FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 14 februari 2002

Meer SMS drukte op Valentijnsdag

Ook op Valentijnsdag wordt er vrolijk gebruik gemaakt van SMS. Echter was er een explosieve groei in gebruik vandaag. Telecom-provider Vodafone kreeg tot laat in de middag zo'n 1 miljoen tekstberichten te verwerken. Dit is zo'n 45% meer dan op een normale dag. Ten opzichte van vorig jaar was het een stijging van zo'n 33%.

Abonnees van Vodafone konden hun grote liefde anoniem een leuk bericht sturen of lieve ringtones versturen.

Cijfers van andere providers, die extra aandacht besteedde aan Valentijnsdag, als KNP en Ben werden vandaag nog niet vrijgegeven.

Makkelijk geld verdienen dus, voor dergelijke diensten

Lijst Pim Fortuyn officieel opgericht

Pim Fortuyn heeft vandaag een eigen partij opgericht. Hij heeft de partij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in zijn woonplaats Rotterdam. Hij heeft nu tot en met maandag de tijd om zich in te schrijven bij de Kiesraad voor deelname aan de komende Tweede Kamer verkiezingen.

De naam van de partij wordt Lijst Pim Fortuyn. Fortuyn is zelf voorzitter.

Om aan de verkiezingen in mei te kunnen deelnemen moet de nieuwe partij in alle 19 kiesdistricten nog wel dertig steunbetuigingen krijgen. In elk kiesdistrict moeten straks dus minstens 30 mensen naar hun gemeentehuis met hun paspoort, om een handtekening te zetten voor Lijst Pim Fortuyn.
Op 2 april moet bij alle 19 kieskringen in Nederland ook een kopie van de kandidatenlijst liggen. Hoeveel kandidaten op die lijst staan maakt niet uit. Fortuyn mag er desnoods alléén op staan. Maar van de week werd al duidelijk dat een aantal leden van Leefbaar-Nederland de gang naar de lijst van Fortuyn zullen maken.

Een onderzoek van Intomart geeft aan dat de splitsing van Leefbaar Nederland in een linkser georiënteerd (LN) en een rechts (Fortuyn) gedeelte, de gezamenlijke aanhang vergroot: als beide partijen aan de verkiezingen deelnemen, zouden zij samen maximaal 36 zetels kunnen behalen. Van de gezamenlijke 36 zetels krijgt de Lijst Pim Fortuyn er in het allerbeste geval 23. In het voor LN gunstigste scenario krijgt deze partij er 19. De stemmen komen van een harde kern sympathisanten en een groep kiezers die overweegt op een van beide partijen te stemmen.

Mensenrechtenwet België onder vuur

Er is een bom gelegd onder de mensenrechtenwet die België gebruikt om buitenlanders te berechten voor mensenrechtenschendingen. België meende met die wet elders begane misdaden in België te kunnen vervolgen.

Het Internationaal Gerechtshof heeft vandaag echter bepaald dat België ten onrechte een internationaal arrestatiebevel tegen een Congolese minister heeft uitgevaardigd. Het hof stelt dat België de diplomatieke onschendbaarheid van ministers niet kan opheffen.

De uitspraak legt meteen een bom onder proces tegen de Israëlische premier Sharon. Die is in Belgie aangeklaagd voor moorden die zijn begaan in 1982 onder zijn verantwoordelijkheid als minister.

prijsvergelijker, voor en door studenten

Hossie meldde ons het volgende:
Studenten willen graag goedkoop hun dagelijkse boodschappen inkopen. De nieuwe stagesite.nl prijsvergelijker kan ze daar bij helpen. Op deze site worden de prijzen van producten die de gemiddelde student veel koopt met elkaar vergeleken. Dit geld voor de Albert Heijn, C1000 en Dirk v/d Broek.
De lijst is niet compleet, maar dat is nu juist het interactieve deel van de site. Studenten kunnen zelf de lijst aanvullen met nieuwe prijzen, producten of supermarkten.
De lijst is niet compleet.
klik

BREIN vindt internetpiraten op UT

warmbakkertje en SeeF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stichting BREIN, Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland, heeft op het computernetwerk van de Universiteit Twente (UT) twee studentensites gevonden, die toegang geven tot grote hoeveelheden illegale software, spelletjes, films (dvd's) en muziek.

De sites verwijzen volgens Brein, die internetpiraterij bestrijdt, naar duizenden titels. Die dank zij de studenten simpel gratis zijn te kopiëren.

UT-woordvoerder P. Apers bevestigt het bestaan van een van de sites en zegt dat die door de universiteit al uit de lucht is gehaald. Bij herhaling zal de student van het computernetwerk worden geweerd. Van een tweede melding van Brein zegt hij echter niets te weten. Die melding heeft de TU niet bereikt.

Eind vorig jaar zijn twee pas afgestudeerde UT'ers aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de softwarebende Crazybytes. Justitie nam toen ook enkele computers in campuswoningen in beslag. Volgens internetdeskundigen is de UT een belangrijk knooppunt in de internationale verspreiding van illegale software. Apers noemt dat overdreven.

Brein zegt de komende tijd door te blijven zoeken naar illegale praktijken op de campus.

Al eerder kondige BREIN aan zelf softwarepiraten te zullen gaan opsporen op de UT.

525 dagen cel en TBS voor onthoofding vader

Realzm en Diepvriez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 29-jarige P.K. uit Waalre, die op op 5 september 2000 zijn 52-jarige vader in de ouderlijke woning in Waalre met een keukenmes doodstak en onthoofdde, is veroordeeld tot 525 dagen cel en TBS. De eis twee weken geleden was 7 jaar en TBS. De man ontkende tijdens de rechtzitting twee weken geleden elke betrokkenheid, maar op basis van onder meer dna-materiaal acht de rechtbank zijn schuld bewezen

De man bracht indertijd het lijk in een afvalbak naar een nabijgelegen bosperceel. De politie hoefde alleen het bloedspoor te volgen. Het hoofd werd los aangetroffen in een plastic zak.

De rechtbank stelde de gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest zodat zo spoedig mogelijk begonnen kan worden met de psychiatrische behandeling van de man. Volgens deskundigen is de veroordeelde compleet schizofreen.

Ook de moeder wil dat haar zoon zo snel mogelijk wordt behandeld.

Moord op man na lange rij incidenten

Afgelopen week werd bij het maaien van riet door medewerkers van een maaiboot bij de Mielbrug in het Noord-Hollandse Barsingerhorn een lijk in het water gevonden. Het bleek te gaan om het lichaam van de 26-jarige El Hadi Benlamine uit Den Helder. Uit sectie bleek dat de man was vermoord.

De politie arresteerde al vrij snel na een gouden tip twee zusters R.K (23) en E.K (27) en een man, de 25-jarige S.R, die verantwoordelijk zouden zijn voor de moord. Zaterdag werden ook twee minderjarigen aangehouden. Het groepje van vijf werd afgelopen maandag voorgeleid aan justitie. Voorlopig blijven alle verdachten in voorarrest.

De moord kwam voor buurtbewoners van de zusters E.K niet geheel onverwacht. El Hadi Benlamine blijkt een relatie te hebben gehad met E.K. Toen die relatie ten einde liep is de illegaal uit Marokko afkomstige Benlamine begonnen met het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin. Door de rechter werd Benlamine hiervoor zelfs veroordeeld, mede wegens het uiten van ernstige bedreigingen.

Na het uitzitten van de celstraf kwam Benlamine eind vorig jaar op vrije voeten. Omdat hij illegaal verbleef in Nederland werd hij uitgezet naar zijn vaderland. In de praktijk betekende dit dat dat de Marokkaan een treinkaartje kreeg met de mededeling dat hij het land diende te verlaten. Benlamine pakte echter zijn oude leven op en keerde terug naar de kop van Noord-Holland. Teruggekomen in de Noordkop zocht hij zijn ex weer op.

R.K. werd de afgelopen jaren zodanig geterroriseerd dat zij volgens omwonenden meerdere keren geprobeerd heeft zich van het leven te beroven. Het vermoeden bestaat dat zij in de nacht van 27 op 28 december weer een poging deed. Met verwondingen aan haar polsen kwam zij, samen met haar oudere zus E.K. (27) om hulp vragen bij een buurvrouw. Per ambulance werd de vrouw afgevoerd naar het ziekenhuis, waarna zij na behandeling weer naar huis ging.

De moord op Benlamine zou in die periode in het huis zijn gepleegd. E.K. en twee minderjarigen zijn mogelijk bij het misdrijf betrokken geweest. Zij waren volgens de politie in ieder geval in het huis aanwezig op het moment van de moord.

MSN-virus slaat om zich heen

Ghijs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel MSN-gebruikers zijn gisteren het slachtoffer geworden van een fout in het programma. Gebruikers kregen een bericht van iemand in hun lijst:

"URGENT - Go to http://www.rjdesigns.co.uk/cool Now"

Als die persoon dan op de link klikt wordt hetzelfde bericht verstuurd naar al hun contacten. Volgens MoeneN.Org maakt waarschijnlijk gebruik van een gat dat enkele dagen geleden ontdekt is. Op Microsoft.com is inmiddels een patch te downloaden die het gat dicht.

Op het forum van MoeneN.Org wordt de werking van het virus aan de hand van de broncode toegelicht. Volgens MoeneN.Org en WebWereld duiken er inmiddels varianten op van het virus. Virusalert gaf de classificatie 'lastig' aan het oorspronkelijke virus.

Vrijlating dronken doodrijder wekt woede op

Diepvriez en stinkie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vrijlating door Justitie van een 19-jarige man uit De Rijp die zaterdagavond in Grootschermer een dodelijk ongeluk veroorzaakte, waarbij de 16-jarige Susanne Mollee om het leven kwam, en twee andere meisjes gewond raakten, heeft voor grote verontwaardiging en opschudding gezorgd.

Op het Jan van Scorel College in Alkmaar, waar de slachtoffers op school zitten (zat), zijn schoolgenoten van plan om morgen in Alkmaar hun ongenoegen te laten blijken over de vrijlating. Volgens mede-initiatiefnemer Peter Bos (17), wordt morgenochtend bij het gerechtsgebouw vreedzaam gedemonstreerd. "Onbegrijpelijk dat zo iemand na een paar dagen alweer wordt heengezonden."

Justitie in Alkmaar laat weten dat de jeugdige doodrijder geen strafblad heeft, en dat de kans op herhaling zeer klein wordt geacht.

De 16-jarige Susanne Mollee ging zaterdagavond met twee vriendinnen (15 en 16), tevens klasgenoten, naar een verjaardag. Op de Oostdijk in Grootschermer werden de meisjes in volle vaart aangereden door de 19-jarige automobilist, die veel te veel gedronken had, uit De Rijp. Susanne overleefde het ongeluk niet, haar twee vriendinnen liggen nog in het MCA in Alkmaar.

Zie ook artikel in Alkmaarsche courant: Gemengde gevoelens bij open dag Jan van Scorel

Vergunningen voor legale wiet verleend

Minister Borst heeft aan twee Rotterdamse stichtingen vergunningen verleend om de eerste cannabis voor medische toepassing te leveren. De medicinale cannabis wordt gebruikt voor onderzoek van 16 MS-patiënten. Marihuana en hasj verminderen de pijn misselijkheid en stijfheid die ontstaan door de ziekte of door de behandelingen.

Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de eerste legale telers van Europa geselecteerd. Het zijn het Institute of Medical Marijuana en Maripharm. Het laatste bedrijf zal ook de metalen pijpjes om de cannabis te inhaleren, leveren.

Het BMC gaat ook cannabis leveren aan apotheken. Voortaan zal het mogelijk zijn medicinale cannabis op dokterrecept te verkrijgen.

Voor de productie van deze cannabis heeft zich een groot aantal telers aangemeld. Het ministerie verwacht dat de telers vanaf het voorjaar 2003 het geneesmiddel kunnen leveren.

Eerste legale Nederwiet komt eraan

'Journalist Pearl is dood'

De islamitische militant sjeik Omar heeft gezegd dat hij denkt dat de Amerikaanse journalist Daniel Pearl niet meer in leven is.

Omar herhaalde donderdag voor de anti-terroristenrechtbank dat hij opdracht heeft gegeven tot de ontvoering van Pearl. Volgens de politie werd hij afgelopen dinsdag aangehouden, maar Omar zei voor de rechtbank dat hij zich al op 5 febuari heeft overgegeven en sindsdien door de politie is vastgehouden.

Voordat hij op 23 januari werd ontvoerd, probeerde Pearl, verslaggever van de Amerikaanse krant The Wall Street Journal, in contact te komen met radicale islamitische groepen. Hij werkte aan een verhaal over mogelijke banden tussen de Brit Richard Reid en het terroristennetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden. Reid werd 22 december aangehouden toen hij met 'bomschoenen' een vliegtuig probeerde op te blazen.

De Wall Street Journal ,,blijft erop vertrouwen'' dat Pearl nog in leven is, zo staat in een verklaring van de Amerikaanse krant.

Met dank aan thegreatest voor het gebruiken van de newssubmit

Helikopter maakt voetbalveld droog

De Duitse politie heeft gister een helikopter beschikbaar gesteld om het voetbalveld in het Fritz-Walter-Stadion in Kaiserslautern droog te krijgen. Door zware regenval was het doorgaan van de vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Israël in gevaar gekomen.

Met de wind van de wieken van de helikopter is met succes zoveel mogelijk water van het veld geblazen. Daardoor keurde de Engelse scheidsrechter Stephen W. Dunn de grasmat woensdagmiddag alsnog goed.

Jennifer Lopez opent eigen restaurant

warmbakkertje en Dubbeldrank hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jennifer Lopez stapt in de horeca. De 31-jarige zangeres en actrice opent binnenkort een Cubaans restaurant in de stad Los Angeles.

Het restaurant zou 'The Mojo Restaurant' gaan heten en moet een familiaire sfeer uit gaan ademen. Lopez zou zelf met het idee zijn gekomen. Meer details zijn nog niet bekend.

Harry Mens wil geld terug van LN

De bekende makelaar en televisiepresentator Harry Mens heeft gisteren beslag laten leggen op de bankrekeningen van de de Stichting Vrienden van Leefbaar Nederland. Nu zijn goede vriend Pim Fortuyn door het bestuur aan de kant is gezet, wil hij de donatie van 45.378 euro terug.

Drie andere ondernemers staan na het vertrek van Fortuyn op het punt hun donaties terug te vorderen. Volgens Mens heeft hij het bedrag overgemaakt, op voorwaarde dat Fortuyn lijsttrekker zou zijn. Of hij het geld in de nieuwe partij van Foruyn gaat steken weet hij niet. "Ik heb mijn buik er even helemaal vol van," aldus Mens

Hij is woedend dat Leefbaar Nederland beweert dat er nauwelijks geld op de bankrekeningen bij de Postbank en ING Bank in Den Haag staat. Als het stichtingsbestuur weigert het geld terug te betalen start Mens een kort geding.

Met dank aan Dubbeldrank, roelio, pulse80, HaneZz, ActaniA, FrAgGiE, The Fathom en Bolkje voor de tip!

Thaise vrouw mag niet meer alleen naar bar

Met ingang van vandaag, 14 februari, mag in Thailand een vrouw niet meer alleen een bar in. Ze moet voortaan worden vergezeld door een man. De maatregel maakt deel uit van een omstreden campagne van de regering van premier Thaksin Shinawatra om de orde te handhaven en prostitutie tegen te gaan.

De politie in de hoofdstad Bangkok heeft alle beheerders van horecagelegenheden per brief ingelicht dat de veertig jaar oude wet weer van kracht is geworden. Dit tot grote verontwaardiging van activisten voor vrouwenrechten, die de wet ouderwets en oneerlijk vinden.

,,We hebben een nieuwe grondwet die de seksen gelijke rechten geeft en de politie moet ons beschermen'', aldus Supensri Puengkoksoong, leidster van de stichting Vrienden van Vrouwen.

Ook ActaniA en Enemyforce wisten ons dit te melden.

Balkenende opent aanval op Paars

mr_FOK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-lijsttrekker Balkenende heeft de aanval geopend op het Paarse kabinet. Volgens hem is het de schuld van Paars dat Pim Fortuyn zo populair is geworden. "Er is onvrede over de resultaten van Paars en onvrede over de politieke cultuur. De zetels die Leefbaar Nederland de afgelopen weken in de peilingen boekte, hebben niet enkel te maken met de uitstraling van Fortuyn", aldus Balkenende.

"Ik heb me zeer gestoord aan de zucht van verlichting die PvdA, VVD en D66 slaakten toen er het afgelopen weekeinde crisis uitbrak binnen Leefbaar Nederland. Geruststellend zakte men weer in de leunstoel van gemakzucht en de 'sorry'-democratie. De kiezers zijn juist deze houding moe en verlangen naar een verandering in de politiek".

Ook de PvdA moet het in de ogen van Balkenende ontgelden: "Ze hebben de afgelopen vier jaar veel te weinig gedaan voor de minima. We komen nu in de situatie dat de PvdA te weinig heeft gedaan toen het kon en te veel wil nu het misschien niet meer kan", aldus de CDA-leider.

De VVD heeft volgens de CDA'er haar weggelopen kiezers nog lang niet terug met de val van Fortuyn. "De VVD zal toch meer moeten bieden dan alleen maar roepen dat ze hun best hebben gedaan de afgelopen vier jaar, maar dat er in de Kamer nu eenmaal een linkse meerderheid is."

Te gezond eten is gevaarlijk

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden: Te gezond eten is gevaarlijk

Het is natuurlijk altijd goed om gezond te eten, maar te gezond eten is gevaarlijk. Het tijdschrift Gezondheidsnieuws waarschuwt in haar jongste nummer voor orthorexia. Lijders aan deze aandoening zijn obsessief bezig met gezond eten.

Orthorexia-patiënten weigeren in hun ogen ongezond voedsel, en kunnen zo in een sociaal isolement raken. Ze weigeren koekjes bij de thee, van de lucht van patat moeten ze overgeven, uit eten kunnen ze niet meer. In het uiterste geval berokkenen ze hun gezondheid schade, doordat ze zichzelf voedingsstoffen onthouden die hun lichaam nodig heeft.

Liefde op de mobiele telefoon

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grote Nederlandse telecombedrijven verwachten dat op Valentijnsdag het sms-gebruik een piek zal vertonen. De firma's voorspellen dat vooral jongeren de stille liefde via de mobiele telefoon of het internet gaan uiten.

Abonnees van Vodafone kunnen het object van hun liefde verrassen met een anoniem sms'je. "De ontvanger kan dit berichtje dan terugsturen naar degene van wie hij denkt dat het afkomstig is. Zo kan er wellicht iets moois ontstaan", vertelt een woordvoerder van het telecombedrijf dinsdag.

Ook is het mogelijk om Valentijns-ringtones op een mobiele telefoon te zetten. Het gaat dan om liefdesliedjes. Ze kunnen op de gsm worden binnengehaald. "Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete zwijmelnummer horen", zegt de woordvoerder.

Op de internetpagina van Hi, een van de mobiele telefoondiensten die KPN aanbiedt, staan beltoontjes, logo's en foto's voor de gsm. Ook kan de internetgebruiker speciale internetkaarten versturen.

Als iemand twijfelt aan zijn relatie, kan hij op de Hi-site 'berekenen' of hij en zijn geliefde wel bij elkaar passen. De eigen naam en die van de geliefde moeten ingevoerd worden, waarop de computer met een percentage aangeeft of de twee wel bij elkaar horen.

Telecombedrijf Ben wil zijn abonnees ook in staat stellen Valentijnsdag te vieren met de mobiele telefoon. De sms-hausse op 14 februari verklaart Ben door het toenemende gebruik van de gsm en ook is Valentijnsdag steeds populairder geworden. Op de website van Ben staan onder andere ringtones en internetkaarten.

Vorig jaar steeg het sms-gebruik van Libertel, nu Vodafone, met ruim 35 procent. Telfort constateerde een toename van 25 procent en ook Ben maakte melding van een stijging.

Gastcolumn: Turk eens met Pim Fortuyn

==
Mededeling

De inhoud van dit bericht betreft de persoonlijke mening van de schrijver en uitdrukkelijk niet die van Fok!. Door een foutje is dit als nieuwsbericht gepost in plaats van als column. Door de grote hoeveelheid reacties laten we het nu maar staan. (bij verplaatsing gaan de reacties verloren).

Onze excuses

Fok! nieuwsposters.
==

sillypeps had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik ben van Turkse afkomst. En zoals veel Nederlanders vind ik Nederland ook 'vol'. Als Turk vind ik dus de zin "Nederland is vol" niet racistisch. Ik ben trouwens ook eens met veel uitspraken van Pim Fortuyn.
De meeste criminaliteiten wordt door asielzoekers gepleegd. De statistieken liegen er niet om. Asielzoekers komen meestal om 'criminele' of economische redenen naar Nederland. Dit is niet racistisch bedoeld, omdat ik vaak heb gewerkt bij asielzoekers centra. De meeste asielzoekers komen bijv. helemaal niet omdat ze door dat land worden bedrijgd. Neem nou bijvoorbeeld de Koerden. Na vele gesprekken met hun weet ik dat 90% van hun liegen over martelingen, om zo economisch beter te worden in Nederland. En vele 'vluchten' naar Nederland om bepaalde politieke redenen zeggen ze. Waarom vluchten mijn familie in Turkije niet naar Nederland? Men vlucht omdat ze crimineel waren in dat land (maakt niet uit wat voor nobel streven ze ook hebben, als ze tegen de (democratische) wet komen, zijn ze crimineel.

Nederland neemt dus grotendeels criminelen of economische leugenaars in het land. Door het zeggen van leugenaars generaliseer ik niet. Ik heb vaak met hun gepraat en 90% lijkt me wel duidelijk.

Mijn ouders kwamen naar Nederland in de jaren 70 als gastarbeider. Ik en mijn broertje zijn in Nederland geboren. Wij zijn dus met z'n vieren. (Nooit een familielid uit Turkije hierheen gebracht). Wij hebben ons hele leven lang rotgewerkt. Veel Turken hebben bij fabrieken gewerkt waar de meeste Nederlandse mensen niet eens voor een miljoen zouden werken. Veel Turken werken ook 80 tot 100 uur per week in hun eigen zaak, net als ik. Ik heb meer belasting betaald dan vele Nederlanders hier.

Ik wil ook opmerken dat 83% van de 3 miljoen Turken in Europa van Koerdische afkomst zijn (89% van de Turken in Duistland en 81% van de Turken in Nederland). Dit staat statistisch vast en weet iedereen. Indien zij negatieve dingen doen wordt naar hun paspoort gekeken, ze zijn dan Turk. Dus zegt men automatisch: Oorzaak Turken. Terwijl het Koerden zijn die het doen.

Ik ben er ook tegen om bijv. moskeeen te bouwen in Nederland (ook al ben ik gematigd moslim). Als je wilt bidden, doe dat dan thuis. Ok, ik begrijp dat je in een democratisch land je eigen geloof mag uitoefenen, maar niet door de hele samenleving te veranderen door een moskee te bouwen in een 'vreemd' land die helemaal niet islamitisch is. Zo gebruik je hun democratie. Multi-culturalisme is goed, begrijp me niet verkeerd. Maar iets dat goed is hoeft niet perse ook te werken. Als voorbeeld neem ik de joden voor de 2e wereldoorlog. Zij bouwden er ook op los in Duitsland. Het resultaat hebben we gezien. Of de Armeniers in Turkije voor de 1e wereldoorlog, die ook als Turk werd gezien en gerespecteerd. Zij bouwden erook op los, de resultaat hebben we ook gezien. Er zijn nog een heleboel andere voorbeelden.
Dus dit werkt niet. Ik heb ergens gelezen dat indien 1/3 van een land uit buitenlanders bestaat de vat uiteindelijk explodeerd. Een derde van de bevolking van Turkije bestond voor de 1e wereldoorlog uit buitenlanders. Een derde van de bevolking in Duitsland voor de 2e wereldoorlog bestond uit 'niet' Germaanse volkeren. Nederland zal in ongeveer 2040 een derde uit 'niet' Nederlanders bestaan. Ra ra wat er dan gebeurt.

Wat Pim Fortuyn vertelt over veel dingen ben ik mee eens (Behalve de omstreden discriminatiewet). Als Turk zeg ik Nederland is vol! Van mij mogen de meesten terug. Door gun wordt ik en mijn familie die een respectabele positie in Nederland heeft ook de dupe.

Ik als Turk stem dus voor Pim Fortuyn.
Ik ben geen uitzondering. Veel Turken in Nederland zijn met Fortuyn eens. Mijn hele Turkse omgeving bijvoorbeeld.
Ik kan niet terug naar Turkije. Ik ben in Nederland geboren, opgegroeid, heb nooit iets crimineels gedaan. In Turkije ben ik een vreemde.

Ik als Turk mag dit toch wel zeggen?

Zweetvoeten

cos-micV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige Rotterdammer moet voor de rechter komen omdat hij in de bibliotheek van de TU Delft constant zijn schoenen uittrekt en daarbij een uiterst penetrante zweetvoetengeur verspreidt.

De Rotterdammer werd begin vorige week per brief definitief de toegang tot de bibliotheek ontzegd, omdat de zure lucht als gevolg van het uittrekken van zijn schoenen niet te harden zou zijn voor het personeel en de bezoekers. Toen hij een paar dagen later toch weer binnenkwam en zijn veters begon los te maken, greep het personeel direct in en waarschuwde de politie.

De stinkvoeten-man werd vervolgens afgevoerd naar het bureau en zal zich op 26 april voor de Haagse politierechter moeten verantwoorden. Daarbij is hem huisvredebreuk in een besloten lokaal ten laste gelegd.

"We zijn al een jaar in overleg met deze man om iets te doen aan zijn situatie. Want als hij er is en z'n schoenen uittrekt, loopt de hele bibliotheek leeg", legt bibliothecaris Maria Heijne van de TU Delft uit.

De Rotterdammer, die niet met zijn naam in de krant wil omdat hij bang is dat zijn nieuwe, aanstaande werkgever hem vanwege het zweetvoetenverhaal niet in dienst zal nemen, zou herhaalde malen beterschap hebben beloofd. "Het is inderdaad een tijdje wat beter met hem gegaan, maar daarna werd het weer verschrikkelijk.

Op dat moment hebben we zijn bibliotheekpas ongeldig verklaard en hem de toegang ontzegd", aldus bibliotheekhoofd Heijne, die stelt dat met name het personeel "opgelucht ademhaalt" na het gedwongen vertrek.

VS begint oorlog tegen Irak

indahnesia.com had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten zijn begonnen met de voorbereidingen voor een aanval op Irak, die later dit jaar moet plaatsvinden. Washington stelt zich tot doel om het bewind van Saddam Hussein omver te werpen. Dit schrijft de Britse krant The Guardian donderdag, die zich beroept op Amerikaanse en diplomatieke bronnen.

Wellicht proberen de VS nu meteen een einde te maken aan al het 'evil' in hun ogen. Nu krijgen ze een herkansing, want de blunder tijdens de Golfoorlog was groot en leek niet meer goed te maken.

Over de afgelopen jaren zorgde Saddam Hoessein voor het stoppen van de VN-programma's die in het land liepen. Op die manier werd hij gecontroleerd op zijn massa-vernietigings-wapens. Wellicht heeft hij die nu, en dan inclusief kernwapens. Of hij ze inzet? Nah, nu niet natuurlijk, want dan verraad je jezelf, maar wat als de VS besluiten met 200,000 soldaten een 'full-scale' oorlog tegen hem beginnen om er een eind aan te maken?

Spelers Standard Luik zijn te dik

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven spelers van Standard Luik zijn beboet voor overgewicht. Volgens een woordvoerder van de club uit de Belgische eerste klasse hebben zij verzuimd af te vallen ondanks herhaalde waarschuwingen.

Doelman Khalid Fouhami, de verdedigers Godwin Okpara en Eric van Meir, middenvelder Harald Meyssen en de aanvallers Michael Goossens, Ali Lukunku en Mohammed El Yamani moeten de club voor straf 500 euro betalen.

Waar zij hun teveel aan kilo's aan danken, is de clubleiding niet duidelijk: ,,Wij weten niet wat ze eten na de training of wat hun vrouwen precies voor hen koken'', aldus de woordvoerder.

.. als je surft ...

owenmeany meldde ons het volgende:
Je kent 't wel, zonder erbij na te denken tuur je een beetje naar je schermpie waar vanalles overheen flitst maar vrij weinig van blijft hangen.

.. en toen was er googlewhacking, en ja, daar was je inderdaad een tijd zoet mee, maar al gauw maakte dat enthousiasme weer plaats voor de welbekende verveling.

Het googlewhacken was nog niet lang vervaagd of daar was de 'which is better?' test alweer,....zeg maar dag met je handje tegen oeverloze discussies over wat nou beter is dan wat.

Maar het mocht niet baten, zelfs de nieuwste Xiao Xiao stickfight animatie kon jouw verveling niet verlichten.

Ah fuck it,....dan maar weer terug naar de filmpjes van Libby Hoeler, het enthousiaste webcam grietje, die zich vol overgave bezighield met het opvoeren van uhm, ...'erotische' showtjes voor haar internet vriendje.

Jammer genoeg voor haar,...maar gelukig voor ons, kwam haar vriendje nou net op bezoek toen ze een voor hem welbekend showtje in haar kamertje aan het opvoeren was voor een van haar andere internetvriendjes.

Gelukkig had vriendje #1 de filmpjes bewaard, en had hij er geen problemen mee deze op het internet te zetten, waardoor 'onze' Libby in een klap tegen wil en dank een internet legende werd.

En als je je zelfs dan nog verveeld,....dan wordt het hoog tijd voor pornografie

Waarschuwing: Dit berichtje bevat pornografische filmpjes die niet geschikt zijn voor minderjarigen

PvdA: ''GroenLinks hypocriet''

Fractievoorzitter, en als het aan de PvdA ligt beoogd nieuwe minister-president van Nederland, Ad Melkert, vindt dat GroenLinks volstrekt achter de feiten aanloopt met hun plannen voor de bestrijding van de criminaliteit. Volgens Melkert laat de fractie van de ''groen linksen'' de harde kant liggen, en richt zich veel te veel op preventieve maatregelen.

Melkert zei woendagavond in Nijmegen, tijdens een debat met GroenLinks-fractieleider Paul Rosenmöller: ,,Het moet allemaal veel harder, duidelijker en repressiever. Ik verwijt U (Rosenmöller) inconsequent en niet geloofwaardig te zijn in uw stellingname over de veiligheid in de samenleving".


De tirade van Melkert heeft alles te maken met het feit dat GroenLinks in de Tweede Kamer stemde tegen extra agenten, tegen strengere straffen voor criminele jongeren die in herhaling vallen en tegen beperking van het recht op privacy van verdachten.

Maar tijdens het debat in Nijmegen beweerde Rosenmöller juist dat meer agenten achter hun bureau vandaan moeten komen om op straat te surveilleren. Ook pleitte de fractieleider van GroenLinks voor ,,nieuwe strategieën'' om de vrijwel geheel uit allochtonen bestaande straatroversbendes in Rotterdam aan te pakken.

Melkert pareerde Rosenmöller met: ,,In Den Haag zie ik die dingen niet terug. Dat is inconsequent naar de kiezers''.

Rosenmöller: 'PvdA verrechtst'

Paul Rosenmöller beweerde op zijn beurt dat de PvdA een ruk naar rechts heeft gemaakt. ,,U steunt nu dingen die u vier of vijf jaar nooit zou hebben goedgekeurd. Repressie zijn van oudsher thema's die bij de VVD en het CDA horen. Het is zorgwekkend dat jullie (de PvdA) nu ook die weg inslaan''.







De opmerking van CDA-leider Balkenende, die onlangs zei geen voorstander te zijn van een muliticulturele samenleving, werd in Nijmegen door zowel GroenLinks als de PvdA verworpen. ,,Dat is niet meer van deze tijd. Balkenende gaat voorbij aan de dynamiek van de moderne maatschappij'', aldus Melkert en Rosenmöller.

Antillen willen vervolging Pim Fortuyn

Er komt wellicht een klacht tegen Pim Fortuyn namens de Antilliaanse regering. De regering van dit overzeese Rijksdeel wil een klacht indienen tegen de ex-lijsttrekker van Leefbaar Nederland wegens smaad, discriminatie en laster.

In een column op internet stelde Fortuyn deze week dat Antilliaanse politici behoren tot een corrupte elite die zich laat betalen met drugsgeld.

C. de Haseth zei namens de Antilliaanse regering woensdag bij het RTL Nieuws dat de uitlatingen van Fortuyn ,,totale nonsens'' zijn. Hij laat onderzoeken of een klacht tegen Fortuyn kan worden ingediend.

40 klachten bij het LBR

Bij het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie LBR zijn vandaag bijna veertig klachten binnengekomen naar aanleiding van Pim Fortuyns uitspraken. Het gaat om het grootste aantal klachten dat ooit op één dag bij het LBR binnen kwam.

De meeste klachten zijn afkomstig van moslims. Ze zeggen dat ze zich voornamelijk aangevallen voelen op hun religie. Vooral de uitspraken dat de 'islam een achterlijke cultuur is' en 'dat de grens vooral voor 'islamieten' gesloten dient te worden, zijn in het verkeerde keelgat geschoten.

Bijna alle personen die hebben geklaagd willen Pim Fortuyn ook juridisch vervolgen. Bovendien zijn de gealarmeerde personen bang dat er een tweedeling in de samenleving komt: tussen moslims en niet-moslims.

Onvoldoende grond voor vervolging

Volgens het LBR bieden de uitspraken van Fortuyn echter onvoldoende grond voor strafrechterlijke vervolging. Hij blijft met zijn uitspraken net binnen de grenzen van het juridisch toelaatbare.

Aanklacht na aanklacht tegen Fortuyn
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.