Nieuwe tips over serieverkrachter

De politie heeft, naar een uitzending van Opsporing Verzocht, maandagavond 150 nieuwe tips over de zaak van de Utrechtse serieverkrachter gekregen.
De politie maakte tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht bekend welk type tape de man onlangs gebruikte om de mond van zijn slachtoffer af te plakken en met welk soort kabelbinders hij haar vast bond.

De tape is een Amerikaans product van het merk Polyken. De importeur in Nederland heeft het kleefband, op rollen van 50 meter met een breedte van 38 millimeter, alleen geleverd aan autoruitenbedrijf Carglass en een sportcentrum in Rotterdam. De herkomst van de kabelbinders is nog onbekend. Het gaat om een type van een ongebruikelijk formaat van 31 centimeter lang en 4,8 millimeter breed.

De politie hoopt dat kijkers van het tv-programma de tape en de kabelbinders in verband kunnen brengen met de dader: een man van 25 tot 40 jaar oud met blond haar en een gezet postuur, 1.75 tot 1.80 meter lang, rijdend op een donkere scooter.

Sinds het nieuws de wereld in kwam dat de serieverkrachter op 24 oktober voor het eerst sinds vijf jaar weer toesloeg, zijn er bij de politie 1700 tips over de zaak binnengekomen, de tips van maandag daarbij nog niet opgeteld.