Goede Doel heel even terug

Het is een beetje zoals bij Doe Maar: een vooral in de jaren '80 succesvolle band komt na een aantal jaren weer voor heel even bij elkaar. We hebben het hier over Het Goede Doel, een band die in 1991 stopte en waarvan alleen Henk Westbroek nog bij het gros van de Nederlanders bekend zal zijn. De band geeft onder het motto 'Tien jaar gelukkig uit elkaar' in december nog twee reünieconcerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Radio-DJ, kroegbaas en politcus Henk Westbroek, die samen met Henk Temming de stuwende kracht achter de Utrechtse formatie was, maakte het nieuws gisteren bekend. Aan de optredens op 20 en 22 december doen muzikanten mee die ook in het verleden in de band gespeeld hebben. De in totaal 10.000 kaarten gaan vanaf 19 november in de verkoop.
Westbroek en Temming kwamen op het idee voor de concerten toen ze oud materiaal aan het beluisteren waren voor het samenstellen van twee cd-boxen, waarop een totaaloverzicht van het werk van het Goede Doel komt.

De band ging in 1991 uit elkaar toen de frontmannen Henk & Henk ruzie kregen. Ondanks dat zij het inmiddels weer redelijk met elkaar kunnen vinden, kwamen ze tot de conclusie dat ze toch tien jaar gelukkig uit elkaar waren.

De twee cd-boxen, waarvan één met vier en één met twee cd's, verschijnen in november onder de titel 'Geef de mensen wat ze willen'. De 4-cd-box is een overzicht van de carrière van het Goede Doel en bevat in totaal 76 nummers, waarvan er 25 niet eerder werden uitgebracht. Op de 2-cd-box staan alle hits, inclusief solowerk van Henk Westbroek. Beide boxen bevatten ook de twee nieuwe singles, waarvan de eerste op 5 november wordt uitgebracht.