FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 februari 2002

CDA pleit voor einde gedoogcultuur

CrazyRay had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-leider en lijsttrekker Balkenende vindt dat Nederland als een magneet werkt voor criminaliteit. Dat is vooral gebeurd onder het bewind van de paarse partijen VVD en PvdA aldus Balkenende.

"Door steeds Europees beleid tegen te houden om te komen tot gemeenschappelijke minimumstraffen, een tolerant drugsbeleid te voeren en bovendien veel te gedogen, maakt het Paarse kabinet ons land aantrekkelijk voor criminelen", zo zei Balkenende dinsdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Maastricht.

De CDA-leider pleit voor tienduizend agenten extra, en minimumstraffen voor onder meer zedenmisdrijven, bovendien moeten burgers eenvoudiger aangifte kunnen doen. Balkenende is verder van mening dat een veiligere samenleving thuis en op school begint.

Tijdens een voorafgaand werkbezoek aan Tilburg zei Balkenende dat "de gedoogcultuur niet meer is te accepteren".

Schoonmaakster maakt bom onschadelijk

Een schoonmaakster uit Tadzjikistan (Ja, het bestaat echt. Het grenst aan Oezbekistan, Afghanistan en China) heeft per ongeluk een tijdbom ontmanteld in een handelsgebouw in de hoofdstad.

Toen de vrouw het pakket wilde verplaatsen om de vloer schoon te maken, viel er een onstekingsmechanisme uit die een paar minuten later afging, en dus geen schade aanrichtte.

Het gebouw wordt gebruikt door de verkeerspolitie, informatiebureau en een Internet bedrijfje.

Dit zijn ze dan: de nieuwe lichting!

Het is alweer enkele weken terug dat we een oproep hebben gedaan, waarin we op zoek waren naar newsposters en gamereviewers om ons team te versterken. Meer dan 50 mailtjes heb ik mogen ontvangen, waarvan het overgrote deel serieus genoeg was om ze aan een stevige kiescommissie voor te leggen.

Er zaten zelfs zoveel goede mailtjes tussen, dat we hebben besloten maarliefst 10 nieuwsposters en 2 gamereviewers in het team te vragen. Hieronder het volledige lijstje:

Nieuws

Robin (Anthraxx)
Marco (VaLkyRie)
Jeroen (ROEN)
Gert-Jan (fokgekkie)
Dennis (Klingon)
Rick (Enemyforce)
Mark (Wanco)
Tim (Actania)
Angel (Angelic1)
Frederik (Avalanche)

Games

Sander (Slarioux)
Leander (deGVR)

Als laatste hebben we vanuit de vorige sollicitatieronde nog Lyndsey (Pluisje) benaderd om cd-reviews te komen schrijven.

Ik wens hierbij de nieuwe lichting veel succes, wil van de gelegenheid gebruik maken de mensen die hebben gemaild nogmaals te bedanken, en hoop dat we bij een eventuele volgende ronde weer net zoveel leuke mailtjes krijgen.

Namens de FOK!crew,
Vincent (Ali Salami)

Man probeert deurwaarder neer te steken

eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft Maandagmorgen een man uit Den Bosch aangehouden, die geprobeerd heeft een deurwaarder neer te steken met de scherven van een kapotte spiegel en ruit.

De deurwaarder was bezig, in opdracht van de verhuurder, de woning van de verdachte te ontruimen maar de verdachte zelf was niet thuis op dat moment. Toen de verdachte thuiskwam, pakte hij een ijzeren staaf waarmee hij richting de deurwaarder sloeg, die de klap kon afweren, een daarna sloeg hij een ruit en spiegel in stukken waarmee hij probeerde de deurwaarder neer te steken. De deurwaarder raakte niet gewond.

Met sirene door rood

Hulpdiensten die in noodgevallen met zwaailicht en sirene door rood rijden en betrokken raken bij een ongeluk, gaan straks gemakkelijker vrijuit. Uit de nieuwe richtlijn voor de brandweer blijkt dat met maximaal twintig kilometer per uur door rood rijden acceptabel is. De regel gaat waarschijnlijk ook gelden voor politie en ambulance.

Nu mogen hulpdiensten in geval van nood ook al met zwaailicht en sirene door rood rijden. Er is alleen geen richtlijn voor de snelheid. Ook is onduidelijk in welke gevallen rood licht genegeerd mag worden. Gaat het mis, dan riskeert de chauffeur een veroordeling door de rechter. Dat bleek in november nog, toen de rechter een brandweerman veroordeelde wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

Pim Fortuyn erg populair bij jonge kiezers

IKKE had ons via de newssubmit het volgende te melden: Pim Fortuyn trekt jonge kiezers

Uit een enquête, die in opdracht van weekblad Nieuwe Revu is gehouden, blijkt dat ruim 40 procent van de kiezers tussen de 18 en 40 jaar op Pim Fortuyn zou stemmen, als er nu verkiezingen zouden zijn.

Opvallend is dat er meer mannen dan vrouwen op Fortuyn willen stemmen. Bijna de helft van alle mannen (46%) heeft een voorkeur voor Fortuyn.

Van de ondervraagde jongeren is 50% het met Fortuyn eens dat Nederland vol is en dat er daarom geen buitenlanders meer bij kunnen.

De peiling is uitgevoerd door het bureau Team Vier dat 645 jongeren heeft benaderd.

Bus rijdt door woonhuis van passagier

Als je denkt dat de meeste busmaatschappijen geen service meer verlenen tegenwoordig, dan moet je dit maar eens lezen:

De 54 jaar oude vrouw, Kathleen Privett, stond net op het punt om uit een bus te stappen, alleen er ging wat verkeerd. De bus had de hoek om moeten rijden, maar door een technisch mankement, reed de bus gewoon rechtdoor. Daardoor reed de bus dwars door haar eigen huis heen, en stopte uiteindelijk aan de achterkant van haar huis, waar de vrouw "netjes" uit kon stappen.

De overige passagiers waren gelukkig heelhuids uit de bus gekomen, op de schrik na dan. 2 passagiers moesten met kleine verwondingen naar het ziekenhuis gebracht worden. De busmaatschappij laat alle bussen van hetzelfde type (Mercedes Vario 0814) vervangen, naar aanleiding van dit incident.

Betere botten door hobbelige wegen

labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie veel op hobbelige, slechte wegen fietst, krijgt sterkere botten. Dat is niet het geval voor wie voor gewone vlakke wegen kiest. Dat blijkt uit onderzoek door een team uit Salt Lake City (VS) dat de botdichtheid vergeleek van wielrenners op de weg en van mountainbikers. De resultaten staan te lezen in de UZ Gezondheidsbrief.

De botten van mountainbikers bleken een grotere dichtheid te bezitten waardoor ze minder snel breken of barsten. De botten van wielrenners op de weg vertoonden geen verschil met deze van gewone mannen die niet aan sport deden.
De onderzoekers veronderstellen dat de voortdurende en onvermijdbare schokken en de sterk wisselende belastingen tijdens mountainbiken het bot ertoe aanzetten zich te verstevigen. test.

Dronken onderduiker

dommepraat had ons via de newssubmit het volgende te melden: Onderduiker

Een 26-jarige automobilist uit Gouda dacht afgelopen nacht een alcoholcontrole te kunnen ontduiken. De beschonken automobilist kreeg op de Rotterdamseweg in Gouda een stopteken van de politie, maar ipv te stoppen reed hij snel een zijstraat in.

Daar vluchtte hij zijn auto uit en verstopte zich in een vijver. Na enig speurwerk werd de dronkaard, doodstil en stijf van de kou op zijn rug, in het ijskoude water aangetroffen door de politie.

Jongen haalt wiet in auto van schoonpa

dmace had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige inwoner van Heiloo is door de politie van Beverwijk aangehouden terwijl hij de auto van zijn a.s schoonvader bestuurde. De jongen trok de aandacht door stuntelig stuurgedrag. De jongen zei tegen de politie dat hij op weg was naar een adres waar hij een portie wiet kon halen.

De aanstaande schoonvader is op vakantie en zal niet op de hoogte zijn geweest van het feit dat zijn ''schoonzoon'' zijn auto even had geleend.

De auto staat nu bij het politiebureau, in afwachting van de terugkeer van de schoonvader, de jongen is een proces-verbaal rijker.

4 jaar celstraf voor doodrijder

De 28-jarige D.L. uit Enkhuizen waartegen twee weken geleden de maximale straf voor dood door schuld werd geëist (6 jaar), is veroordeeld tot 4 jaar cel. Ook werd de Enkhuizenaar een rijontzegging van vijf jaar gegeven.
De aanklager zei twee weken geleden over L. "Wat hij gedaan heeft is de top van dood door schuld."

D.L. reed op 14 augustus 2001 dronken een 46-jarige inwoner van Andijk en diens 9-jarige dochtertje dood. Buiten het feit dat L. dronken was reed hij te hard, had hij cocaïne gesnoven en heeft L. nog nooit een rijbewijs gehad. Volgens meerdere getuigen reed L. als een malloot over de N302 met de bestelwagen van zijn werkgever.

D.L is in het verleden al meerdere malen opgepakt voor rijdelicten. Hij was betrapt op het rijden onder invloed van drank. Hierdoor mocht L. al geen rijles nemen of op een brommer rijden.

Ali G. niet meer welkom in live-uitzendingen

joris en HappyFun.nl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ali G.De Engelse komiek Ali G. heeft weer eens van zich laten horen. Gisteren was hij live te gast bij een Brits radioprogramma waar veel kinderen naar luisteren.

Ali G. kon het opnieuw niet laten flink te vloeken tijdens de live-uitzending. Hij gebruikte onder andere het woord motherfucker. Ook vertelde hij in geuren en kleuren hoe hij cannabis naar Jamaica heeft gesmokkeld door het in zijn achterste te doen en het vervolgens uit te poepen.

De presentatrice van het radioprogramma, Sara Cox, wist niet wat haar overkwam. Ali G. was samen met Shaggy te gast in het programma om een plaatje te promoten. Sara bood tijdens de uitzending openlijk haar excuses aan. Ze voelde zich extra rot toen Radio 1-baas Andy Parfitt persoonlijk naar de studio opbelde om te klagen over de uitzending. Zelfs Shaggy zat met zijn hoofd in zijn handen en zei: "Ik hoop maar dat mijn moeder niet luistert".

Gevolg is nu dat de BBC stappen gaat ondernemen en Ali G. niet meer uitnodigt voor live-uitzendingen op televisie en radio. Volgens een woordvoerdster van de komiek heeft hij geen spijt van zijn wangedrag en zal hij zijn excuses niet aanbieden. Eerder kwam Ali G. ook al in opspraak wegens zijn gedrag tijdens de MTV Europe Music Awards.

Vind je dubbelganger

NightBird meldde ons het volgende:
Hiero kan je je dubbelganger (of iig iemand die op je lijkt) vinden ..

Hoe werkt het ?
Met behulp van de punten die je tijdens het toevoegen van je foto hebt aangeklikt berekent het systeem een aantal afstanden.
Deze afstanden vergelijkt het systeem met de afstanden van gezichten van andere mensen in onze database. De 10 personen
waarvan de afstanden het beste overeen komen met de afstanden van jouw gezicht zijn jouw 10 dubbelgangers.
www.findmydouble.com

Inbreker belt politie door eigen toedoen

Een 42 jarige inbreker heeft geprobeerd in een kleuterschool, in het plaatsje Linz (Oostenrijk), in te breken, maar die poging ging volledig de mist in. Zijn voet bleef namelijk ergens achter haken terwijl hij door een raam naar binnen wou gaan. Ondersteboven hangend belde de inbreker de politie met zijn mobiele telefoon, die het raamkozijn moesten verwijderen om de man te bevrijden.

Volgens de politie vertelde de inbreker dat hij dakloos was en gewoon een plek zocht om te slapen, maar de politie geloofde dit niet en hebben hem een alternatieve huisvesting gegeven: de gevangenis.

Nieuwe generatie DVD's

Zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Negen elektronicaconcerns hebben in Tokyo de nieuwe generatie DVD's gepresenteerd. De schijfjes zijn vooral bedoeld voor het opslaan van videobeelden van hoge kwaliteit. Er kan 27 gigabyte aan informatie op de schijfjes opgeslagen worden. Bovendien werken de DVD's volgens een standaard, 'Blue-ray disc'.

Deze naam verklaart meteen de techniek die het mogelijk maakt om 27 GB aan informatie op de schijfjes op te slaan. Er wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde blauwe laser om de schijven te branden en te lezen. Deze heeft een kortere golflengte (405 nanometer), waardoor het mogelijk is om meer informatie op te slaan. Er kunnen namelijk gedetailleerdere groeven gebrand worden.

Volgens Philips, een van de deelnemers, kan het nog jaren duren voor de eerste toepassingen op de markt komen. Ook moeten er nog afspraken gemaakt worden over de verdeling van de licentiebaten. Behalve Philips doen ook Sony, Pioneer, LG, Matshusita (Technics, Panasonic), Sharp, Samsung en Hitachi mee aan het project.

Pentagon wil meer grip op media

Bij het pentagon liggen plannen klaar om buitenlandse media te bestoken met Amerikaans propaganda materiaal, zo meldt de krant New York Times.
Dit willen zij realiseren door verkeerde informatie te verspreiden en e-mails te sturen naar buitenlandse nieuwsorganisaties waarin Amerikaanse standpunten worden gepropageerd.

Het is vaker gebeurd dat Amerika probeert de publieke opinie te beinvloeden. In Afghanistan werden bijvoorbeeld pro-Amerikaanse pamfletten verspreid en in andere islamitische landen is men al enige tijd bezig sympathie te winnen voor de Amerikaanse zaak. Het is echter voor het eerst dat er sprake is van een beinvloeding van de Europese media.
Het Pentagon is vooral bang dat de publieke opinie de oorlog tegen terrorisme zal gaan afkeuren.

Het plan is nog niet goedgekeurd door president Bush vanwege het feit dat het plan in zijn huidige opzet in strijd met de wet zal zijn. Op dit moment zijn advocaten van het Pentagon bezig met het herzien van de plannen in de hoop het in een legaal jasje te kunnen steken.

Ook dank aan Liggie, voor de tip.

Historisch moment in aantocht

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Morgen, 20 februari 2002, om twee minuten over acht 's avonds zal zich zestig seconden lang een gebeurtenis voltrekken die in 1001 jaar niet heeft plaatsgevonden en dat ook nooit meer zal doen.

Op dat moment zal een minuut lang de tijd perfect symmetrisch gelezen kunnen worden, namelijk 20:02 20-02 2002. Omdat de klok niet verder gaat dan 23:59 zal dit evenement dus ook nooit meer plaatsvinden.

Update 13:38
Een nieuwe, recent ontdekte, symetrische tijd: 21:12 21-12 2112. Maar de Fokker die dat nog wil meemaken, dient wel een aanzienlijke hoeveelheid voedingssupplementen te nuttigen.

Vier jaar cel voor moord op echtgenote

Een 33-jarige Armeense asielzoeker is veroordeeld tot vier jaar cel voor het vermoorden van zijn echtgenote in juli vorig jaar. Dit heeft een Arnhemse rechter vandaag bepaald.

De verdachte heeft zijn vrouw gewurgd met een riem omdat hij niet om kon gaan met het feit dat de vrouw na hun vlucht uit Rusland steeds zelfstandiger werd.
Volgens psychologische deskundigen lijdt de man aan een persoonlijkheidsstoornis en is hij eigenlijk ontoerekeningsvatbaar. Zijn paranoide gevoelens werden versterkt door alcohol- en drugsgebruik.

Na het uitzitten van zijn straf zal de man het land uitgezet worden.

PinkPop 2002 - The Bill

pinkstermaandag 20 mei: 10.30-23.00 uur

RAMMSTEIN - LENNY KRAVITZ - MUSE
KANE - JEWEL - SYSTEM OF A DOWN
MACY GRAY - MORGAN HERITAGE
BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
SERGENT GARCIA - STARSAILOR
DARYLL-ANN - SUPER FURRY ANIMALS - BEEF

zondag 19 mei: 13.00-23.00 uur

FAITHLESS - LAMB
DROPKICK MURPHYS - DEF P & BEATBUSTERS
RACOON - DI-RECT - ZERO 7 - MILLIONAIRE - AN PIERLE

zaterdag 18 mei: 17.00-23.00 uur

LIVE, live at pinkpop
HEATHER NOVA - BUSH - P.O.D.
GROOVE ARMADA - AFTER FOREVER

Prijzen kaartjes dit jaar:
Prijs voorverkoop weekend(3)dagenkaart inclusief camping: 86 euro. Voorverkoop dagkaart voor Pinkstermaandag: 52 euro.

Microsoft en Intel op de mobiele markt

Software gigant Microsoft en Intel willen zich gaan begeven op de markt van de mobiele telefonie.

Beide bedrijven willen hun markt vergroten en denken samen hun techonologieën te kunnen slijten op de mobiele markt. Ze willen zich voornamelijk gaan richten op electronicafabrikanten die zich nog niet op die markt begeven. Microsoft en Intel willen met hun software en processoren die fabrikanten een mogelijkheid bieden tot het toetreden van die markt, en zo een eventuele "nieuwe nokia" te worden.

Het doel van Microsoft is om hun besturingssysteem Windows tot een standaard te maken van mobiele telefoons. Analisten zijn sceptisch over dit alles, aangezien eerdere pogingen tot samenwerking met de telecomindustrie op niets zijn uitgelopen.

Voedingssupplementen maken jonger

Sheepcidus, Rubbertje, Dmace en Joris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoekers van de Universiteit van Berkely (inderdaad, die van de sexcolleges)hebben bejaarde ratten spectaculair verjongd door ze twee normale voedingssupplementen toe te dienen.

"Dankzij de combinatie dansten de oude ratten weer de macarena", zei een van de wetenschappers tegen de BBC. De dieren hadden niet alleen meer energie, hun hersenen zagen er ook beter uit en hun geheugen was verbeterd. Berkeley is inmiddels al begonnen met proeven op mensen.

Een van de gebruikte stoffen verhoogt de energie,de andere, een anti-oxidant, houdt de veroudering tegen. Als mensen net zo reageren op de middelen als ratten, dan kan iemand van 80 zichzelf tientallen jaren jonger eten.

Britney's borsten uit film geschrapt

Een scène in de debuutfilm van Britney Spears, waarin de blote borsten van de popster een fractie van een seconde te zien zijn, is uit de film geknipt. De medespeelster van Spears, Taryn Manning, zegt dat drie actrices van de film hebben meegewerkt aan de scène.

Op het allerlaatste moment werd het stukje film er echter uitgehaald. Men was bang dat het de beoordeling van de film negatief zou beïnvloeden.

De bewuste scène werd bedacht door de drie dames zelf. De scriptschrijfster had hen gevraagd wat drie meiden samen zouden doen om anderen te shockeren. De drie dames zeiden daarop dat ze wel hun borsten een seconde wilden laten zien.

"De meiden die wij spelen hebben op een gegeven moment teveel gedronken en dan beginnen ze hun borsten te laten zien. Maar het heeft de film dus uiteindelijk niet gehaald", aldus Manning.

Duitser opent vuur in winkel en school

Zeikerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een twintigjarige man heeft in Eching in het Duitse Beieren, bij een winkel het vuur geopend en heeft daarbij de bedrijfsleider en eigenaar gedood. De man, die net ontslagen was, verschanst zich nu in een school in Freising. Daar heeft hij ook het vuur geopend.

Eén persoon, naar men denkt een leraar, zou hierbij ernstig gewond zijn geraakt. De politie heeft de school omsingeld. Op dit moment is onduidelijk of er leerlingen in de school aanwezig zijn.

Update : 14:00
De Duitse man heeft zich naar alle waarschijnlijkheid opgeblazen met een zogenaamde pipebomb. Volgens de Duitse politie deed hij dit naar aanleiding van een bestorming van de school door een speciaal politie team.
Het lichaam is nog niet geidentificeert.

Bron: BBC

Jackie Chan gewond bij filmopname

Jackie Chan, ster uit de Kung Fu films waarin hij zelf de stunts doet, is gewond geraakt tijdens de opnames voor een film in Thailand. De acteur heeft zich bezeerd aan zijn gezicht en heeft vier uur doorgebracht in het ziekenhuis.

Volgens de coördinator van de film zal Chan vandaag weer op de set aanwezig zijn. Een woordvoerder zegt dat Jackie, bekend van onder meer de Rush Hour films, gevallen is toen hij slingerde aan een touw en neerkwam op zijn gezicht.

Een andere aanwezige op de set zegt dat 47-jarige Chan door de val een lelijke snee in zijn gezicht heeft. "Het valt uiteindelijk gelukkig allemaal wel mee. Alles is nu weer goed en de opnames kunnen gewoon doorgaan. Zijn fans hoeven niet ongerust te zijn."

Leidsche Rijn wil kleurtje in water

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inwoners van het nieuwe Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn willen dat het drinkwater een kleurtje krijgt. Het is al meerdere malen voorgekomen dat er door blunders van het waterleidingbedrijf onvoldoende gefilterd huishoudwater uit de kranen kwam.

Waterbedrijf Hydron experimenteert namelijk in de nieuwbouwwijk met een systeem van twee waterleidingnetten. Het eerste gefilterd drinkwater, het tweede huishoudwater van mindere kwaliteit. Dit is goedkoper en kan bijvoorbeeld worden gebruikt als spoelwater voor het toilet, voor het besproeien van de tuin, autowasbeurten en de wasmachine.

Twee Britse ISAF-soldaten naar huis

Joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Britse militairen van de internationale troepenmacht in Afghanistan, ISAF, zijn naar huis gestuurd. Er loopt een onderzoek naar hun betrokkenheid bij een schietincident dit weekend. De Britten worden er van verdacht op ongewapende Afghanen te hebben geschoten, waaronder een zwangere vrouw.

De Britten verklaarden eerst dat een ISAF observatiepost onder vuur werd genomen, waardoor een dode viel. Een Afghaanse man kwam echter met een ander verhaal. Hij zei dat hij samen met zijn zwangere vrouw en enkele familieleden ondeweg was naar het ziekenhuis voor de geboorte van zijn eerste kind. Ze zaten nog maar net in de auto toen zij werden getroffen door een regen van kogels. Zijn broer werd gedood. Zijn vrouw slaagde erin gewond terug naar huis te strompelen, waarop zij van een zoontje beviel.

Zes Britse militairen werden eerder al weggehaald van de observatiepost. Het Britse leger onderzoekt samen met de Afghaanse politie het voorval.

Dode man gevonden in Kanaaltunnel

Gisternacht is in de Kanaaltunnel een lijk gevonden. Vrijwel zeker is dat het hier gaat om een man die illegaal naar het Verenigd Koninkrijk probeerde te komen.
Het lichaam werd gevonden tussen de rails in een deel van de tunnel waar onderhoudswerkers bezig waren.

Volgens Eurotunnel, de exploitant van de ondergrondse doorgang tussen Frankrijk en Engeland, viel de illegale immigrant vermoedelijk van een trein.

SIDN geeft domeinnamen vrij

VerdienEuro had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 27 februari kunnen 226 geblokkeerde domeinnamen weer geregistreerd worden. Dat heeft de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) bekendgemaakt. Het gaat om domeinnamen die te algemeen waren, of waar mensen mogelijkerwijs oneerlijke concurrentie mee konden bedrijven.

De volledige lijst van domeinen staat op de site van de SIDN. Belangstellenden kunnen meedingen naar namen als: zenboeddhisme.nl, dierenpension.nl, lingerie.nl, jehova.nl, allah.nl, gerechtsdeurwaarders.nl, coffeeshops.nl, geluidtherapie.nl een asylzoekerscentrum.nl.

Voertuigen Marechaussee gestolen

In de nacht van zondag op maandag zijn vier voertuigen van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn gestolen. Eén motor is inmiddels teruggevonden, aldus de politie gisteren. De drie nog vermiste voertuigen zijn twee BMW-motoren en een Peugeot-personenauto. Ze zijn voorzien van de standaard rood-blauwe opdruk van politievoertuigen.

Over de plek waar de voertuigen stonden geparkeerd en op welke manier de diefstal is gepleegd, wil de politie niets zeggen. Ook de plaats waar de motor is teruggevonden, wordt stilgehouden.

[OS] Nieuw jurysysteem bij kunstrijden

De internationale schaatsunie (ISU) heeft maandag naar aanleiding van de rel bij het kunstrijden in Salt Lake City een nieuw systeem van jureren gepresenteerd. Bij grote toernooien zullen voortaan veertien in plaats van negen juryleden zijn.

De juryleden zullen allemaal, na de uitvoering door de schaatsers, hun beoordeling geven. Echter zal slechts de beoordeling van zeven van hen tellen. Vooraf is niet bekend wie dat zijn. Volgens voorzitter Cinquanta van de schaatsunie beperkt deze nieuwe methode de kans op ,,blokvorming'' bij de stemming tot een minimum. De Italiaan sprak van een revolutie.
Er zal tevens ook worden afgestapt van het beoordelingssysteem waarbij 6,0 het hoogst haalbare is. De kunstrijders kunnen voortaan punten verdienen op grond van de technische moeilijkheidsgraad van hun oefening, waarbij de goede uitvoering de bonus kan opleveren.
Bij schoonspringen wordt al jaren naar tevredenheid iets dergelijks gedaan.

Klein geluk...

Klein geluk en simpele mooiheid...

Ik zat van het weekend achter mijn PC en zat me te ergeren aan de zon die recht mijn bakkes inscheen. Ik werd een beetje pissig op mezelf omdat ik mijn gordijnen nog steeds niet gerepareerd had. Echter toen viel mijn blik naar buiten. Ik zag een mooie lage zon die over de weilanden achter mijn huis scheen.

Ik bevind me in de "gelukkige" positie aan het einde van een woonwijk te wonen en uitzicht van enkele kilometers te hebben op een mooie dag. Het was zo'n mooie dag. Ik kon de boederijen in het volgende dorp zien. Ik zag koeien lopen en het was schilderijachtig. Ik heb vervolgens een paar minuten zitten kijken. Eenmaal aan de schoonheid gewend(wat gaat dat altijd snel trouwens) keek ik wat meer naar de details. Ik zag een vrouw met een hond lopen. Ik zag kindertjes spelen in een zandhoop. Een kat zat achter een vogel aan en ik voelde me opeens helemaal rustig. Dit is op zich vreemd aangezien ik mij de laatste tijd veels te druk maak om de verkeerde dingen.

Ik heb er nu een "happy thought" bij. Ik zou bijna hopen dat meneer Pan eens langs kwam. Vliegen zou zo lukken denk ik.
Ik ga mijn sarcasme iets proberen te verminderen. Ik ga meer genieten. Ik ga proberen mijn depri blik op de wereld een klein beetje op te vrolijken. De mensen die mij kennen vraag ik ook bij deze om mij afentoe aan dit stukje tekst te herrineren als ik weer de andere kant op ga.

Verdachte van verkrachtingen was net vrij

Een 37-jarige Eindhovenaar die vastzit omdat de politie hem verdenkt van een reeks verkrachtingen, was nog maar net uit de gevangenis vrijgelaten.
De man zat een celstraf uit wegens bedreiging, diefstal, vernielingen en het rijden onder invloed. De Bossche persofficier van justitie, G. Bos, heeft dit dinsdag meegedeeld.

De man had de gevangenis eind december verlaten. De drie gewelddadige verkrachtingen en een poging tot verkrachting waarvan de politie hem nu verdenkt, begonnen in januari. De politie heeft de man het afgelopen weekeinde aangehouden.
De Eindhovenaar ontkent volgens een woordvoederder van het Openbaar Ministerie dat hij ook maar iets met de misdrijven heeft te maken.

De verkrachtingen vonden allemaal plaats in de directe omgeving van de woning waarin de verdachte op dat moment verbleef. Bos wil in het belang van het onderzoek niet zeggen hoe het politieteam van twaalf rechercheurs de man op het spoor is gekomen. Bij het verdere onderzoek, dat nog in volle gang is, spelen aangetroffen DNA-sporen een belangrijke rol.

"Extremisme op moslimscholen aanpakken"

Staatssecretaris Adelmund van Onderwijs gaat islamitische scholen die extremistische ideeën in hun lesstof verwerken keihard aanpakken. "Scholen die over de grens gaan, kunnen hun borst nat maken", zei Adelmund gisteravond in NOVA. Volgens een onderzoek zouden tien van de 32 moslimscholen in Nederland banden onderhouden met Saudi-Arabië. Rijke Saudiërs proberen zo invloed uit te oefenen op de scholen.

In bepaalde lesmaterialen wordt onomwonden aangezet tot haat en rancune tegen de Westerse samenleving, stelt Adelmund vast. "Dat druist in tegen de Nederlandse Grondwet. Dat heeft niets meer met vrijheid van godsdienst te maken." Bovendien maken de kinderen die op die scholen zitten, zelf deel uit van de Nederlandse samenleving, het zijn gewoon Nederlandse onderwijsinstellingen.

Woensdag zal de Binnenlandse Veiligheidsdienst een onderzoek uitbrengen over extremisme op Nederlandse moslimscholen. Scholen die over de grens zijn gegaan, krijgen het Openbaar Ministerie achter zich aan, aldus Adelmund. "Dit is erg zorgwekkend."

Met dank aan WarMaster, Dmace, Interdeath, Sheepcidus en HermeS voor de tip.

Universiteit schrapt sexcolleges na orgies

Studenten aan de gerespecteerde universiteit Berkely van Californië konden tot voor kort het ongebruikelijke college 'Seksualiteit voor mannen' volgen. Na meldingen van orgies tijdens de colleges heeft de universiteit deze lessen nu echter afgeschaft.

Verschillende docenten en studenten vonden de praktische kant van de lessen veel belangrijker dan de theoretisch karakter van de cursus, aldus een Amerikaanse krant.

Enkele leerlingen die zich ingeschreven hadden voor het college, dat volgens het cursusboek bedoeld was om een ,,veilige omgeving te creëren waarin mannen hun lichaam en seksualiteit kunnen ontdekken'', hadden melding gemaakt van het feit medestudenten deel hadden genomen aan orgieën. Volgens hen werd er ook in het kader van een eindwerkstuk een stripteaseclub bezocht, waar een van de docenten seks zou hebben gehad op het podium.

De studenten zeiden wel dat de deelname aan deze activiteiten niet verplicht was. Het universiteitsbestuur vond echter dat het zelfs dan niet de bedoeling was dat dergelijke zaken deel uitmaakten van het lesprogramma. Het college hoorde bij het zogenoemde 'Onderwijs in Democratie'-programma, dat technisch gesproken niet door Berkely werd aangeboden, maar wel door de universiteit werd gesponsord. Met het college konden punten worden verdiend die telden voor het afstuderen.

Er is ook een college 'Seksualiteit voor Vrouwen', dat nu door het bestuur stevig onder de loep zal worden genomen.

Sluiter weigert shirt van Ajax te dragen

VerdienEuro had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raemon Sluiter heeft altijd wel zin in een potje voetbal, maar dan nooit in een Ajax shirt.
De Rotterdamse tennisser kwam maandag in het shirt van zijn favoriete club Feyenoord opdraven voor een voetbalwedstrijdje (georganiseerd door sponsor ABN-Amro) tussen enkele tennisspelers van het ABN/Amro-toernooi en een aantal voetballers van Ajax.

De wedstrijdleiding had bedacht dat de tennissers de Ajax-outfit zouden dragen en de voetballers tenniskledij. "Een beetje provoceren mag wel", vond Sluiter, die dinsdag in de eerste ronde op het center court moet tennissen tegen de Fransman Sebastien Grosjean.

De tennissers, onder wie John van Lottum, de Zweed Thomas Johansson en de Roemeen Andrei Pavel, kregen voor het wedstrijdje een Ajax-shirt met hun naam aangeboden. Sluiter weigerde het tenue. Hij pakte het met twee vingers voorzichtig beet en liet het daarna vlug op de grond vallen. Daarna gooide hij het shirt naar het publiek.

Overigens moesten de tenissers het met het potje voetbal het afleggen tegen de Ajacieden. Met het racket zetten de tennissers de zaken weer recht.

Rotterdammer gooit zoontje(2) van balkon

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen maandag heeft zich in Rotterdam een drama afgespeeld.
Een psychisch gestoorde vader gooide zijn 2-jarige zoontje van het balkon. Volgens een woordvoerder van de politie raakte het zoontje wel gewond maar is hij buiten levensgevaar.

De 33-jarige Rotterdammer kon na zijn daad met behulp van omstanders worden aangehouden. De man had waarschijnlijk ruzie gekregen met zijn 27-jarige echtgenote.
Het liep uit op een handgemeen tussen beide waarbij de vader zijn zoon vanaf de eerste etage over de reling van het balkon wierp.

De vader kreeg na de arrestatie psychische hulp

Golf van aanslagen in Israël

De Israëlische politie is in het hele land in de hoogste staat van paraatheid vanwege een verwachte golf van Palestijnse aanslagen. Vandaag zijn er zeker zes doden gevallen bij twee Palestijnse aanslagen en een schietpartij.

Een aanslag met een autobom, in de buurt van een joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, kostte aan twee mensen het leven. De Palestijnse bestuurder en een Israëlische politieman kwamen om. In de Gaza-strook werden drie Israëliërs gedood, toen een konvooi van militairen en een kolonisten vanuit een hinderlaag onder vuur werd genomen.

Beide aanslagen zijn opgeëist door de gewapende tak van de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Arafat. In de Gazastrook werd daarna een Palestijnse schutter doodgeschoten die de nederzetting Moraq binnen wilde dringen.

Intussen komt er in Israël steeds meer kritiek op het compromisloze en keiharde beleid van premier Ariel Sharon. Een groep generaals en veiligheidsdeskundigen hebben opgeroepen tot onmiddellijke terugtrekking uit een groot deel van de Palestijnse gebieden. Israël zou daarna de Palestijnse staat moeten erkennen.

Honderden nieuwe lijken bij crematorium VS

Olifantje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanavond zijn bij het horrorcrematorium in Noble in de Amerikaanse staat Georgia, nóg ongeveer honderd lijken gevonden. De lichamen lagen in vier kelders, die nog niet ontdekt waren. Volgens een functionaris waren de kelders volledig volgestopt. Het totaal aantal ongecremeerde lichamen in de buurt van het crematorium kan met deze vondst op meer dan 200 komen.

Volgens de politie lagen er ook lichamen in een bosgebied rondom het crematorium. Een aantal lag in roestige metalen lijkkisten, die mogelijk eerder waren begraven.

De directeur van het crematorium, Ray Brent March (28), heeft verklaard dat de verbrandingsoven niet werkte en dat daarom de lichamen werden opgeslagen. Zijn ouders zijn eigenaar van het crematorium, maar sinds 1996 leidde hun zoon de onderneming. Hij wordt voorlopig beschuldigd van oplichting, maar er zullen waarschijnlijk andere aanklachten volgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.