Rechter maakt zelf kennis met andere kant Justitie

Een Belgische rechter maakt deze week zelf kennis met de andere kant van justitie. Hij moet namelijk zelf voorkomen.

De 49-jarige rechter reed vorig jaar met vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Een blaastest gaf 2.3 promillage aan (ook in Belgie is 0.5 pomille toegestaan). Voorafgaand aan deze blaastest had de rechter een spiegel van een andere auto eraf gereden, en was hierna niet gestopt. Met deze hoeveelheid alcohol in zijn bloed zorgde hij voor een bizarre achtervolging en bracht hij meerdere politie-agenten in gevaar.

De rechter kreeg voor dit alles een rijverbod en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Ook moet hij een geldboete betalen van 3700 euro en verschillende agenten voor 900 euro schadeloos stellen. Verder zal hij verplicht een ontwenningskuur moeten volgen.

Naast de te hoge hoeveelheid alcohol in zijn bloed was de rechter ook vorig jaar december door een rood licht gereden. In de buurt rijdende agenten zagen dit, en probeerde hem aan te houden, maar hij sloeg hierna op de vlucht. Het achtervolgende politiebusje werd door de rechter meerdere keren geramd. Een aanrijding van een andere verkeersdeelnemer was het gevolg. Thuisgekomen schoot de rechter met een karabijn naar een agent die het raam van zijn huis probeerde te forceren.