FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 juni 2002

Dode door schietpartij in Hilversum

Een nog onbekende man is vanavond op de Koninginneweg in Hilversum dodelijk getroffen tijdens een schietpartij.
Rond tien uur vanavond kreeg de politie de eerste melding van de schietpartij binnen, waarna er nog diverse volgden.

Over de toedracht van de schietpartij kan de woordvoerster van de politie nog niets zeggen,"Deze is voor ons nog onduidelijk en van de dader of misschien wel daders ontbreekt vooralsnog elk spoor".

Arabische De Zwakste Schakel te beledigend

'Al Halka al Ad'af', oftewel de Arabische versie van De Zwakste Schakel, een tv-programma dat wereldwijd wordt uitgezonden en bekend staat om zijn nogal bitchy presentatrices, heeft in de Arabische wereld nogal wat opschudding veroorzaakt.

Vooral de Arabische mannen hebben het er nogal moeilijk mee merkt presentatrice Rita Khoury. Ze zijn volgens Khoury niet gewend dat een vrouw hen tegenspreekt. Ze speelt de rol van quizmaster zo goed, dat heel veel mensen met afschuw over haar spreken. Ze vermijdt cafès en restaurants omdat ze voortdurend beledigd wordt.
"Mensen gaan aan de andere kant van de straat lopen als ze me zien", zegt Khoury. "En het is onvoorstelbaar hoeveel klachten er over mij zijn binnengekomen bij het televisiestation."

Volgens de presentatrice raakt geen enkele vrouwelijke gast van haar opmerkingen van slag. Dit komt volgens haar vooral ook omdat de Arabische vrouwen het ook gewend zijn om onderdrukt te worden. Jongere vrouwen bewonderen juist haar brutale houding en ook bij de oudere vrouwen begint het respect te groeien.

[F1] Uitslag GP Canada 2002

Ferrari-coureur Michael Schumacher heeft in Montreal de Grand Prix van Canada op zijn naam geschreven. Het was voor de Duitser zijn zesde GP overwinning in acht races.

De regerend wereldkampioen eindigde in zijn Ferarri-bolide voor de Schot David Coulthard (McLaren) en Ferarri stalgenoot Rubens Barrichello.
De van pole gestarte Colombiaan Juan Pablo Montoya reed lange tijd aan kop, maar viel uit.

In de stand om het Wereldkampioenschap verstevigde Schumacher zijn koppositie, hij leidt nu met met 70 punten.

Zie ook de FOK! F1 manager

Veiligheidsmensen beëindigen kaping

Veiligheidsmensen van de luchtvaart maatschappij Ethiopian Airlines hebben twee mannen gedood die probeerden een van hun vliegtuigen te kapen tijdens een binnenlandse vlucht.

De twee mannen, die waren bewapend met messen, probeerden rond 15:00 vanmiddag het vliegtuig met 42 passagiers te kapen vlak nadat ze waren opgestegen vanuit Bahr Dar.

De veiligheidsmensen schakelden de kapers uit terwijl het vliegtuig nog steeds in de lucht was, het vliegtuig landde later veilig op zijn bestemming Addis Ababa, volgens Netsanet Asfaw de Minister van Informatie.

Dubbele zorgen bij Italië

Middenvelder Christiano Zanetti en verdediger Alessandro Nesta missen mogelijk alletwee het beslissende duel tegen Mexico. De team dokter zegt dat het te vroeg is om te zeggen of het duo op tijd hersteld zal zijn.

Zanetti, die opgeroepen werd om z'n geblesseerde teamgenoot Di Biago te vervangen, heeft zijn voet pijn gedaan. Nesta raakte ook geblesseerd en hij hinkte het veld af met een ontstoken voet.

De team dokter zei dat Zanetti een ernstig gekneusde rechtervoet heeft en dat Nesta's blessure minder erg is als gedacht, maar dat het nog 24 uur te vroeg was om voorspellingen te maken.

Italië moet dinsdag van Mexico winnen om door te gaan in Groep G. Zo niet dan bepaald de wedstrijd tussen Kroatië en Ecuador hun lot.

Rellen in Moskou tijdens WK-duel

Nemo wist ons vandaag het volgende te melden:

Tijdens de wedstrijd Japan-Rusland zijn in de Russische hoofdstad Moskou hevige rellen uitgebroken. Daarbij is een dode gevallen en zijn meer dan dertig mensen gewond geraakt.

Duizenden jongeren, die bij het Kremlin de wedstrijd op een groot scherm volgden, begonnen na het Japanse doelpunt auto's te vernielen en ruiten in te gooien. Ook bekogelden ze elkaar met bierflessen. Vijf Japanse studenten werden door de dolle menigte in elkaar geslagen.

Toen de politie na een uur polshoogte kwam nemen waren de meeste relschoppers al verdwenen.

POP-versie Hotmail niet meer gratis

Hotmail-gebruikers die pop-mail naar hun hotmail-adres willen doorsturen moeten daarvoor gaan betalen. Dat meldt KrnKje via de newssubmit. De regel geldt voor de VS. De Nederlandse en Duitse Hotmail gaat de optie stopzetten.

HotmailHet gaat om de mogelijkheid reguliere e-mail door te sturen naar de webmail-interface van Hotmail. In de VS gaat Microsoft daarvoor 19,95 dollar per jaar in rekening brengen. In Nederland en Duitsland zal het vanaf 16 juli niet meer als losse optie mogelijk zijn, zoals Microsoft meldt via een bericht aan de gebruikers:
Vanaf 16 juli 2002 kunnen wij niet langer onze service voor het ophalen van POP-mail aanbieden voor Hotmail-gebruikers met een gratis standaardaccount. Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om e-mail van meerdere accounts samen te voegen in één Hotmail-account.
Gebruikers die toch gebruik willen maken van POP-diensten dienen zich aan te melden voor de 'MSN Extra Opslagruimte' waar het bij ingevoegd zal worden.

Gebruikers die meer dan de standaard 2 Mb schijfruimte willen, moesten sinds kort al voor MSN Extra Opslagruimte betalen.

Dionne Warwick: "Britney Spears is een snolletje"

Britney SpearsQwaurx gebruikte de newssubmit om ons te melden dat de tante van Whitney Houston, Dionne Warwick, niet te spreken is over zangeres Britney Spears. Ze is een "snolletje dat te weinig kleding draagt. Ze had beter stripteasedanseres kunnen worden dan zangeres," aldus Warwick.

"Ze mag zich dan een voorbeeld voor de jeugd voelen, maar voor mij is ze gewoon een goed voorbeeld van een stipteasedanseres," wist ze eraan toe te voegen. Een woordvoerder van Britney Spears liet op hatelijke wijze weten dat "ze er niet zo oubollig uitziet als Warwick en ook niet is opgepakt voor drugsbezit".

Dat laatste zal waarschijnlijk zelfs in de familie zitten, want naast nichtje Whitney is ook Warwick opgepakt voor het bij zich dragen van marihuana. Daar wordt ze overigens niet voor veroordeeld.

Regering Bush voor de rechter

Judicial Watch, een conservatieve groepering, daagt de regering Bush voor de rechter om toegang te krijgen tot documenten inzake de miltvuur aanvallen van afgelopen najaar. De groep wil aan de hand van de documenten, die zij heeft opgevraagd onder de 'Vrijheid van informatie wet' achterhalen of de regering op de hoogte was van de biologische aanvallen.

Judicial Watch vertegenwoordigd Amerikaanse post-sorteerders van het Brentwood postverwerkingsbedrijf in Washington. Bij dit bedrijf overleden twee medewerkers aan de gevolgen van de miltvuur bacterie alvorens het bedrijf door de regering werd gesloten.

Volgens Judicial Watch voorzitter Larry Klayman zijn enkele medewerkers van het Witte Huis al op 11 september preventief begonnen met het innemen van het antibioticum Cipro. ,,Wij geloven dat het Witte Huis wist dat er kans was op een miltvuur aanval," aldus Klayman, die benadrukt te willen weten ,,over welke informatie de regering Bush precies beschikte, en wanneer."

Gordon Johndroe, woordvoerder van het Witte Huis, bestrijd de beweringen van Klayman met kracht: ,,Wij wisten niets van de miltvuur anvallen. Punt uit!" Het innemen van het antibioticum is volgens de woordvoerder slechts ,,een voorzorgsmaatregel." Over de dagvaarding en het tijdstip waarop de regering de documenten eventueel beschikbaar zou willen stellen aan Judicial Watch zegt Johndroe geen uitspraken te willen doen.

Klayman op zijn beurt spreekt van het 'bewust achter houden van informatie'. ,,De politieke elite worden al vanaf de eerste dag beschermd, de gewone man krijgt een mindere behandeling."

Arafat haalt bezem door kabinet

De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft de bezem door zijn kabinet gehaald. Maar liefst tien van de 31 ministersposten verdwijnen, maar omdat er tevens 5 nieuwe ministers benoemd zijn betekent dit dat bijna de helft van de ministers in het oude kabinet aan de kant wordt gezet. De nieuwe regering, die maandag voor het eerst bijeenkomt, bereidt de verkiezingen van 2003 voor.

Een aantal ministeries is samengevoegd en nieuwe zijn in het leven geroepen. Zo is er voor het eerst een ministerie van Binnenlandse Zaken dat ook het toezicht krijgt over de veiligheidsdiensten, die tot dusver onder de verantwoordelijkheid van Arafat zelf vielen.

De inkrimping van het kabinet is onderdeel van een programma voor hervorming van de Palestijnse Autoriteit dat het gevold is van interne en internationale druk. De VS verwijt Arafat een laks optreden tegen terreuraanslagen, en een corrupte bewindvoering.

Zenuwgas op legerbasis VS in Oezbekistan

Op de Amerikaanse militaire basis Chanabad in Oezbekistan zijn sporen van zenuwgas gevonden. De Amerikanen gebruiken het militaire vliegveld, bij de grens met Afghanistan, voor acties tegen al-Qaeda en andere terroristische bewegingen.

Volgens de Amerikaanse militaire woordvoerder King zijn de giftige gassen op drie plaatsen op de militaire basis gevonden. Inmiddels zijn alle militairen geëvacueerd. Er zijn nog geen meldingen van soldaten die ziek zijn geworden.

Rellen en dode in Moskou tijdens WK-duel

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens de voetbalwedstrijd Japan - Rusland zijn in Moskou rellen uitgebroken. Daarbij zijn één dode en meer dan dertig gewonden gevallen. Vijf Japanse studenten werden in elkaar geslagen.

De Russische jongeren konden het duel bij het Kremlin op een videoscherm volgen. Toen Japan op de 1-0 voorsprong kwam, braken er rellen uit. De jongeren vernielden auto's, braken ruiten en bekogelden elkaar met bierflesjes.

De politie kwam pas na een uur ter plaatse, maar toen waren de meeste relschoppers al weg. De relatie tussen Rusland en Japan is sinds de Tweede Wereldoorlog erg moeizaam.

In Engeland viel er vrijdag ook al een dode bij ongeregeldheden.

[WK] Uitslag Japan - Rusland

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Japan en Rusland Groep H) is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Japan.

De eerste helft was erg saai. Er waren maar enkele kleine kansjes. Rusland had in de eerste helft een penalty moeten krijgen, omdat Semsjov omver werd getrokken. Maar scheidsrechter Merk gaf dit penalty niet. In de tweede helft leek het weer zo saai te worden, totdat Inamoto in de 51e minuut de 1-0 wist te scoren.

Het was de eerste WK-zege ooit voor Japan. Eerder dit toernooi speelde het ook al een keertje met 2-2 gelijk tegen België. Japan staat nu eerste in de groep met 4 punten en heeft alle kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Stand Groep H
Japan - 2 | 4 | 3-2
Rusland - 2 | 3 | 2-1
België - 1 | 1 | 2-2
Tunesië - 1 | 0 | 0-2

Uitslagen Groep H
Japan - België - (2-2)
Rusland - Tunesië - (2-0)
Japan - Rusland - (1-0)

Morgen om 08:30 uur speelt Zuid-Korea tegen de Verenigde Staten. Om 11:00 uur zal Tunesië het opnemen tegen België, en om 13:30 uur staat Portugal tegen Polen op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[Uitslag] Japan - Rusland

Japan boekte vandaag haar eerste overwinning op een WK ooit. In Groep H werd Rusland met 1-0 verslagen.

Rusland startte met maar één aanvaller en had in de eerste helft voornamelijk verdedigende intenties. Ondanks de ongelofelijke energie die de Japanners in het spel stopten was er geen enkele keer groot gevaar voor keeper Nigamatullin. De lange en hoge ballen van Japan zijn geen probleem voor de Russen. Opvallend was hoeveel ballen hoog over de lat van de Russische keeper werden geschoten. De grootste kansen waren zelfs voor de Russen. Een schot van Ismailov ging rakelings naast. In de 39e minuut werd Rusland een overduidelijke penalty ontnomen. Toda haalde met beide armen Semshov neer, die de bal van dichtbij in zou hebben kunnen schieten.

In de tweede helft komt Japan al snel op voorsprong. Nakata geeft in plaats van een hoge bal, die in die situatie verwacht zou zijn, een lage voorzet. Via één kaats krijgt de vrijstaande Inamoto de bal, neemt aan met links en rond veilloos af met rechts. Inamoto stond randje buitenspel maar de grensrechter nam de juiste beslissing: 1-0 voor Japan.

Rusland werd nu gedwongen om er meer uit te komen. Beschastnykh komt erin voor Smertin en krijgt al snel een levensgrote kans tot scoren. Hij omzeilt te keeper maar schiet onbegrijpelijk naast voor een open goal. Doordat de wedstrijd meer open wordt krijgt ook Japan meer kansen maar de schoten gaan allen over. Rusland komt vaker in de buurt van keeper Narazaki maar de schoten vormen weinig probleem. Het beste Japanse schot uit de wedstrijd komt in de 70e minuut op naam van de andere Nakata. In plaats van hoog over spat zijn snoeiharde schot van veraf uiteen op de lat. Hierna zakt Japan in de verdediging, maar de grote Russische druk uit zich niet in een goal.

Japan speelt de slotfase succesvol uit en wint verdiend. Gedurende 80 minuten hielden de Japanners een gigantisch tempo vast en jaagden op werkelijk elke bal. Japan heeft zeer goede kansen om de volgende ronde te halen. Punten tegen Tunesië zijn voldoende.

[Uitslag] Costa Rica - Turkije

Costa Rica-Turkije 1-1
In de eerste helft is meteen al duidelijk dat beide ploegen weinig aan een gelijkspel hebben daar ze beide meteen opzoek gaan naar de openingstreffer. Hakan Sukur maakt het de Costa Ricaanse verdedeging moeilijk en Wanchope maakt de bal knap vrij en haalt uit maar het schot zeilt over. En de vrijetrap van Ozat gaat maar net naast. Turkije krijgt wat meer grip op de wedstrijd en dwingt af en toe gevaarlijke kansen af, Costa Rica speelt op de counter. Na 34 minuten spelen komt Costa Rica er gevaarllijk uit via Gomez die Centeno een goeie kans geeft maar die schiet over. Rustu blesseert zichzelf licht als hij onnodig ver uitkomt maar kan door.

In de tweede helft gaat Turkije voortvarend van start waarop Hakan Sükür al snel oog in oog met Lonnis staat maar die krijgt te weinig tijd met 2 verdedigers in z'n nek om hem te verslaan. Gomez krijgt na goed werk van Castro een kans maar schiet naast. Het aanvallende spel wordt uiteindelijk beloond nadat Hasan Sas de bal voor de voeten van Embre legt met de borst die draait 2 keer mooi weg en legt de bal precies in het hoekje van het doel, de verdiende 0-1. Costa Rica moet nu ookwel op de aanval gaan spelen en doet dat dus ook, maar ze weten het doel niet echt te vinden. Beiden blijven kansjes krijgen maar verzilveren niets en het blijft dus spannend. Uiteindelijk is het dan toch Costa Rica dat de gelijkmaker kan maken als Wanchope de bal neerlegt Medford de bal voorgeeft en Parks scoort. Kort daarna vliegt de vlam in de pan als Emre de assistentcoach van Costa Rica een flinke zet geeft als die de bal wat irritant vasthoud als die over de zijlijn is gegaan, dit komt Embre op geel te staan. Beide krijgen nog de kans op de winst maar het blijft bij 1-1

Costa Rica Lonnis, Marin, Wright, Martinez, Lopez(Parks 77'), Solis, Wanchope, Centeno(Medford 67'), Gomez, Wallace(Bryce 77'), Castro

Turkije Rustu, Emre Asik, Akyel, Tugay(Arif 88'), Sükür(Mansiz 75'), Basturk(Nihat 79'), Sas, Ozat, Penbe, Emre Belozoglu, Davala

Scoreverloop: Emre Belozoglu(56'), Parks (86')

Geel: Martinez, Castro, Emre Asik, Emre Belozoglu, Tugay

Koninklijke onderscheiding voor Mick Jagger?

Mick Jagger, zanger van de Rolling Stones, zal binnenkort worden geridderd door de Britse koningin. Deze onderscheiding krijgt hij voor zijn muzikale verdiensten, alsdus de Britse media.

Jagger, inmiddels 58 jaar, krijgt waarschijnlijk volgende week te horen van de koninklijke onderscheiding. Andere muzikanten die Mick Jagger voor gingen waren onder andere Paul McCartney, Elton John en Cliff Richard.


Kan ook Mick Jagger zich binnenkort Sir noemen?

Hiddink gunt scheids slaapplaats niet

Na klachten van Guus Hiddink, de bondscoach van het Zuid-Koreaanse elftal, moet scheidsrechter Urs Meier een ander hotel zoeken. De Duitser, die maandag in Daegu het duel tegen de Verenigde Staten zal fluiten, sliep in het hotel waar ook het Amerikaanse team verblijft.

Toen Hiddink dit hoorde diende hij een klacht in bij de FIFA. "Wij wilden daar namelijk ook slapen, maar dat kon niet omdat de FIFA van de slaapgelegenheid gebruik wilde maken. Waarom mag de Verenigde Staten daar dan wel slapen?" aldus de Nederlander.

Zware beveiliging Zuid-Korea - VS

Uit angst voor terroristische aanslagen zal het duel tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten, dat maandag in Daegu wordt gespeeld, zeer zwaar worden beveiligd. Duizenden agenten zullen in en rond het stadion in worden gezet en het luchtruim boven Daegu zal worden bewaakt met grondraketten en jachtvliegtuigen.

Ook in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul worden zware maatregelen genomen. Zesduizend agenten moeten de 200.000 fans die bij de Amerikaanse ambassade worden verwacht in toom houden.

Porsche voor 18-jarige Russische voetballer

Slam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 18-jarige Russische voetballer Dmitri Sisjev heeft voor het spelen van 35 minuten tegen Tunesië (2-0 winst) een nieuwe Porsche gekregen.

Na de wedstrijd werd de spits door de Russische voetbalfans gekozen tot 'man of the match'. Hij bereidde namelijk beide doelpunten voor. Een oliemaatschappij gaf hem daarom de auto ter waarde van 88.000 euro.

Sisjev is de jongste Russische voetballer die ooit op een eindronde van het WK heeft gespeeld. Het is niet bekend of hij wel een rijbewijs heeft.

Rijvaardigheid automobilisten onvoldoende

De rijvaardigheid van automobilisten is slecht. Dit blijkt uit een serie van rijvaardigheidstesten die door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) werd afgenomen. Meer dan driekwart van de 1500 deelnemers kreeg het advies mee om beter uit te kijken.

De problemen traden vooral op bij het afslaan, kruispunten en inhalen. Ongeveer 20 procent van de deelnemers kreeg het advies om enkele lessen te gaan volgen bij een rijschool. Ook de theorietest was voor de overgrote meerderheid een probleem.

De deelnemers hadden allen langer dan vijf jaar hun rijbewijs. Bij zestien examencentra door heel het land konden zij drie achtereenvolgende zaterdagen gratis rijadvies krijgen. Het CBR overweegt om de actie volgend jaar weer te houden. Dit jaar was het in het kader van haar 75-jarig bestaan.

[Uitslag] Mexico - Ecuador

Mexico-Ecuador 2-1
In de eerste helft begon Ecuador sterk en kwam daardoor al in de 5de minuut op voorsprong door een kopbal van Agustín Delgado, dit dwong de Mexicanen gelijk om de controle over de wedstrijd over te nemen. Ecuador vond dat wel goed en groef zich in om de voorsprong te verdedigen. De plaagstootjes van Ecuadoraanse kant deden Mexico maar weinig.

Mexico deed er alles aan om de defensie van Ecuador te doorbreken. En af en toe lukte het ook om gaatjes te vinden, vooral als ze de ruimte op de vleugels benutte. De gelijkmaker ontstond hier dan ook uit. Morales paste vanaf links en Borgetti had geen moeite om de bal binnen te tikken.

Het was daarna wachten op de tweede Mexicaanse treffer daar Ecuador niets meer in te brengen had. Elf minuten later viel die goal ook daadwerkelijk. Gerardo Torrado haalde van ongeveer twintig meter verdomd hard uit waar José Cevallos kansloos op was, 2-1.

In de rest van de wedstrijd kwam Mexico dichterbij de 3-1 als Ecuador bij de gelijkmaker. De Mexicanen slaagden hier echter niet in waardoor Ecuador nog kans hield. De zeer snelle pinchhitter Carlos Tenorio had nog bijna de onverdiende gelijkmaker op zijn sloffen maar daar stak doelman Oscar Pérez een stokje voor. Ook de andere invaller Walter Orlando Ayoví kreeg nog een grote kans maar ook deze poging eindigde niet in het net, eindstand 2-1.

Mexico Perez, Marquez, Vidrio, Torrado, Morales, Luna, Blanco(Mercado 93'), Borgetti(Hernandez 77'), Carmona, Rodriguez(Caballero 87'), Arellano

Ecuador Cevallos, Poroso, Hurtado, De la Cruz, Guerron, Obregon(Aguinaga 58'), Delgado, Tenorio(Ayovi 35'), Chala, Kaviedes(Tenorio 53'), Mendez

Scoreverloop: Delgado(5'), Borgetti(28'), Torrado (57')

Geel: Kaviedes, Cevallos, Guerron, Tenorio, Torrado, Delgado

[WK] Uitslag Costa Rica - Turkije

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Costa Rica en Turkije Groep C) is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

De eerste helft was erg saai. Enkel in de extra tijd van de eerste helft was het nog even leuk. 11 minuten na rust (56') kwam Turkije op de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Emre Belozoglu. Turkije leek simpel de wedstrijd uit te spelen, maar in de 86e minuut was het Parks die toch de 1-1 scoorde. Kort daarna ontstond nog een opstootje en een kans voor zowel Turkije als Costa Rica. Maar het bleef 1-1.

Stand Groep C
Brazilië - 2 | 6 | 6-1
Costa Rica - 2 | 4 | 3-1
Turkije - 2 | 1 | 2-3
China - 2 | 0 | 0-6

Uitslagen Groep C
Brazilië - Turkije - (2-1)
China - Costa Rica - (0-2)
Brazilië - China - (4-0)
Costa Rica - Turkije - (1-1)

Zodadelijk om 13:30 uur zal Japan het nog opnemen tegen Rusland.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Snelheidsduivel te snel voor politie

Een zeer snelle motorrijder heeft zaterdagavond de politie van zich af weten te schudden. Op de snelweg A28 kon de politie de snelheidsduivel, die minstens 240 kilometer per uur reed, nog enigszins bijbenen. Maar toen man ter hoogte van Nijkerk een afslag naar een provinciale weg nam, moest de KLPD de achtervolging staken.

"Hij is verdwenen tussen de weilanden. Op de snelweg kunnen onze auto's nog wel redelijk meekomen, maar in dit gebied kunnen we weinig meer doen", aldus een woordvoerder.

Seksschandaal RK-kerk VS veel groter

Het seksschandaal in de Amerikaanse Rooms-Katholieke Kerk is veel groter dan tot dusver bekend was. Alleen al dit jaar heeft de kerk 218 priesters uit hun functie ontheven op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen. Daarnaast mochten 34 priesters van wie bekend is dat zij zich hieraan schuldig hebben gemaakt, hun werk voortzetten.

De afgelopen 40 jaar zijn minstens 850 priesters in Amerika beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. Tot eind vorig jaar waren 350 geestelijken uit hun functie ontheven.

Koningin Beatrix voor het eerst oma

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Koningin Beatrix is gisteren voor de eerste keer oma geworden. Prinses Laurentien, getrouwd met de jongste zoon van Prins Claus en de Koningin, Prins Constantijn, is zaterdagavond bevallen van Eloise Sophie Beatrix Laurence.

Kort voor 23.00 uur had de bevalling plaats in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag. Volgens de vader maken moeder en kind het goed. "Wij voelen ons intens gelukkig en dankbaar", aldus de prins. De baby woog bij de geboorte 3715 gram en is 51 centimeter lang. Het meisje krijgt de roepnaam Eloise.

Tyson onderuit tegen Lennox Lewis

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse bokser Lennox Lewis heeft vannacht zijn wereldtitel zwaargewicht behouden door zijn uitdager Mike Tyson knock-out te slaan.

In de eerste twee ronden was Tyson gelijkwaardig aan Lennox Lewis, maar daarna nam de Brit steeds meer het initiatief en domineerde de partij. Tyson kreeg steeds meer last van sneeën boven beide ogen. In de achtste ronde ging Tyson knock-out na een rechtse hoek van Lewis.

Na het gevecht zei Lewis dat Tyson op zijn 19-de de beste van de wereld was, en nu duidelijk niet meer.

Tyson k.o in de achtste ronde

Politicus Hans Janmaat overleden

Qwaurx, KrnKje, germy, Eddo en CaptainSoup hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend vroeg is in het Leyenburg Ziekenhuis te Den Haag oud-Tweede-Kamerlid Hans Janmaat overleden. Hij leed al enkele jaren aan een hartkwaal, en een paar dagen geleden gaf zijn vrouw Wil Schuurman al aan dat hij niet lang meer te leven had.

Hans Janmaat begon zijn actieve politieke carriere in 1982. Hij kwam toen in de Tweede Kamer voor de Centrumpartij (CP). De CP ging al snel aan ruzies ten onder en Janmaat ging alleen verder en richtte de Centrumdemocraten (CD) op. Voor de CD zat hij van 1989 tot 1998 in de Tweede Kamer.

Voor 1982 was Janmaat politiek actief voor de Katholieke Volks Partij (KVP), waar hij van 1972 tot 1979 onder andere penningmeester van de Kring Den Haag was, secretaris van de Provinciale Centrale van Zuid-Holland en lid van de partijraad. In 1979 werkte hij mee aan radio-uitzendingen van DS'70. Zijn brood verdiende hij in die tijd als leraar maatschappijleer.

Aanslag

De extreemrechtse ideeën van Janmaat, die zich openlijk keerde tegen buitenlanders, leidden tot grote opschudding in een groot deel van de samenleving. Bij een protestdemonstratie tegen Janmaat in Kedichem (1986) raakte zijn vrouw bij een aanslag met een brandbom zwaar gewond, waarna zij een been moest missen.

Na zijn vertrek uit de Kamer, ruim vier jaar geleden, bleef Janmaat nog wel leider van de Centrumdemocraten, maar hij leefde teruggetrokken. Hans Janmaat is 67 jaar oud geworden.

[WK] Uitslag Mexico - Ecuador

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Mexico en Ecuador (Groep G) is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Mexico.

In de 5e minuut kwam Ecuador op voorsprong. Delgado kopte een voorzet van De la Cruz binnen. In de 28e minuut maakte Mexico alweer gelijk. Het was Borgetti die een voorzet van Morales binnenwerkte.

In de 56e minuut kwam Mexico op voorsprong. Torrado schoot de bal van 20 meter in het doel. Verder werd er niet meer gescoord: 2-1.

Stand Groep G
Mexico - 2 | 6 | 3-1
Italië - 2 | 3 | 3-2
Kroatië - 2 | 3 | 2-2
Ecuador - 2 | 0 | 1-4

Uitslagen Groep G
Kroatië - Mexico - (0-1)
Italië - Ecuador - (2-0)
Italië - Kroatië - (1-2)
Mexico - Ecuador - (2-1)

Zodadelijk om 11:00 uur zal Costa Rica het opnemen tegen Turkije, en om 13:30 uur staat Japan tegen Rusland op het programma.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Vier vluchtelingen bij Italië verdronken

Vier vluchtelingen zijn voor de kust voor Italië verdronken. Zij werden door mensensmokkelaars gedwongen om ongeveer 100 meter voor de kust van boord te gaan en te zwemmen. De slachtoffers, tussen de 25 en 50 jaar oud, konden geen van allen zwemmen.

De Italiaanse politie maakte bekend dat de vluchtelingen door de smokkelaars werden bedreigd. Toen de ruim 40 vluchtelingen zich wilden verzetten werden zij met messen verwond. Dit vormde de reden voor de vluchtelingen het water in te springen. De smokkelaars zijn allemaal ontkomen.

Slachtoffers busongeluk maken het redelijk

De tien slachtoffers van het busongeluk in Duitsland maken het redelijk. De tien zijn opgenomen in Utrecht en vier personen mochten gisteravond al naar huis. "Vier van hen gaan zaterdagavond naar huis en zondag mag waarschijnlijk nog een slachtoffer vertrekken. De toestand van de overige slachtoffers is stabiel. Er is geen acute behandeling noodzakelijk," aldus een woordvoerder.

De tien gewonden werden zaterdagmiddag naar het calamiteitenhospitaal overgebracht. Door de klap hadden veel gewonden last van letsel aan spieren en gewrichten.

In Duitsland liggen nog 25 andere passagiers in verschillende ziekenhuizen. Zes daarvan liggen op de intensive care, waarvan twee nog steeds in levensgevaar verkeren.

Buschauffeur reed te hard
De oorzaak van het ongeluk lag bij de chauffeur. De chauffeur zou, volgens de politie, honderd kilometer per uur hebben gereden waar maar tachtig was toegestaan. Tevens was de weg wegens wegwerkzaamheden versmald. De politie meldde dat de bus door de te hoge snelheid tegen de vangrail knalde en uiteindelijk kantelde.

Nog twaalf lijken op Ground Zero geborgen

Ruim een half jaar na de aanslagen in de Verenigde Staten zijn in gebouwen rond Ground Zero (New York) resten gevonden van ongeveer twaalf mensen. Bergingswerkers vonden onder meer botfragmenten en tanden, zo meldt de New York Times. Tevens werden er stukken van de gecrashte vliegtuigen gevonden.

Het bergingswerk eindigde al op 30 mei, toen ook de laatste resten van het World Trade Center werden afgevoerd. Dit heeft er wel voor gezorgd dat er goed gekeken kan worden in de omliggende gebouwen. Van de ruim 2800 doden op 11 september zijn er nu ongeveer 1100 geïdentificeerd.

Opnieuw verlies links Frankrijk verwacht

De Franse parlementsverkiezingen die morgen beginnen zullen naar verwachting opnieuw uitlopen op een nederlaag voor de linkse partijen. President Chirac zal volgens de laatste peilingen met een rechtse meerderheid in het parlement kunnen gaan regeren.

Volgens de recente peilingen zouden de centrum-rechtse partijen 40% van de stemmen krijgen, tegen 34,5% van links en 13% voor het Front National. De onderzoekbureaus geven echter wel te kennen dat de peilingen onzeker zijn; met de presidentsverkiezingen had namelijk ook niemand gedacht dat Le Pen in de eerste ronde verder zou komen. De reden hiervoor is dat veel mensen niet kenbaar maken dat ze op Le Pen zouden gaan stemmen.

Balkenende wil een sociale WAO

Het CDA heeft tijdens de onderhandelingen met de VVD en LPF kenbaar gemaakt vast te zullen houden aan een sociale WAO en een sociaal ziektekostenstelsel. CDA-leider Balkenende maakte dit ook bekend bij de eerste partijbijeenkomst.

De drie partijen die mogelijk een coalitie gaan vormen zijn het eens over een basisverzekering voor iedereen. Tevens meldde Balkenende dat een vaste premie voor de ziektekosten alleen wordt ingevoerd als de lagere inkomens voldoende compensatie krijgen. Over deze compensatie wordt tijdens de onderhandelingen met VVD en LPF nog besproken.

Zowel het CDA, als de VVD en LPF hopen miljoenen euro's te besparen door het aantal WAO'ers te verminderen. De partijen willen een afname van dertig tot veertig procent. Op dit moment telt Nederland iets minder dan één miljoen arbeidsongeschikten.

[F1] Uitslag kwalificatie GP Canada

De Colombiaan Juan-Pablo Montoya zal zondag tijdens de Grand Prix van Canada, in Montreal, vanaf 'pole' starten. De coureur rijdend voor de Williams-BMW stal, had 1.12,836 nodig om één rondje op het Circuit Gilles Villeneuve af te leggen.

Tweede werd Ferrari-coureur Michael Schumacher met 1.13,018. Ferarri stalgenoot Rubens Barrichello eindigde als derde.

Montoya start voor de zesde keer in zijn loopbaan vanaf pole.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.