FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 februari 2002

Gevangene breekt uit cel in Leeuwarden

oelof@cambuur.net>roepieh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 33-jarige gedetineerde is dit weekeinde op spectaculaire wijze uit zijn cel in het Leeuwarder Huis van Bewaring De Blokhuispoort ontsnapt. De man hakte een gat in de muur van zijn cel en klom aan aaneengeknoopte lakens naar beneden. ,,Een klassieke ontsnapping'', aldus justitiewoordvoerder Wim Kok.

De gevangene wist over de muur te komen en is de stad in gevlucht. Hoe hij de inrichting precies heeft verlaten, is niet bekend. De verdwijning van de man en het gat zijn gisteren ontdekt. De ontsnapte zat in cel 09 in de B-vleugel. De ontsnapte zat vast voor inbraak. ,,Het is geen zware jongen'', zegt Kok.

Bush verhoogt defensiebegroting met 15%

labman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse president George W. Bush wil het defensiebudget volgend jaar met 15 % verhogen tot 425 miljard euro. Het gaat om de grootste verhoging van de defensie-uitgaven in 20 jaar.

Tegelijk wil Bush besparen op de autowegen, op programma's voor energievoorziening en opleidingsprojecten die mikken op werkgelegenheid.

Bush wil ook strenge controle om te weten welke overheidsprogramma's resultaten opleveren en welke niet.

Tango ''Adiós Nonino'' erg in trek

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tango 'Adiós Nonino' van Astor Piazzolla is na het huwelijk van Wim-Lex en Maxima erg in trek. Afgelopen zaterdag tijdens het huwelijk barstte Maxima bij het horen van het nummer (vertolkt door Carel Kraayenhof) in tranen uit.

De verwachting is dat het nummer (wat Astor Piazzolla schreef nadat hij hoorde dat zijn vader overleden was) 100.000 keer over de toonbank zal gaan.

Beluisteren van het nummer:
- Real Player

- Legale MP3

CD Review: Michelle Branch - The Spirit Room

Michelle Branch, een nieuwe naam, een fris geluid. Geen 'nieuw' geluid maar wel een 'jong' geluid.
Michelle is pas 17 en komt uit Arizona, maar sinds ze 14 is speelt ze gitaar en piano. Ze dweept met The Beatles en toen ze op school zat droomde ze van Broadway. Toen ze 15 was, realiseerde ze zich dat ze wilde professioneel gaan zingen, nam extra zangles en ging thuis liedjes schrijven.
Een kennis wist van haar ambities en toen deze in een ski resort een manager tegen het lijf liep, beval deze Michelle gelijk een demo en foto's te brengen.
Een hele tijd hoorde ze niets van die man tot op een dag, ze had de hoop al opgegeven, hij belde dat ze een 'deal' had. Nu twee jaar later heeft ze een major deal met Maverick, het label van Madonna dat ook Alanis Morissette groot maakte.

Je bent jong en je wilt wat. Ze had in de USA al een gastrol in Ally McBeal en wordt momenteel in alle grote shows gevraagd. Deze week komt haar singel "Everywhere" in Nederland uit en het kan wel eens een hit worden a la Nelly Furtado, alleen met iets meer gitaar.

Bush en Blair voorgedragen voor Nobelprijs

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse president Bush en de Britse premier Blair zijn beiden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat heeft het Nobelcomité in Oslo bevestigd.

De twee 'vredesduiven' zijn voorgedragen door parlementariërs van de extreem-rechtse Vooruitgangspartij in Noorwegen, vanwege hun inzet in de strijd tegen het terrorisme. Het comité verzamelt nog tot 1 februari voordrachten. VN-baas Kofi Annan won vorig jaar de Nobelprijs voor de Vrede.

Weg met de honderden kb

TheMarco meldde ons het volgende:
In deze tijd van steeds dikker wordende internetverbindingen en steeds zwaarder wordende websites is deze jaarlijkse wedstrijd een verademing. Het doel van de wedstrijd is een complete website te produceren die niet groter dan 5kb is (jaja, 5 kilobytes).

Ook dit jaar zal de wedstrijd weer gehouden worden. De winnaar van vorig jaar is echte XXX-rated site die kleiner dan 5kb is!

The 5 K

Nieuw opkomend RSI gevaar!

TheMarco meldde ons het volgende:
Nu RSI al bedrijfsziekte nummer 1 is in de IT-wereld steekt een nieuw gevaar langzaamaan de kop op. Waar vroeger alleen mega nerds en typistes het slachtoffer waren is nu de trendy jeugd het doelwit. Boze tongen beweren dat ingenieurs bij Nokia al lang op de hoogte waren van deze feiten maar nu is het dan toch een algemeen bekend fenomeen aan het worden: de SMS-duim. Heb jij er al last van? Voorkomen is beter dan genezen!
smsduim.nl

Militairen gaan vaak vreemd in buitenland

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vreemdgaan onder Nederlandse soldaten in het buitenland komt vaker voor dan de vrouwen thuis willen denken.

Eén op de drie (35 procent) van de naar Cambodja uitgezonden Nederlandse mariniers met een vaste relatie heeft in Zuid-Oost-Azie seksueel contact met leden van de lokale bevolking gehad.

Ook gebruikte 3,5 procent van deze vreemdgangers geen condoom. Dat blijkt uit een proefschrift van de marine-arts dr. A. Hopperus Buma, die deel uitmaakt van de geneeskundige dienst van de Nederlandse zeemacht.

Siamese tweeling met één hart

-=[Edstasy]=- en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Brits echtpaar verwacht een Siamese tweeling dat één hart deelt. Het hart zit voor het grootste deel in het meisje dat inmiddels de naam Natasha mee heeft gekregen. Zij maakt de meeste kans een operatie te overleven.

Het stel vertelde de Britse krant 'The Sun' dat ze voor de meest afschuwelijke keuze staan voor een ouder. Het stel heeft al een zoontje.

De kinderen zullen in de 37e zwangerschapsweek ter wereld komen via een keizersnee. Vervolgens zullen ze een maand in leven worden gehouden, totdat ze genoeg zijn aangesterkt om de operatie te ondergaan.

'Flits 'n tits' een groot succes

Beee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Velen zullen hem hebben gemist, de eerste Flits 'n Tits dag. Vorige week donderdag kwamen er echter ruim zestig mensen af op de oproep om jezelf tijdens een door-het-rood-rij actie te laten fotograferen.

Op de betreffende dag mocht iedereen plaatsnemen in de Caddilac van initiatiefnemer Falky tussen twee rondborstige dames. Vervolgens werd er door het rood gereden. De foto's die de flitspaal heeft gemaakt, worden na drie weken vanzelf thuisgestuurd.

Airbag slingert man uit auto

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige man uit IJsselstein is door een spontaan geactiveerde airbag uit zijn auto geslingerd. Buurtbewoners die de knal hoorden en de man naast zijn auto zagen liggen, dachten dat hij neergeschoten was.

De werkelijkheid was minder crimineel maar wel pijnlijk. De airbag was afgegaan toen de man de handrem aantrok. Hij hield aan de klap een hersenschudding en een gekneusd jukbeen over.

Wat wil Dasu dan kwijt?

Zaterdag 02-02-2002 zat ik niet, zoals half nederland, voor de buis te kijken naar een argentijnse blondine die haar ja-woord aan Prins Pils ging geven.
Ik zat ook niet tussen de oranje carnavalsstoet op de dam mijn lever te trakteren op heerlijk helder vocht.

Ik zat in Utrecht die dag. Niet omdat ik er wat te zoeken had, maar juist omdat ik er niks, maar dan ook helemaal niks verloren had.

De nacht ervoor had ik op zeer prettige wijze mijn verjaardag gevierd in Utrecht, en een heel fijne nacht doorgebracht in het Park Plaza onder het genot van mijn vriendin.

Zaterdag was de wereld even van slag. Het weer dacht dat het al koninginnedag was, en dus scheen de zon vollop de oranje vlaggetjes tegemoet. Op een terrasje liet ik de warme gloed even op mijn gezicht rusten voordat ik de trein naar huis kon gaan nemen.

De NS had zowaar die dag het voor elkaar gekregen een trein op tijd te laten rijden, en dus zaten we al snel, roken, in een vierzitter door de raampjes naar het landschap te kijken. Saai. Saai? Heerlijk!

In Eindhoven zijn we even uitgestapt, want nog vroeg, en mooi weer. Daar hebben we simpelweg een kleine picknick gehouden op het station.

Terwijl er enkele kilometers van ons vandaan geschiedenis werd geschreven genoot ik van het gewone. Ik schrijf geen geschiedenis.

Ik Picknick.

Morpheus legt de harde schijf bloot

Ray166 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gebruikers van de muziekuitwisseldienst Morpheus lopen het risico ongewenste buitenstaanders op hun computer toe te laten. Dankzij een al bestaand beveiligingslek, lopen zeker twee miljoen gebruikers onbewust risico, zo meldt de BBC maandag.

Het gaat om een beveiligingslek op een bepaalde toegangspoort dat al enkele maanden geleden ontdekt werd, maar waarover beveiligingsexperts vrijdag pas de alarmbel hebben gerinkeld. Via het lek kunnen hackers toegang krijgen tot de harde schijf van iemand.

Met behulp van de software van Morpheus (één van de creaties van het Nederlandse bedrijf FastTrack) kunnen muziek-, video- of andere bestanden onderling worden uitgewisseld. Met het programma is te zien welke gebruikers online zijn. Als men extra informatie over iemand opvraagt, is het volgens de BBC mogelijk om de harde schijf van een potentieel slachtoffer te bekijken en een kopie te maken van elk willekeurig bestand.

"We weten niet precies hoeveel computers hierdoor werkelijk gevaar lopen, verklaart een anonieme spreker. "Maar we weten wel dat er een groot beveiligingsprobleem is, dat een groep gebruikers zeker kwetsbaar maakt."

Bij Morpheus was niemand voor commentaar bereikbaar.

Moslims verzocht joden te doden

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een islamitische geestelijke van Jamaicaanse afkomst heeft moslims in Groot-Brittannië opgeroepen joden te doden. Dat heeft de krant The Times vandaag gemeld. De man heeft schooljongens aangespoord te leren omgaan met een kalasjnikov. Ondanks aandringen van joodse en antifascistische organisaties heeft de Britse justitie nog niets tegen de geestelijke ondernomen.

De 38-jarige sjeik Abdullah el-Faisal heeft in steden als Manchester en Birmingham toespraken gehouden. Ook is hij verantwoordelijk voor twee videobanden die na de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten zijn verschenen en in islamitische boekhandels in het Verenigd Koninkrijk te koop worden aangeboden.

Op de videoband worden mannelijke moslims aangespoord te strijden tegen joden en andere niet-moslims. Als zij sneuvelen in de strijd zullen ze 72 maagden ontvangen. Op een eerdere video, genaamd 'Geen vrede met de joden', noemt hij negentien redenen waarom moslims niet in vrede kunnen leven met de "vuile" joden. De joden zijn "door en door slecht" en bedreigen van nature mensen. Men heeft geen andere keus ze te haten en te vermoorden, aldus de geestelijke.

Man doodt moeder na 'pact met duivel'

Een 28-jarige Chileen is opgepakt, nadat hij zijn moeder had vermoord. De moord zou een onderdeel zijn van een pact met de duivel die hem rijkdom en beroemdheid op zou leveren.

De man zou ook zijn zus hebben willen vermoorden, in ruil voor een mooi uiterlijk en een grotere penis.

De man, die psychologisch wordt onderzocht, zou de duivel hebben ontmoet op een begraafplaats. Hij zei zijn slachtoffers te kunnen doden in één oogopslag.

Banken Argentinië 2 dagen dicht

Sanshine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De crisis in Argentinië sleept zich nog steeds voort. Vandaag en morgen blijven de banken en wisselkantoren dicht, om een stormloop hierop te voorkomen.

Vrijdag bepaalde het hooggerechtshof in Buenos Aires dat de beperking op het opnemen van banktegoeden die de regering begin januari afkondigde, in strijd is met de grondwet. Als de bedrijven wel waren opengegaan, zouden veel Argentijnen hun tegoed hebben opgevraagd. De financiële instellingen dreigden daardoor failliet te gaan.

Keroppi bezorgt samples

Keroppi bezorgt samples

Opeens stonden ze er... 5 dozen gevuld met proefverpakkingen Sultana START. Ook wel 'samples' in het (bezorg)jargon. Of ik die even wilde bezorgen...

Ik wacht tot mijn broertje een goede bui heeft en maak van dat moment gebruik om zijn fietskar te lenen. Die fietskar is eigenlijk niet meer dan een kist op wielen die je achter je fiets kan hangen.
Maar het heeft wel z'n voordelen aangezien je nu maar 1x heen en weer hoeft te rijden in plaats van 4x.

Onder het nieuwsgierig toekijkende oog van de buurt laad ik kar vol met 450 samples en rijd richting 'mijn wijk'.
Sinds mijn 13e bezorg ik in die wijk 1x in de week een huis-aan-huisblad. Dus ik ken elke beschilderde dakpan en met grind gevulde voortuin.
Uit ervaring weet ik dat je altijd veel te veel van die samples meekrijgt, en om te voorkomen dat ik de komende 4 maanden Sultana START mee naar school krijg, deel ik aan iedereen op straat die ik tegenkom ook maar samples uit.

Ik was nog geen 5 minuten bezig toen een man toevallig net naar buiten liep, terwijl ik zelf verwoede pogingen aan het doen was de Sultana door de brievenbus te proppen. "Oooh wat is dat? Is dat voor mij?". Ja, stel ik de man gerust. En kijk eens meneer, omdat ik er toch zat heb mag je er ook nog wat voor je vrouw en kinderen hebben.
Maar zo makkelijk kom ik niet van hem af... "Maareh, dit kun je dus eten he. En wat is het dan voor iets? Moet je dit 's ochtends of 's avonds eten? Het zijn geen zoutjes?"
Ik ontpop mij tot een heuse promotie-girl (ja van die types die je altijd in de winkelcentra tegenkomt) en beantwoord geduldig al zijn vragen.
Glunderend kijkt hij me aan en zegt: "Nou daar zullen m'n kids blij mee zijn!"
Het zou MIJ niks verbazen als hij ze stiekem in het schuurtje allemaal zelf naar binnen propt.

Ik voel me een semi-sinterklaas wanneer ik aan op straat spelende kindertjes de sultana's uitdeel.
Leren ouders hun kinderen tegenwoordig niet meer dat je niks van vreemden mag aanpakken of zie ik er zo betrouwbaar uit? Want geen enkel kind weigert wanneer ik ze een Sultana's aanbied.
Oh en die verzuurde mensen die zeuren dat de kinderen van tegenwoordig ondankbaar zijn, nou die mogen even met mij komen praten. Want naast het feit dat ze allemaal erg blij keken (een kinderhand is snel gevuld? ) zeiden ze stuk voor stuk ook netjes "dankjewel".

Dat dit "dankjewel" soms gevolgd werd door "mevrouw", daar verbaasde me ik me al lang niet meer over. Ik ben nou niet bepaald de kleinste en daarnaast ben ik in hun ogen natuurlijk ook vreeeeeeselijk oud.
Hoe oud ze me wel vonden bleek uit het volgende; een groepje van 4 meisjes wat zich per skeelers door de wijk verplaatste, kwamen ook hun exemplaar halen.
Tot nu toe niks aan de hand.
Tot 1 van de meisjes (ik schat een jaar of 10) geheel onverwacht het volgende vroeg: "Mevrouw, heeft u ook kinderen?".
Ik verslikte me nog net niet zelf in mijn sultana maar stond wel even naar adem te happen. Wat? Ik? Kinderen?
"Nee hoor, ik ben pas 17", stelde ik het meisje en mezelf gerust. Het groepje knikt begrijpend en skate weg.

Mij verbijsterd achterlatend...

Thuiszorg werft verpleegkundigen in Slowakije

Zuperman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal organisaties in de Thuiszorg gaat in Slowakije werkloze verpleegkundigen werven. Uiteindelijk zouden 20.000 mensen naar Nederland moeten worden gehaald.

Na maandenlang onderhandelen hebben de organisaties hiervoor toestemming gekregen van de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken. Die zagen het plan in eerste instantie niet zo zitten, ook omdat een eerder project met Zuid-Afrikanen was mislukt.

De Slowaken krijgen in eigen land een inburgeringscursus en een opleiding in de thuiszorg.Volgens de verwachting komen de eerste 100 verpleegkundigen in mei naar ons land.

Microsoft jaagt maand lang op bugs

osado had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Softwaregigant Microsoft gaat de hele maand februari geen letter softwarecode schrijven. Het bedrijf gaat een maand lang op zoek naar fouten in de bestaande software die het bedrijf heeft ontwikkeld. Dat heeft Richard Purcell, de privacy-topman van Microsoft, gezegd op een bijeenkomst over beveiliging in Washington.

De jacht op de bugs moet gezien worden als een grote voorjaarsschoonmaak, aldus Purcell. Volgens hem is topman Bill Gates "zeer bezwaard door de ongelooflijke moeilijkheden die we iedereen in de IT bezorgen".

Sporters hebben anti-antraxmiddel mee

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel deelnemers aan de Olympische Spelen hebben het anti-antraxmiddel Cipro meegenomen. Als iemand besmet raakt door een terroristische actie, heeft de sporter het middel meteen bij de hand.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de krant Salt Lake Tribune deed naar de veiligheidsmaatregelen die bepaalde landen hebben getroffen. Daaruit bleek verder dat Australische atleten hun post niet zelf mogen openen. Ook hebben bepaalde sporters lijfwachten in hun directe omgeving.

De meeste ploegen geven de maatregelen die ze hebben getroffen echter niet prijs. "Wie dat doet met zijn veiligheidsplan is niet meer zo veilig", zei Deborah Allen, woordvoerster van de Canadezen.

Het vertrouwen in de maatregelen die de Amerikaanse autoriteiten heeft getroffen is groot. Er is ongeveer 300 miljoen euro in de beveiliging gestoken. "In februari is Salt Lake een van de veiligste plekken ter wereld", aldus het hoofd veiligheid van de organisatie.

Irak bedreigt VS: 'aanslagen erger dan 11 sept'

In een interview met een Russische krant heeft de Iraakse vice-president Taha Yassine Ramadan de Verenigde Staten gewaarschuwd hun smerige politiek te wijzigen. Doet het land dat niet, dan volgt een actie die veel erger zal worden dan de aanslagen van 11 september.

"Hun beleid is steeds viezer geworden. Als dat zo doorgaat, zal er iets gebeuren dat veel erger is dan op 11 september", zegt Ramadan. De Amerikaanse president noemde dinsdag naast Iran en Noord-Korea Irak "as van het kwaad".

Met dank aan osado, geritdekzijl, baggio, Dubbeldrank, Norush, mr_knoxville en [SainteR] voor de tip!

Over Skeeleren...

Kom we gaan skeeleren zei ze. Ik zei nog zo dat ik daar geen zin in had en dat ik het eigenlijk zo leuk vond dat ik het nog nooit gedaan had en nooit wou doen. Geen effect. We moesten skeeleren. Ergens in mijn achterhoofd hoopte ik nog dat ze geen maat 47 zouden hebben bij de "hypermoderne" skeetverhuurplek. We lopen alletwee blij kijkend de verhuurplek binnen. Ik was blij omdat ze natuurlijk geen 47 zouden hebben. Zij was blij omdat ze die natuurlijk wel zouden hebben. Wie wint er ? De vrouw natuurlijk. Vrouwen hebben op een of andere manier een gen gegeneerd in de loop der tijd die het mogelijk maakt de meest rare dingen te weten.

Maar goed daar gingen we.. Door het park.Over een bruggetje!! (Ook het meest makkelijke op skeelers) langs een terrasje. Stoppen deden we niet want drinken kon later wel. Ondertussen begonnen mijn voeten al een beetje op te zwellen en die krengen gingen steeds meer zeer doen.

Uiteindelijk gingen we naar een terrasje. Ze was ook wel moe geworden van het skeeleren over een ZANDWEG. Daar hadden we nog een klein beetje moeite met het bestellen van de drank aangezien je een trapje af moest om bij de bar te komen. Maar goed we zijn er gekomen.

Zelfs weer terug bij de verhuurplek, dit wel nadat we nog een rondje Park hadden gedaan. Ik heb de skeelers uitgedaan met een enorme zucht van verlichting. Het leek wel of ik een jaar lang op te krappe schoenen had gelopen.
En weet je nou wat het ergste is van het geheel ?
Nee Karel dat weten we niet. Dan zal ik het zeggen.
Ik heb verdomme spierpijn van dat hele gedoe.
En ik moet nog steeds mijn band plakken vanavond...
Ik hoop dat ik morgen weer een lift kan krijgen naar mijn werk want ik zie het niet gebeuren...

Was dit nou de moeite om te lezen? Weet ik niet. Ik vond het wel de moeite om het in te tikken...

Auto ontploft: vier Palestijnen dood

Maandag zijn in de Gazastrook vier Palestijnen gedood toen de auto waarin zij zaten ontplofte.De oorzaak van de ontploffing en de indentiteit van de slachtoffers zijn nog niet bekend gemaakt.

De explosie deed zich voor in de buurt van Rafah, niet ver van de grens van Egypte. Palestijnse veiligheidsbronnen meldden dat er op het moment van de ontploffing een Israëlische legerhelikopter boven het gebied vloog.

Olympische Spelen: Noord-Korea er niet bij

Tegen eerdere afspraken met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) in, zal Noord-Korea niet vertegenwoordigd zijn bij de Olympische Winterspelen van Salt Lake City.
Het land zal geen sporters uitvaardigen en ook geen officials sturen. Noord-Koreaans IOC-lid Ung Chang heeft zich wegens ziekte afgemeld.

Directeur Carrard van het Noord-Koreaans Olympisch Comité gaf als reden op dat geen enkele Noord-Koreaanse atleet zich heeft gekwalificeerd voor de Spelen, de IOC-top vermoedt echter dat deze plotselinge afzegging van Noord-Korea te maken heeft met de toespraak van de Amerikaanse president Bush eerder deze week.

In de bewuste toespraak noemde de Amerikaanse president Noord-Korea samen met Irak en Iran ,,as van het kwaad, die de wereldvrede bedreigt''. Bush hekelde bovendien het Noord-Koreaanse regime, dat ,,zich met raketten en massavernietigingswapens heeft uitgerust maar de bevolking rustig laat verhongeren.''

Brand in Hengelose basisschool

In de nacht van zondag op maandag heeft een grote brand een aantal leslokalen van basisschool de Stiepel in Hengelo in de as gelegd. Rond de klok van half elf gisteravond rukte de brandweer met groot materieel uit en was de brand tegen vijf uur maandagochtend onder controle.

Vanwege een sterke rookontwikkeling zijn ruim twintig bewoners en zes begeleiders van een nabijgelegen zorgcentrum uit voorzorg geëvacueerd en in een hotel ondergebracht. Er raakte niemand gewond, aldus een politiewoordvoerder.

Een woordvoerder van brandweer zei dat nog niet bekend is hoe de brand is ontstaan. Wel wordt een mogelijk verband met een vermeende pyromaan, die afgelopen weekeinde een reeks branden veroorzaakte, onderzocht.

Die bewuste persoon stak naar alle waarschijnlijk zaterdag een school, een afvalcontainer en een leegstaand pand in Enschede in brand. Zondag waren in dezelfde plaats de Hogeschool en nog twee containers aan de beurt. De schade loopt in de miljoenen.

Crisis in Deense koninklijke familie

De Deense prinsgemaal heeft er voorlopig geen zin meer in. Prins Hendrik is het zat 'vernederd' te worden door zijn vrouw, koningin Margrethe. Die heeft hem min of meer gedegradeerd, nu kroonprins Frederik zijn moeder steeds vaker assisteert bij protocollaire gebeurtenissen. Hendrik heeft zich nu voor een "lange, lange denkpauze" teruggetrokken op een kasteel in Frankrijk. Zijn familie is daar nu ook naartoe gegaan om de koningscrisis te bezweren.

Overigens was de onenigheid binnen de Deense koninklijke familie de reden dat prins Hendrik zaterdag niet bij het huwelijk van prinses Maxima en kroonprins Willem Alexander aanwezig was.

Doodgeslagen na discotheekbezoek

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Belgisch-Limburgse Tongeren is dit weekend een 21-jarige jongeman doodgeslagen in de buurt van discotheek Real. De man en z'n vrienden kregen het in de disco aan de stok met jongeren uit de buurt van Luik. In de disco kon het personeel de vechtersbazen scheiden, maar toen de jongeman de discotheek verliet ging het mis. Op een 100-tal meter van de danstent werd hij opgewacht door de groep uit Luik. De jongeman kreeg zware klappen met baseballknuppels.

Toen even later de vrienden van de man ter plaatse kwamen onstond er een zware veldslag. De politie van Tongeren kon verder bloedvergieten voorkomen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij enkele uren later overleed. 2 mannen uit de buurt van Luik hebben de feiten al bekend. 3 medeplichtigen worden opgespoord.

De bewuste discotheek kwam enkele maanden geleden al uitgebreid in het nieuws toen een bende rivaliserende portiers het vuur openden in de danstent. Daarbij raakten toen verschillende discotheekbezoekers gewond.

D66 kritiek op huwelijk in buitenlandse pers

Daar waar de meeste buitenlandse kranten vol lof waren over het huwelijk tussen Willem-Alexander en Máxima tekende The Sunday Times een kritische noot op uit de mond van D66-Tweede Kamerlid Van Walsem. Volgens hem heeft het huwelijk grote schande gebracht over het Nederlandse koningshuis en over de Nederlandse natie.

Verder was er in buitenlandse kranten géén kritische noot te lezen. De Duitse Bild am Sonntag spande de kroon met ruim een halve voorpagina en een hele bijlage over 'Máximas Traumhochzeit'. De meeste andere buitenlandse kranten noemden het huwelijk een sprookjesachtige gebeurtenis, soms zelfs omschreven als 'Disney-achtig'.

De Australische krant The Sunday Herald besteedde een hele pagina aan het huwelijk. "Europa's minst opvallende koninklijke familie heeft zaterdag de meest glanzende bruiloft sinds tijden gegeven".

De Argentijnse media berichtten wel wat over het huwelijk, maar gezien de crisis waarin het land verkeert - niet erg uitbundig. Tussen de ellende over de economische situatie was kennelijk niet veel ruimte voor vrolijker verhalen.

Fortuyn: ''Christenen moreel meeste recht''

Tijdens de start van de voorcampagne van Leefbaar Nederland (LN), in Heerlen, heeft Pim Fortuyn een propvolle zaal van een hotel in Heerlen onder een combinatie van applaus en boegeroep verlaten.

Met name de aanwezige allochtonen waren boos op Fortuyn vanwege zijn uitlatingen over Turken en Marokkanen en gezinshereniging. Ook Fortuyn's uitlatingen over mensen in de WAO werden met gemengde gevoelens ontvangen.

Het meeste opzien baarde de uitspraak van Pim Fortuyn dat christelijke mensen, die al eeuwenlang een bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van Nederland, moreel meer rechten hebben dan islamitische nieuwkomers.

''Islamitische vrouwen moeten kunnen emanciperen''

Verder trapte Fortuyn op de nodige zere tenen door te zeggen dat alle Islamitische vrouwen in Nederland het recht moeten krijgen om te emanciperen. "Als de vrouwen emanciperen, moeten de mannen wel. Dan krijg je pas integratie in de samenleving".
Over de WAO zei Fortuyn dat op grote schaal misbruik wordt gemaakt van die voorziening. "Het valt mij op dat het afgelopen jaar 20.000 vrouwen van 32 of 33 jaar opeens in de WAO terechtkomen. Toevallig is er dan een kinderwens. Het is onjuist om een kinderwens door de werkgevers en werknemers te laten financieren. Het gaat hier om een particuliere beslissing."

Superbowl uitslag en verslag

Op het moment van schrijven is het 4.12 uur 's nachts, en is de finale van het afgelopen American Football seizoen net gespeeld in de Superdome in New Orleans, Louisiana.

De winnaar van de 36e Superbowl zijn de New England Patriots geworden. In een absolute thriller van een finale wisten ze de St. Louis Rams met 17-20 te verslaan.

De gedoodverfde favorieten uit St. Louis wisten hun reputatie als "The greatest thing on turf" niet waar te maken. De hele eerste helft van de wedstrijd wisten de Patriots de gevaarlijke aanval van de Rams volkomen te neutraliseren. Tel daarbij op dat de Rams zelf veel fouten maakten, mede door de ongelooflijk scherpe dekking van New Orleans, en de ruststand was uiteindelijk 3-14 in het voordeel van de underdogs.

In de rust was er een optreden van U2, terwijl de spelers van beide teams in de kleedkamers gefocust werden gehouden.

Gaandeweg de tweede helft werden de kansen van de Rams kleiner en kleiner, maar de aanval van St. Louis wist hun faam als "comeback kids" wel waar te maken, en zo'n 1 min. 30 voor tijd wist Ricky Proehl van de Rams de gelijkmakende 17-17 touchdown te maken. Waar iedereen dacht dat er nu de eerste overtime in de geschiedenis van de Superbowl zou komen bewezen de Patriots dat zij de terechte winnaar van deze wedstrijd moesten zijn.

Met een beslissende 40 yard fieldgoal scoorden de Patriots de winnende treffer in de laatste seconden.

Voor de wedstrijd, die vooral bekend stond als de Securitybowl, vanwege de vele verwijzingen naar de Amerikaanse saamhorigheid mbt de aanslagen in september, waren er optredens van Mary J Blige, Mark Anthony en Paul McCartney. Mariah Carey zorgde voor de vertolking van het volkslied.

Spelfouten en kleine foutjes in het verslag voorbehouden, het is laat en ik heb ook net de wedstrijd gezien

Perfekt girl?

Junkie meldde ons het volgende:
En is dit de perfekte girl? blijkbaar denkt ze dat zelf wel, ze noemt zich in ieder geval zo. Ikzelf vind er zeker een leuk koppie hebben. De website zelf is in de ultieme girllie-style. Om nog ff wat info te geven ze is 18 en woont in Omaha, NE.
Hier zijn wat links waar je haar kan aanschouwen:

http://shell.dragondata.com/~perfekt/
http://newgrounds.com/webcam/cam.php?id=5
http://shell.dragondata.com/~perfekt/

Voor de echte liefhebber van menselijk vlees

TheMarco meldde ons het volgende:
ManBeef is een bedrijf met een missie. Gericht op een wel zeer speciale niche in de culinaire markt maakt ManBeef zich sterk voor de best mogelijke kwaliteit menselijk vlees. Of je nu vlees wilt bestellen, een goed recept zoekt of gewoon meer wilt weten over het hoe en wat met betrekking tot de consumptie van menselijk vlees: deze site heeft het allemaal!
Manbeef
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.