Taiwanees vliegtuig brak in de lucht

webspider had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het vliegtuig van China Airlines dat gisteren met 225 mensen aan boord crashte, brak waarschijnlijk op een hoogte van 30.000 voet (ruim 9000 meter) in verschillende stukken voordat het neerstortte in de zee. Op de militaire radarinstallaties zou dit duidelijk te zien zijn geweest.

Waardoor het vliegtuig in tweeën brak is niet duidelijk. De bemanning zond geen SOS-bericht voordat het vliegtuig van de radar verdween. Een terroristische aanslag wordt vooralsnog uitgesloten.

Op dit moment zijn er nog geen overlevenden gevonden, en de plaatselijke autoriteiten melden dat hier ook nog weinig hoop op is. De ruige zee, met golven van drie meter hoog, maakt het moeilijk om naar overlevenden te zoeken. Familie en vrienden zijn inmiddels naar een eiland vlakbij de plaats van het ongeluk gevlogen, om daar de reddingsactie te volgen.

De meeste passagiers in het vliegtuig waren afkomstig uit Taiwan. Maar er waren ook 14 mensen uit Macau en Hong Kong, negen uit China, één uit Singapore en één uit Zwitserland aanboord van het vliegtuig.

China Airlines stond bekend als een van de gevaarlijkste vliegtuigmaatschappijen ter wereld. In de jaren ’90 van de vorige eeuw waren er ook al een aantal fatale vliegtuigcrashes bij deze maatschappij. De laatsten jaren heeft men heel nadrukkelijk de veiligheid proberen te verbeteren.

Dit vliegtuig was al 22 jaar oud, en daarmee een van de oudste vliegtuigen die China Airlines in bezit had. Volgens China Airlines was dit vliegtuig echter wel in orde. Afgelopen jaar zou het nog grondig onderzocht zijn. Het vliegtuig zou volgende maand worden verkocht aan de Thaise vliegtuigmaatschappij Orient Thai Airline.