Buurtgenootjes: groepsverkrachting bekend

Uit een artikel in het Algemeen Dagblad blijkt dat buurtgenootjes, van het groepsverkrachtte 12-jarige meisje Jennifer uit Rotterdam, weet hadden van het zedendelict.

De buurtgenootjes zien maar weinig kwaad in de groepsverkrachting; ''als een meisje er zelf om vraagt, is het toch niet verkeerd?'', zo is de algemene reactie. Drie jongens in de Bavinckstraat, twee 19-jarige Antillianen, getooid met gouden oorringen en gouden tand, en een 20-jarige Kaapverdiaan, weten van de hoed en de rand. Ze zeggen alle verdachten te kennen. ''Het zijn normale, rustige jongens. Ze hebben niks fout gedaan. Mijn 13-jarige broertje is ook opgepakt. De jongens hadden meerdere keren orale seks met Jennifer. Drie keer, telkens met een groep. Het was geen verkrachting, zegt hij. Justitie maakt een fout. Het meisje wilde zelf. Wat zou jij doen als een vrouw je vraagt of ze het met je mag doen? Als je steeds achter die jongens aanloopt en met hen meegaat naar huis, dan wil je het toch zelf?'', zo zegt de Kaapverdiaan onder instemmend geknik van zijn vrienden.

Dat er ook oudere jongens van 15 en ouder aan meededen kan eigenlijk niet, vinden ze, maar die jonge jongens zijn nog klein en speels, die zien de consequenties niet in van wat ze doen. Dat het om groepssex ging vinden ze geen probleem. Waarom zou je het weigeren als het je wordt aangeboden?, is hun redenering.

Vorige week werd bekend dat tien jongens, van 12 tot 17 jaar oud uit de wijk De Esch in Rotterdam, vervolgd worden voor groepsverkrachting. De verdachten hebben enkele dagen tot 1 1/2 maand vastgezeten en verschijnen in het voorjaar voor de rechter. Er speelden nog twee zedenzaken met tieners, die evenals bovenstaande verzwegen werden voor de pers door politie, justitie en scholen om onrust te voorkomen.



Zie ook Jeugdbendes terroriseren Rotterdamse wijken en
Weer groepsverkrachting in de doofpot.