Bosbranden Colorado aangestoken

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige, vrouwelijke medewerker van de US Forest Service is gearresteerd en aangeklaagd voor het aansteken van de al ruim een week durende bosbranden in de Amerikaanse staat Colorado.

De vrouw was werkzaam in het gebied waar de branden ruim een week geleden ontstonden. De vrouw zegt dat de brand ontstond toen zij begin juni tijdens een patrouille een brief van haar man had aangestoken van wie zij gescheiden leefde.

Vervolgens heeft ze zelf geprobeerd het vuur te blussen. Toen dat niet lukte meldde de rvouw als eerste de brand. Als ze schuldig wordt bevonden, hangt haar een gevangenisstraf van vijftien jaar en een boete van 530.000 euro boven het hoofd.

Door de brand is tot dusver al meer dan 41.000 hectare bos verwoest en zijn 25 huizen vernield. Meer dan 5000 mensen zijn in geëvacueerd.

Voor de hoofdstad Denver lijkt het gevaar voorlopig bezworen, nadat de wind was gedraaid en de vlammenzee de andere kant uittrok. Aanvankelijk leek de vuurzee dit weekeinde af te nemen als gevolg van regenbuien en afnemende wind. Later trok de wind echter weer aan, waardoor blusvliegtuigen niet konden opstijgen. Circa 1800 brandweerlieden zijn bezig het vuur te blussen.