koller speelt zijn nieuwe zomerproductie
Vrijgezellig deze zomer op verschillende festivals. In Vrijgezellig besluit een getrouwde piloot op een ´nachtje over´ in een ver exotisch oord de sleur te breken en de bloemetjes eens lekker buiten te gaan zetten. Gesneden koek voor de doorgewinterde vrijgezel. Voor de getrouwde piloot uit Vrijgezellig een catastrofale onderneming.
Vrijgezellig heeft alles in zich voor een dik half uur spektakel en hilariteit. Nog nooit was saaiheid zo hilarisch!

18 & 19 juli 2002:

Het cabaretduo Acda & De Munnik speelt 18 en 19 juli het liedjesprogramma Op Voorraad in het openluchttheater Caprera te Bloemendaal. De voorstelling op 18 juli staat (i.s.m. Sky Radio) in het teken van War Child. De volledige opbrengst van dit concert gaat naar dit goede doel. De kaartverkoop start 1 juli via de Caprera Reserveerlijn (023-5342951). Geopend ma t/m vr. van 12.00 - 16.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via www.theatercaprera.nl

23 t/m 25 augustus 2002:
De Uitmarkt in Amsterdam, de nationale opening van het culturele seizoen, viert dit jaar haar 25-ste editie. De openingsavond op 23 augustus is een terugblik op de afgelopen jaren met optredens van een mix van oud en nieuw talent zoals Acda & De Munnik, Freek de Jonge, Mathilde Santing en Martine Sandifort & Alex Klaasen. Zij worden begeleid door het Metropole Orkest. Zondag 25 augustus staat in het teken van cabaret. Guido Weijers speelt deze dag een gedeelte van zijn voorstelling Oxymoron. Meer informatie is verkrijgbaar via www.uitmarkt.nl

v.a. 24 augustus 2002:

Aan het begin van dit theaterseizoen vindt direct al een unieke samenwerking plaats tussen Freek de Jonge en het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker. Slechts 12 voorstellingen met de titel Parlando vinden plaats in Koninklijk Theater Carré en het Nieuwe Luxor Theater. Kaarten voor Theater Carré kunnen besteld worden via: Ticket Service 0900-3001250 (45 cpm) en de Uitlijn 0900-0191 (40 cpm). Kaarten voor het Nieuwe Luxor Theater kunnen gereserveerd worden via de kassa: 010-4843333.

23 t/m 25 augustus 2002:
Op het Lowlands Festival valt weer veel te lachen dit jaar. In de Julliet-tent en de Foxtrot-tent zijn o.a. de volgende artiesten te zien: Sjaak Bral, Martijn Oosterhuis en Guido Weijers. Meer informatie is te vinden op www.lowlands.nl

1 september 2002:

De Uitmarkt in Rotterdam geeft een uitgebreid overzicht van de voorstellingen die komend seizoen in Rotterdam te zien zijn. Op verschillende podia in R'dam zijn, tussen 13.00 en 18.00 uur optredens te zien. Liesbeth List speelt 's middags in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg. De hitmusical Rocky over the Rainbow is op het hoofdpodium op het Schouwburgplein te zien. Mark van de Veerdonk en Guido Weijers geven een "sneak-preview" van hun voorstellingen in de hal van de Rotterdamse Schouwburg.

Australische asielzoekers naaien mond dicht

Twee asielzoekers in een Australische gevangenkamp hebben hun lippen aan elkaar genaaid om hun hongerstaking kracht bij te zetten. Dit maakte de Australische ministerie van immigratie vandaag bekend.

De twee asielzoekers eten al sinds zondag niet meer samen met nog 125 andere asielzoekers uit protest tegen de afwijzingen van hun asielverzoeken. Een aantal van de hongerstakers zeggen bereid te zijn om te sterven. De asielzoekers worden nauwlettend in de gaten gehouden door een medisch team.

In januari werd al twee weken een hongerstaking gehouden in het in de woestijn gelegen kamp. Toen naaiden tientallen actievoerders hun mond dicht. Zij demonstreerden tegen de erbarmelijke omstandigheden in het kamp en tegen de lange tijd die de verwerking van hun asielverzoek in beslag nam.

Australië wijst bijna alle verzoeken af, maar helaas kan Australië de asielzoekers niet terug sturen omdat ze geen repatriëringverdragen hebben gesloten met de landen waar de asielzoekers vandaan komen. Sommigen van de asielzoekers verblijven al ruim drie jaar in het kamp.

De meeste asielzoekers in Australië komen uit Afghanistan, Irak, Iran en Sri Lanka.

Demonstranten Mont-Blanctunnel verjaagd

De tweeduizend actievoerders, die de ingang van de Mont-Blanctunnel sinds afgelopen dinsdag bezetten, zijn vandaag verjaagd door de Franse politie. De politie heeft hiervoor traangas ingezet.

De demonstranten zijn het niet eens met het openstellen van de tunnel voor zware vrachtwagens na het ongeluk met een vrachtwagen in maart 1999. Dit ongeluk heeft aan 39 mensen het leven gekost. De tunnel is sinds dinsdag voor al het verkeer geopend, waaronder zware vrachtwagens. Eerder is de tunnel geopend voor auto's en kleine vrachtwagens.

De politie blijft de komende weken in de buurt van de tunnel om de vrachtwagens door de tunnel te kunnen begeleiden. Tot nu toe zijn er twee vrachtwagens onder begeleiding van de politie door de tunnel gereden.

[Uitslag] Brazilië - Turkije

Brazilië - Turkije 1-0

De Braziliaanse verdediger Lucio is de eerste die wat probeert hij komt op op de vleugel maar de bal kan tot corner worden verwerkt.
Marcos is de eerste keeper die wat later in actie komt als hij een indraaiende vrije trap weg stompt.
Tien minuten later zet Brazilië een goed lopende aanval op wat Cafu in scoringspositie brengt, maar de uitstekende keeper Rüstü brengt redding, waar er nog velen van volgden. Aan de andere kant volgde een goeie kopbal van Alpay, na een voorzet van de naarvoren gekomen Akye die Marcos tot een snoekduik naar de rechterhoek dwingt. Brazilië worden langzaam de betere ploeg, wat blijk als Roberto Carlos uithaalt en het zijnet treft. kort daarop heeft Rüstü veel moeite met een hard en zwabberend schot van Rivaldo, waarop Ronaldo de rebound tegen de Turkse keeper aanschiet. Ronaldo schiet ooknog eens van afstand, maar Rüstü ligt daar niet wakker van.
Voor de rust krijgt Turkije nog een vrijetrap recht voor het doel maar Emre raakt de bal niet zo lekker en vliegt over.

Ronaldo heeft tot dan toe niet echt indruk kunnen maken maar hij heeft maar een kans nodig zo bleek maarweer in de 49ste minuut, toen hij verassend schoot met de punt van de schoen. Rüstü kon nog net een vingertje tegen het verraderlijke schot krijgen, maar dit mocht niet baten want de bal hobbelde toch het doel in. Dit was zijn zesde WK-treffer welke hem alleen bovenaan de topscorerslijst brengt.
Turkije deed er daarna alles aan om terug te komen in de wedstrijd. De invaller Mansiz kwam erbij naast Sükür in de spits wat meteen meer druk opleverde op de verdediging van Brazilië, maar dus ook veel ruimte voor counters van de Zuid-Amerikanen. Ronaldo gaf na een mooie dribbel Kléberson een goeie schietkans maar het schot was een prooi voor Rüstü.
Mede door de Turkse keeper maar ook het egoisme van de 'Kanaries' zorde ervoor dat de Turken in de wedstrijd bleven.
Het niet afmaken van die kansen kwam de wereldkampioen van '94 nog bijna duur te staan, ware het niet dat de Turken het nietmeer konden opbrengen om een goed georganiseerd slotoffensief neer te zetten. Hasan Sas kon wel Mansiz bereiken maar de meest scorende spits in de Turkse competitie had net teveel tijd nodig waardoor hem de bal ontfrutseld werd. Zo was Turkije vaker gevaarlijk maar de afronding was dan toch net niet afdoende.

Ook een soort volley van Sükür, die deze wedstrijd eindelijk iets van zijn kwaliteit liet zien, mocht niet baten omdat Marcos goed stond opgesteld. Toen Mansiz later in blessuretijd vanuit een moeilijke positie net over kopte was het duidelijk dat Brazilië zich geplaatst had voor hun eerste finale tegen de Duitsers ooit.

Brazilië Marcos, Cafú, Lucio, Roque Júnior, Roberto Carlos, Edmilson, Silva, Kléberson (Belletti 85'), Edilson (Denilson 75'), Rivaldo, Ronaldo (Luizão 68')

Turkije Rüstü, Fatih, Bülent, Alpay, Ergün, Tügay, Bastürk, Emre Belözoglu(Mansiz 62'), Sas, Sükür, Ümit Davala (Izzet 74')

Scheidsrechter: Kim Milton Nielsen (Denemarken)

Scoreverloop: Ronaldo(49')

Geel: Gilberto Silva, Tügay


Amnesty meldt martelpraktijken in 111 landen

Amnesty International heeft woensdag ter gelegenheid van de Dag voor Slachtoffers van Marteling er op gewezen dat er in zo'n 111 landen nog gemarteld wordt.

Verder constateert de mensenrechtenorganisatie dat, ondanks de inwerkingtreding van een VN-verdrag tegen marteling en andere wrede, onmenselijke en vernederende behandelingen of straffen, de overeenkomst door nog maar 129 van de 189 VN-lidstaten is geratificeerd.

Daarnaast maakte Amnesty bekend dat veel van de ondertekenaars hun verplichtingen niet of niet volledig nakomen. De landen die volgens Amnesty te kort schieten zijn: Brazilië, Saudi-Arabië, Rusland en de Verenigde Staten.

Piloot voorkomt uitzetting

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 19-jarige vrouw uit Deurne is er dinsdagmiddag in geslaagd de uitzetting van haar Marokkaanse vriend te verhinderen. De vrouw sprak op de luchthaven van Zaventem alle passagiers van de vlucht naar Casablanca aan en vertelde haar verhaal. Uiteindelijk besliste de piloot om de Marokkaan niet mee te nemen.

"Ik draag een kind van Samir Haddou. We houden van elkaar en we willen trouwen", zei ze tegen de andere, veelal Marokkaanse passagiers. Blijkbaar wekte dat zoveel medelijden dat een aantal reizigers aan boord begon te protesteren. Ook Haddou zelf liet zich horen. De piloot weigerde daarop de uitgewezen asielzoeker mee te nemen op zijn vlucht.

De Dienst Vreemdelingenzaken bevestigde dinsdagavond de mislukte uitzetting en zoekt een datum voor een nieuwe poging, maar dan onder politiebegeleiding.

Guus Hiddink ereburger van Seoul

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Guus Hiddink is benoemd tot ereburger van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Het stadsbestuur schonk de bondscoach die titel als dank voor de verrassende prestaties van de nationale ploeg op het WK voetbal.

"Hiddink heeft de Koreanen vervuld met blijdschap en trots en de wereld laten zien wat we kunnen. Aan zijn leiderschap kunnen wij een voorbeeld nemen", aldus een woordvoerder van het stadsbestuur.

De coach is de 447ste buitenlander die ereburger van de metropool wordt. Onder anderen nobelprijswinnaar Joseph Rotblat, president Sellapan Rama Nathan van Singapore en de acteur Roger Moore gingen de Achterhoeker voor.

Opnieuw rel rond Xbox-reclame

FuNzzy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat het Xbox-reclamespotje al eerder voor ophef zorgde in Engeland, ligt de commercial nu ook in Frankrijk onder vuur. De Franse regisseur Audrey Schebat beschuldigt Microsoft van plagiaat. Schebat vindt dat het spotje wel heel erg lijkt op haar korte film 'Life'.

De klacht is ingediend tegen Microsoft en het Londense reclamebureau Bartle Bogle Hegarty. Vorig weekend won de commercial nog een prijs tijdens het International Advertising Festival in Cannes.

In Engeland werd het spotje minder goed ontvangen. De Britse Independent Television Commission haalde het filmplje van het scerm nadat 136 mensen hadden geklaagd over de 'aanstootgevende beelden'. Sommige kijkers hadden problemen met de 'explosieve' kraambedscène, anderen vonden de ultieme duik in het graf teveel van het goede. Microsoft heeft de commercial inmiddels van de buis gehaald. De reclame is nog wel te zien in de Engelse bioscopen.

Voor degenen die zelf wilen oordelen, je kunt de commercial bekijken via een Windows Media-stream van MSN.

500-ponder uit WOII hindert verkeer

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het treinverkeer tussen Brussel en Amsterdam is woensdag rond 11.00 uur stilgelegd omdat er in de buurt van het Nederlandse Lage Zwaluwe een bom uit de Tweede Wereldoorlog werd ontdekt. De bom werd ontdekt tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van een spoor voor de HSL. De bom moest meteen onschadelijk worden gemaakt omdat het om een zogenaamde 500 ponder ging. Daarom besloot men de A16 ter plekken in beide richtingen af te sluiten. Dit in verband met ontploffingsgevaar. Tevens werd al het treinverkeer in de buurt stilgelegd.

De NS kon helaas geen bussen inzetten en daarom kregen treinreizigers te maken met een vertraging van meer dan één uur. De internationale treinen tussen Amsterdam en Brussel werden omgeleid via Utrecht, daardoor kregen reizigers te maken met vertragingen van zo'n anderhalf uur.

De bom werd succesvol gedemonteerd door de Explosieven Opruimings Dienst (EOD).

Noord-Brabant wellicht flitspaalvrij

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De provincie Noord-Brabant onderzoekt alternatieven voor verbetering van de verkeersveiligheid naast het controleren met flitspalen. Het zou dan moeten gaan om het belonen van automobilisten die zich aan de regels houden.

Directe aanleiding voor de 'evaluatie' vormt het toenemende aantal vernielingen van flitspalen. "Dat vandalisme drukt ons met de neus op de feiten" constateert provinciewoordvoerster V. Viguurs. Jaarlijks worden in Noord-Brabant enkele tientallen flitspalen moedwillig beschadigd of vernield door vermoedelijk boze weggebruikers. Dit kost de provincie, eigenaar van 111 kasten, honderdduizenden euro's aan reparatie en vervanging. "Dat geld kunnen we ook anders besteden, bijvoorbeeld aan wegaanpassingen of andere verkeersmaatregelen met meer maatschappelijk draagvlak."

Zo overweegt de provincie een systeem in te voeren om automobilisten te belonen in plaats van te straffen. Proeven met dergelijke snelheidscontroles in onder meer Alphen en Chaam zijn positief verlopen. De gemiddelde snelheid op het proeftraject ging omlaag zonder dat bekeuringen werden uitgedeeld en apparatuur werd vernield. "Viguurs: "Een eerste display toont de snelheid van een passerende auto. De bestuurder beseft dat hij te hard rijdt en mindert vaart. Een tweede display controleert tweehonderd meter verderop de snelheid opnieuw. De bestuurder ziet nu zijn beloning: hij houdt zich keurig aan de snelheid en krijgt geen bon."

De provincie verwacht dat het alternatief met name de 'nette' burgers ontziet die per ongeluk een paar kilometer te hard rijden. Deze kleine overtreders krijgen nu het overgrote merendeel van alle snelheidsbekeuringen.

Herben noemt beschuldigingen 'laster'

Fractieleider Mat Herben van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) heeft vanmiddag opnieuw, en nu aanmerkelijk feller, gereageerd op de berichten dat hij Fortuyn van drugsmisbruik beschuldigd zou hebben. Herben noemt de aantijging aan zijn adres van de ex-top van Leefbaar Nederland "onleefbare laster".

Herben sprak vanmiddag van "de grootst mogelijk onzin". Volgens hem handelen Broos Schnetz en oud-voorzitter Jan Nagel van Leefbaar Nederland uit wrok omdat Leefbaar Nederland na het vertrek van Fortuyn werd geminimaliseerd: "Deze perfect getimede roddels tijdens de kabinetsvorming zijn schadelijk voor de LPF. Leefbaar Nederland voert de laatste dagen campagne tegen de LPF".

Volgens Herben gaat het om mensen die "Pim als een baksteen hebben laten vallen en nu hun verlies niet kunnen dragen. Eerst moest Pim Fortuyn weg en nu kennelijk ik."

Fred Teeven

Leefbaar Nederland fractievoorzitter Fred Teeven zegt dat de Tweede-Kamerfractie van zijn partij er helemaal buiten staat. Hij is gisteravond pas geïnformeerd over de publicatie.

Teeven neemt overigens geen afstand van de uitlatingen van Schnetz: "Als dit waar is, dan is het uitermate zorgelijk. En ik heb geen enkele aanleiding te twijfelen aan de uitspraken die zijn gedaan door de vijf leden van de sollicitatiecommissie", aldus Teeven.

België ziet af van vervolging Sharon

De Israëlische premier Ariël Sharon kan opgelucht adem halen: De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) van Brussel heeft namelijk de vervolging voor zijn vermeende rol in de bloedbaden van Sabra en Shatila, in 1982 in Libanon, vandaag onontvankelijk verklaard.

De KI baseerde zich op artikel 12 van de strafprocedure. Het artikel stelt dat misdaden die in het buitenland gepleegd werden, in België enkel vervolgd kunnen worden als de verdachte zich in België bevindt.

Ook Amos Yaron, de Israëlische generaal die in 1982 verantwoordelijk was voor de sector Beiroet en eveneens genoemd werd in de klacht, kan dus niet vervolgd worden door het gerecht.

Een groep van 23 Palestijnen, die de twee vluchtelingenkampen in de omgeving van de Libanese hoofdstad overleefden, hadden een klacht ingediend wegens oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Ze baseerden zich op een wet van 1993 (gewijzigd in 1999) die voor dergelijk misdaden een universele bevoegdheid geeft aan de Belgische rechtbanken en hoven, ongeacht de plaats van de misdaad en de nationaliteit en verblijfplaats van de verdachte(n).

De kamer van inbeschuldigingstelling meent echter dat deze "genocidewet" geen uitzondering vormt op artikel 12 van de strafprocedure.

Snelrecht voor illegale straatracers

Er komt een keiharde aanpak voor lieden die illegaal op straat met auto's scheuren: Justitie gaat de illegale straatraces voortaan bestrijden met snelrecht. Betrapte racers zullen worden gearresteerd en moeten direct daarna voor de rechter verschijnen.

Waar mogelijk worden auto's inbeslaggenomen en rijbewijzen ingenomen. Justitie wil met dit lik-op-stukbeleid proberen definitief een einde maken aan de populaire autoraces op de openbare weg.

Het OM denkt ook nog een aantal preventieve maatregelen te kunnen toepassen om straatraces tegen te gaan. Zo wil justitie dat de politie opvallend aanwezig is en zichtbaar kentekens noteert. Ook kan ze barricades, zoals bijvoorbeeld hekken of zandhopen, opwerpen.

Binnenkort zal het OM met de politie overleggen over een nationale publiekscampagne om racers te ontmoedigen.

[WK] Uitslag Brazilië - Turkije

Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden: WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

De halve finale tussen Brazilië en Turkije is gewonnen door Brazilië. Het won met 1-0

Wedstrijdverslag

De Turken speelden ook tegen Brazilië goed combinatievoebal maar kregen weinig kansen. Spits Hakan Sükur, die opnieuw in de basis mocht beginnen, was opnieuw onzichtbaar en wacht nog steeds op zijn eerste treffer. Invaller Mansiz, verantwoordelijk voor het enige doelpunt in de kwartfinale tegen Senegal, kwam eveneens niet tot scoren.

Ronaldo wel. De voormalig aanvaller van PSV verraste doelman Rüstu in de 47e minuut met een fraai puntertje. De uitstekende keeper van Fenerbahce hield Rivaldo in de eerste helft nog tot vier keer toe van een treffer af. Hij had echter niet verwacht dat Ronaldo in volle sprint zou proberen met een slim puntertje te scoren.

Zondag tegen Duitsland staat Ronaldo, net als vier jaar geleden in en tegen Frankrijk, in de finale van een wereldkanpioenschap.


Resterend speelschema

Er zijn nu nog twee wedstrijden te spelen op dit WK:

Troostfinale: Zuid-Korea - Turkije (29/06 | 13:00)
Finale: Duitsland - Brazilië (30/06 | 13:00)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Hi-tech BH voor grotere borsten


De nieuwste manier om je boezem van een corpulenter formaat te voorzien: de electrische BH!
Het goedje werd onlangs in Amerika geïntroduceerd en zou de borstmaat permanent met één cup kunnen vergroten. De computergestuurde BH werkt doordat in kleine secties van het kledingstuk een vacuüm wordt gecreëerd waardoor de huid uitgerekt wordt. De borst reageert hierop met het aanmaken van nieuw borstweefsel. De bustehouder wordt bij voorkeur tijdens het slapen gedragen. Volgens de maker Biometrics zijn er geen negatieve bijverschijnselen en kan na een gebruik van tien weken de borst met één hele cup vergroot zijn.

Het ding kost "slechts" 2.500 dollar en is na diverse tests goedgekeurd door de Amerikaanse overheid. De BH wordt aangedreven door een klein batterijtje.

Voorlopige kalender 2003

De FIA heeft de voorlopige kalender voor 2003 bekendgemaakt.

DatumLandCircuit
09-03AustraliëMelbourne
23-03MaleisiëSepang
06-04BrazilieInterlagos
20-04San MarinoImola
04-05SpanjeBarcelona
18-05OostenrijkSpielberg
01-06MonacoMonte Carlo
15-06CanadaMontreal
29-06EuropaNürburgring
06-07FrankrijkMagny-Cours
20-07Groot BritannieSilverstone
03-08DuitslandHockenheim
17-08HongarijeBudapest
31-08BelgiëSpa-Franchorchamps
14-09ItaliëMonza
28-09Verenigde StatenIndianapolis
12-10JapanSuzuka

Zoals je kunt zien zijn er voor 2003 (nog?) geen verrassingen. Maar zoals in een voorgaand bericht naar voren kwam, kan dat in 2004 wel eens anders zijn.

Voor 2004 gaan GP's sneuvelen

Bernie Ecclestone heeft voor de Engelse televisiezender ITV naar buiten laten schemeren dat de Grand Prix kalender er in 2004 wel eens totaal anders uit zou kunnen zien. "Volgend jaar zullen er waarschijnlijk dezelfde 17 races op de lijst staan, maar in 2004 worden twee of drie races vervangen door nieuwe."

Rusland en China lijken de beste kansen te hebben om in 2004 op de kalender te komen. "Ik ben een fan van de Chinese keuken, dus een Chinese Grand Prix zie ik wel zitten." De Grand Prix' van Brazilië, België, Hongarije en San Marino lopen het grootste risico om te verdwijnen.

Ook voor de Britse Grand Prix is er, wat de verre toekomst betreft, geen zekerheid. "De organisatie heeft alles gedaan wat ze beloofde, vandaar dat deze Grand Prix permanent op de kalender staat. Echter, Silverstone zal moeten blijven investeren in nieuwe infrastructuur, want in vergelijking met de rest van de circuits lopen ze ver achter."

Botsing met twee treinen bij Amersfoort

sHaRkS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een wisselovergang, vlakbij station Amersfoort, zijn vanmiddag twee treinen op elkaar gebotst. Volgens de NS was 1 trein leeg en in de andere trein, een stoptrein, zaten wel mensen. Het is nog niet bekend of er gewonden gevallen zijn. Beide treinen zijn ontspoord.

Door dit ongeluk is er van en naar Amersfoort voorlopig geen treinverkeer mogelijk. De treinen reden hoogstens 40 kilometer per uur.

Pentagon komt met nieuw wapen

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Pentagon heeft een nieuw wapen ontwikkeld dat gebruik maakt van een van de meest gruwelijke geluiden ter wereld, namelijk een huilende baby.

Het sonische wapen stuurt een geconcentreerde geluidsgolf van een huilende baby, die welliswaar achterwaards is afgespeeld, naar de vijand op een geluidniveau van 140 Decibel. Dit is hetzelfde lawaai dat een opstijgende jet maakt.

Het Pentagon wilt het wapen gebruiken tegen Al Quada soldaten om ze uit grotcomplexen te jagen.

Historische finale

Het was een van de grootste misteries uit de wereldvoetbalgeschiedenis. In de 16 eerdere versies van het WK ontmoetten de twee wereldmachten Brazilië en Duitsland elkaar nooit eerder.

Zondag zal de eerste keer zijn dat de twee elkaar treffen. Tegelijk wordt dan bekend of Brazilie haar 5e wereldtitel pakt of dat Duitsland gelijkkomt met Brazilië op 4 titels.

[F1] 1 miljoen dollar boete voor Ferrari coureurs

Blue Thunder, weertenaar, PARENA en B-J-B hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ferrari coureurs Michael Schumacher en Rubens Barrichello zijn door de FIA beboet met ieder 1 miljoen dollar. De helft moeten de coureurs direct overmaken en de andere helft is een voorwaardelijke straf met een proeftijd van één jaar.

Deze straf is opgelegd door de FIA nadat Schumacher tijdens de race in Oostenrijk de overwinning cadeau kreeg van Barrichello. Omdat het publiek geschrokken reageerde op deze actie schoof Schumacher, op het erepodium, Barichello naar voren. Dit is tegen de regels.

1 miljoen dollar boete voor Ferrari

Vandaag moest het team van Ferrari zich melden bij de World Council van de FIA om zich te verantwoorden voor het verstoren van de podium ceremonie na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk.

De FIA heeft besloten dat Michael Schumacher en Rubens Barichello samen een boete van 1 miljoen U.S $ moeten betalen.

het geven van teamorders is reglementair, hierop kon het team dus niet bestraft worden.

Alle punten voor zowel het team als de coureurs blijven behouden . Wat inhoud dat Schumacher met 46 wk punten voorsprong het kampioenschap aanvoert.

Zes miljoen vakantiegangers in Nederland verwacht

De organisatie Toerisme Recreatie Nederland (TRN) verwacht dat er zo'n zes miljoen mensen vakantie vieren in Nederland. In juli en augustus vieren circa 3,5 miljoen Nederlanders hun vakantie in eigen land. Tegelijkertijd komen er ongeveer 2,5 miljoen buitenlanders op bezoek.

De meeste buitenlandse bezoekers komen uit Duitsland. Deze zijn doorgaans te vinden aan de kust. Dit in tegenstelling tot Engelsen en Amerikanen die zich voornamelijk in Amsterdam laten zien. Belgen fietsen graag door ons land. De buitenlanders leveren in de twee zomermaanden ongeveer 0,7 miljard euro op aan toeristische inkomsten. Dit is vrijwel hetzelfde als vorig jaar.

Geheime Britse politie-info op internet

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De BBC meldde dinsdag dat een Britse radioamateur de communicatie van de politie-eenheid, die verantwoordelijk is voor de veiligheid van het koninklijk huis en toppolitici, onderschept. Deze gegevens zet de amateur ook op het Internet.

Volgens de Britse inlichtingsdienst zijn deze publicaties een gevaar voor de veiligheid van de betrokken personen. De man, Paul Wey uit Hertford, wordt nu als een bedreiging omschreven, zijn acties kunnen terroristen helpen bij het plegen van aanslagen en zijn mogelijk al gebruikt om politieoperaties dwars te zitten.

Tegen de website van Wey kunnen de Britse autoriteiten niets beginnen omdat het in de Verenigde Staten is geregistreerd. Het bezit van radioscanners in Groot-Britannie is niet verboden, wel het gebruik ervan.

Man doodt rivaal met zwaard

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagavond heeft een 35-jarige man uit Jette, Belgie, zijn 32-jarige rivaal gedood met een zwaard. De aanleiding hiervan was een ruzie die uitmondde in een vechtpartij.

Het 32-jarige slachtoffer bracht rond 22:00 uur een bezoek aan zijn ex-vrouw, die was ingetrokken bij haar minnaar. Voor de woning ontstond er echter een gevecht tussen beide rivalen. De dader bracht verwondingen aan met een zwaard. Hierbij werd het slachtoffer geraakt in de lever en aan de linkerhand. Dinsdag overleed de man in het academisch ziekenhuis.

Het is nog niet bekend of de dader heeft gehandeld uit zelfverdediging.

Ahn weigert Perugia

Volgens de zaakwaarnemer van Ahn Jung-Hwan weigert Ahn terug te keren naar Perugia. Eerst was Ahn ontslagen door Perugia, maar de voorzitter veranderde van gedachte en wilde de transfer (wat eerst een huurcontract was) nu echt voltooien.

De zaakwaarnemer, ePlayers, heeft echter teruggeslagen met de uitspraak dat Ahn zich voorbereidt op een vertrek naar een andere Europese club. 'Hij zal nooit weer voor Perugia spelen', luidde een verklaring. We zullen nooit een transfer naar Perugia, dat een karaktermoord pleegde alleen omdat hij tegen Italië scoorde, overwegen.' Verder zei ePlayers dat Perugia de regels van de FIFA omtrend contractverlenging niet was nagegaan en dat er ook vier maanden achterstallig loon nog niet betaald is.'

'Herben beschuldigde Fortuyn van drugsgebruik'

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Volkskrant schrijft vandaag dat Mat Herben begin dit jaar Pim Fortuyn, die toen lijsttrekker was van Leefbaar Nederland, beschuldigd heeft van drugsgebruik. Herben probeerde zo in januari, tijdens een sollicitatiegesprek van de partij, op de kieslijst te komen.

"Het kwam op ons over als: ik weet dit, ik moet dus op de lijst", verklaart Erik Laken, voorzitter van de sollicitatiecommissie van het district Utrecht. "Hij probeerde ons voor het blok te zetten. Unaniem concludeerden we dat Herben niet op de lijst hoorde. Wat hij deed was niet oprecht. Je gaat niet bij je sollicitatie je lijsttrekker zwart maken."
Ex-voorzitter Jan Nagel beweerde gisteren dat Herben niet werd geselecteerd omdat hij geen enkel origineel idee had.

Kinnesinne

Mat Herben zelf ontkent de beschuldigingen. "Pim gebruikte, voor zover ik weet, geen drugs. Ik heb wel met de commissie, nadat zij mij had gevraagd of er iets uit mijn verleden kon opduiken, in het algemeen gesproken over de flamboyante levensstijl van Fortuyn. Maar ik heb hem zeker niet beschuldigd van drugsgebruik."
"Ze vroegen mij verder of ik iets wist over Fortuyn dat nadelig kon zijn voor de partij. Ik zei dat ik vrienden van Pim kende en die zeiden dat Fortuyn niet chantabel was''

Tegenover het ANP zei Herben vanochtend dat de beschuldiging kinnesinne zijn van LeefbaarNederland.

Ex-imam Haselhoef niet vervolgd

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-imam Abdullah R.F Haselhoef wordt niet vervolgd wegens belediging of het aanzetten tot haat jegens homoseksuelen. Haselhoef legde een tijdje geleden in het RVU-radioprogramma Spiegels, en in de talkshow van Barend en Van Dorp bij RTL4, uit hoe de koran zich opstelt jegens homoseksuelen: In sommige gevallen zouden die de doodstraf verdienen.

De uitspraken van Haselhoef kunnen volgens de officier echter niet worden beschouwd als een belediging in de zin van het Wetboek van Strafrecht. Omdat Haselhoef met zijn uitspraken een weergave gaf van de islamitische visie op homoseksualiteit vanuit de koran, kunnen die volgens de officier van justitie niet worden beschouwd als een belediging, mede gelet op wat artikel 6 van de Grondwet zegt over godsdienstvrijheid.

Haselhoef had na alle commotie over zijn uitspraken al zijn excuses aangeboden in een ingezonden brief aan Trouw: In de brief noemde Haselhoef zijn uitspraken over het rechtvaardigen van de doodstraf op openbare homoseksualiteit dom, kwetsend en onzorgvuldig. Andere imams wezen hem erop dat in de koran geen strafmaat is bepaald voor het uitoefenen van homoseksualiteit.

Haselhoef gaf weergave van de islamitische visie op homoseksualiteit vanuit de koran

Harde uithaal van Nagel richting LPF

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jan Nagel, die gisteravond aftrad als voorzitter van Leefbaar Nederland, heeft bij die gelegenheid hard uitgehaald naar de Lijst Pim Fortuyn: '' De Lijst Pim Fortuyn maakt zich niet hard voor bestuurlijke vernieuwing. De huidige partijleiding heeft er nooit blijk van gegeven vernieuwend te zijn. Ze is eerder conservatief''', aldus Nagel.

Volgens Nagel zal het kabinet met de LPF al in 2003 vallen: ,,Deze instabiele coalitie zal niet lang stand houden''. Nagel zei verder dat Leefbaar Nederland in 1999 dé partij was met vernieuwende ideeën, die de politiek wilde opschudden. De LPF heeft, volgens hem, nog geen enkele vernieuwing laten zien.

Geen vertrouwen

Ook heeft Nagel weinig vertrouwen in Mat Herben en andere voormannen van de LPF: ,,De gedachtegangen of politieke redeneringen van Herben, Hoogendijk of Janssen van Raay kennen we niet. Wat mij betreft zijn het reactionaire gelukszoekers die zonder Fortuyn nooit de politiek in waren gegaan. Ik kan het inschatten, want een aantal van hen kwam van onze lijst af. Het is een toevallig bij elkaar gekomen club.''

Mat Herben stelde zich volgens Nagel vorig jaar kandidaat voor een kamerzetel bij LN. Hij werd, zegt Nagel, afgewezen omdat hij geen enkel origineel of aansprekend idee had.

Nieuwe voorzitter

Gisteravond werd er ook een nieuwe voorzitter voor Leefbaar Nederland gekozen: Jan Jetten.
Jetten noemt zichzelf 'beroepsvoorzitter'. Hij was 26 jaar lang lid van de PvdA. Op zijn achttiende stapte hij in de politiek, hij had vooral veel bestuurlijke functies binnen allerlei FNV-gelederen. Hij vestigde zich 13 jaar geleden als interimmanager in Brabant. Op dit moment is hij voorzitter van het centrum arbeidsmarktvraagstukken in de ict.

Bonden woedend over bezuiniging

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ambtenarenbonden CNV Publieke Zaak en de Abvakabo hebben met woede gereageerd op de plannen van CDA, LPF en VVD om tien procent van de rijksambtenaren te laten afvloeien. De bonden voorspellen in een reactie op de plannen van de drie onderhandelaars voor een CDA-, VVD- en LPF-kabinet een 'hete herfst'.

Een belangrijk deel van de besparing van 6,5 miljard euro die de beoogde coalitiepartners hopen te realiseren, wordt gevonden door tien procent van de ruim 120.000 rijksambtenaren af te laten vloeien. zogenaamde 'regeldepartementen' zoals Sociale Zaken, Landbouw, Onderwijs en VROM zullen het zwaarst getroffen worden, maar ook gemeenten zullen minder geld van het rijk krijgen.

Voor bijstandsuitkeringen krijgen gemeenten voortaan een vast bedrag, gebaseerd op een gemiddelde voor alle gemeenten. Sociale diensten die veel mensen uit de uitkering aan een baan helpen, houden dan geld over; zij die het slechter doen dan het gemiddelde moeten uit eigen zak geld bijleggen.

CNV-woordvoerder Dammis de Geus waarschuwt: "Zeggen dat er minder ambtenaren moeten komen doet het goed op verjaardagen, het is lekker makkelijk, maar er is geen enkel goed argument voor aan te geven. Als dit doorgaat leidt het tot hak- en snoeiwerk en dan voorspel ik een hete herfst. Abvakabo-bestuurder Elise Merlijn voorspelt 'heel groot tumult' als de plannen worden doorgezet. "De ambtenaren mogen niet de rekening krijgen voor extra aandacht aan zorg en onderwijs", stelt zij.

Plichten centraal in concept-regeerakkoord

Op basis van het uitgelekte concept-regeerakkoord meldt het Radio 1 journaal dat het nieuwe beoogde kabinet van de VVD, het CDA en de LPF vooral de nadruk legt op de plichten van burgers. Volgens de NOS staat in het conceptakkoord te lezen dat in Nederland gevestigde allochtonen moeten worden verplicht alsnog een inburgeringscursus te doen als hun Nederlands gebrekkig is of als zij een werkloosheids- of bijstandsuitkering hebben. Wordt dit geweigerd, dan wordt de uitkering ingehouden.

Voor kleuters willen de coalitiepartners en verplichte toets invoeren om zo vroegtijdig taalachterstanden te signaleren. De automatische persioengerechtigde leeftijd van 65 jaar gaat ook op de schop. Als het aan de voorgenomen nieuwe regering ligt mogen mensen zelf bepalen hoe lang zij nog na hun 65ste willen doorwerken. Werklozen van boven de 57 moeten wel weer verplicht solliciteren, zo meldt het Radio 1 Journaal.

Voetbal: Test met tweede scheidsrechter

De directeur van de UEFA, Gerhard Aigner, heeft dinsdag het idee gelanceerd om te experimenteren met twee scheidsrechters op een voetbalveld.

Volgens een interview op de site van de UEFA zegt hij: ,,Ongelukkig genoeg is er tot nu toe nog geen enkele serieuze test gedaan met twee scheidsrechters. Zo'n experiment moet dringend gedaan worden''.
,,Voordat we praten over camera's, herhalingen en onderbrekingen in wedstrijden, zou men zich eerst moeten wenden tot menselijke hulpmiddelen.''
Overigens zei Aigner nietof de tweede scheidsrechter op het veld zou moeten staan of dat hij de twee grensrechters zou moeten aanvullen.

Met deze suggestie gaat de UEFA dezelfde richting uit Joseph Blatter, de voorzitter van de FIFA, die ook wil experimenteren met een vierde scheidsrechter op het veld.

,,Op voorstel van Michel Platini zullen we volgend jaar tijdens een van de vier grote FIFA-toernooien (WK -17, WK -20, WK voor vrouwen, Confederations Cup) experimenteren met een vierde scheidsrechter'', verklaarde Blatter in een interview met het Zwitserse agentschap Sportinformation.

,,Die vierde scheidsrechter zal achter de doelen plaatsnemen om onregelmatigheden in de zestienmeter te ontdekken'', aldus Blatter. ,,Op die manier kunnen de assistent-scheidsrechters zich concentreren op het buitenspel.''
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.