Regering Bush voor de rechter

Judicial Watch, een conservatieve groepering, daagt de regering Bush voor de rechter om toegang te krijgen tot documenten inzake de miltvuur aanvallen van afgelopen najaar. De groep wil aan de hand van de documenten, die zij heeft opgevraagd onder de 'Vrijheid van informatie wet' achterhalen of de regering op de hoogte was van de biologische aanvallen.

Judicial Watch vertegenwoordigd Amerikaanse post-sorteerders van het Brentwood postverwerkingsbedrijf in Washington. Bij dit bedrijf overleden twee medewerkers aan de gevolgen van de miltvuur bacterie alvorens het bedrijf door de regering werd gesloten.

Volgens Judicial Watch voorzitter Larry Klayman zijn enkele medewerkers van het Witte Huis al op 11 september preventief begonnen met het innemen van het antibioticum Cipro. ,,Wij geloven dat het Witte Huis wist dat er kans was op een miltvuur aanval," aldus Klayman, die benadrukt te willen weten ,,over welke informatie de regering Bush precies beschikte, en wanneer."

Gordon Johndroe, woordvoerder van het Witte Huis, bestrijd de beweringen van Klayman met kracht: ,,Wij wisten niets van de miltvuur anvallen. Punt uit!" Het innemen van het antibioticum is volgens de woordvoerder slechts ,,een voorzorgsmaatregel." Over de dagvaarding en het tijdstip waarop de regering de documenten eventueel beschikbaar zou willen stellen aan Judicial Watch zegt Johndroe geen uitspraken te willen doen.

Klayman op zijn beurt spreekt van het 'bewust achter houden van informatie'. ,,De politieke elite worden al vanaf de eerste dag beschermd, de gewone man krijgt een mindere behandeling."