Verdachte van verkrachtingen was net vrij

Een 37-jarige Eindhovenaar die vastzit omdat de politie hem verdenkt van een reeks verkrachtingen, was nog maar net uit de gevangenis vrijgelaten.
De man zat een celstraf uit wegens bedreiging, diefstal, vernielingen en het rijden onder invloed. De Bossche persofficier van justitie, G. Bos, heeft dit dinsdag meegedeeld.

De man had de gevangenis eind december verlaten. De drie gewelddadige verkrachtingen en een poging tot verkrachting waarvan de politie hem nu verdenkt, begonnen in januari. De politie heeft de man het afgelopen weekeinde aangehouden.
De Eindhovenaar ontkent volgens een woordvoederder van het Openbaar Ministerie dat hij ook maar iets met de misdrijven heeft te maken.

De verkrachtingen vonden allemaal plaats in de directe omgeving van de woning waarin de verdachte op dat moment verbleef. Bos wil in het belang van het onderzoek niet zeggen hoe het politieteam van twaalf rechercheurs de man op het spoor is gekomen. Bij het verdere onderzoek, dat nog in volle gang is, spelen aangetroffen DNA-sporen een belangrijke rol.