D66 kritiek op huwelijk in buitenlandse pers

Daar waar de meeste buitenlandse kranten vol lof waren over het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima tekende The Sunday Times een kritische noot op uit de mond van D66-Tweede Kamerlid Van Walsem. Volgens hem heeft het huwelijk grote schande gebracht over het Nederlandse koningshuis en over de Nederlandse natie.

Verder was er in buitenlandse kranten géén kritische noot te lezen. De Duitse Bild am Sonntag spande de kroon met ruim een halve voorpagina en een hele bijlage over 'Máximas Traumhochzeit'. De meeste andere buitenlandse kranten noemden het huwelijk een sprookjesachtige gebeurtenis, soms zelfs omschreven als 'Disney-achtig'.

De Australische krant The Sunday Herald besteedde een hele pagina aan het huwelijk. "Europa's minst opvallende koninklijke familie heeft zaterdag de meest glanzende bruiloft sinds tijden gegeven".

De Argentijnse media berichtten wel wat over het huwelijk, maar gezien de crisis waarin het land verkeert - niet erg uitbundig. Tussen de ellende over de economische situatie was kennelijk niet veel ruimte voor vrolijker verhalen.