[update] Meer kort nieuws rond Fortuyn

SpuitElf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

[UPDATE 0:00]
Fortuyn wordt vrijdag bij IJmuiden begraven


Het lichaam van Fortuyn zal vrijdag op de begraafplaats van Driehuis-Westerveld bij IJmuiden worden bijgezet in het familiegraf. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Fortuyns lichaam naar een graf in een plaatsje in Noord-Italië gaat, waar hij een buitenhuis had.

Donderdag, Hemelvaartsdag, kan het publiek afscheid nemen van Fortuyn in de kathedraal van Rotterdam. In de kerk aan de Mathenesserlaan zal het lichaam vanaf 14.00 uur opgebaard liggen.

Volgens woordvoerder De Booij heeft Fortuyns familie plannen om met het lichaam van Pim een rondgang door Rotterdam te maken. Het is nog niet bekend wanneer dit plaatsheeft. Ook over de route is nog niets bekend.

Geen nieuwe lijsttrekker Lijst Pim Fortuyn

De Lijst Pim Fortuyn krijgt geen nieuwe lijsttrekker. Dat hebben de kandidaat-kamerleden van de lijst na de dood van Pim Fortuyn besloten. In een verklaring zei de woordvoerder van de LPF dat Fortuyn niet op te volgen is. Volgens de kieswet is het mogelijk op een overleden persoon te stemmen, dus zou het een eerbetoon zijn om op de vermoorde Fortuyn te stemmen.

Zeker 15.000 mensen in stille tocht

De stille tocht die vanavond in Rotterdam werd gehouden heeft zeker 15.000 deelnemers getrokken. De tocht begon om 20.00 uur op de Coolsingel en eindigde daar ook. Voor in de stoet liepen leden van de LPF en Leefbaar Rotterdam hand in hand met burgemeester Opstelten.

Barend en Van Dorp beëindigen Villa BVD

Frits Barend en Henk van Dorp stoppen met het dagelijkse programma Villa BvD. Dat programma, dat draaide om de verkiezingen, zou tot na 15 mei vanuit Scheveningse Kurhaus worden uitgezonden. Het programma heeft nu weer als altijd 'Barend en Van Dorp'

Prins Willem-Alexander en Máxima breken reis af

In verband met de dood van Fortuyn hebben kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima hun tiendaags bezoek aan de Antillen afgebroken. Net na het bekend worden van diens dood werd een deel van het programma al geschrapt.

De kroonprins liet weten diep geschokt te zijn door de aanslag.