[WK] Uitslag Mexico - Italië

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Mexico en Italië (Groep G) is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Mede doordat Kroatië met 1-0 van Ecuador verloor, zijn zowel Mexico als Italië door naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag
De eerste helft begint met Italië dat de aanval zoekt. Italië moet namelijk winnen om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd tussen Kroatië en Ecuador. Aan de vroege gele kaarten en overtredingen blijkt dat beide teams zullen strijden om de winst. Echte kansen ontstaan er echter niet. Meteen al kan Luna bijna vrij inkoppen maar Nesta werpt zich er net op tijd voor.

Hierna zet Italië een schitterende aanval op en splijt de Mexicaanse verdediging, waarna Inzaghi uit de draai scoort. Maar de grensrechter gooit roet in het eten door voor vermeend buitenspel te vlaggen. Hierna spelen Vieri, Inzaghi en Totti de verdediging weer uit, maar die laatste mist jammerlijk. Als daarna Vieri ook nog op Perez kan volleren is het wel duidelijk dat er een goal voor Italië in de lucht hangt. Maar ook de zeer gevaarlijke vrije trap van Totti gaat net naast. Dan is het toch Mexico dat lichtelijk onverdiend de voorsprong neemt via Blanco, die een goede pass op Borgetti geeft. Borgetti kopt verassend met een soort van draaiende bal in de lange hoek: 1-0.

Hierna is het Vieri die een beetje lomp Marquez op zijn strottenhoofd raakt met z'n arm. Marquez is daardoor dus even uitgeschakeld. Hiervan maakt Zambrotta bijna gebruik, maar hij kan naar de bal vallend er net niet genoeg richting aan meegeven om te scoren. Mexico krijgt tegen de rust nog twee hele grote kansen via Cormona, die na een één-twee vanaf rand strafschopgebied maar net naast schiet. Iets later voorkomt Cannavaro een bijna zeker doelpunt.

In de tweede helft ligt Mexico gelijk onder vuur door twee gevaarlijke Italiaanse corners. Niet lang daarna krijgt Inzaghi twee hele goede kansen om te scoren, maar de eerste wordt heel goed verdedigd en bij de tweede wordt hem heel knap de bal ontfutseld door Perez.

Hierna zet Mexico een fantastische aanval op via Arellano, die op de vleugel twee spelers uitspeelt alsof ze er niet staan. Dan volgt een één-tweetje met Blanco, waarop Arellano Buffon verschalkt. Maar een verdediger kan net op tijd wegwerken. Wat later schiet Morales na een pass van Blanco vanaf links snoeihard over. Kort daarop doet Rodriguez hetzelfde, maar hij schiet net naast en Italië ontsnapt.

Dan wordt er weer een doelpunt afgekeurd. Ditmaal is het Montella die buitenspel zou hebben gestaan. Dit is echter zeer discutabel. Hierna is het Mexico dat balbezit heeft en druk op de Italiaanse verdediging zet. Ook aanvallen van Italië worden goed gepareerd. Vieri breekt uiteindelijk toch door de Mexicaanse verdediging heen, maar Perez weet de bal toch net uit het doel te houden.

Dan wisselt Trappatoni Totti voor Del Piero, die gebrand is om te bewijzen dat hij in de basis hoort. En dit maakt hij uiteindelijk zeer duidelijk nadat Montella een schitterende pass aflevert en hij de waarschijnlijk bevrijdende treffer onhoudbaar langs Perez inkopt. Een tijdje later blijkt dat Kroatië verloren heeft, wat betekent dat Italië en Mexico met deze stand door zijn. Daarop besluit Mexico de bal rond te spelen tot het eindsignaal zal klinken. Italië is het daar uiteraard mee eens.

Eindstand Groep G
Mexico - 3 | 7 | 4-2
Italië - 3 | 4 | 4-3
Kroatië - 3 | 3 | 2-3
Ecuador - 3 | 3 | 2-4

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!