FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 juni 2002

Jupiter-achtige planeet gevonden

Soc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 15 jaar observatie en veel geduld, heeft het planet hunting team eindelijk een zonnestelsel gevonden die aan de onze doet denken. Dr Geoffrey Marcy en Dr Paul Butler hebben een Jupiter-achtige planeet gevonden, die om een vergelijkbare zon draait.

De ster heeft de aanduiding 55 Cancri en staat in het sterrenbeeld Kreeft. De afstand Aarde-55 Cancri is 41 lichtjaar. De afstand tussen 55 Cancri en de Jupiter achtige planeet is 5.5 AU. (Afstand tussen Aarde-Zon is 150 miljoen kilometer dit is 1 AU).

Hier kun je een persconferentie zien. (rm file type, duur 44m:01s).

Giel Beelen laat schaamhaar scheren

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Giel Beelen gaat vrijdag een nieuwe stunt uithalen in zijn radioprogramma. Hij zal live zijn schaamhaar laten scheren.

Wat de AVRO, Giel's derde werkgever op rij, van de actie vindt maakt hem niets uit. Hij speculeerde zelfs alweer over een nieuw ontslag. Dat zal echter niet gebeuren. AVRO-Chef Koop Geersing liet vandaag weten dat hij niet onder de indruk was van de actie van Giel Beelen. 'Giel is Giel. Bovendien is de AVRO van vandaag een moderne organisatie waar dingen gezegd moeten kunnen worden', aldus de AVRO-voorman.

Hongerige gevangenen eten duiven

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fred Brooks, een gevangene van de Indiana State Prison, zegt dat zijn medegevangenen duiven als aanvulling op hun voedsel eten. Hij zegt dat hij dit in zijn 15-jarig verblijf in de gevangenis nog nooit eerder heeft gezien.

Volgens Herb Newkirk, de dienstdoende opzichter, is er geen bewijs dat de duiven opgegeten worden. Wel gaf hij toe dat in het verleden duiven door gevangenen gevangen zijn om te koken of om als huisdier te houden.

De situatie wordt echter wel serieus genomen, omdat via het gesloten videocircuit van de gevangenis een bericht is uitgezonden waarin wordt afgeraden duiven te eten in verband met de kans op ziekten.

Alhoewel het voedselbudget van de gevangenis met 33% gedaald is (van $3 miljoen naar $2 miljoen), zegt Pam Pattison (woordvoerder Indiana Department of Correction) dat de gevangenen niet minder voedsel krijgen.

'Rondje om de kerk' van de baan

Bonzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het 'rondje om de kerk' bij de NS gaat niet door. De directie en OR zijn het eens geworden over een dienstrooster waarbij het rijdend personeel weer op meerdere trajecten ingezet zal worden.

Volgens de NS hebben alle partijen, dus ook de reizigers, voordeel van het rooster. Het personeel is gemotiveerder waardoor het ziekteverzuim zal afnemen, aldus de NS. Op 15 december zal dit nieuwe dienstrooster worden ingevoerd.

De directie voerde het 'rondje om de kerk' een jaar geleden in. Dit leidde tot grote woede van het NS-personeel. Via harde acties trachtte het personeel het besluit tevergeefs terug te draaien.

NAVO spionagevideos te bekijken

Koen Peeters had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Engelse satelliet hobbyist genaamd John Locker heeft ontdekt dat iedereen met de juiste satellietontvanger live mee kan kijken met NAVO acties op de Balkan. De beelden die door spionagevliegtuigen boven de Balkan worden genomen zijn ongecodeerd te bezichtigen in grote delen van Europa.

De beelden van de NAVO operaties worden vanaf de spionagevliegtuigen gecodeerd naar Virginia in Amerika gestuurd. Daar worden ze geanalyseerd door Amerikaanse deskundigen. Vervolgens worden de beelden ongecodeerd doorgestuurd naar een satelliet boven BraziliŽ. Deze satelliet is bedoeld voor commerciŽle televisie in o.a. Engeland en Polen. Door de beelden te publiceren zijn ook Europese deskundigen in staat om de beelden te analyseren. Echter doordat de beelden niet gecodeerd zijn kan iedereen met een satellietontvanger ze bekijken.

Live meekijken met acties op Balkan
Locker ontdekte op 11 november 2001 dat hij live kon meekijken met de acties op de Balkan. Aanvankelijk dacht hij dat iemand een gevaarlijke fout had gemaakt. Hij lichtte daarom de NAVO en het Pentagon in van zijn bevindingen. Maandenlang mailde en faxte hij verschillende instanties om ze van het lek op de hoogte te brengen. Maar ze gaven geen gehoor aan zijn bevindingen. Daarop besloot Locker in de openbaarheid te treden.

In een BBC Newsnight reportage toonde hij aan hoe eenvoudig het was om de beelden te bekijken. Tegenover de BBC liet de NAVO weten dat het om een fout in de hardware gaat en dat ze zich bewust zijn van het feit dat iedereen de beelden zomaar kan bezichtigen. Volgens de NAVO gaat het echter om onbelangrijke beelden waar niemand iets mee kan, omdat men volgens de NAVO niet weet waar de beelden genomen zijn. Echter op de beelden is onder meer de hoogte, kompasrichting en de locatie van het vliegtuig af te lezen.

"Rechtstreeks naar de vijand"
Een functionaris van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst reageerde bezorgder. Hij stelt dat de informatie rechtstreeks naar de vijand wordt gestuurd. Hij noemt het verontrustend dat de mensen die in de gaten worden gehouden dat ook zelf kunnen zien. Erger nog vindt hij dat ze ook kunnen zien wat aan het oog van de Navo ontsnapt, en dat ook de troepen in beeld komen. Volgens de functionaris lopen de militairen daardoor gevaar.

Spielberg gaat vierde Jurrasic Park filmen

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steven Spielberg, producer van de Jurassic Park films, heeft bekend gemaakt dat er een vierde deel zal verschijnen.

De reden daarvoor zou zijn dat Jurassic Park 4 de beste verhaallijn sinds het eerste deel heeft, dat in 1993 uitkwam. Jurassic Park werd destijds door critici omschreven als een voorspelbare film die met spectaculaire special-effects probeerde een rammelend scenario te verdoezelen.

,,Ik zou willen dat het komende vervolg de derde film was in plaats van de vierde. Het is het beste dinosaurusverhaal sinds de verschijning van het boek van Michael Crichton. En meer ga ik er niet over zeggen", aldus de regisseur.

Politie had moord kunnen voorkomen

beware_reageerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Hilversumse politie heeft toegegeven dat ze op de hoogte waren van dreigementen jegens Jopie van D. Afgelopen zondag werd van D. op de Koninginneweg in Hilversum vermoord. De politie bevestigt verder dat Van D's familie een paar dagen voor de moord vechtpartijen heeft gemeld tussen de inmiddels aangehouden John V. en de vermoorde Jopie van D.

John V. zou volgens Jopies broers zelfs een vuurwapen hebben getrokken tijdens een van de vechtpartijen. De politie zegt niet te hebben ingegrepen omdat er geen aangifte was gedaan van de vechtpartijen.

"Als er geen aangifte is, volgen we de normale procedure en stellen we een onderzoek in. Maar voordat het onderzoek op gang kwam, was de moord reeds gepleegd. Het is allemaal te snel gegaan", aldus politiewoordvoerder Maarten van Weel. De politie wenst verder niet inhoudelijk op de zaak in te gaan. "Wat nou aangifte doen. Als wij met klinkklare bewijzen komen, moeten ze die gewoon serieus nemen. We hebben allerlei details naar het bureau doorgespeeld. Verteld over vechtpartijen die er zijn geweest, waarbij messen zijn getrokken, en gezegd uit welke hoek de bedreigingen kwamen", vertelde Tommy van D. Tommy en zijn broer Willem van D. vinden het dan ook onbegrijpelijk dat de politie nooit iets met hun waarschuwingen gedaan heeft.

Dat de broers gelijk hadden bleek een dag later toen John V, mede op basis van hun aanwijzingen door de politie kon worden aangehouden. Volgens een woordvoerder van het ministerie van justitie hoeft een politiekorps niet per se een aangifte te hebben om in te grijpen.

Zalm: Toch onderzoek europrijzen

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De druk op de overheid om actie te ondernemen tegen prijsstijgingen na de invoering van de euro neemt toe. Minister Zalm (FinanciŽn) heeft de Tweede Kamer gisteren onderzoek toegezegd naar prijsstijgingen in de cd-branche en de horeca. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat de prijzen van compact discs onder de loep nemen.

De Tweede Kamer drong bij de liberaal sterk aan op een studie naar mogelijke prijsverhogingen. Berichten daarover duiken al maanden op in de media.Kamerleden en burgers geloven dat ondernemers op 1 januari, toen de gulden plaatsmaakte voor de Europese eenheidsmunt, hun kans hebben gegrepen om de prijzen te verhogen.

Oude biljetten niet allemaal terug
Zalm vertelde de Kamer verder dat er voor 853 miljoen euro aan oude bankbiljetten nog niet is teruggebracht. Als de eigenaars de briefjes niet terugbrengen levert dat de Nederlandsche Bank een meevaller op.

KLPD gaat landelijke snelheidscontroles uitbreiden

SV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Korps Landelijke Politiediensten gaat z'n mobiele snelheidscontrolerende apparatuur voor gebruik langs de Nederlandse snelwegen gefaseerd vernieuwen. De huidige omvang van 16 auto's met 35 radareenheden wordt uitgebreid.

Bovenop de recente aanschaf van nieuw materieel en een uitbreiding van de personeelscapaciteit met vers opgeleide controleurs, worden er opnieuw flinke investeringen gedaan. Het begint met 7 peperdure Multanova radarsystemen uit Zwitserland van een nieuwer type.

Er wordt naar gestreefd om binnen de aankomende jaren alle apparatuur te vernieuwen en met meer eenheden nog efficienter dan heden te gaan fotograferen.

[WK] Uitslag Ecuador - KroatiŽ

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Ecuador en KroatiŽ (Groep G) is geŽindigd in een 1-0 overwinning voor Ecuador. Mede doordat ItaliŽ met 1-1 gelijkspeelde tegen Mexico, zijn zowel Ecuador als KroatiŽ niet door.

Wedstrijdverslag
KroatiŽ kiest in de eerste helft voor een afwachtende tactiek, nadat het er in de andere wedstrijden uitgecounterd werd. Hierdoor kon de underdog (Ecuador) een aantal keer in de buurt van het vijandelijke doel komen. Maar meer dan drie afstandsschoten kwamen daar niet uit. Alleen met de harde inzet van Mendez had doelman Pletikosa wat moeite.

Pas na 35 minuten kreeg KroatiŽ voor het eerst zelf een echte doelkans. Rapaic, die al eerder hoog over had geschoten, speelde Boksic goed aan. Die stond met zijn rug naar het doel, maar hij draaide goed en haalde zonder twijfel uit. Hij had geen geluk, want de bal schampte de buitenkant van de paal.

Kort voor rust dacht Boksic alsnog te kunnen scoren, toen hij doorgebroken was en doelman Cevallos met een boogballetje het bos instuurde. Boksic had er echter niet op gerekend dat Porozo de bal net op tijd uit het doel kopte.

Nog maar net uit de kleedkamer kreeg KroatiŽ een goal tegen. De la Cruz haalde op rechts de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die Delgado slim terugkopte op De la Cruz. De la Cruz kon met een schitterende volley doelman Pletikosa het nakijken geven: 1-0.

Deze stand was gunstig voor ItaliŽ, dat 1-0 achterstond tegen Mexico. Het maakte de wedstrijd echter niet veel boeiender. Het duurde tot ongeveer 20 minuten voor tijd, voordat Jozic het aandurfde een extra aanvaller in te brengen. Maar je kreeg niet echt het idee dat ze erin geloofden om nog met drie noodzakelijke doelpunten verschil te winnen.

Een vrije trap van Rapaic, die via de muur naast ging, was het enige gevaar dat KroatiŽ creŽerde met de entree van Stanic. Daarna nam de druk op de Ecuadoraanse defensie langzaam maar zeker toe. Echt uitgespeelde kansen kwamen er echter niet uit. De grootste kans kreeg invaller Vugrinec in de 83e minuut, toen hij een voorzet van Boksic ineens op zijn slof nam. Maar hij raakte de bal niet lekker. Het was Aguinaga kort voor tijd die zijn ploeg redde door een van richting veranderde corner van Rapaic van de doellijn te halen.

Eindstand Groep G
Mexico - 3 | 7 | 4-2
ItaliŽ - 3 | 4 | 4-3
KroatiŽ - 3 | 3 | 2-3
Ecuador - 3 | 3 | 2-4

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Mexico - ItaliŽ

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Mexico en ItaliŽ (Groep G) is geŽindigd in een 1-1 gelijkspel. Mede doordat KroatiŽ met 1-0 van Ecuador verloor, zijn zowel Mexico als ItaliŽ door naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag
De eerste helft begint met ItaliŽ dat de aanval zoekt. ItaliŽ moet namelijk winnen om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd tussen KroatiŽ en Ecuador. Aan de vroege gele kaarten en overtredingen blijkt dat beide teams zullen strijden om de winst. Echte kansen ontstaan er echter niet. Meteen al kan Luna bijna vrij inkoppen maar Nesta werpt zich er net op tijd voor.

Hierna zet ItaliŽ een schitterende aanval op en splijt de Mexicaanse verdediging, waarna Inzaghi uit de draai scoort. Maar de grensrechter gooit roet in het eten door voor vermeend buitenspel te vlaggen. Hierna spelen Vieri, Inzaghi en Totti de verdediging weer uit, maar die laatste mist jammerlijk. Als daarna Vieri ook nog op Perez kan volleren is het wel duidelijk dat er een goal voor ItaliŽ in de lucht hangt. Maar ook de zeer gevaarlijke vrije trap van Totti gaat net naast. Dan is het toch Mexico dat lichtelijk onverdiend de voorsprong neemt via Blanco, die een goede pass op Borgetti geeft. Borgetti kopt verassend met een soort van draaiende bal in de lange hoek: 1-0.

Hierna is het Vieri die een beetje lomp Marquez op zijn strottenhoofd raakt met z'n arm. Marquez is daardoor dus even uitgeschakeld. Hiervan maakt Zambrotta bijna gebruik, maar hij kan naar de bal vallend er net niet genoeg richting aan meegeven om te scoren. Mexico krijgt tegen de rust nog twee hele grote kansen via Cormona, die na een ťťn-twee vanaf rand strafschopgebied maar net naast schiet. Iets later voorkomt Cannavaro een bijna zeker doelpunt.

In de tweede helft ligt Mexico gelijk onder vuur door twee gevaarlijke Italiaanse corners. Niet lang daarna krijgt Inzaghi twee hele goede kansen om te scoren, maar de eerste wordt heel goed verdedigd en bij de tweede wordt hem heel knap de bal ontfutseld door Perez.

Hierna zet Mexico een fantastische aanval op via Arellano, die op de vleugel twee spelers uitspeelt alsof ze er niet staan. Dan volgt een ťťn-tweetje met Blanco, waarop Arellano Buffon verschalkt. Maar een verdediger kan net op tijd wegwerken. Wat later schiet Morales na een pass van Blanco vanaf links snoeihard over. Kort daarop doet Rodriguez hetzelfde, maar hij schiet net naast en ItaliŽ ontsnapt.

Dan wordt er weer een doelpunt afgekeurd. Ditmaal is het Montella die buitenspel zou hebben gestaan. Dit is echter zeer discutabel. Hierna is het Mexico dat balbezit heeft en druk op de Italiaanse verdediging zet. Ook aanvallen van ItaliŽ worden goed gepareerd. Vieri breekt uiteindelijk toch door de Mexicaanse verdediging heen, maar Perez weet de bal toch net uit het doel te houden.

Dan wisselt Trappatoni Totti voor Del Piero, die gebrand is om te bewijzen dat hij in de basis hoort. En dit maakt hij uiteindelijk zeer duidelijk nadat Montella een schitterende pass aflevert en hij de waarschijnlijk bevrijdende treffer onhoudbaar langs Perez inkopt. Een tijdje later blijkt dat KroatiŽ verloren heeft, wat betekent dat ItaliŽ en Mexico met deze stand door zijn. Daarop besluit Mexico de bal rond te spelen tot het eindsignaal zal klinken. ItaliŽ is het daar uiteraard mee eens.

Eindstand Groep G
Mexico - 3 | 7 | 4-2
ItaliŽ - 3 | 4 | 4-3
KroatiŽ - 3 | 3 | 2-3
Ecuador - 3 | 3 | 2-4

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Kink FM van de kabel in Zuid-Nederland

Kink FMKink FM, het alternatieve commerciŽle radiostation in Nederland, verdwijnt in een groot deel van het zuiden van Nederland van de kabel. Programmaraden in Brabant en Limburg hebben het station in hun adviezen over herindelingen van het kabelnet niet meegenomen.

Het station, onderdeel van Veronica, is niet bepaald blij met de ontwikkeling. Via een extra editie van een regelmatig verschijnende nieuwsbrief roept het station de luisteraars op de programmaraden aan te schrijven met het verzoek Kink FM nog eens te overwegen.

Kink FM meent dat geheel Nederland recht heeft op een progressief radiostation dat muziekstijlen brengt die geen ander station laat horen. Al enkele jaren is het station compleet "veroordeeld tot de kabel" omdat het geen etherfrequentie heeft. In de komende weken hoopt Kink FM een positieve mededeling te krijgen van de overheid, die zich zal gaan buigen over 2 beschikbare FM-frequenties.

Meespelen Tomasson onzeker

Twijfelachtig is of Jon Dahl Tomasson mee kan spelen tegen Engeland. Hij trainde vandaag niet mee. Hij had last van een blessure aan z'n lies, die hij heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Frankrijk.
Tomasson, die volgend seizoen van Feyenoord naar AC Milan gaat, zei zelf alles eraan te doen om toch te kunnen spelen: "Ik heb erge pijn aan mijn lies. Het is een gevolg van een zeer zwaar seizoen maar ik laat me desnoods tien uur per dag masseren om alsnog optijd fit te zijn."

Tomasson was in de poulewedstrijden de belangrijkste man van het Deense elftal. Hij scoorde namelijk tot nu toe alweer vier maal tijdens dit WK. Behalve Jon Dahl Tomasson hebben ook middenvelder Stig Tofting en verdediger Renť Henriksen blessures resp. aan de voet en knie.

[Uitslag] Ecuador - KroatiŽ

Ecuador - KroatiŽ 1-0

KroatiŽ kiest in de eerste helft voor een afwachtende taktiek na in de andere wedstrijden eruitgecountert werd. Hierdoor kon de underdog een aantal keer in de buurt van de vijandelijke doel komen. Maar meer dan drie afstandsschoten kwamen daar niet uit. Alleen met de harde inzet van Mendez had doelman Pletikosa wat moeite om de bal tegen te houden.

Pas na 35 minuten kreeg KroatiŽ voor het eerst zelf echt een doelkans. Rapaic, die al eerder hoog over had gechoten, speelde Boksic goed aan, met zijn rug naar het doel staand. Dat belette de spits er niet van om te draaien en zonder twijfel uit te halen. Had geen geluk want de bal schampte de buitenkant van de paal.
Kort voor rust dacht Boksic alsnog te kunnen scoren, toen hij doorgebroken was en doelman Cevallos met een boogballetje het bos instuurde. Boksic had er echter niet op gerekend dat Porozo de bal net optijd uit het doel kopte.

Nog maar net uit de kleedkamer kreeg KroatiŽ een goal tegen. De la Cruz haalde op rechts de achterlijn en gaf een perfecte voorzet die Delgado slim terugkopte op De la Cruz die met een schitterende volley doelman Pletikosa het nakijken liet, 1-0.
Deze stand was gunstig voor ItaliŽ die 1-0 achterstond tegen Mexico, maar maakte deze wedstrijd niet veel boeiender. Het duurde tot ongeveer 20 miuten voor tijd voordat Jozic het aandurfde een extra aanvaller erin te zetten, maar je kreeg niet echt het idee dat ze erin geloofden om nog met drie noodzakelijke doelpunten verschil te winnen.
Een vrije trap van Rapaic die via de muur naast ging, was het enige gevaar dat KroatiŽ creerde met de entree van Stanic. Daarna nam de druk op de Ecuadoraanse defensie langzaam maar zeker toe. Echt uitgespeelde kansen kwamen er echter niet uit. De grootste kans kreeg invaller Vugrinec in de 83ste minuut toen hij een voorzet van Boksic ineens op slof nam, maar raakte de bal niet lekker. Het was Aguinaga kort voor tijd die zijn ploeg redde door een van richting veranderde corner van Rapaic van de doellijn te halen.

Ecuador
Cevallos, Porozo, Hurtado, De la Cruz, Obregůn(Aguinaga 41'), Guerron, ChalŠ, Ayovi, Mendez, Tenorio(Kaviedes 76'), Delgado

KroatiŽ Pletikosa, Simunic, Robert Kovac, Simic(Vugrinec 52'), Rapaic, Tomas, Niko Kovac(Vranjes 58'), Saric(Stanic 67'), Jarni, Olic, Boksic

Scoreverloop: 1-0 Mendez(48')

Geel: Chala, Tomas, Simunic


Gedeeltelijke downtime FOK!forum

Op dit moment ondervindt FOK!forum enige problemen met onleesbare pagina's. De oorzaak ligt in het feit dat er enkele CSS- en Javascriptbestanden ontbreken, en deze files zijn verantwoordelijk voor de visuele weergave van het forum.

De reden van het ontbreken van de bestanden ligt in een klein server-onderhoud bij de buren:
Vanmiddag vanaf 17:00 uur zullen de twee testservers voor het nieuwe forum (Gathering of Tweakers, red.) in Telecity geplaatst worden. Om deze twee servers in het rek te kunnen proppen zal er wel het ťťn en ander geschoven moeten worden met de al aanwezige servers en UTP-kabels, wat af en toe een paar minuten downtime tot gevolg kan hebben.
Bij voorbaat onze excuses voor het ongemak.

Bron: http://www.tweakers.net/plan/165
Het verdere verloop van het onderhoud is niet geheel bekend, dus hou rekening met een onbruikbaar forum de komende uren.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we die melden.

17:50 - Update
Door een aanpassing in de FOK!forum code zijn we niet meer afhankelijk van de bestanden op een andere server en doet de boel het weer.

18:15 - Update
De werkzaamheden huiden enig geschuif met de servers in, en dus is de IRC-server eventjes plat.

[Uitslag] Mexico - ItaliŽ

Mexico - ItaliŽ 1-1

De eerste helft begint met ItaliŽ dat de aanval zoekt, daar ze moeten winnen om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijd tussen Ecuador en KroatiŽ. Aan de vroege gele kaarten en overtredingen blijkt dat beide teams zullen strijden om de winst. Echte kansen ontstaan er echter niet. Meteen al kan Luna bijna vrij inkoppen maar Nesta werpt zich er net optijd voor.
Hierna zet ItaliŽ een schitterende aanval op en splijt de Mexicaanse verdedeging waarna Inzaghi uit de draai scoort maar de grensrechter gooit roet in het eten door voor vermeend buitenspel te vlaggen. Hierna spelen Vieri, Inzaghi en Totti de verdedeging weer uit maar die laatste miste jammerlijk. Als daarna Vieri ook nog op Perez kan volleren is wel duidelijk dat er een goal voor ItaliŽ in de lucht hangt, maar ook de zeer gevaarlijke vrije trap van Totti gaat net naast. Dan is het toch Mexico dat lichtelijk onverdient de voorsprong neemt via Blanco die een goede pass op Borgetti geeft die verassend met een soort van draai de bal in de lange hoek kopt, 1-0.

Hierna is het Vieri die een beetje lomp Marquez op zijn strottehoofd raakt met z'n arm, die is dus even uitgeschakelt, hiervan maakt Zambrotta bijna gebruik maar hij kan al naar de bal vallend er net niet genoeg richting aan geven om te scoren. Mexico krijgt tegen de rust nog twee hele grote kansen via Cormona, die na een een-twee vanaf rand strafschopgebied maar net naast schiet, en later voorkomt Cannavaro een bijna zeker doelpunt.

In de tweede helft ligt Mexico gelijk onder vuur door twee gevaarlijke Italiaanse corners. Niet lang daarna krijgt Inzaghi twee hele goede kansen om te scoren, maar de eerste wordt heel goed verdedigd en bij de tweede wordt hem heel knap de bal ontfrutseld door Perez als hij alleen op hem afgaat.
Hierna zet Mexico een fantastische aanval op via Arellano die op de vleugel twee spelers uitspeelt alsof ze er niet staan en dan volgt een een-tweetje met Blanco, waarop Arellano Buffon verschalkt maar een verdediger kan net op tijd wegwerken. Wat later schiet Morales na een pass van Blanco snoeihard over vanaf links, kort daarop doet Rodriguez hetzelfde maar schiet net naast en ItaliŽ ontsnapt.
Dan wordt er weer een doelpunt afgekeurd. Dit maal is het Montella die buitenspel gevlagd is, maar dit keer is het discutabel. Hierna is het Mexico dat balbezit heeft en druk op de Italiaanse verdediging zet. Ook aanvallen van ItaliŽ worden goed gepareerd. Vieri breekt uiteindelijk toch door de Mexicaanse verdedeging heen maar Perez weet de bal toch net uit z'n doel te houden.
Dan wisselt Trappatoni Totti voor Del Piero die gebrand is om te bewijzen dat hij in de basis hoort. En dit maakt hij uiteindelijk zeer duidelijk nadat Montella een schitterende pass aflevert en hij de waarschijnlijk bevrijdende treffer onhoudbaar voor Perez inkopt. Een tijdje later blijkt dat KroatiŽ verloren heeft wat betekent dat ItaliŽ en Mexico met deze stand door zijn waarop Mexico besluit de bal rond te spelen tot het eindsignaal en ItaliŽ is het daar uiteraard mee eens.

Mexico Perez, Marquez, Vidrio, Torrado, Morales(Garcia 76'), Borgetti(Palencia 80'), Blanco, Luna, Carmona, Rodriguez(Cabllero 76'), Arellano

ItaliŽ Buffon, Panucci, Maldini, Cannavaro, Zanetti, Inzaghi(Montella 55'), Totti(Del piero 82'), Nesta, Tommasi, Zambrotta, Vieri

Scoreverloop: Borgetti(35'), Del Piero(85')

Geel: Arellano, Perez (Mex); Cannavaro, Panucci, Totti, Zambrotta, Montella (Ita)

CD Review: Marco V. - Con:fusionParklandhal, Amsterdam RAI, 30 december 2000, Innercity. Naast gedenkwaardige sets van grootheden als Sven Všth en Paul van Dyk is er nog iets bijzonders gebeurd deze nacht. Na jaren ploeteren in het clubcircuit is de doorbraak van Marco Verkuylen voor een groter publiek een feit. De verfrissende mix van techno en hardtrance maakt bij heel veel mensen een diepe indruk.

We zijn anderhalf jaar verder en inmiddels is hij ťťn van de meest gevierde Nederlandse DJ's, de doorbraak in het buitenland is slechts een kwestie van tijd. Al maanden brengt Marco V. zijn weekends door in Engelse toonaangevende clubs als The God's Kitchen en de Gatecrasher. Jaren van hard werken door het producersduo Marco Verkuylen en Benjamin Bates zijn nu terug te vinden op ťťn verzamelaar: Marco V. - Con:fusion.

Politie neemt tractor in beslag

Hanno_de_Hennie en 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Schagen heeft woensdagmiddag een tractor in beslag genomen, nadat een 53-jarige inwoner van Barsingerhorn achter het stuur plaatsnam terwijl hij enkele glazen alcohol op had. Hij bleek drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Dit is echter niet de eerste keer dat het gebeurt, de man is al vier keer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Eťn keer veroorzaakte hij zelfs een aanrijding.

De man blijft echter positief en liet bij de inbeslagname van de trekker weten dat hij thuis nog een trekker heeft staan.

Docent neemt verkeerde tentamenvragen mee

Hollowmaster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een leraar van de avondopleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek aan de Hogeschool van Utrecht heeft gisteren aan vijftien studenten de verkeerde tentamenopgaven gegeven.

Wekenlang hadden de studenten geleerd voor het tentamen, maar gisteravond bleek dat de leraar de verkeerde opgaven had meegenomen. Na een kwartier werd de studenten medegedeeld dat ze over twee maanden maar terug moesten komen.

Inmiddels heeft Maaike Jansen, hoofd communicatie van de faculteit natuur en techniek van de Hogeschool, laten weten dat het niet zo ver zal komen. De studenten, van wie velen niet uit de buurt komen en speciaal vrije dagen hadden opgenomen om hun tentamen voor te bereiden, zullen vandaag telefonisch of per e-mail benaderd worden. Ze kunnen het tentamen volgende week dinsdag alsnog doen.

'Maar allereerst bieden we ze natuurlijk onze excuses aan, want dit is ontzettend vervelend. Waar gewerkt wordt, worden nu eenmaal missers gemaakt', aldus Jansen. Volgens haar zijn er in de avonduren weinig mensen op school, waardoor het moeilijk is om een blunder zoals gisteravond plaatsvond direct nog recht te zetten.

Jansen: 'Komende dinsdag was sowieso gereserveerd om het tentamen in te zien en vragen te stellen over het cijfer. Voor studenten die dinsdag niet kunnen, wordt een andere oplossing gezocht. En iedereen krijgt de uitslag twee dagen nadat het tentamen is afgelegd. Mensen die het niet halen, kunnen dan in ieder geval nog meedoen aan het hertentamen.'

Echtpaar eist 10 miljoen dollar van MTV

AnTjE en Poepoog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

MTVEen Amerikaans echtpaar eist 10 miljoen dollar schadevergoeding van MTV. Producenten van een nieuwe 'reality-show' hadden in een hotelkamer in Las Vegas een namaak-lijk neergelegd. De reactie van het Amerikaanse echtpaar bij het aantreffen van het lijk werd met een verborgen camera gefilmd.

Acteurs die verkleed waren als beveiligingspersoneel brachten het paar later op de gang van het hotel op de hoogte van de grap. De twee slachtoffers willen nu dat MTV en het hotel hen schadeloos stelt voor de schrik en voor de aantasting van hun privť-sfeer door de opnamen.

Jongen verdrinkt bijna in riool

Christopher Watts, een 15-jarige jongen uit Ottawa, is, nadat hij werd uitgedaagd door vrienden bijna verdronken in het riool van zijn stad.
De jongens waren onder invloed van een paar biertjes daagden elkaar uit om het riool in te gaan. Christopher Watts was degene die wel durfde.

De afspraak was om het riool in te gaan en na korte tijd weer eruit te komen, echter liep het toaal anders: pas na zo'n vijf uur werd hij gered. Volgens de artsen is het een wonder dat hij het kan navertellen.

Duidelijk is dat de jongen van de ladder in het zes meter diep gelegen riool viel. Hij slaagde er niet in op te staan en werd door een vloedgolf van donkerbruin afvalwater meegesleurd.

Zijn vrienden sloegen alarm toen hij weg bleef. Reddingswerkers gingen het riool in en vonden hem na een uren durende zoektocht meer dan een kilometer verderop in het meer dan 2000 kilometer lange rioolstelsel.

BigBrother Kelly wordt actrice

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Big-Brother Kelly is gevraagd om te gaan spelen in een nieuwe Nederlandse serie. Het gaat om de serie De Meiden Van de Wit, waar ook actrices als Angela Schijf, Frederique Huydts en Renťe Soutendijk in te zien zullen zijn.

Kelly zal de rol spelen van Sylvia, een transseksueel en zal in 4 afleveringen te zien zijn.

De serie gaat uitgezonden worden door Net 5 en zal dit najaar van start gaan.

Osama Bin Laden wil Eminem dood

SKeLeToN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rapper Eminem heeft doodsbedreigingen gekregen van Al Quada. Osama Bin Laden kan er niet om lachen dat Slim Shady zich in zijn nieuwste clip verkleedt als "Bin Shady". Eminem danst in de video met een opgeplakte baard, en in een Osama "jurk".

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben Eminem gewaarschuwd dat er een prijs op zijn hoofd is gezet. De rapper heeft alvast extra bodyguards aangenomen.

Kattenkwaad zorgt voor rookschade

gsuz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie katten hebben in Purmerend voor rookschade aan een keuken gezorgd bij een poging brokjes kattenvoer uit een pak te halen.

De poging slaagde, maar brokjes en blikken kattenvoer kwamen op de inductiekookplaat terecht die door de kattenpootjes was ingeschakeld.

De hevige rookontwikkeling die dreigde om te slaan in een keukenbrand werd door de buren ontdekt. De katten overleefden hun zoektocht.

Lineup Mysteryland 2002 bekendgemaakt

azwer@hotmail.com>Razwer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lijst met DJ's en live-acts die uitgenodigd zijn om op 17 augustus Mystery Land te bezoeken. De line-up is nog niet helemaal volledig aangezien we nog wachten op de bevestiging van een paar namen.

OPEN AIR: Benny Rodrigues, Lucien Foort, Johan Gielen, Roog, Felix da Housecat, West Bam, Marco V, Jean.

SOAP: Ricky Rivaro, Marnix, Tiefschwarz, Tom Novy, Junior Sanchez, Mousse T (o.v.), Emjay, Josť de Divina.

COCOON: Michel de Heij, Sven Všth, Stanny Franssen aka G-Force, Johannes Heil (live), Pascal FEOS, John Selway, Funk D'Void, D.Diggler.

SERIOUS: Judge Jules, Sonique, Scott Bond, John Kelly, Anne Savage, Matt Hardwick, Eddie Halliwell, 2Funky

CAPITAL: Andy Jay, Remy, Dave Seaman, Ashley Casselle, Stef, Seb Fontaine.

Q-DANCE: DJ Luna, Dana, Pavo, Hennes & Cold, Gary D, Kai Tracid, Yves de Ruyter, Technoboy, Bas & Ram, MC Ruffian.

SPEEDFREAX: Gomes, Groovemaster Johnson, Femme Fatale, Vanbellen, Ramsey & Fen, Mike "ruffcut" Lloyd.

ID&T: Armin van Buuren, RANK1, JamX & De Leon aka Dumonde, Ferry Corsten, Cosmic Gate, Joop, Marcel Woods, Francois.

RUDE AWAKENING: Peaky Pounder, Vitalic (live), K.Cee, Rude Awakening (live), Kay D Smith, N-Vitral, The Happymaker(s), Innerdrive.

CONNECTING CULTURES: Riches, Bluestorm, Hepcat, Bass80, Danyel, Zen, La Nebuleuse, Jean (o.v.), The E fans (live).

Britney beschuldigd van plagiaat

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Amerikaanse tekstschrijvers beschuldigen Britney Spears van schending van het auteursrecht. Zij zou haar hit 'Oops!...! I did it again' van hen hebben gestolen, zo hebben Amerikaanse media woensdag gemeld.

De uit Philadelphia afkomstige tekstschrijvers Michael Cottrill en Larry Wnukowski zeggen bovendien dat twee andere nummers van de zangeres 'What u see (is what u get) en 'Can't make you love me' vrijwel gelijk zijn aan een lied dat zij haar in 1999 hebben aangeboden. Zij had het nummer toen geweigerd

Borst: Mensen overlijden door wachtlijsten

Rees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er sterven in Nederland ernstig zieke kankerpatiŽnten doordat ze te lang moeten wachten op bestraling of een operatie. Minister Borst (Volksgezondheid) heeft gisteren in de Tweede Kamer voor het eerst ronduit gezegd dat er letterlijk doden vallen door de lange wachtlijsten.

"De wachttijden voor mensen met kanker zijn zo lang dat de medisch aanvaardbare wachttijden worden overschreden waardoor mensen overlijden", aldus de minister gisteren tijdens een spoeddebat met de Tweede Kamer.

Borst wil met huisartsen en tandartsen gaan praten over terugdringing van de vertraging in de beginfase van de ziekte. "Het is niet acceptabel dat er mensen overlijden", zei de D66-bewindsvrouw.

Volgens Borst moeten ziekenhuizen ook voorrang geven aan patiŽnten met levensbedreigende kanker en andere operaties dan langer uitstellen.

SP-Kamerlid Agnes Kant vindt dat minister Borst medeschuldig is aan de dood van de patiŽnten, omdat zij als minister verantwoordelijk is.

Man laat testikels verwijderen

:: your weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verbijsterde politieagenten hebben in Oak Park, Michigan (USA) een man aangetroffen met zijn broek helemaal bebloed. Men schrok nog meer toen men ontdekte dat de man zijn ballen af had laten snijden door iemand die hij via een chatroom op het internet had ontmoet.

Zijn ballen werden later bij de dader gevonden in een tupperware box die in de vriezer was gelegd. Het slachtoffer heeft waarschijnlijk op een keukentafel gelegen waar hij de dader met een ontleedmes zijn gang liet gaan.

Nog vreemder wordt het wanneer de dader de wond weer dichtnaait en ze samen taart gingen eten.

Het slachtoffer heeft nadat hij werd gevonden een 3 uur lange operatie ondergaan in het ziekenhuis. De politie bekijkt of het de 29-jarige dader kan aanklagen.

[NBA] Uitslag NBA-finale

De Los Angeles Lakers hebben de titel in NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, gewonnen. In de finale, die gaat over het maximun van 7 gespeelde wedstrijden, zegevierde het team van coach Phil Jackson woensdag voor de vierde keer op rij over de New Jersey Nets: 107-113.

Door deze overwinning hebbe de LA Lakers de felbegeerde 'three-peat' behaald, drie NBA-titels in drie jaar tijd.
Shaquille O'Neal, ťťn van de sterspelers van de Lakers, eiste met 34 punten en tien rebounds de hoofdrol voor zich op in het vierde en laatste duel met de Nets. Deze verrichting bracht de reusachtige center, uiteraard opnieuw de meest waardevolle speler (MVP), definitief in het rijtje der allergrootsten.

Brandy's bevalling in nieuwe MTV serie

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Muziek zender MTV gaat een serie maken over de zwangerschap en bevalling van zangeres/actrice Brandy.

Het programma zal 4 of 5 afleveringen tellen, afhankelijk van wanneer de baby uiteindelijk geboren wordt en krijgt als titel "Diary Presents: Special Delivery".

De zangeres hoopt dat het publiek hierdoor vrouwen die werk en gezin combineren meer gaan waarderen.

[WK] Uitslag Turkije - China

Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Turkije heeft voor het eerst in zijn historie de achtste finales bereikt. Het versloeg China met 3-0, terwijl Costa Rica onderuit ging tegen Brazilie. De opdracht voor de Turken was helder. Er moest gewonnen worden.De invulling kreeg al snel gestalte. Een vrije trap belandde door klungelig verdedigen van de Chinese defensie voor de voeten van Hasan Sas die verwoestend uithaalde.

Met een kopbal van Bulent, 3 minuten later, was de missie in wezen al volbracht. De Chinezen lieten bij tijd en wijle zien goed te kunnen combineren, meer dan een schot op de paal leverde dat echter niet op. Vooral omdat de Turkse defensie fysiek heer en meester was.

Bondscoach GŁnes: "Ik ben blij dat we onze belofte aan het Turkse volk hebben ingelost: de tweede ronde."

[WK] Uitslag Costa Rica - BraziliŽ

Joosbees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Costa Rica heeft zijn laatste duel in groep C met 2-5 verloren van Brazilie en is,doordat Turkije met 3-0 van China wist te winnen, uitgeschakeld.

In een zeer aantrekkelijke eerste helft kwam Brazilie al snel op 2-0. Eerst was het verdediger Marin die een voorzet van Edilson achter zijn eigen doelman werkte en vervolgens frommelde Ronaldo de bal uit een hoekschop achter Lonnis.

Brazilie, dat duidelijk de betere ploeg was, kwam nog voor rust op 3-0. Edmilson zette de aanval op,die hij vervolgens zelf met een prachtige omhaal afrondde. De ruststand werd door Wanchope bepaald op 3-1. De spits schoot de bal,na een mooie een-twee met Wright, langs Marcos.

Na rust ging het doelpuntenfestijn rustig verder. Gomez gaf Costa Rica met zijn kopdoelpunt weer hoop, want bij 3-2 zouden de Zuid-Amerikanen verder gaan. Alle hoop van de Costaricanen werd acht minuten later echter door Rivaldo en Junior teniet gedaan. Na de 5-2 volgden nog talrijke kansen, waarbij twee keer de paal en een keer de lat geraakt werd.

[Seoul] Pantservoertuig rijdt meisjes dood

Een Amerikaans pantservoertuig heeft in een buitenwijk van Seoul twee Zuid-Koreaanse meisjes doodgereden. In een verklaring zegt het Amerikaanse leger dat het voertuig tijdens een oefening over de meisjes heen reed.

Volgens de verklaring "betreurt het leger het tragische incident diep" en zal het met de Zuid-Koreaanse militaire politie een onderzoek instellen.

Drie dagen geleden leidde de dood van een Zuid-Koreaans personeelslid van een Amerikaanse legerbasis tot gevechten tussen anti-Amerikaanse demonstranten en de oproerpolitie. In Zuid-Korea zijn 37.000 Amerikanen gelegerd.

[Uitslag] Turkije - China

Turkije - China 3-0

Voor Turkije was het enige doel om geen puntverlies te lijden zolang Costa Rica dat niet deed. Tegen het zwakke China, wat al zeker is van uitschakeling en nog geen punt gepakt heeft dit WK, leek dat niet zo moeilijk. Zeker omdat Costa Rica tegen BraziliŽ moest spelen.
Al in de 6e minuut komen de Turken op voorsprong door een goal van Hasan Sas, drie minuten later gevolgd door Korkmaz. De punten voor Turkije waren binnen en de wedstrijd viel in slaap. Er werd rustig gevoetbald en er gebeurde niet veel opzienbarends.
De tweede helft begon zoals de eerte eidigde, totdat de Colombiaansde scheidsrechter Ruiz heel gemakkelijk een rode kaart trok voor het van achterren aantikken van een speler. Shoa moest eraf en de Turken kregen iets meer overwicht. Toch kwamen juist nu de eerste kansjes voor China. Maar in de 83e minuut vergrootten de Turken plotseling hun voorsprong door Umit. De Turken waren zeker van de volgende ronde en speelden netjes de wedstrijd uit. Enkele grote kansen volgenden nog, maar het bleef 3-0.

Opstellingen:
Turkije: Receber(35'Catkic), Asik, Korkmaz, Akyel, Sukur, Sas, Kerimoglu(84' Havutcu), Basturk(70' MAnzis), Unsal, Belozoglu, Davala
China: J.Jiang, C.Wu (46'J.Shoa(59' rood)) P.Yang, T.Li, C.Yang (73' G.Yu), W.Li, J.Zhao, H.Hao (73' B.Qu), W.Du, X.Li, Y.Xu

Scoreverloop:
6' Sas 1-0, 9' Korkmaz 2-0, 85' Davala 3-0

Geel:
Turkije: Asik (20'), Belozoglu (30'), Sas (82')
China: P.Yang (46'), W.Li (62')

Rood:
China: J.Shao (59')

[Uitslag] Costa Rica - BraziliŽ

Costa Rica - BraziliŽ 2-5

De wedstrijd begon, zoals ondertussen wel gebruikelijk, met een BraziliŽ dat niet lekker liep en in de wedstrijd moest groeien. De Costa-Ricanen krijgen een paar goede kansen, maar in de 10e minuut is het Ronaldo die de 0-1 maakt. En even later zelfs de 0-2. Costa Rica blijft proberen, maar weer is het BraziliŽ dat scoort. In de 38e minuut zorgt Edmilson voor de 0-3. Costa Rica komt ietjes terug met de 1-3 van Wanchope.
In de tweede helft begint Costa Rica goed en is het Gomez die de aansluiter inschiet in de 56e minuut. Even later is het Rivaldo die de bal intikt bij de tweede paal op een voorzet van Junior, die zelf evenlater de 2-5 inschiet. Costa Rica blijft proberen, maar tegen het einde krijgt BraziliŽ steeds meer de overhand. Alleen door de goede buitenspelval van Costa Rica en het egoÔsme van Kaka blijft het bij 2-5.

Opstellingen:
Costa Rica: Lonnis, Marin, Wright, Martinez (74' Parks), Lopez, Solis (65' Fonseca), Wanchope, Centeno, Gomez, Wallace (46' Bryce), Castro
BraziliŽ: Marcos, Cafu, Lucio, Edmilson, Gilberto Silva, Ronaldo, Rivaldo (72' Kaka), Anderson Polga, Junior, Junior Paulista (61' Ricardinho), Edilson (57' Kleeberson)

Scoreverloop:
10' Ronaldo 0-1, 12' Ronaldo 0-2, 38' Edmilson 0-3, 40' Wanchope 1-3, 56' Gomez 2-3, 62' Rivaldo 2-4, 64' Junior 2-5

Geel:
Cafu '93

Binnenkort cameratoezicht op de Wallen

DenniZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf februari volgend jaar komt in de Amsterdamse binnenstad permanent cameratoezicht. Op de Wallen worden zestien camera's geÔnstalleerd en in het gebied rond de Nieuwendijk. Speciale toezichthouders kijken tussen zeven uur 's avonds en drie uur 's ochtends 'live' mee. Op de resterende uren worden de beelden opgenomen.

Dat hebben het college van burgemeester en wethouders en het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum besloten. Zij willen met het extra toezicht de drugsoverlast en criminaliteit op de Wallen en rond de Nieuwendijk verminderen en de veiligheid vergroten. Doordat de camera's een goed overzicht geven, kan veel sneller worden ingegrepen.

De politie verwacht bovendien dat van de camera's een preventieve werking uitgaat. De beelden kunnen daarnaast worden gebruikt bij aangiften en bij opsporing en vervolging van strafbare feiten.

Straat naar prostituees vernoemd

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie in Nigeria over de 'Adedoyin Street' in Aguda loopt zou wel eens een prostituee tegen het lijf kunnen lopen die enthousiast roept: "Welkom in mijn straat!". En de dame zou er niet eens ver naast zitten. De straat is namelijk onofficieel hernoemd naar 'Good Evening Sir Street', ter ere van de prostituees die er werken. Het is de zin die de dames gebruiken bij het naderen van een potentiŽle klant.

De site AllAfrica.com meldt verder dat een in diezelfde straat gevestigd bordeel beter bekend staat als het 'Good Evening Sir Hotel'.

Studenten massaal slachtoffer RSI

Vier van de tien studenten aan de Universiteit Utrecht kampt met RSI klachten, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek door het studentenonderzoeksbureau Argos. Volgens dit bureau zijn de klachten van de bijna 8000 studenten met deze verschijnselen mede te wijten aan de slechte faciliteiten op de universiteit.

Marlies Strieder van Studentenbelangen: "Er zijn studenten die wel 25 uur per week achter het scherm zitten, dat is zorgelijk." Daarnaast zitten veel studenten op simpele krukjes achter de computer. Vooral de nieuwe generatie studenten krijgt te maken met nek-, schouder- en rugklachten, omdat deze groep vrijwel alles met de computer doet.

Ook op de Vrije Universiteit in Amsterdam is RSI een veel voorkomende kwaal: circa 30% van de studenten aldaar gaf aan last te hebben van gewrichten en spieren. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) dringt nu aan op een landelijk onderzoek naar het Arbo-beleid bij alle universiteiten.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.