8 jaar eis voor dodelijke achtervolging [Update]

Unipuma had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegen de mannelijke verdachte van het duo dat vorig jaar drie mensen de dood injoeg, is voor de rechtbank in Maastricht acht jaar gevangenisstraf geëist.

Frans ter L. (28) uit Maastricht kan volgens de officier van justitie drievoudige doodslag ten laste worden gelegd. Hij achtervolgde met zijn toenmalige vrouw, na een lichte aanrijding, vier jongeren en ramde daarbij tweemaal hun auto. Het Nederlands Forensisch Instituut en TNO komen in elk geval tot de conclusie dat, vlak voordat de auto met de vier jongeren tegen een boom crashte, er contact is geweest tussen de twee auto's.

Bij het ongeluk, 31 maart 2001, kwamen Michaël Loo (19) en Michel Smits (18) uit Berg en Terblijt en Diana Kleynen (18) uit Reymerstok om het leven. Anky Coninx (toen 19) uit Berg en Terblijt raakte zwaargewond.

Willens en wetens

Volgens de officier van justitie aanvaardde de verdachte willens en wetens de aanmerkelijke kans dat hij, door zijn toedoen, door zijn uiterst intimiderende rijgedrag, de dood van de inzittenden van de voorligger zou veroorzaken. Ook al was het Ter L.'s toenmalige echtgenote die achter het stuur van de Opel zat, hij heeft haar aangespoord meer gas te geven en te proberen de Honda met latere slachtoffers in te halen, aldus Smits. Bovendien heeft hij diverse rukken aan het stuur gegeven.

De inmiddels ex-echtgenote van Frank Ter L. moet zich maandag voor de rechtbank verantwoorden. Zij wil niets meer met haar ex-man te maken hebben.