FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 oktober 2001

Film Review: American Pie 2

American Pie kwam in 1999 voor velen als een complete verrassing. Het duurde dan ook niet lang voordat iedereen het had over de wonderlijke dingen die je kon uithalen met een stuk appeltaart. De manier waarop het leven werd gevolgd van een groep jong volwassenen die volledig zijn geobsedeerd door seks, was zeer origineel. De film zette dan ook meteen een nieuwe trend voor jongerenfilms, een trend die werd gevolgd door films als Road Trip en Dude Where's My Car. Nu is de grootmeester terug met deel twee. De gehele cast uit deel één is aanwezig, maar de grote vraag blijft: haalt deel 2 het bij zijn voorganger?

Planet wist 2.000 sites

locuta had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Planet Internet heeft "per ongeluk" 2.000 sites gewist van planet abonnementhouders en deze zijn dus echt weg, tenzij de makers een back-up van hun site op hun pc hebben. Woordvoerster Ghislaine Werner: "Door een bug in de software heeft een script gedurende drie uren data gewist. Er wordt nog gekeken of back-ups terug te vinden zijn."

Planet heeft inmiddels alle betrokkenen een mail gestuurd met daarin de mededeling dat hun site is verdwenen maar dat wel hun eigen back-up weer kunnen uploaden. Planet Internet is, volgens de algemene gebruiksvoorwaarden, niet aansprakelijk voor eventuele schade. De woordvoerster zegt dat Planet Internet de gebruikers zo veel mogelijk wil ondersteunen bij het terugzetten van de sites. Helpdeskmedewerkers zijn vrijgemaakt.

Update! - Planet heeft bekend gemaakt dat het dus niet om 20.000 maar om 2.000 sites ging

76 doden tot nu toe bij aanvallen

Na een aantal dagen oorlog staat de balans op een treurig aantal van 76 doden en ruim 100 gewonden aan Afghaanse zijde. Deze slachtoffers vielen vooral in Kabul en Kandahar. Deze nacht gaat de VS Afghanistan opnieuw aanvallen voor de vierde nacht op rij. Er klinkt zo nu en dan nog steeds afweergeschut dit is dus niet, zoals verklaard, al volledig uitgeschakeld.

Afgelopen nacht zijn wederom doelen getroffen in Kabul, Herat, Jalalabad, Kandahar en Logar. Er zijn zo ie zo zeven zware explosies gehoord en net als bij de vorige aanvallen is de stroom uitgevallen.

Vrouwonvriendelijke golfbal wekt wrevel

Vegeta_21_NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een golfballetje met daarop 2 getekende borsten en met daaronder de tekst `Blij dat ik snij B.V.` plus een telefoonnummer doet bij Virginia Jessurun het stoom uit de oren blazen.

De Amersfoortse vond het balletje bij golfclub De Hoge Kleij, op de grens van Amersfoort en Leusden. "Tekst en afbeelding zijn kwetsend voor vrouwen." Het telefoonnummer op de golfbal is van het secretariaat van twee plastisch chirurgen van het Diakonessenhuis in Utrecht. Chirurg P. Poeschmann erkent dat het balletje van hem is. Hij werkt zowel in het Diakonessenhuis als in het Amersfoortse Ziekenhuis. Regelmatig geeft hij deze weg en ze worden `met enthousiasme` ontvangen. "Ik zie het probleem niet. Ik ben vrij om op een golfbal te drukken wat ik wil. Het onderwerp is te triviaal om mij druk te maken."

P. de Vries van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG): "Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen dat dit iets anders is dan een ongepaste grap. Als het geen grap is, dan is het ronduit smakeloos. " De raden van bestuur van de ziekenhuizen betreuren deze zaak. Poeschmann zal worden gevraagd het gebruik van de golfballetjes te stoppen.

Moslims steunen Jihad van Bin Laden niet

Snipah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De roep van Osama bin Laden om een heilige oorlog tegen Amerika te beginnen is onder het merendeel van de moslims weinig succesvol. Voor een massale tegenreactie werd wel lange tijd gevreesd.

Het hoofd van de grootste Islamitische organisatie heeft de aanslagen van 11 september sterk veroordeeld. De represailles moeten echter alleen tegen de direct betrokkenen worden gericht en niet onschuldige burgers het leven kosten.

In een toespraak op de top van de Arabische Liga sprak de emir van Qatar ook woorden van gelijke strekking. Hij sprak voor regeringen die zo'n miljard Moslims vertegenwoordigen.

Miltvuur Florida gemaakt in laboratorium

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gevallen van miltvuur die in Amerika zijn ontdekt, zijn veroorzaakt door een ruwe vorm van de bacterie die zeker in een laboratorium is gemaakt. Een natuurlijke herkomst is uitgesloten.

Dat zeggen Amerikaanse deskundigen die de zaak in onderzoek hebben. Het onderzoeksteam weet nog niet waar de bacteriën zijn gemaakt.

Hoewel er dus opzet in het spel is, lijkt het niet te gaan om een terroristische aanval. Als dat wel het geval zou zijn geweest, zou de ziekte door het hele gebouw zijn verspreid. Het is nu echter alleen maar aangetroffen op het toetsenbord op het bureau van de man die is overleden.

Aardschok in Bergen

Tussen Bergen en Bergen aan Zee heeft zich woensdag om 8.41 uur een lichte aardbeving voorgedaan. Volgens het KNMI had de aardschok een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. Bij de politie zijn acht meldingen van geschrokken inwoners binnengekomen.

Alkmaar en omstreken werd op 9 en 10 september ook al opgeschrikt door aardschokken. Die hadden een kracht van respectievelijk 3,2 en 2,8 op de schaal van Richter.

Boete voor Daimler-Chrysler : 158 miljoen

De Europese Commissie heeft autofabrikant Daimler Chrysler een boete opgelegd van 72 miljoen euro (f 158 miljoen) wegens het maken van verboden prijsafspraken met dealers en het verbieden van verkoop aan leasemaatschappijen en consumenten in andere EU-lidstaten.

Volgens een commissaris van Europese Commissie is het onomstotelijk bewezen dat Daimler Chrysler bij de verkoop van Mercedessen is ingegaan tegen de Europese regels.

De Europese Commissie legde woensdag al voor de vierde keer een boete op aan een autofabrikant voor dergelijke gebeurtenissen.
Eerder kregen Volkswagen, zelfs twee keer, en General Motors-dochter Opel daarmee af te rekenen.

Spelers krijgen lijfwacht bij WK voetbal 2002

ZiLLioN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alle deelnemers aan het WK voetval in Zuid-Korea en Japan van 2002 zullen een persoonlijke lijfwacht toegewezen krijgen. Dat heeft de organisatie dinsdag in Seoul bekendgemaakt. De organisatie neemt de veiligheidsmaatregel na de kwalificatie van het Amerikaanse elftal voor de eindronde.

Bijna 800 lijfwachten zullen voetballers uit 32 landen beschermen. Ook worden 15 hoge officials van de wereldfederatie FIFA extra beveiligd. Het WK begint op 31 mei in Seoul en eindigt op 30 juni in Tokio.

Ravage bij treinongeval Lievelde

Door een botsing tussen een trein en een tractor met aanhanger is vanmorgen een grote ravage ontstaan in Lievelde, in de Achterhoek. Bij het ongeluk op de spoorwegovergang aan de Tankweg raakten de machinist en twee passagiers lichtgewond.

De trein raakte de aanhangwagen, die was beladen met maïs, vol in de flank. De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd.

Het treinverkeer tussen Zutphen en Winterswijk is volgens de politie tot circa drie uur gestremd. De schade aan de cabine van de trein is groot. De machinist moest met behulp van een zaag uit de cabine worden bevrijd.
De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding. De spoorwegovergang is bewaakt met knipperlichten.

Uitzendkrachten jarenlang gedupeerd

Uitzendkrachten hebben jarenlang te weinig vakantiegeld van de uitzendbureau's ontvangen. Dat zegt FNV bondgenoten. De miljoenen zullen als nog moeten worden uitbetaald, meent de organisatie.

Ondernemingen als Randstad, Manpower en Vedior betaalden tot 1999 maar 8 procent vakantietoeslag in plaats van 9,14. De bedrijven vergaten toeslag te berekenen over vakantiedagen.

De branchorganisatie van uitzendbureau's Abu is zich echter van geen kwaad bewust. Volgens het Abu is de hogere toeslag pas vanaf 1 januari 1999 van kracht.

Al-Qaeda waarschuwt voor nieuwe aanslagen

Kappers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De strijd tegen de Amerikanen zal doorgaan, totdat het land al zijn militairen uit de islamitische landen heeft teruggetrokken. Dat zei een woordvoerder van al-Qaeda, het terroristische netwerk van Osama bin Laden, op de Arabische zender al-Jazeera.

Na Bin Laden riep ook hij op de 'heilige oorlog' voort te zetten en waarschuwde verder dat er meer aanslagen in de Verenigde Staten zullen volgen.

Omgekomen matrozen Koersk eindelijk thuis

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De geborgen Russische kernonderzeeër Koersk is vandaag aankomen in een dok in Moermansk. Daar zijn strenge veiligheidsmaatregelen getroffen, omdat er kans is dat de onderzeeër straling kan lekken. In het dok zal de Koersk worden ontmanteld en de lichamen van de opvarenden worden geborgen.

Op de kantoren van Mammoet en Smit stroomden gisteren de felicitaties uit de hele wereld binnen. Veel mensen meenden dat het onmogelijk zou zijn de onderzeeër te bergen. De Russische autoriteiten hebben de in totaal 65 miljoen dollar bergingsloon overgemaakt aan de Nederlandse bergers.

Zwemmen: 3 sponsors voor Thorpe

Het wonderkind Ian Thorpe heeft 3 sponsorcontracten getekend die hem 12,5 miljoen gulden opleveren. Deze contracten waren: een verbintenis met een Japans televisiestation voor drie jaar, een contract van 4 jaar met Adidas en een contract van 2 jaar met Gaffney International.

Voor TV Asahi gaat de zwemmer een serie zwemspecials maken. Voor Adidas wordt hij de ster in een wereldwijde reclamecampagne en Gaffney mag zijn zwemlijn voorzien van de naam Thorpedo. Thorpe won drie keer olympisch goud in Sydney en zes keer goud op het WK in augustus in Fukuoka.

Als je denkt dat Thorpe goed verdient dan heb je het niet helemaal mis maar het kan zeker nog beter.Zijn jaarinkomen werd vorig jaar nog geschat op 1,5 miljoen gulden, maar daar stond hij slechts 22ste mee op de lijst van best verdienende Australische sporters. Deze lijst wordt aangevoerd door golfer Greg Norman. The White Shark, die sinds 1993 geen major meer won, verdiende 65 miljoen gulden. Daarvan kwam ruim de helft uit reclamecontracten.

Bin Laden krijgt vrije hand

Sinds vandaag wordt Osama Bin Laden niet formeel beperkt door het Taliban regime om zijn Jihad tegen de VS te voeren, aldus een woordvoerder van de Taliban.

Sommige menen dat hij al een flinke tijd de man achter de schermen was bij de Taliban. Het regime beperkte zijn bewegingsvrijheid door kritiek van de internationale gemeenschap op de gastvrijheid voor Bin Laden, maar dit was slechts om van deze kritiek af te zijn.

Chirac blijft onschendbaar

De onschendbaarheid van de Franse president Chirac wordt niet opgeheven en hij kan dus ook niet worden verhoord. Dat heeft het hoogste gerechtshof in Parijs bepaald.
De 68-jarige president wordt verdacht van corruptie tijdens zijn burgemeesterschap van Parijs, tussen 1977 en 1995.

Chirac heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Hij zegt dat hij niks verkeerd heeft gedaan. Hij weigerde wel om voor de rechter te verschijnen en vragen te beantwoorden. Zijn dochter werd overigens eerder wel gehoord. De uitspraak is een behoorlijke overwinning voor de president, die zich waarschijnlijk volgend jaar bij de Franse verkiezingen weer kandidaat voor het presidentsschap zal stellen.

VS dreigen Irak met aanvallen

Irak mag zich niet bemoeien met de Amerikaanse aanvallen op Afghanistan en er geen voordeel uit proberen te slepen. Anders vallen de Amerikanen ook Irak aan.

Deze boodschap heeft de Amerikaanse VN-ambassadeur Negroponte dinsdag overgebracht aan de Irakese afgevaardigde bij de Verenigde Naties, Mohammed Douri.

Irak veroordeelt de aanvallen en eist een hardere opstelling van de Arabische wereld tegen de luchtaanvallen. Irak wordt zelf al jaren door Amerikaanse en Britse vliegtuigen gebombardeerd.

Het dreigement naar Bagdad toe toont volgens verschillende bronnen aan dat de Amerikaanse regering vreest dat Irak iets in zijn schild voert nu de VS zo druk bezig zijn met het belagen van terroristen in Afghanistan.

De VS sluiten bovendien nog steeds niet uit dat het regime in Bagdad te maken heeft gehad met de aanslagen in New York en Washington, maar daarvoor zijn nog geen aanwijzingen gevonden.

F1 : Alesi stopt aan einde van het seizoen

Jean Alesi rijdt zondag op het circuit van Suzuka in Japan zijn 201e en laatste race in de formule I. De 37-jarige Franse coureur stopt na dertien seizoenen Formule I. Dat heeft hij woensdag in Tokio bekendgemaakt.

Alesi won één race, de GP van Canada in 1995 met een Ferrari, en stond 32 keer op het podium. Hij debuteerde in 1989 bij Jordan na de eindzege in de F3000.

Alesi hoeft niet te vertrekken bij Jordan. ,,Jean is zo'n beetje de ziel van de renstal'',aldus eigenaar Eddie Jordan. ,,Ik wil hem graag behouden. Hij kan de nieuwe jongens heel wat leren. Bovendien is hij met zijn kennis en ervaring de ideale testrijder.'' In de racewagens is evenwel geen plaats meer voor de Fransman.

Hij wordt vervangen door Takuma Sato. De 24-jarige Japanner tekende woensdag in Tokio een tweejarig contract met een optie voor nogmaals twee jaar. Hij zal volgend seizoen naart alle waarschijnlijkheid een team vormen met de Italiaan Fisichella. Sato werd dit jaar de eerste Japanse winnaar van de Britse Formule III. Hij won het recordaantal van twaalf races.

Connolly hoeft AZ niet te betalen

David Connolly hoeft AZ geen schadevergoeding te betalen. Zo luidt de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB afegelopen dinsdag.
AZ eiste een schadeclaim van ongeveer vier miljoen euro omdat de club uit Alkmaar van mening is dat zij al een rechtsgeldige overeenkomst hadden met de aanvaller, toen deze plotsklaps naar het Engelse Wimbledon vertrok.

Ook toen de Ierse spits, al lang en breed in Engeland zat, hielden de Alkmaarders hem aan zijn contract. Nu oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB dat de eis van AZ niet terecht is. Of de club nog verdere stappen onderneemt tegen de ex-Feyenoorder is niet bekend.

'Pierce Brosnan in Austin Powers III'

Volgens geruchten zal Pierce Brosnan zijn opwachting maken in de film 'Austin Powers in Goldmember' van Jay Roach. Roach nam eerder 'Austin Powers: International Man of Mystery' (1997) en 'Austin Powers: The Spy who shagged me' (1999) voor zijn rekening.

De Ierse acteur zal naast de Canadees Mike Myers zijn James Bond personage parodiëren. Het stel zal proberen de wereld te beschermen tegen een stel bandieten, waaronder ook Dr Evil. Waarschijnlijk zullen ook de Ierse Samantha Mumba, de Engelse Michael Caine en de Amerikaanse Heather Graham in de film te zien zijn. Graham speelt in deel III opnieuw Felicity Shagwell, net als in deel II.

De opnamen zullen in november van start gaan en de film zal vanaf juli 2002 op het witte doek te zien zijn.

Onderzoek naar email ontploffende toren

Het openbaar ministerie in Middelburg onderzoekt waar een email vandaan komt, waarbij een plaatje zit waarop een aanslag te zien is op de Sardijntoren in Vlissingen. Volgens een woordvoerster is de Sardijntoren vermoedelijk over foto's van het WTC in New York 'geplakt'.

Op een foto is een vliegtuig in beeld naast de hoge woontoren aan de Vlissingse Boulevard, waaruit een rookpluim komt. Op de tweede afbeelding is de ontploffing te zien nadat het vliegtuig zich in de toren heeft geboord. De e-mail is op diverse adressen binnengekomen, onder meer bij het openbaar ministerie in Middelburg en bij Omroep Zeeland in Oost-Souburg.

De beelden kunnen onrustgevoelens veroorzaken bij de bewoners van de Sardijntoren, aldus de woordvoerster van het openbaar ministerie in Middelburg.

Nummer 10 voor altijd van Maradona

De Argentijnse voetbalbond heeft besloten nooit meer een speler in een nationale ploeg te laten spelen met rugnummer 10. Dit nummer blijft voor eeuwig 'eigendom' van de legendarische Diego Maradona.

De ex-international en oud-spelmaker van het Argentijnse elftal verklaarde dinsdag ontroerd te zijn door dit besluit: ,,Ik bedank mijn collega-voetballers, de mensen die van voetbal houden, bondsvoorzitter Julio Grondona en bovendien mijn ouders en mijn dochters.''

Maradona sprak voor televisie vanuit Cuba waar hij van drugs afkickt. Met tranen in de ogen noemde Maradona het een geniaal idee dat is afgekeken uit het Amerikaanse basketbal waar dit soort eerbetonen eerder zijn uitgevoerd.

De maatregel treedt in werking op 14 november bij de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië, tegen Uruguay. Argentinië is overigens al zeker van de eindronde.

Vier dagen eerder zal de 40-jarige Maradona in het stadion van Boca Juniors zelf nog eenmaal het rugnummer 10 dragen in een erewedstrijd van een wereldselectie tegen het Argentijns elftal.

zie ook:

Argentinië wil shirtnummer 10 terugtrekken

Leraar ontslagen om relatie met leerlinge

Een leraar van het Hendrik Pierson College in Zetten is vorige week ontslagen, omdat hij een liefdesrelatie heeft met een minderjarige leerlinge. De directie van de school heeft ook aangifte van ontuchtige handelingen met een minderjarige gedaan.

Volgens een politiewoordvoerder schrijft een landelijke richtlijn van de Onderwijsinspectie voor dat scholen verplicht zijn om aangifte te doen als het vermoeden van een seksuele relatie tussen een docent en een leerlinge bestaat.

De leerlingen en ouders van de Zettense school zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen. Voor veel leerlingen was de mededeling geen verrassing, omdat er al langer sprake was van een relatie tussen de twee. De leraar werkte al meer dan tien jaar op het Hendrik Pierson College.

Justitie in Arnhem moet nog beslissen wat er met de aangifte gaat gebeuren. Volgens de politie hebben de betrokken leerlinge of haar ouders geen aangifte gedaan tegen de man. Het is nog onduidelijk of het tot vervolging van de leraar komt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.