FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 januari 2002

Pim Fortuyn stapt boos op bij TV Rijnmond

darktower had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuijn is zondag boos opgestapt uit de studio van TV Rijnmond, hij wenste niet in discussie te gaan met drie Rotterdamse politici, die hij verbijsterd achterliet. Dit alles gebeurde in het discussie-programma R op Zondag, dat deze dag werd gepresenteerd door Wouke van Scherrenburg. Ook wanneer zij Fortuyn van repliek wilde dienen, wenste hij daar niet van te horen.

Een aantal radikale uitspraken van Pim Fortuyn schreeuwden volgens de drie lokale politici, die ook aanwezig waren, om een weerwoord:

- Fortuyn wenst maximaal één dag per week aan de lokale politiek te besteden. Dat lijkt hem ruim voldoende :"Wanneer je meer tijd aan lokale politiek besteedt, verdoe je je tijd en moet het vooral anders worden georganiseerd. Politici zouden hun kennis ook in het cafe moeten vergaren, ik zie de café's bij mij de buurt als een verlengde van mijn huiskamer".

Toen de wethouders Van der Tak en Janssens daarop zeiden dat één dag per week raadswerk wel erg weinig is, zei Fortuyn het "getikt" te vinden dat raadsleden zoveel tijd aan de politiek besteden.

- Fortuyn wenst Chinatown te upgraden door twee wegen verdiept aan te leggen.

Toen Wouke van Scherrenburg (ook bekend van Den Haag vandaag) Fortuyn op de hak nam door te zeggen dat er tenminste een meerderheid in de raad voor nodig was zei Fortuyn: "Met die realiteit heb ik helemaal niets te maken. Dat maakt de kiezer wel uit. U bent zo vreselijk. Bovendien zit almaar te zeuren".

De PvdA politicus Gerard Peet wist helemaal niet wat hem overkwam. Met hem wilde Fortuyn helemaal geen woord wisselen. Eerst zou de Rotterdamse lijsttrekker van de PvdA Els Kuijper haar excuus nog aan de lijsttrekker van Leefbaar Nederland moeten aanbieden.

Tot drie keer toe dreigde Fortuyn met opstappen voor hij daadwerkelijk de studio verliet.


Scheuring bij GroenLinks in Den Haag

De ruzie bij GroenLinks in Den Haag (gemeenteraad) heeft geleid tot een breuk binnen die partij. Dissidente leden doen met een nieuwe partij, Links-Appèl, mee aan de verkiezingen in maart. Op deze lijst staan vrijwel alleen allochtone Hagenaars.

De breuk is ontstaan door een knallende ruzie over het omstreden raadslid Ahmet D., die nu met zijn aanhangers Links-Appèl vormt. D. zorgde de afgelopen weken voor een scheuring in de lokale partijgelederen. De wijze waarop hij politiek bedrijft, stuitte anderen binnen de partij tegen de borst. Ze wilden niet meer met hem op één lijst. Het Haagse raadslid maakte er een gewoonte van op voor hem belangrijke momenten zijn achterban te mobiliseren en mee te laten stemmen. Dat de voornamelijk Turkse en Koerdische medestanders geen idee hadden waar het over ging, maakte daarbij niet uit. Zolang ze maar op het juiste moment hun stem uitbrachten.

Partijvoorzitter Mirjam de Rijk hoopte eerder dat alles nog goed zou komen. Ook het landelijk bestuur van GroenLinks heeft nog geprobeerd te bemiddelen, zodat de partij in Den Haag morgen met één lijst naar buiten kon komen. Dat is dus mislukt. Onduidelijk is nog of GroenLinks met een eigen lijst komt.

Man richt ravage aan met tractor

Zondag, aan het eind van de middag, heeft een tot nu toe onbekende man met een tractor een ravage aangericht in de Genotstraat in Zevenaar. Hij reed met het landbouwvoertuig over twee geparkeerde auto's heen en daarna een woning binnen. Er raakte niemand gewond.

Nadat de man de pui van de woning had geramd, ging hij er vandoor, aldus een woordvoerder van de politie. De bewoners van het getroffen huis waren op het moment dat de tractor hun voorgevel ramde in de keuken. Zij kunnen zich niet voorstellen dat het om een wraakactie gaat hebben zij tegenover de politie verklaard.

De politie is met een aantal mensen op zoek naar de tractorbestuurder.
De auto's zitten volledig in de prak en de gevel is geheel vernield.

Flexer en Cyborg, bedankt voor het melden!

Charles gaat meer vader worden

Kroonprins Charles is vastbesloten om meer tijd door te brengen met zijn zoon Harry. Prins Charles heeft zelfs toegezegd om officiële afspraken af te zeggen om meer bij zijn zoon te zijn.

Prins Harry is de laatste tijd herhaaldelijk in het nieuws omtrent drank- en drugsgebruik. Zijn vader hoopt nu dat het leger hulp kan bieden. Discipline is blijkbaar bij die jongeman ver te zoeken, maar toch heeft hij ambities om een carrière te beginnen bij het leger. Hij zou al geïnformeerd hebben naar de beroemde officierenopleiding van de Militaire Academie in Sandhurst.

Zware ontploffing in Herentals

Vandaag heeft zich een grote explosie voorgedaan in een huis in Herentals (België). De explosie werd veroorzaakt door een lek in de leiding van de butaangasketel.

Tijdens de explosie was er een man aanwezig in het huis. Het slachtoffer kwam vast onder het puin te zitten. De brandweer kon de man met veel moeite redden. Met zware brandwonden is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw was op het moment van de explosie niet thuis.

Een aangrenzende woning is zwaar beschadigd. De burgemeester van Herentals zal met het OCMW overleggen om opvang te regelen voor de twee getroffen gezinnen.

Pim Fortuyn: lijsttrekker Leefbaar Rotterdam

Het kan niet op bij 'professor' Pim Fortuyn, want buiten zijn lijsttrekkersschap voor Leefbaar Nederland, voert hij nu ook de kandidatenlijst aan van Leefbaar Rotterdam.

In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen, en mocht Leefbaar Rotterdam minimaal één zetel halen betekent dit dat Fortuyn gemeenteraadslid wordt in de havenstad. Fortuyn, die vrijwel zeker ook Tweede Kamerlid zal worden, voorziet geen problemen bij het vervullen van zijn twee politieke functies: ,,Raadslid zijn in Rotterdam kan in één dag van de week, Kamerlid zijn kost me denk ik drie of vier dagen. Ik denk niet aan het wethouderschap in Rotterdam, fractievoorzitter lijkt me beter te combineren.''

Fortuyn merkte verder op dat hij door actief te zijn in de gemeentelijke politiek, beter in de gaten kan houden wat de invloed is van de landelijke politiek: ,,Het is een positieve combinatie en het verbaast me dat niet meer lijsttrekkers het zo doen. Ik kan in Rotterdam heel goed zien hoe het rijksbeleid uitpakt en welke initiatieven van de gemeente ondersteuning behoeven. In Den Haag word ik gevoed door wat er leeft in Rotterdam.''


"Het wordt een zware taak, realiseert de veelbesproken Fortyun zich ,,Maar ik houd van Rotterdam. Dat is de enige reden dat ik deze zware taak op me heb genomen naast het lijsttrekkerschap van Leefbaar Nederland.''

Zilver op WK-sprint voor Andrea Nuyt

Andrea Nuyt heeft op eerbiedige afstand van Catriona LeMay het zilver gepakt op het WK-sprint in Hamar.

De Canadese LeMay bleef de concurrentie met twee zeges (500m), een 3de en een 2de plaats (1000m) ver voor, en werd voor de tweede maal wereldkampioene. Voor Andrea Nuyt was het de eerste keer in haar leven dat ze het poduim bereikte.

Zondag vocht Nuyt twee keer een rechtstreeks duel uit met de Canadese; beide keren zag ze LeMay voor zich finishen, maar haar tweede en derde plaats waren voldoende om de rest van het veld achter zich te houden.

De Wit-Russische Anzjela Kotjoega behaalde de bronzen medaille.


Andrea Nuyt

Olifantje onverwacht geboren in Blijdorp

Saskiaa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag volkomen onverwacht een olifantje geboren. De dierentuin wist wel dat olifant Bernhardine zwanger was, maar had de geboorte pas over een jaar verwacht. Het olifantje is een mannetje en hij heeft de naam Senang gekregen. Dat is Maleis voor 'prettig' of 'blij'.

De vader van het olifantje is Alexander. Twee jaar geleden stond Bernhardine ook al bij hem, maar de twee hadden blijkbaar stiekem liggen rollebollen. De mensen van de dierentuin hadden toen niet gezien dat ze gedekt was.

Geen Dynamo Open Air 2002

Metalfan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt geen Dynamo Open Air 2002. "Er komt dit jaar wéér geen Dynamo Open Air. OF er moet een wonder gebeuren", staat op de website van het evenement, www.dynamo.nl, te lezen.

Volgens de organisatie heeft zij er alles aan gedaan om een geschikte plaats voor het evenement, dat ook vorig jaar niet doorging, te vinden. Het festival werd in 1986 voor het eerst georganiseerd en trok elk jaar tienduizenden bezoekers.

'Schip ingehuurd door Israëlisch bedrijf'

Het schip wat eind vorig jaar wapens zou hebben vervoerd naar de Palestijnse gebieden heeft niets met de Autoriteit te maken. Dit heeft Yasser Arafat zaterdag voor de Egyptische televisie gezegd. Volgens hem was het schip in dienst van een Israëlische onderneming.

Volgens Arafat werd het door de Israëlische onderneming ingehuurde schip gebruikt om bouwmaterialen uit Roemenië te vervoeren. Arafat zei verbaasd te zijn toen hij ontdekte dat het schip eigendom was van een in Roemenië wonende man van Iraaks-Koerdische komaf. Deze eigenaar heeft jarenlang met de Karine A bouwmaterialen vervoerd voor ICM, de Israëlische onderneming met haar hoofdkwartier in Tel Aviv.

De Israëli's claimen nog steeds dat ze op 27 december 50 ton wapens hebben onderschept in de Rode Zee. De wapens zouden vanuit Iran onderweg zijn geweest naar de bezette gebieden, in opdracht van de Palestijnse leiding. In de havenstad Eilat werd begin dit jaar en grote hoeveelheid wapens getoond nadat het geënterde schip naar die plaats was gesleept. Volgens de Palestijnen gaat het om een propagandastunt. Iran heeft laten weten niets met het vaartuig of zijn lading te maken te hebben. Arafat betreurt dat de Verenigde Naties, de Europese Unie, Rusland of de VS niet deelnemen aan het onderzoek dat hij naar de affaire heeft in gesteld.

Hacker Kimble in Thailand gearresteerd

The Raver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hackerkoning Kim "Kimble" Schmitz is in Thialand opgepakt. Schmitz wordt beschuldigd van handel met voorkennis die hem 1,5 miljoen euro zou hebben opgeleverd. Dat heeft de Duitse justitie bevestigd.

Volgens een woordvoerder van het OM is het nu afwachten hoe het verdergaat en wanneer Schmitz aan Duitsland wordt uitgeleverd.

"Kimble" zelf houdt overigens wel van wat publiciteit, op zijn website http://www.kimble.org heeft hij voor morgen zijn 'zelfmoord' aangekondigd...

Naaktfoto in daklozenkrant doet oplage stijgen

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar Duits voorbeeld hebben wij een hele goede tip voor de uitgevers van de daklozenkrant in Nederland: zet er een naaktfoto in. De oplage van een krant in Düsseldorf was in mum van tijd uitverkocht.

De foto van een vrouw werd geplaatst op een inlegvel, die zo uit de krant kan worden gehaald. De oplage van de krant telde 24.000 exemplaren, maar na het grote succes zijn er nog eens 10.000 stuks extra gedrukt.

Japanse vrouw twintig minuten dood

XippiX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kan niet, maar toch is het gebeurd. Een Japanse vrouw is na twintig minuten dood te zijn geweest, weer opgestaan. Dat heeft haar ziekenhuis vandaag gemeld.

De vrouw werd opgenomen met een hartstilstand, ergens in de middag van 7 januari. De artsen probeerden het hart weer op gang te krijgen, maar dat mislukte. 18.10 werd ze officieel doodverklaard, nadat het ook met medicijnen niet was gelukt.

Om half zeven begon het hart opeens weer te kloppen. De gelukkige Japanse herstelt goed en mag deze week weer naar huis.

MDI tikt Fok!zine op de vingers

MDI tikt Fok!zine op de vingers

Fok! is op de vingers getikt door het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Volgens een medewerker van het MDI stonden er met name in de reacties bij dit nieuwsbericht, over het feit dat er steeds meer jeugdige verkrachters in Rotterdam zijn, discriminerende opmerkingen.

Alhoewel we indertijd al meerdere postings hadden geëdit, stonden er volgens het MDI toch nog een paar reacties die strafbaar waren. De reacties waren wel negatief beoordeeld door ons, maar kennelijk was dat niet genoeg. Inmiddels zijn de reacties waar het MDI over viel compleet door ons verwijderd.

Een voorbeeld van een reactie die door ons verwijderd moest worden is de volgende:

En dan noemen die schapenneukers, ons AUTOCHTONEN, vieze varkens?
Er blijven bij mij alleen maar de gedachten over, wanneer verbieden we die
moskee en die is la mietjes scholen. Ze zijn hier te gast dus het is of
aanpassen en anders gewoon optiefen


Volgens het MDI wordt er hier gezegd dat ''ze'' zich moeten aanpassen of weg moeten gaan, en dat is volgens het MDI strafbaar.

De desbetreffende reactie was door ons indertijd met -2 agressief beoordeeld. Zelf vonden wij ook dat het een domme, niveauloze opmerking was, maar dat het hier een mening van een user betrof, die wettelijk nog wel door de beugel zou kunnen. Het feit dat de reactie al minpunten had gekregen geeft al aan dat we niet zitten te wachten op talloze van dit soort postings, maar schijnbaar is dat voor het MDI onvoldoende.

Overigens editen we sowieso altijd reacties waarvan wij vinden dat ze discriminerend en of racistisch zijn.

We hopen dat de users iets meer begrip kunnen opbrengen voor de moderatoren wanneer die her en der in berichten ingrijpen. Discriminerende en of racistische postings zijn bij de wet verboden en dus strafbaar. Bovendien wil Fok! absoluut niet als racistische site te boek staan.

Feit is dat modereren altijd mensenwerk blijft en dat niemand van ons kan verwachten dat we met het wetboek van strafrecht in de hand reacties lopen te lezen. Er kan dus altijd iets doorheen glippen of te streng beoordeeld worden. Ook bestaat de groep moderatoren uit meerdere mensen die onmogelijk over ieder bericht dezelfde mening kunnen hebben. Wanneer we voor ieder bericht eerst in conclaaf zouden moeten gaan, kunnen we Fok! wel sluiten, want dan zouden we 24 uur per dag met zijn allen paraat moeten staan.

Meer over het puntensysteem bij het modereren.

Buurtgenootjes: groepsverkrachting bekend

Uit een artikel in het Algemeen Dagblad blijkt dat buurtgenootjes, van het groepsverkrachtte 12-jarige meisje Jennifer uit Rotterdam, weet hadden van het zedendelict.

De buurtgenootjes zien maar weinig kwaad in de groepsverkrachting; ''als een meisje er zelf om vraagt, is het toch niet verkeerd?'', zo is de algemene reactie. Drie jongens in de Bavinckstraat, twee 19-jarige Antillianen, getooid met gouden oorringen en gouden tand, en een 20-jarige Kaapverdiaan, weten van de hoed en de rand. Ze zeggen alle verdachten te kennen. ''Het zijn normale, rustige jongens. Ze hebben niks fout gedaan. Mijn 13-jarige broertje is ook opgepakt. De jongens hadden meerdere keren orale seks met Jennifer. Drie keer, telkens met een groep. Het was geen verkrachting, zegt hij. Justitie maakt een fout. Het meisje wilde zelf. Wat zou jij doen als een vrouw je vraagt of ze het met je mag doen? Als je steeds achter die jongens aanloopt en met hen meegaat naar huis, dan wil je het toch zelf?'', zo zegt de Kaapverdiaan onder instemmend geknik van zijn vrienden.

Dat er ook oudere jongens van 15 en ouder aan meededen kan eigenlijk niet, vinden ze, maar die jonge jongens zijn nog klein en speels, die zien de consequenties niet in van wat ze doen. Dat het om groepssex ging vinden ze geen probleem. Waarom zou je het weigeren als het je wordt aangeboden?, is hun redenering.

Vorige week werd bekend dat tien jongens, van 12 tot 17 jaar oud uit de wijk De Esch in Rotterdam, vervolgd worden voor groepsverkrachting. De verdachten hebben enkele dagen tot 1 1/2 maand vastgezeten en verschijnen in het voorjaar voor de rechter. Er speelden nog twee zedenzaken met tieners, die evenals bovenstaande verzwegen werden voor de pers door politie, justitie en scholen om onrust te voorkomen.



Zie ook Jeugdbendes terroriseren Rotterdamse wijken en
Weer groepsverkrachting in de doofpot.

LN haalt rare kandidaat nog niet van groslijst

Het dagelijks bestuur van Leefbaar Nederland heeft de van extreemrechtse sympathie verdachte A. van der Sluijs niet van de kandidatenlijst (groslijst) gehaald. Zijn positie zal in de selectieprocedure wel worden onderzocht.

Van der Sluijs is één van de 350 mensen die zich kandidaat stelden voor een plaats op de verkiezingslijst van Leefbaar Nederland. Iedere regio in Nederland (19 stuks) bepaald afzonderlijk wie er uit die regio op de lijst komt. Velen van de 350 kandidaten zullen dus nooit op een lijst, laat staan in de Tweede Kamer, komen.

Centrum Democraten

De Groninger van der Sluijs is een vreemde snuiter. De man zou extreem-rechtse ideeën hebben en sympathie en begrip opbrengen voor pedofilie en bin Laden. In 1986 was hij in de gemeente Maarssen kandidaat voor de Centrumdemocraten, maar ,,Dat was een protestactie. Want waar moet een mens anders op stemmen'', zegt hij nu. Verder heeft hij acht maanden vastgezeten voor pedofilie en wacht hem nog een gevangenisstraf van vier weken, volgens eigen zeggen ,,omdat ik iemand uit mijn zaak zette''. Hij zegt onterecht voor pedofilie te zijn veroordeeld. Volgens hem bestaat er over pedofilie een vooroordeel dat bespreekbaar moet worden. Voor wat betreft bin Laden heeft hij begrip voor zijn anti-Amerikanisme.

De oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige van der Sluijs is bij vele lokale en nationale protestbewegingen actief geweest, zoals Provo, de door hem zelf opgerichte Nederlandse Volkspartij voor Allen en Positieve Politieke Protest Partij en de Vrije Republikeinse Libertijnen van de voor oplichting veroordeelde Vlaming Van Rossem.

Uitspraken van kroonprins gelaakt

Thom de Graaf, D'66-leider en -lijsttrekker vindt de uitspraak van kroonprins Willem-Alexander over de waarde van het rapport-Baud, dat het niet meer dan een mening is, erg dom. Volgens de Graaf hadden Willem-Alexander en Máxima niet moeten terugkomen op hun verklaringen die ze vorig jaar bij hun verloving aflegden over het verleden van Maxima's vader. "De kroonprins had zich beter bezig kunnen houden met de voorbereiding op zijn huwelijk", meent de Graaf.

Ook historicus Baud zelf is niet te spreken over de mening van Willem-Alexander over zijn rapport over Jorge Zorreguieta. Baud wijst erop hij een interpretatie heeft gegeven op basis van diepgravend historisch onderzoek. Zo'n interpretatie kan volgens hem alleen worden aangevochten als blijkt dat er verkeerde argumenten zijn gebruikt. Baud heeft in opdracht van de Nederlandse regering onderzoek gedaan naar de rol van de vader van Máxima tijdens het Videla-regime in Argentinië. Zijn conclusie was dat Zorreguieta geweten moet hebben van de verdwijningen en martelingen die toen plaatsvonden. De regering nam indertijd die conclusie over.

Onbenullige praat

Theo van Boven, hoogleraar Volkenrecht, van de campagne Nationale Geschenk Mensenrechten, is ook kritisch. Hij vindt dat een ruiterlijke erkenning van de gebeurtenissen in Argentinië beter was geweest dan de "soms wat naieve, bijna onbenullige praat" van kroonprins Willem-Alexander en Máxima in hun tv-vraaggesprek vrijdag.

Zowel Willem-Alexander als Máxima gebruikten de kwalificatie van 'een mening' in het vraaggesprek dat vrijdag op de televisie te zien was, en maandagmiddag om 16:25 wordt herhaald op Nederland 2.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.