Levenslang voor Belgische moordenaars

BaggettMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Hof in Brugge heeft in de woensdagnacht twee Belgische mannen tot levenslang veroordeeld. De rechter achtte hen schuldig aan drie roofmoorden in 3 verschillende landen, in 1996. Een van de roofmoorden van het duo was de moord op de 74-jarige Nederlandse homoseksueel Wouter Broerze. De veroordeelden, de 42-jarige R.D. en de 46-jarige P. E., hadden Broerze toendertijd bij het Centraal Station in Amsterdam opgepikt om bij Broerze thuis in Baarn tegen betaling seks met hem te hebben. Toen de twee moordenaars bij hem thuis arriveerden verstikten ze hem met een plastic zak, en gingen er daarna vandoor met 800 gulden.

De twee Belgen pleegden de eerste roofmoord op 7 februari. Het slachtoffer, de 52-jarige Leopold Wauters uit Blankenberge, werd dertien dagen later gevonden in een caravan op een camping. Het lijk was gewikkeld in een deken en vastgebonden met elektrische snoeren.

Later in het jaar leerden de mannen in Cambrils in Spanje de 50-jarige María Agudo Sánchez kennen. De vrouw bezat een appartement in Salou en ze overtuigden haar er van om hen de volmacht voor de verhuur te geven. Daarna besloten ze haar uit de weg te ruimen. Het slachtoffer werd in mei 1996 gevonden.

De drie slachtoffers zijn allen door verstikking om het leven gebracht.

De buit van de drie roofmoorden bestond uit twee auto's, elektronische apparaten, huisraad en een som geld. De openbare aanklager had levenslang geëist. Inmiddels zat één van de twee al 4 jaar vast, de ander 15 maanden.