NS gaan de beurs niet op

De Nederlandse Spoorwegen nemen niet de stap naar de beurs. De doelstelling van het vervoersbedrijf wordt zoveel mogelijk mensen te vervoeren. Voorheen was dat nog zoveel mogelijk winst maken. Met een uitbreiding van 19.000 stoelen en 150 extra treinstellen moet het weer aantrekkelijk worden de trein te nemen. Dat heeft Interim-presidentdirecteur K. Noordzij vrijdag gezegd tijdens een presentatie van plannen voor de komende zes maanden.

Het bedrijf schrapt echter ook op een aantal punten. Zo rijden de wintersporttrein en de autoslaaptrein dit jaar voor het laatst. Daarnaast worden de verkooppunten van internationale treinkaartjes teruggebracht van 27 naar 10.

De NS wil de onder de oude directie verstoorde werkrelaties verbeteren. Er moet een betere relatie komen tussen de NS en de onder het ministerie van Verkeer en Waterstaat vallende taakorganisaties, bijvoorbeeld het Railinfrabeheer.

Werving van nieuwe machinisten en conducteurs moet ervoor zorgen dat de treinen beter op tijd gaan rijden. Bij storingen moet het personeel van de NS op de stations betere informatie krijgen. Machinisten krijgen weer, net als vroeger, een directe verbinding met de verkeersleiding