FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 juni 2002

Vrouw van Tony Blair zorgt voor opschudding

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Cherie Blair, de vrouw van de Britse premier Tony Blair, heeft dinsdag voor diplomatieke opschudding gezorgd. Ze maakte een ongelukkige opmerking over de Palestijnse zelfmoordaanslagen.

De gebeurtenis deed zich voor op een liefdadigheidsbijeenkomst, enkele uren na de zelfmoordaanslag van vanochtend in Jeruzalem. Indirect maakte de vrouw van Blair duidelijk begrip op te kunnen brengen voor jonge Palestijnen die zelfmoordaanslagen plegen: 'Zolang er jonge mensen zijn die geen andere hoop hebben dan zichzelf op te blazen, boek je geen vooruitgang'.

Tony Blair schoot zijn vrouw meteen te hulp toen journalisten hem vroegen om een reactie te geven op de ontstane commotie: 'Terrorisme biedt geen toekomst. Maar natuurlijk moeten we er ook voor zorgen dat er hoop is. Ik weet zeker dat Cherie dat bedoelde'.

Cherie Blair liet via een woordvoerster weten het zeer vervelend te vinden dat de interpretatie van haar opmerkingen opschudding had veroorzaakt. De Israëlische ambassade in Londen zei de woorden van mevrouw Blair zeer te betreuren.

Instant Messengers worden steeds populairder

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Instant Messengers, zoals MSN en ICQ worden steeds populairder. Meer dan 41 miljoen internetters maken al gebruik van deze vorm van communicatie. Ongeveer 40 procent van de internetters doet dit zelfs regelmatig.

Uit een onderzoek van NielsenMedia/NetRating blijkt dat de messengers, door de koppeling aan e-mail en GSM, ook steeds meer binnen bedrijven worden gebruikt.

AIM, de Instant Messenger van de Amerikaanse provider America Online, is met 22 miljoen gebruikers het populairst. MSN Messenger bezet met bijna 16 miljoen gebruikers de tweede plek. Yahoo! Messenger en ICQ staan op de derde en vierde plaats met respectievelijk ruim 12 en 4 miljoen gebruikers.

Geen baarmoeder, toch zwanger

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 61-jarige oma uit Zijldijk heeft een brief gekregen van de sociale verzekeringsmaatschappij Cadans, waarin stond dat ze officieel zwanger zou zijn van een kind. Dit kan echter helemaal niet, bij de vrouw is tien jaar geleden haar baarmoeder verwijderd.

In de brief van Cadans klopten alle gegevens van de vrouw, tot aan het Sofi-nummer aan toe. De oma reageerde als volgt: "Ik viel van m'n stoel van verbazing. Wat een ongelooflijke blunder."

De 61-jarige vrouw heeft vervolgens contact opgenomen met Cadans over de gemaakte fout. T. Baarhuis, woordvoerder van Cadans, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de oma. Het bleek dat de voor- en achternaam van de oma precies hetzelfde zijn als van een vrouw die op dit moment echt zwanger is.

Botox-injecties tegen hoofdpijn

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar maanden geleden werden botox-injecties nog genoemd als supersnelle facelift, maar nu blijkt dat de injecties ook een preventie middel voor ernstige hoofdpijn-klachten kan zijn. Een onderzoek in een ziekenhuis in North Carolina onder 130 patiënten die niet reageerden op conventionele behandelingen wees uit dat 84% van hen vermindering van de pijn aangaf na behandeling met botox.

De botox werd ingespoten in de bovenrug, nek, voorhoofd en kaak van de deelnemende patiënten. Volgens de onderzoekers zou dit een belangrijke therapie kunnen worden voor tot nu toe onhandelbare patiënten, die veel geld zou kunnen besparen.

Vieri evenaart record

De Italiaanse aanvaller Christian Vieri heeft aan de verloren wedstrijd tegen Zuid-Korea misschien toch nog een beetje een leuke herinnering overgehouden. Hij maakte namelijk de openingstreffer in de wedstrijd waarin ze met 2-1 tenonder gingen in de verlenging. Dat doelpunt zette zijn WK-totaal op negen, evenveel als Italiaansrecordhouder Rossi.
Rossi, die in 1987 stopte met voetballen speelde drie WKs. Vieri was in 1998 in Frankrijk debutant en was met vijf goals bijna topscorer, alleen Suker scoorde één keer meer. Toen stond hij in de schaduw van Del Piero en Baggio, dit jaar is Vierie de eerste keus. Vieri had het record kunnen breken door in de laatste minuten van de tweede helft een prachtkans te benutten.
Rossi speelde drie WKs en Vieri is nog in de bloei van zijn carriere, misschien krijgt hij nog de kans om hem in te halen.

Blusvliegtuig crasht in Californië

Slambam en Realist_ik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een blusvliegtuig is vandaag neergestort tijdens het blussen van de bosbranden die woeden in de bossen van het nationaal park Yosemite in Californië. Het vliegtuig betrof een C-130 Hercules.

Tijdens het ongeluk zijn drie mensen om het leven gekomen, die zich in het vliegtuig bevonden. Het vliegtuig is volledig uitgebrand. Een cameraploeg die de branden stond te filmen, heeft het ongeluk op film vastgelegd. De opnamen kunt u hier bekijken.

Kunstenaar slijt ziel op eBay

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het bedrag van 18 euro heeft een kunstenaar uit Newcastle zijn ziel via eBay verkocht. De koper, een man uit Oklahoma, kan de ziel goed gebruiken, hij was de zijne namelijk verloren bij een weddenschap om een potje air hockey, zo meldt de Britse krant The Scotsman.

De 26-jarige kunstenaar Gareth Malham heeft de transactie afgekeken van Bart Simpson, die in een aflevering van de populaire serie The Simpsons al een dergelijke koop sloot. De koop zal, zodra Malham het geld van de Amerikaan ontvangt, vastgelegd worden in een overeenkomst die de kunstenaar met zijn eigen bloed zal ondertekenen.

Na zijn afstuderen in de multimediakunsten aan de Universiteit van Sunderland begon Malham uit geldgebrek spullen te koop aan te bieden op het internet. Hij was benieuwd of er potentiele kopers zouden zijn voor iets wat minder tastbaar is: zijn ziel. "Ik speel met het feit dat mensen steeds meer gaan verhandelen, tot organen aan toe", aldus de kunstenaar, die overigens van mening is dat hij zijn ziel niet echt kwijt is omdat deze een onlosmakelijk onderdeel van hem is. Malham is van plan om meer van zichzelf te koop aan te bieden en probeert nu zijn marktwaarde 'omhoog te praten'.

Speciale BH met hartslagmeter voor hockeysters

De Nederlandse vrouwenhockeyploeg gaat de komende maanden trainen met een hartslagmeter die verpakt is in een speciaal daarvoor geproduceerde sportbh. De hartslagmeter moet precies bijhouden hoe intensief er getraind is door de Oranjevrouwen.

De hartslagmeter leest per training uit hoe intensief de training geweest is voor de vrouwen. Jos van Geysel, fysioloog van het Nederlandse damesteam, verwerkt vervolgens de gegevens in de computer en kan ze analyseren.

De coach van de hockeydames, Marc Lammers, verklaarde vandaag over de hartslagmeter: "Na een training of een wedstrijd weten we vrijwel meteen hoe snel de speelsters herstellen van bepaalde inspanningen. Het experiment duurt tot aan de Champions Trophy eind augustus. Daarna volgt een evaluatie. Indien de informatie zeer nuttig is en de hartslagmeters geen irritatie veroorzaken bij de speelsters, gaan we er misschien mee door. Uiteraard moeten we daarvoor ook nog toestemming hebben van de internationale hockeyfederatie."

Verder zei Lammers vandaag dat hij nog veel meer in petto zal hebben voor het komende WK: "Op technologisch, technisch en tactisch gebied heb ik nog wat zaken achter de hand. Die houd ik voorlopig voor mezelf. Bij het WK eind november in Perth wil ik ervan kunnen profiteren, zonder dat de tegenstanders al op de hoogte zijn."

Gamereviewers wanted !

FOK! gaat zich, naast de huidige zaken uiteraard, steeds meer bezig houden met games. Ben jij een gamesfreak en heb je naast een enorme drang om spellen te spelen ook nog enig schrijverstalent en liefst naast een PC ook nog de beschikking over een PS2, X-Box of GameCube ? Ben je bereid om met enige regelmaat een review te schrijven over games die je zelf hebt aangeschaft of games die wij je aanleveren en wil je daar, naast een heleboel eer en eeuwige roem verder niets voor terug ?
Dan kan het zijn dat we op zoek zijn naar JOU!! (*insert echo

Denk je dat je voldoet aan bovenstaande 'eisen' ? Reageer dan VOOR 24 juni 2002 met een korte voorbeeldreview en een beetje info over jezelf. Een standaardreview zal per spel tussen de 3 en 8 pagina's omvatten, maar jouw proefstukje mag best iets korter zijn gezien de hoeveelheid tijd die je nog maar hebt om te reageren. Belangrijk is dat we in indruk krijgen van je schrijfstijl. Verder is het ALLERbelangrijkste dat je dol bent op games !

Je reactie kun je tot 23 juni 23:59 uur mailen naar danny@fok.nl.

[Update] Owen's herstelrace

Engeland's voorbereidingen op de kwartfinale worden overschaduwt door Michael Owen's blessurezorgen. Hij is en blijft een twijfelgeval.

De spits van Liverpool moest in de rust van Engeland - Denemarken worden gewisseld vanwege een liesblessure. Dinsdag mistte hij de training en hij wordt op dit moment intensief behandelt aan de blessure.

Het verlies van Owen, die tegen Denemarken weliswaar pas z'n eerste goal scoorde, zou een grote domper zijn voor Engeland en coach Sven-Goran Eriksson, en al helemaal vanwege het feit dat z'n mogelijke vervanger Darius Vassell ook de training mistte met een rugblessure.

Update:
Woendag trainden Scholes en Owen nog niet mee, maar verwacht wordt dat ze donderdag wel mee trainen met de groep. Owen en Scholes zijn dus allebei hersteld voor de wedstrijd van vrijdag tegen Brazilië

LPF-leider Herben vermoedt complot

Ray_16v en NILATS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-leider Matt Herben wil een overzicht zien van alle benoemingen van topambtenaren sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart. Herben denkt dat er, na de grote klappen die de PvdA kreeg te voorduren bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Kamerverkiezingen, veel PvdA'ers in topfuncties zijn benoemd.

Herben vindt dat dat absoluut niet kan: 'Stel er is net een PvdA'er directeur strategie bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat geworden', zegt Herben. 'Als er straks een nieuwe minister komt te zitten, liggen al onze plannen meteen bij de oppositie.'

Joao Pinto voorlopig geschorst

Ziedediezidanedannie wist ons vandaag het volgende te melden:

Joao Pinto is door de FIFA voor onbepaalde tijd geschorst. De FIFA kwam tot dit besluit nadat zij de beelden van de wedstrijd van Portugal tegen Zuid-Korea nader hadden bestudeerd.

In de met 1-0 verloren wedstrijd werd de aanvaller van Sporting Lissabon van het veld gestuurd na een zware tackle. Toen scheidsrechter Angel Sanchez Pinto de rode kaart toonde, sloeg de Portugees de man in de maag.

"Het slaan van een scheidsrechter wordt gezien als een zware overtreding van de Gedragscode. De tuchtcommissie heeft om nadere informatie gevraagd", aldus het officiële statement van de FIFA.

Of de schorsing van groot nut is, is onbekend. Joao Pinto zou waarschijnlijk toch al stoppen als international. Wellicht wordt de straf dan door de UEFA of de Portugese bond overgenomen.

Polisario laat 100 Marokkanen vrij

Polisario, het Bevrijdingsfront voor West-Sahara, heeft 100 Marokkaanse krijgsgevangenen vrijgelaten. Veel militairen zaten vast sinds het uitbreken van de vijandelijkheden tussen Polisario en Marokko, ongeveer 25 jaar geleden. De vrijlating gebeurde nadat Duitsland zware druk had uitgeoefend op de verzetsbeweging. In totaal zou de groepering nu nog ruim 1.000 Marokkanen vasthouden.

De vijandelijkheden ontstonden in 1976 toen Spanje de Westelijke Sahara niet langer als kolonie bezet hield. Marokko, zelf onafhankelijk sinds 1956 (voor die tijd werd het land deels bestuurd als een Spaans- en deels als een Frans protectoraat) annexeerde hierop de Westelijke Sahara. Polisario, die eenzijdig de 'Sahrawi Arabische Republiek' had uitgeroepen, bood verzet tegen de Marokkaanse invasie.

De twee partijen sloten in 1990 een principeakkoord over een te houden referendum over de toekomst van het gebied, maar tot nu toe kunnen zij het niet eens worden over de vraag wie er aan de volksraadpleging mag meedoen.

[Uitslag] Zuid-Korea - Italië

Zuid-Korea - Italië 2-1

De Italianen gingen gelijk opzoek naar de voorsprong maar die goal bleef nog uit. Eerst miste Ahn nog een strafschop, toegekent nadat Panucci Seol aan z'n shirt had getrokken. Hierna duurde het tot de 18de minuut toen Vieri uit een corner de bal knap in het net kopte. Waarmee het 1900ste doelpunt in de WK-historie een feit was 9 daarvan maakte hij zelf. De Zuid-Koreanen liepen op werkelijk elke bal, zochten aan alle kanten naar scheurtjes in de Italiaanse verdedeging, maar vonden die niet.
De Koreanen schoven een mannetje door naar het midenveld wat al snel tot een nieuwe kans voor Ahn leide die soepel wegdraaide van luliano. Het schot miste het doel van Buffon, die pas voor de tweede keer in actie hoefde te komen.
Kort daarop was het Tomassi die het duel helemaal op slot kon gooien. De middenvelder werd met een sublieme voetbeweging van regisseur Totti vrij voor keeper Lee gebracht maar die wist niet te scoren.

De tweede helft was lang niet zo boeiend om te volgen. De Italianen hadden weinig moeite om de voorsprong vast te houden.
Vieri kreeg in de counter een enkele keer hele grote kansen om de wedstrijd te beslissen maar ging daar nogal laconiek mee om. Eerst ontliep hij de Koreaanse buitenspelval om daarna tot zijn ongenoegen ver naast te vuren, even later was Lee net op tijd om een schot net over het doel te tikken. En kort voor tijd had doelman Lee de grootste moeite om een schot van de topscorer onder controle te krijgen.
Mede door het inbrengen van Doo-Ri Cha, de zoon van de bekende Bum-Kun Cha die in het verleden een grote speler in de Duitse Bundesliga was, kon Zuid-Korea nog een slotoffensief inzetten. Niet veel later leide dit tot de gelijkmaker. Hwang gaf een strakke voorzet die Panucci maar half wegwerkte, waarna Seol niet twijfelde om de 1-1 achter Buffon te knallen.
In de euforie hierna ging het alsnog bijna mis met de ploeg van Hiddink. Tomassi was op links helemaal vrijgelaten en gaf de bal op maat naar de niet bepaald lastiggevallen Vieri, die kennelijk vermoeid was want de intikker was niet aan de makkelijk scorende Vieri besteed.
Na een fraaie omhaal van Cha op doel maar niet langs Buffon en een schot in het zijnet was het duidelijk dat een verlenging nodig was om deze wedstrijd te beslissen.

Deel een van de verlenging bracht eigenlijk maar een moment van opwinding, maar dan wel eentje waar de Italianen nog heel lang over zullen klagen. Totti ging het Koreaanse strafschopgebeid in en werd in het duel met een verdediger licht geraakt hij ging mede daardoor naar de grond. Moreno zag er een schwalbe in en gaf de 2de gele kaart aan Totti die dus het veld moest verlaten. Dit was misschien wel licht overdreven al was de schreeuw om een strafschop dat ook.

En ook in de 2de helft van de verlenging zat het Italië niet mee toen Tomassi wegens 'zogenaamd' buitenspel werd teruggefloten en dus ging zijn doelpunt ten onrechte niet door, en dat is voor Italië al 3de of 4de keer maar deze doet het meeste pijn.
Kort hierop maakt Hwang zich bijna onsterfelijk door in zijn jubileuminterland zijn 51ste doelpunt aan te tekenen, maar de oudste van de ploeg slaagde er vanuit vrije positie niet in om af te ronden.
Even later was het Seol die in de verdedeging een hakballetje gaf waarmee hij Gattuso een droomkans gaf. Lee redde daarna het schot van Seol en heel Korea met een fantastische reactie en gaf Seol daarna een flinke uitbrander.
In de 117de minuut gaat daarna de oude rot in het vak Maldini in de fout door te laat van de grond te komen na een hoge voorzet van Yong-Pyo Lee. Ahn ging net eerder en wel vol overtuiging de lucht in en kopte de bal onhoudbaar langs de goed keepende Buffon en zorgt voor een van de grootste stunt in jaren.

Zuid-Korea Woon-Jae Lee, Jin-Chul Choi, Tae-Young Kim (Sun-Hong Hwang 63'), Myung-Bo Hung (Doo-Ri Cha 83'), Nam-Il Kim (68. Chun-Soo Lee 68'), Sang-Chul Yoo, Young-Pyo Lee, Ji-Sung Park, Chong-Gug Song, Jung-Hwan Ahn, Ki-Hyun Seol

Italië Buffon, Coco, Maldini, Panucci, Iuliano, Zambrotta (Di Livio 72'), Zanetti, Tommasi, Totti, Del Piero (Gattuso 61'), Vieri

Scheidsrechter: Byron Moreno (Ecuador)

Scoreverloop: Vieri(18'), Ki-Hyun Seol(87'), Jung-Hwan Ahn(117')

Geel: Tea Young-Kim, Chong-Gug Song, Chun-Soo Lee, Jin-Chul Choi, Coco, Totti, Tomassi, Zanetti

Rood: Totti (103' 2x geel)

Toeschouwers: 38.588

[Uitslag] Japan - Turkije

Japan-Turkije 0-1

Turkije ging in de openingsfase meteen voluit voor de overwinning. De Oost-Europeanen zochten namelijk ongeremd de aanval. Met goed lopende acties, onder leiding van de balvaardige Hakan Sas zich als architect onderscheidde, werden de nerveuze Japanners in het nauw gedreven.
Al in de openingsminuut strandde een goede individuele actie van Bastürk op doelman Seigo Narazaki. Het was dan ook niet echt een grote verrassing dat na twaalf minuten de 0-1 voorsprong voor Turkije een feit was. Uit een hoekschop van Ergün mocht de geheel ongedekte Ümit namelijk de bal ongehinderd achter keeper Narazaki koppen. Halverwege de eerste helft was Turkije nog vlakbij bij de 0-2, maar het slimme lobje van Hakan Sükür werd goed gepakt door Narazaki.
De Japanse ploeg maakte na de eerste goal een aangeslagen indruk. De duels werden verloren, de middenvelders hielden zich niet aan hun taken en de dekking zag er ook niet goed uit. Het was net de van oorsprong Braziliaanse, Alex, zich nog enigszins aan de Japanse instorting wist te onttrekken. Hij was het dan ook die ervoor zorgde dat Japan nog af en toe gevaarlijk was en drie minuten voor rust knalde hij zelfs een vrijetrap op de kruising.

Na rust was het Japan dat itt de eerste helft direct op de aanval speelde, maar kwam toch kwaliteit te kort om de sterke Turkse defensie te doorbreken.
Ook de Turken konden na rust weinig meer brengen en leken zich eigenlijk al te sparen voor de ontmoeting in de kwartfinales tegen de verassende Senegalezen. Turkije kreeg bij een aantal counters toch nog de betere kansen, maar de aanvallers kregen het niet voor elkaar om de Japanners definitief naar huis te sturen met een 2de goal. Maar het
ene doelpunt van

Japan Narazaki, Matsuda, Miyamoto, Koji Nakata, Myojin, Inamoto (Ichikawa 46', 86. Morishima), Hidetoshi Nakata, Toda, Ono, Alex (Suzuki 46'), Nishizawa

Turkije Rüstü, Fatih, Bulent, Alpay, Hakan Unsal, Ümit(Nihat 74'), Tugay, Bastürk (Mansiz 90'), Ergün, Hasan Sas(Tayfur 85'), Hakan Sükür

Scoreverloop: Ümit(12')

Scheidsrechter: Pierluigi Collina (Italië)

Geel: Alpay, Ergün, Hakan Sükür, Toda

Toeschouwers: 45.666


Alltheweb groter dan Google

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Noorse zoekmachine Alltheweb zegt groter te zijn dan Google. Hun zoek-database is nu volgens eigen zeggen 2.1 miljard pagina's groot, waar die van Google ''maar'' 2.07 miljard pagina's telt.

Alltheweb is al een groot succes onder wetenschappers, bibliothecarissen en anderen die op zoek zijn naar obscure gegevens.

Medewerkers benadrukken dat het niet alleen om kwantiteit gaat, maar ze hebben de laatste maanden de zoekmachine wel sterk uitgebreid, na begonnen te zijn bij 800.000 pagina's.

Voorlopig is Google nog wel de meest gebruikte zoekmachine door het gewone publiek.

Illegalen crimineler door strenger beleid

buttman, NILATS en SvenG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer de overheid een strenger vreemdelingenbeleid voert, dan zal de criminaliteit onder illegalen sterk toenemen. Dat verwacht hoogleraar G. Engbersen op basis van onderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Uit lopend onderzoek van Engbersen blijkt dat illegalen nu al sterk oververtegenwoordigd zijn in het criminele circuit. ''Door illegalen geen toegang te geven tot werk en sociale voorzieningen, wordt een grote groep ondergronds gedrukt'', stelt Engbersen.
De hoogleraar onderzocht de cijfers van 25 politiekorpsen tussen 1997 en 2000. In die jaren hield de politie 53.000 keer een illegaal aan (na aftrek van hen die meerdere malen vastzaten komt dat neer op 47.000 illegalen). Het totale aantal illegalen in Nederland wordt geschat op 150.000.

Meer dan 30% van de arrestanten heeft een misdrijf gepleegd. Het gaat dan meestal om een klein delict zoals bijvoorbeeld diefstal (22%), 9% pleegde een drugsdelict en zo'n 3% vermoordde of beroofde iemand. Vooral Noord-Afrikanen zijn volgens Engbersen, samen met Oost-Europeanen, erg actief in de (kleine) criminaliteit. Surinamers plegen veel drugsmisdrijven en Turken zijn weinig crimineel. Dat laatste komt volgens Engbersen omdat de Turken een hechte gemeenschap vormen die de illegalen opvangen.

Professioneel uitzetbeleid

Om nog meer criminaliteit van illegalen te voorkomen bepleit Engbersen onder meer een pardon voor sommige illegalen (zoals Pim Fortuyn bepleitte, maar die de LPF bij de kabinetsformatie liet varen), en een professioneel uitzetbeleid. Geen symboolbeleid, zoals het opzetten van een uitzetbureau, maar verdragen sluiten met landen, zodat mensen echt terugkunnen, aldus de hoogleraar, die wel een voorstander is vóór beperkend vreemdelingenbeleid.

Transporter Star Trek realiteit

Mescalino had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is een Australische Universiteit gelukt om een radiosignaal van de ene plek naar de andere te teleporteren, met gebruik van dezelfde techniek als in Star Trek.

Door gebruik te maken van "Quantum Entanglement" is het mogelijk om een radiosignaal dat wordt gevangen door een laserstraal te teleporteren.

Biljoenen photons worden gememoriseerd, vernietigd en dan allemaal tegelijk elders weer opgebouwd.

Het teleporteren van mensen wordt echter een stuk ingewikkelder omdat er eerst een analyse gemaakt moet worden van de triljoenen atomen waar het menselijk lichaam uit bestaat.

LPF: De Vries moet weg

SvenG en Ray_16v hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF wil een motie van afkeuring tegen demissionair minister De Vries (PvdA) van Binnenlandse Zaken indienen, om hem zo tot aftreden te dwingen. Volgens de LPF heeft De Vries verzuimd maatregelen te nemen om Pim Fortuyn te beveiligen.

Volgens LPF vice-fractievoorzitter Hoogendijk is De Vries de hoofdschuldige: ''Hij had voor beveiliging van Fortuyn moeten zorgen. Dat is niet gebeurd. Dus moet hij opstappen", meent Hoogendijk. Vorige week zei Hoogendijk al in de Tweede Kamer dat De Vries heeft gefaald en dat Fortuyn daarom kon worden vermoord.

[WK] Uitslag Italie-Zuid-Korea

Zuid Korea heeft in een zinderende wedstrijd Italie met 1-2 verslagen. Al snel kwam Italie op voorsprong door een doelpunt van Vieri in de 18e minuut. Daarna ging het spel lang op en neer, maar beide teams wisten niet te scoren.

In de 88e minuut valt het bevrijdende tegendoelpunt: Seol tekent voor de gelijkmaker. In de eerste helft van de verlenging wordt Totti van het veld gestuurd (twee keer geel) en in de tweede helft zet Italie alsnog aan om te scoren, maar Zuid-Korea gaat er met de buit vandoor: In de 117e minuut scoort Ahn de winnende goal.

Later meer

The Osbourne Family Album

Na het succes van de serie brengt de Osbourne familie nu ook een "soundtrack" uit. The Osbournes behoeft geen introductie meer, want de real-life soap over Ozzy Osbourne en zijn gezin is uitgegroeid tot het best bekeken MTV programma ooit.

Op de soundtrack van de serie staan nummers die zijn uitgezocht door Ozzy, moeder Sharon en de kinderen Jack, Kelly en Aimee. Kelly liet het bovendien niet bij kiezen want zij nam samen met leden van Incubus Madonna's Papa Don't Preach op en maakte met Marcos Siega (Blink 182, P.O.D., Sevendust) een videoclip bij dit veelzeggende nummer. Naast de Ozzy-nummers Dreamer, Mama I'm Coming Home en Crazy Train (uitgevoerd door buurman Pat Boone) bevat The Osbourne Family Album een aantal zeer persoonlijke keuzes. De originele versie van Imagine van John Lennon bijvoorbeeld. Ozzy en Sharon werden verliefd op dit nummer toen ze net iets met elkaar hadden.

Of Eric Clapton's Wonderful Tonight. Ozzy speelde dit nummer altijd voor Sharon als ze op het punt stonden om uit te gaan. En You Really Got Me van The Kinks, het nummer dat Ozzy liet kennismaken met rock&roll. Jack koos System Of A Down's interpretatie van de Black Sabbath-klassieker Snowblind omdat hij vindt dat Snowblind altijd ondergewaardeerd is. Ook Mirror Image van Dillusion was zijn keuze, want Jack tekende deze band toen hij vijftien was. Aimee tenslotte koos Drive van The Cars, haar persoonlijke favoriet toen ze jonger was.

Overigens zijn er in Nederland plannen om een soortgelijke real life soap op te zetten. De familie Curry heeft gezegd interesse te hebben mits er een flink bedrag op tafel wordt gelegd. Andere mogelijke kandidaten zouden Patty Brard en de familie Hazes zijn...

Van Boxtel eist actie tegen radicale imams

Voor Minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid is de maat vol. Hij wil binnen 10 dagen van Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Tilburg horen wat deze gemeenten denken te doen tegen 'ophitsende' imams. In deze steden staan de moskeeën waar de actualiteitenrubriek van Nederland 3, Nova, vorige week aandacht aan besteedde; in deze steden zijn imams actief die radicale uitspraken deden tijdens het gebed.

Volgens Van Boxtel moeten de gemeenten duidelijk aangeven wat de grenzen zijn waarbinnen imams zich mogen uitlaten. In een brief naar de burgemeesters schrijf hij: "Ik ga er van uit dat actie vanuit de gemeentelijke overheid vooralsnog toereikend is om deze imams en de voor hun optreden verantwoordelijke moskeebesturen ter verantwoording te roepen. Naar mijn oordeel is een adequate actie vanuit uw gemeentebestuur nochtans geboden. Hun zullen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting en van godsdienst en levensovertuiging duidelijk gemaakt moeten worden".

Tilburg

Gisteren heeft burgemeester Stekelenburg van Tilburg al wel gereageerd op het verzoek van buurtbewoners, om de moskee van de radicale imam Ahmad Salamin onmiddelijk te sluiten. Sluiting van de moskee is volgens hem voorlopig niet aan aan de orde. Hij wil eerst het gesprek aangaan met de imam en het stichtingsbestuur van de moskee. ,,Ik wil eerst precies weten wat de inhoud van de boodschap precies was. Als dan blijkt dat wordt opgeroepen geweld te gebruiken tegen het westen, wil ik met de collega's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag overleggen'', aldus Stekelenburg gisteren.

Fout bewaarder kost gevangenis 60.000 euro

WefDiNaini had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zwaar beveiligde Londense Belmarsh gevangenis heeft voor 60.000 euro nieuwe sloten laten maken, nadat een bewaarder per ongeluk zijn sleutels mee naar huis had genomen.

Toen de veiligheidsovertreding was gecontstateerd, werden zo snel mogelijk allerlei slotenmakers naar de gevangenis gehaald, die honderden sloten moesten vervangen. In de inrichting zitten onder andere moordenaars, terreurverdachten van 11 september en de treinrover Ronnie Biggs.

Automobilist tankt lpg zonder gastank

bleutje, Htrance, JaKaLa en cyberbull hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmiddag is een bezinestation, aan de Splijtbakweg in Almere, tijdelijk ontruimd geweest nadat duidelijk was geworden dat een twintigjarige Almeerder zijn kofferbak had gevuld met gas.

De man wist niet dat in zijn pas gekochte auto geen tank voor gas aanwezig was, maar wel een vulopening. Toen dit bekend werd stelde het personeel van de benzinepomp meteen het noodplan in werking en liet het terrein ontruimen. De brandweer heeft de kofferbak vervolgens laten 'uitwaaien', waardoor het gevaar na ongeveer een uur weer geweken was.

Boze rechter stuurt verdachte naar huis

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Groningse rechtbank heeft een verdachte, die niet op tijd door de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DVO) werd afgeleverd, zonder berechting weggestuurd. De verklaring hiervoor was dat de DVO al een lange tijd kampt met een onderbezetting en dat ze niet altijd in staat zijn om verdachten op het gevraagde tijdstip voor te leiden.

Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor een goed verloop van een strafproces. Wanneer er fouten worden gemaakt in het proces of wanneer er wordt gehandeld in strijd met de rechten van een verdachte, dan kan het OM het recht om iemand te vervolgen verspelen. Het maakt dus niet uit of het een te laat afleveren van een verdachte betreft.

De Officier van Justitie moet in hoger beroep gaan om de 31-jarige man, die verdacht werd van acht diefstallen, alsnog te laten berechten.

Taiwanees trouwt met verkeerde vrouw

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Taiwanese bouwvakker Hsu Tse-han is met een verkeerde vrouw getrouwd. Een huwelijksbureau had een huwelijk met de Filipijnse Mary Canque voor de man geregeld, maar de vrouw die Hsu ontmoette, toen hij in maart naar de Filipijnen kwam, heette Jenny Danouze. Omdat de man zo graag wilde trouwen heeft hij het jawoord gegeven, zonder naar haar naam te vragen. Dit zou de man ook niet kunnen omdat hij geen Engels zou spreken.

Eenmaal getrouwd en terug in Taiwan moest Hsu papieren invullen om zijn bruid over te laten komen. Hij vulde de naam in van de vrouw met wie hij had moeten trouwen, Mary Canque dus. Deze aanvraag voor Danouze werd echter afgewezen omdat Hsu een andere naam had opgegeven.

Het huwelijksbureau probeert de vergissing te herstellen door aan te tonen dat er een foutje is gemaakt in het papierwerk en dat Hsu inderdaad met Danouze is getrouwd en niet met Canque.

Snufje van Nissan stoort snelheidscontrole

NILATS, gebruikersnaam, Ray_16v en Atlantis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mensen die net een nieuwe Nissan Primera gekocht hebben lopen het risico om bekeurd te worden als gevolg van een veiligheidssnufje in hun auto. Dit is al minimaal drie Nissan-rijders overkomen. Het snufje, een elektronische afstandhouder, stoort de laserguns waarmee de politie de snelheid van auto's meet.

De elektronische afstandhouder, onderdeel van de cruisecontrol, meet via laserstralen de afstand tot de voorligger. Als de auto een voorganger te dicht nadert dan remt de Primera automatisch af om een botsing te voorkomen. Door die laserstralen kan de snelheid niet worden gemeten met een lasergun. Op het display verschijnt dan het woordje "jammed". Volgens justitie weten de agenten inmiddels dat ze geen bekeuring mogen uitschrijven wanneer een bepaald type Nissan hun meting verstoort.

Vanessa zingt voor Bush en Clinton

Wakka, Maud_Dib, Ospelgezicht en khlover hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanessa gaat op 11 september zingen voor de Amerikaanse president en oud-president Clinton. Zij is uitgenodigd door de, van oorsprong, Nederlandse producer Raffles, die samen met Jermaine Jackson een groot herdenkingsevenement voor 11 september organiseert. Zijn eis was dat er ook een Nederlandse deelnemer zou meedoen. Hiervoor benaderde hij eerst Jody Bernal, maar hij paste minder in het concept. Uiteindelijk is Vanessa het geworden, omdat haar stem zo vol emotie klinkt.

Vanessa staat samen met Michael Jackson en Whitney Houston op het podium. Ze gaat het nummer "Why oh why" zingen.

Vertrouwelijke VN-protocollen online

Darklight had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Via een simpele zoekopdracht bij Google kan je vertrouwelijke informatie van de Nederlandse vertegenwoordiging opvragen. Zodra je deze opdracht gegeven hebt, krijg je een 33 pagina's tellend Word-document, het zogeheten Permanente Vertegenwoordiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op je scherm.

Inmiddels is beveiligingsambtenaar Peter Mollema in New York geinformeerd over het lek. Er is echter nog geen actie ondernomen. Dit blijkt uit het feit dat het betreffende document nog steeds online staat. Het document lijkt wel afgeschermd te zijn met een authorisatie constructie, maar het wachtwoord staat in de broncode van de webpagina. De beveiliger was voornamelijk onder de indruk van het feit dat de stukken zomaar op het internet gevonden konden worden.

Man zoekt vrouw: 500 aanrijdingen

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Turijn heeft een 40-jarige man aangehouden op beschuldiging van oplichting, stalking en het opzettelijk beschadigen van voertuigen.
De man lokte aanrijdingen uit om met vrouwen in contact te komen.

In zijn wagen had hij een mechanisme waarmee hij de werking van stoplichten kon uitschakelen. Zag hij in zijn achteruitkijkspiegel een jonge vrouw, dan remde hij onverwacht zodat zij hem van achter aanreed.

Vervolgens stelde hij voor politie en verzekering buiten de zaak te houden en alles in der minne te regelen. De vrouwen gingen meestal in op zijn voorstel en gaven hem hun telefoonnummer. De zaak ging aan het rollen toen een slachtoffer klacht indiende. Bij een huiszoeking vonden speurders 2.159 foto's van vrouwen en beschadigde auto's. De politie vermoedt dat de man in tien jaar tijd minstens 500 aanrijdingen heeft uitgelokt.

Chaos bij spoorwegen door het warme weer

DenniZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meeste spoorwegovergangen, in het zuiden van Nederland, lagen gisteren plat door het warme weer. Op deze plaatsen sprongen alle seinen op rood en bleven de bomen gesloten door technische storingen. Ook ontstonden er op meerdere trajecten vertragingen die tot laat in de nacht duurden. Deze vertragingen liepen op tot vijftig minuten.

Verder lag het treinverkeer in Brabant plat tussen Den Bosch, Tilburg, Roosendaal en Breda, omdat daar een ongeval gebeurde en er een knik in de rails ontstond. De herstelwerkzaamheden werden vannacht afgerond, zodat de treinen vandaag weer over het traject kunnen rijden.

In Venlo reed gisteravond een diesellocomotief van Railion door een stootblok en ontspoorde. Door dit ongeval is een bovenleidingmast geraakt en hierdoor is geen treinverkeer mogelijk van en naar Venlo.

Volgens NS Railinfrabeheer werden deze storingen veroorzaakt doordat spoorstaven in de rails opzetten door de hitte. Zodra die staven elkaar raken treedt een beveiliging in werking en springen alle seinen op rood en worden de slagbomen gesloten. Ook ontstonden er storingen doordat de schakelaars in relaiskasten uitvielen door de hitte. Om dit in de toekomst te voorkomen, probeert Railinfrabeheer de zwakke plekken in het spoor aan te pakken.

Lesbiennes fantaseren meer

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lesbiennes en biseksuele vrouwen hebben vaker seksuele fantasieën dan hetero vrouwen. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het blad Zij aan Zij. Ook blijken lesbische dames regelmatig over mannen te fantaseren.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan driekwart van de lesbiennes en biseksuele vrouwen meerdere malen per week of zelfs per dag over seks fantaseert. Veertig procent van de dames heeft fantasieën over mannen en zeventig procent van de biseksuele vrouwen brengt die dagdromen ook daadwerkelijk in de praktijk. Een aantal vrouwen liet weten graag eens met Máxima een beschuitje te eten en een deel van de onderzochte dames verklaarde de man slechts als seksueel gereedschap te zien.

Nooit eerder werd er onderzoek gedaan naar de seksuele fantasieën van lesbiennes en biseksuele vrouwen. Het enige blad voor deze doelgroep in Nederland vond het dan ook tijd om dit eens in kaart te brengen. Meer dan honderdtwintig lezeressen vulden een vragenlijst in waardoor een schat aan informatie over het lustleven van deze groep bekend werd.

In het juninummer van Zij aan Zij buigen twee deskundigen zich over de resultaten van het onderzoek. Zo laat Dr. Liesbeth Woertman (Universiteit van Utrecht) zich onder meer uit over de vraag waarom het thema 'gedomineerd worden' zo populair is. Dr. Ellen Laan (Universiteit van Amsterdam) gaat in op de vraag waarom veel lesbische vrouwen ook fantaseren over mannen (en heterovrouwen over vrouwen).

NOVA stopt

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het avondprogramma NOVA gaat ermee stoppen. Dat schrijft de Volkskrant vanochtend. Dat heeft hoofdredacteur Rik Rensen van NOVA aan de krant bevestigd.

Ook Kees Driehuis, presentator van het programma, bevestigde vanochtend in het Radio 1 Journaal dat het bericht klopt.

Er zijn plannen het programma helemaal te stoppen en daarvoor in de plaats een soort talkshow te maken met andere presentatoren zoals Felix Rotthenberg en Mathijs van Nieuwkerk.

Kees Driehuis was vanochtend in het Radio 1 Journaal aangeslagen. Op de vraag of hij vanavond op de tv was zei hij: "Ik sta wel in de planning, maar verder zeg ik niks". De presentatoren waren nog niet ingelicht over het stoppen van het programma.

Kees Driehuis weet niet of alles al zeker is. "Ik kan me niet indenken dat mede-productent VARA hiermee akkoord is gegaan."

Of deze beslissing te maken heeft met de bedreigingen richting NOVA is niet bekend.

[WK] Brazilianen vol lof over Rode Duivels

bramaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Braziliaanse vedetten spraken niets dan lovende woorden aan het adres van de Rode Duivels. ,,De Belgen waren beter dan verwacht'', zeiden linksachter Roberto Carlos en spelmaker Juninho in koor.

,,We wisten dat het moeilijk zou worden. Wij speelden op een goed niveau. Toch hadden we het lastig. België beschikt over een grote ploeg'', zei Roberto Carlos. ,,Het was een zware match. Vooral al die hoge ballen van de Belgen bezorgden ons problemen. Hun verdedigers waren ook enorm sterk. Ze gaven niet af. Het enige wat zij niet konden, was scoren. Wij wel. Dat maakte het verschil. Uit deze wedstrijd onthoud ik dat de weg naar de finale nog lang en moeilijk wordt.''

Ook Juninho haalde opgelucht adem. ,,We hadden ingecalculeerd dat het moeilijk zou worden. Zo'n zware klus was echter niet voorzien. Er was ons verteld dat België tegen Rusland zijn topniveau had gehaald. Maar ze waren tegen ons nog veel beter'', meldde de kleine middenvelder. ,,In de lucht waren ze oppermachtig. Ze wonnen alle duels in het strafschopgebied. Als hun doelpunt in de eerste helft niet werd afgekeurd, waren we er misschien zelfs uitgevlogen.''

Mogelijk einde Audiogalaxy

De_Schaduw en 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Muziekuitwisselingsdienst Audiogalaxy.com heeft buiten de rechtzaal om een deal gemaakt met de RIAA (Recording Industry Association of America). Volgens de RIAA schend Audiogalaxy copyright door het uitwisselen van geluidsbestanden waarop copyright rust mogelijk te maken. Naar aanleiding hiervan klaagde de RIAA eind mei Audiogalaxy.com aan.

De deal die Audiogalaxy heeft gesloten, is dat Audiogalaxy een zogenaamd "filter-in" system gaat gebruiken. Dit houdt in dat voor alle beschikbare muziek, de componisten en tekstschrijvers, muziekuitgever en/of platenmaatschappij eerst toestemming moet geven voor het gebruik en uitwisselen van hun copyrighted werk.

Momenteel heeft Audiogalaxy alle geluidsbestanden geblokkeerd, óók van geluidsbestanden waar geen copyright op rust. Ook betalende 'Gold Users' zijn het slachtoffer. Audiogalaxy heeft voor alsnog geen verklaring uitgegeven en weerhoudt zich van commentaar.

Wederom aanslag in Jeruzalem

kalaun en Realist_ik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ontploffing op een volle autobus in Jeruzalem zijn vanmorgen zeker zeventien mensen omgekomen. Veertig mensen raakten gewond. De ontploffing deed zich voor in volle ochtendspits terwijl de bus bij een druk kruispunt in het zuiden van de stad voor een stoplicht stond te wachten. Op de bus zaten vooral scholieren. De bus werd door de explosie volledig verwoest.

De politie was vanaf maandag al in hoogste staat van paraatheid. Ze waarschuwde voor aanslagen in Jeruzalem en Haifa. De politie beschikte over de naam van een zelfmoordactivist die van plan was een aanslag in Jeruzalem te plegen. Bij de ingang van Jeruzalem werden wegblokkades opgezet en de politie zette ook helikopters in, maar de voorzorgsmaatregelen hebben de aanslag niet kunnen voorkomen.

Vluchtpoging eindigt in bek krokodil

SvenG en Gump hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een illegale immigrant is tijdens zijn vlucht voor de politie in costa Rica krokodillenvoer geworden. De man werd aangehouden in de stad Palmar Norte wegens wapenbezit en het reizen met ongeldige documenten. Toen zijn bewakers even niet opletten, sprong de man in de rivier de Térrabe. Ooggetuigen verklaren dat de man in het water ten prooi viel aan een vier meter lange krokodil.

Een drie uur durende zoektocht naar de man leverde geen resultaat op.

45 politici op gangsterparty in China

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen de Chinese politie een inval deed op een feestje van een bekende gangster, kwamen ze meer tegen dan ze verwachtte. De agenten stuitte op 45 Chinese politici die vrolijk aan het meefeesten waren. De gangster Yao Zhihong word verdacht van meerdere moorden en ander criminele praktijken. De politici worden ervan verdacht Zhihong te beschermen.

China is een campagne gestart om corrupte politici aan te pakken.

Hamas video "Bommen maken voor dummies"

Met dank aan De_Schaduw die ons via de newssubmit het volgende te melden had:

Op een videoband waar ABCNEWS de hand op wist te leggen is te zien hoe een gemaskerde man, naar eigen zeggen lid van de militaire afdeling van de militante Islamitische groep Hamas, uitlegt waarom de heilige oorlog tegen de Israëlies zo belangrijk is, en welke hemelse beloning zelfmoordenaars te wachten staat. Hierna volgt een les van wat Kolonel Miri Eisin, een hoofd van de Israelische militaire inlichtingendienst Israël "Bommen maken voor dummies" noemt.

Staand voor een een schoolbord en met diagrammen en wiskundig rekenwerk van middelbare school niveau legt de man in de drieëneenhalf uur durende video in eenvoudig Arabisch uit hoe je een bom maakt. Aan de hand van beelden wordt getoond hoe een huls te maken, en hoe koperfolie te plaatsen waarin explosieven worden gestopt. Ook wordt uiteglegd waar de benodigde materialen gekocht kunnen worden.

De videoband geeft ook een een lijst van geprefereerde doelen: auto's, bus stations, markten en militaire bases. Aan de hand van een diagram wordt uitgelegd hoe een bom aan de kant van een weg bevestigd moet worden om zoveel mogelijk Israëlische buspassagiers te doden.

Volgens kolonel Miri Eisin heeft het Israëlische leger de tape in beslag genomen tijdens een invasie in de stad Nablus in april. Volgens Eisin is de tape bedoeld voor militante Hamas strijders. Hamas de meest prestigieuze bommakers, de organisatie zegt verantwoordelijk te zijn voor een bomaanslag in Netanya in maart die aan 29 mensen het leven kostte en bijna 100 mensen heeft verwond.

"Er zijn meer potentiële zelfmoordenaars vandaag de dag dan dat er mensen zijn die weten hoe ze bommen moeten maken," aldus Eisin. "En dat is waarschijnlijk waarom ze die videobanden hebben gemaakt. Ze willen er zeker van zijn dat hun dodelijke expertise het overleefd, ook als ze het zélf niet overleven."

Hongerstaker balanceert op randje van dood

Een Koerdische asielzoeker in Nijverdal balanceert op dit moment op het randje van de dood. De man heeft sinds 24 mei niets meer gegeten en sinds vrijdag drinkt de man ook niets meer. Met deze actie wilt de man een verblijfsvergunning afdwingen omdat hij nog geen verblijfsstatus heeft gekregen.

De Immigratie -en Naturalisatie dienst (IND) noemt de situatie waarin de man verkeerd "zorgwekkend". Minister-president Kok en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) hebben zich zondag telefonisch op de hoogte laten stellen van de situatie van de wanhopige Koerd.

Volgens een woordvoerder van de IND kan men alleen maar op de man inpraten om de hongerstaking te beëindigen. "Het heeft geen zin om via deze weg een verblijfsstatus af te dwingen. De man heeft de procedure doorlopen en krijgt van de rechter geen status. Hij is zelf primair verantwoordelijk voor zijn leven." Aldus de woordvoerder.

De Koerdische man wordt op dit moment omringd door een vertrouwensarts en het personeel van de gemeente, vluchtelingenwerk en de IND. Inmiddels heeft de man voor de tweede keer een asielstatus aangevraagd.

Meer dikke Amerikanen dan ooit

Atjes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat veel Amerikanen overgewicht hebben weet iedereen. Maar uit een recent onderzoek blijkt dat de Amerikaanse bevolking nog nooit zo dik is geweest. Het aantal Amerikanen wat te dik is, is in de afgelopen vijftig jaar verdubbeld. Dit stellen de resultaten van een universitair onderzoek dat dinsdag wordt gepubliceerd. Volgens de Universiteit van North Carolina is zeker meer dan een kwart van de Amerikanen te dik; 26 procent van de mannen en 28 procent van de vrouwen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat hoe jonger je bent in de Verenigde Staten hoe sneller je dikker wordt in vergelijking met de "oudere" Amerikanen. Daardoor zijn steeds meer jongeren eerder dik in de Verenigde Staten dan vroeger.

In het eerste onderzoek, gehouden in 1961, bleek dat maar 13 procent van de Amerikanen te dik was, dat wil zeggen dat ze twintig procent zwaarder waren dan hun ideale gewicht.

Campagne tegen drie Nederlandse zoenen

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland is één van de weinige Europese landen waar mensen elkaar bij een begroeting of felicitatie drie kussen op de wang geven. En daar moet maar eens een eind aan komen, vindt de voormalige universiteitsdocent Dolph Kohnstamm.

Kohnstamm is nu een campagne begonnen tegen deze Hollandse gewoonte. Hij heeft tweehonderd buttons met de tekst "Twee is genoeg" uitgedeeld. De 66-jarige Kohnstamm vindt de driedelige kus een "terreur die mensen moeten doorstaan als ze recepties en verjaardagen bezoeken". Nog erger is het als de derde zoen op de mond belandt, aldus de voormalige docent.

Aan de Haagsche Courant vertelde Kohnstamm dat driemaal zoenen een gewoonte is die de Nederlanders hebben overgenomen uit het zuiden van het land. België is het enige andere land in Europa waar het gebruik ook is ingeburgerd. Kohnstamm vindt de gewoonte onzinnig en het heeft volgens hem ook nog eens niets te betekenen.

Buitenlanders reageren onthutst als ze hier drie kussen moeten geven. Zeker als de derde op de mond is. Alle boeken over goede manieren schrijven één kus voor, zegt Kohnstamm. Enkel bij sommige gelegenheden mogen het er twee zijn.

Handelaar kinderporno opgepakt

Emme-r-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft in de Braziliaanse stad Salvador een Amerikaan opgepakt, die in Nederland zou worden verdacht van handel in kinderporno. Lokale autoriteiten meldden tegenover het Japanse persbureau Kyodo verder dat justitie in de Verenigde Staten de man wil vervolgen omdat deze zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen.

Volgens de politie maakt de 47-jarige Lawrence Stanley deel uit van een internationale criminele organisatie die kinderporno verkoopt via het internet. Stanley werd zaterdag aangehouden in zijn woning. Tijdens de arrestatie werden ook een computer, foto-appratuur en erotische foto's van schaars geklede jonge meisjes in beslag genomen.

Stanley ontkent schuld, maar lokale media meldden dat de door hem gemaakte erotisch getinte foto's tot voor kort op diverse websites te zien waren. Een website die de foto's zou aanbieden, is tijdelijk niet beschikbaar.

Bosbranden Colorado aangestoken

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige, vrouwelijke medewerker van de US Forest Service is gearresteerd en aangeklaagd voor het aansteken van de al ruim een week durende bosbranden in de Amerikaanse staat Colorado.

De vrouw was werkzaam in het gebied waar de branden ruim een week geleden ontstonden. De vrouw zegt dat de brand ontstond toen zij begin juni tijdens een patrouille een brief van haar man had aangestoken van wie zij gescheiden leefde.

Vervolgens heeft ze zelf geprobeerd het vuur te blussen. Toen dat niet lukte meldde de rvouw als eerste de brand. Als ze schuldig wordt bevonden, hangt haar een gevangenisstraf van vijftien jaar en een boete van 530.000 euro boven het hoofd.

Door de brand is tot dusver al meer dan 41.000 hectare bos verwoest en zijn 25 huizen vernield. Meer dan 5000 mensen zijn in geëvacueerd.

Voor de hoofdstad Denver lijkt het gevaar voorlopig bezworen, nadat de wind was gedraaid en de vlammenzee de andere kant uittrok. Aanvankelijk leek de vuurzee dit weekeinde af te nemen als gevolg van regenbuien en afnemende wind. Later trok de wind echter weer aan, waardoor blusvliegtuigen niet konden opstijgen. Circa 1800 brandweerlieden zijn bezig het vuur te blussen.

Sex op TV en reclame gaan niet samen?

Rorik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Televisiezenders die hun programma's doorspekken met seks en geweld om de kijkcijfers op te schroeven, doen hun adverteerders waarschijnlijk minder plezier dan hun kijkers.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de kijkers bij de niets verhullende beelden zo afgeleid raken, dat zij zich slechts met grote moeite kunnen herinneren wat voor producten tijdens de onderbrekingen voor reclame werden aangeprezen, meldde de Britse krant The Daily Telegraph maandag. De bevindingen komen van Amerikaanse psychologen. Voor zover bekend is er nog nooit onderzoek gedaan naar de invloed van 'expliciete beelden' op het geheugen voor reclame.

Dr. Brad Bushman van de Iowa State University voerde het onderzoek uit met 324 volwassen vrijwilligers die naar verschillende soorten programma's keken: gewelddadige, seksueel getinte en 'neutrale'. Elk van die programma's bevatte negen commercials voor producten als cornflakes, frisdranken en wasmiddelen. De kijkers moesten meteen na de uitzending en ook nog een keer 24 uur later vertellen welke merken waren aangeprezen.

Kijkers die naar het 'neutrale' programma keken, wisten meer merken te noemen dan degenen die naar de andere programma's hadden gekeken. Verschil tussen mannen en vrouwen was daarbij niet te merken en het maakte ook niet uit of de kijkers de programma's wel of niet boeiend vonden.

Waarom het geheugen voor reclame minder wordt bij het kijken naar seks of geweld, is nog niet duidelijk. ,,Het kan zijn dat zoveel aandacht uitgaat naar seks en geweld, dat er niet veel meer over is voor de reclame. Maar een andere mogelijkheid is dat het kijken naar seks en geweld seksuele en gewelddadige gedachten oproept, die andere gedachten verdringen'', aldus onderzoeker Bushman.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.