Rob Kamphues blijft bij BNN

Presentator Rob Kamphues heeft zijn contract bij BNN met twee jaar verlengd waardoor hij tot en met het voorjaar van 2004 exclusief aan BNN verbonden is.

Algemeen Directeur Gerard Timmer zegt: 'Rob heeft met Kamphues maakt Vrienden het programmapakket van BNN voorzien van de verbreding die we zoeken. Er is alle aanleiding om met dit programma door te gaan en nog meer met Rob. Ook als presentator van andere programma's zoals Robot Wars dat deze weken wordt uitgezonden. En na Rob z'n tweede plaats bij de Nationale IQ test was echt alle twijfel weg...' Vanaf oktober 2002 is Rob weer te zien met twaalf afleveringen van het programma Kamphues maakt Vrienden.

Robot Wars

Op dit moment presenteert Rob samen met Bridget de Nederlandse versie van het populaire Engelse programma Robot Wars. In Robot Wars: The Dutch Battles strijden 30 robots en hun teams om de eer. De Nederlandse deelnemers aan de show bouwen zelf een robot en verzinnen de wapens om hun techno-tegenstanders te kunnen vernietigen. Een beslissing voor een vervolg op het programma is nog niet genomen, maar mocht BNN daartoe besluiten dan neemt Rob wederom de presentatie op zich.