van Gaal moet snel beslissen

Louis van Gaal zit op een tweesprong in zijn coaching carriere. Op dit moment nog het boegbeeld van het Nederlands Elftal, maar elke dag dat hij iedereen in onzekerheid houdt haalt hij wel wat van zijn geloofwaardigheid af. Aangezien grote clubs als Manchester United en Bayern Munchen volgend seizoen nieuwe coaches nodig hebben wekt van Gaal nu de indruk dat hij, door het uitstellen van zijn beslissing omtrend aanblijven of opstappen, een open sollicitatie gegeven heeft.

Van Gaal reageerde op het nieuws van de belangstelling op zijn eigen, laconieke, maar tevens arrogante wijze: "Die interesse is oud nieuws, de lijst met kandidaat-trainers is al lang bekend", en "Voor Van Gaal melden zich altijd clubs. Dat is altijd zo geweest, waar ik ook werk. Op dit moment werk ik bij de KNVB en ben ik met het Nederlands elftal bezig. Over andere clubs denk ik helemaal niet na. Ik maak eerst de afweging of ik doorga bij de KNVB of ermee stop."

Voorlopig lijkt het erop dat Van Gaal over de rug van het Nederlands elftal gewoon afwacht tot er een grote club hapt op zijn aanstaande vertrek, en gebeurt dat niet, dan zal hij blijven waar hij zit, en proberen Nederland naar het EK, of het WK te krijgen. Atrimar