[Voetbal] Uitslag finale Amstel Cup

In de Rotterdamse Kuip won Ajax vanavond de Amstel Cup en pakte daarmee dit seizoen de dubbel. De Amsterdammers wonnen met 2-3 van FC Utrecht na een wedstrijd met enkele dubieuze beslissingen.

Mido opende in de twintigste minuut voor Ajax de score. Gluscevic scoorde voor Utrecht in de 56e minuut en in de 76e minuut vanuit een penalty, een zware straf voor een eenvoudig duwtje.

De wedstrijd leek vervolgens gespeeld, tot Wamberto in de 93e minuut vanuit buitenspel positie de gelijkmaker scoorde. In de verlenging was het vervolgens na vijf minuten al raak, Zlatan schoot voor Ajax de cup binnen.

Het bewijs dat er stevig werd geknokt aan Utrechtse zijde werd wel geleverd door het feit dat alle vier de gele kaarten die arbiter Temmink uitdeelde voor Utrechters waren. De Jong, Gluscevic, Touzani en Vreven kregen het geel voorgehouden.