Vrijlating dronken doodrijder wekt woede op

Diepvriez en stinkie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrijlating door Justitie van een 19-jarige man uit De Rijp die zaterdagavond in Grootschermer een dodelijk ongeluk veroorzaakte, waarbij de 16-jarige Susanne Mollee om het leven kwam, en twee andere meisjes gewond raakten, heeft voor grote verontwaardiging en opschudding gezorgd.

Op het Jan van Scorel College in Alkmaar, waar de slachtoffers op school zitten (zat), zijn schoolgenoten van plan om morgen in Alkmaar hun ongenoegen te laten blijken over de vrijlating. Volgens mede-initiatiefnemer Peter Bos (17), wordt morgenochtend bij het gerechtsgebouw vreedzaam gedemonstreerd. "Onbegrijpelijk dat zo iemand na een paar dagen alweer wordt heengezonden."

Justitie in Alkmaar laat weten dat de jeugdige doodrijder geen strafblad heeft, en dat de kans op herhaling zeer klein wordt geacht.

De 16-jarige Susanne Mollee ging zaterdagavond met twee vriendinnen (15 en 16), tevens klasgenoten, naar een verjaardag. Op de Oostdijk in Grootschermer werden de meisjes in volle vaart aangereden door de 19-jarige automobilist, die veel te veel gedronken had, uit De Rijp. Susanne overleefde het ongeluk niet, haar twee vriendinnen liggen nog in het MCA in Alkmaar.

Zie ook artikel in Alkmaarsche courant: Gemengde gevoelens bij open dag Jan van Scorel