Honkbal : 'McGwire beëindigt loopbaan'

Honkballer Mark McGwire heeft zijn loopbaan beëindigd. De televisiezender ESPN heeft dit gemeld. Het afgelopen seizoen werd McGwire vooral geplaagd door blessures.

De 38-jarige McGwire bracht in 1998 met een totaal van zeventig het recordaantal homeruns in één seizoen op zijn naam. Hij won de tweestrijd met Sammy Sosa en verbeterde het uit 1961 stammende record van Roger Maris die er 61 sloeg. Dit seizoen raakte McGwire het record kwijt aan Barry Bonds die op zijn beurt tot 73 kwam.

,,Na uitgebreide gesprekken met mijn naasten heb ik besloten te stoppen'', aldus McGwire. ,,Ik wil mijn contract niet meer verlengen, omdat ik niet meer in staat ben dat niveau te brengen dat gelijk staat aan het salaris dat ik krijg betaald. Ik denk dat ik het aan de Cardinals en de fans van St. Louis verplicht ben te stoppen. Ik wil plaats maken voor jong talent dat het team weer op World Series-niveau kan brengen.''

McGwire had voor twee jaar kunnen bijtekenen voor een salaris van 30 miljoen dollar. Met een slaggemiddelde van .187 kwam hij tot 29 homeruns. In zijn gehele loopbaan sloeg hij 583 homeruns.