Nummer 10 voor altijd van Maradona

De Argentijnse voetbalbond heeft besloten nooit meer een speler in een nationale ploeg te laten spelen met rugnummer 10. Dit nummer blijft voor eeuwig 'eigendom' van de legendarische Diego Maradona.

De ex-international en oud-spelmaker van het Argentijnse elftal verklaarde dinsdag ontroerd te zijn door dit besluit: ,,Ik bedank mijn collega-voetballers, de mensen die van voetbal houden, bondsvoorzitter Julio Grondona en bovendien mijn ouders en mijn dochters.''

Maradona sprak voor televisie vanuit Cuba waar hij van drugs afkickt. Met tranen in de ogen noemde Maradona het een geniaal idee dat is afgekeken uit het Amerikaanse basketbal waar dit soort eerbetonen eerder zijn uitgevoerd.

De maatregel treedt in werking op 14 november bij de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië, tegen Uruguay. Argentinië is overigens al zeker van de eindronde.

Vier dagen eerder zal de 40-jarige Maradona in het stadion van Boca Juniors zelf nog eenmaal het rugnummer 10 dragen in een erewedstrijd van een wereldselectie tegen het Argentijns elftal.

zie ook:

Argentinië wil shirtnummer 10 terugtrekken