FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 oktober 2001

Dat doet je de das om...

Roger Freeman, een tandarts en gever van lezingen over infectieziekten is van plan een nieuwe epidimie te starten. Nou ja, niet een echte, maar zijn nieuwe bedrijf verkoopt dassen met daarop de vergrootte afbeeldingen van virii onder de microscoop. "De gonorroe-das ziet er het beste uit van allen," zegt Freeman, "Maar de syfilis-das mag er ook best zijn, de pest-das is ook leuk, maar die is helaas uitverkocht."
Eerdaags zullen ook de patronen van tuberculose, herpes, AIDS, chlamydia, ebola en griep de dassenserie sieren.

Mocht je het niet zo hebben op dassen, dan is dat geen probleem: passend ondergoed is ook verkrijgbaar...

Doden na explosie in Saudi-Arabië

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Saudi-Arabië zijn bij een explosie in de stad Khobar zeker twee mensen om het leven gekomen. Volgens het persbureau AFP bevinden zich onder de slachtoffers een Brit en een Amerikaan. Er zouden zeker 4 gewonden zijn. Het is onduidelijk of het gaat om een aanslag.

De ontploffing had plaats in een winkelstraat in Khobar. De stad ligt in het oosten van Saudi-Arabië, niet ver van de luchtmachtbasis Dahran. Daar kwamen in 1996 19 Amerikaanse soldaten om bij een aanslag met een autobom. Ook eind vorig jaar en begin dit jaar waren er een aantal aanslagen, deze stonden zeer waarschijnlijk in verband met de illegale handel van alcohol.

Saudi-Arabië steunt de coalitie tegen het terrorisme, maar weigert het gebruik van zijn vliegvelden voor een aanval.

Bush: Tijd dringt voor Taliban

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de wekelijkse radio toespraak heeft President Bush gewaarschuwd dat de tijd dringt voor de Taliban. Een vergeldingsaanval van de VS voor de aanslagen van 11 september zal niet meer lang op zich wachten, aldus Bush.

Volgens Bush heeft de Taliban genoeg tijd gehad om alle terroristen het land uit te zetten en hun kampen op te ruimen. Bush benadrukte wel dat een militaire actie niet gericht is op het Afghaanse volk of de Islam, maar op terroristen en degenen die hen onderdak bieden.

Washington is momenteel druk bezig met de grootste militaire opbouw sinds de golfoorlog in 1992. Er zijn nu 30.000 soldaten in de regio, 300 vliegtuigen en vele schepen.

Baby vernoemd naar Bin Laden

Duiveltja had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een katholiek (!) filippijns echtpaar heeft hun pasgeboren zoontje de naam Bin Laden gegeven. Het kind werd dertien dagen na de aanslagen in de VS geboren, en ondanks dat de 27 jarige man en de 21 jarige vrouw geen fundamentalistische moslims zijn, vind de man de terrorist een held omdat hij volgens hem heeft aangetoont dat Amerika niet onkwetsbaar is.

De ongebruikelijk naam viel op bij het inschrijving bij de gemeente, en een ambtenaar nam de man apart maar hij was niet te vermurwen. Het jongetje werd daarom officieel Bin Laden Sivellejo genoemd. Vader Sivellejo gelooft dat de regering van de VS verantwoordelijk is voor 'imperialistisch geweld' over de hele wereld, en dat de VS de reden is dat er veel mensen lijden in de wereld.

Of de Verenigde Staten militaire actie gaan ondernemen om ook deze Bin Laden 'uit te roken' is nog onduidelijk.

Ketjap kan kankerverwekkend zijn

Ketjap is kankerverwekkend aldus de consumentenbond. Het gaat om een aantal minder bekende merken die de stof 3-MCPD bevatten. De Consumentenbond testte 20 soorten ketjapsaus, en vond er bij 6 een te hoge concentratie. Eentje maakte het zelfs zo bont door meer dan 5000 keer (!) de toegestane hoeveelheid (bij Europese richtlijn bepaald) van deze kankerverwekkende stof te bevatten.

Het gaat om de producten van Chuew Huad, Golden Mountain en Tung Chun.

Hé, maar ík eet geen ketjap!

Partijbestuur CDA stapt op

Gisteravond is het dagelijkse bestuur van het CDA in zijn geheel opgestapt. In een brief aan het CDA-partijbestuur zegt het dagelijks bestuur het te betreuren dat zij er vorige week niet in is geslaagd de escalatie van het conflict tussen partijvoorzitter Van Rij en fractievoorzitter De Hoop Scheffer te voorkomen.

Het dagelijks bestuur zal tot 13 oktober haar taken vervullen. Op 12 okober komt het CDA partijbestuur weer bij elkaar en het partijbestuur hoopt op die vergadering een interim-voorzitter te kunnen presenteren. Ze zoeken een gezaghebbende oud-bewindsman zonder politieke ambities.

Brainscan voorkomt terroristen

Ene doctor Larry Farwell heeft ontdekt dat personen onbewust op een bepaalde manier reageren op foto's en woorden. Zo zal een terrorist met militaire training een andere vorm van hersenactiviteit tonen dan de gemiddelde Fokker bij het zien van enig wapentuig (hoop ik tenminste...). Ook zullen agenten in vakantiefoto's zaken zien die aan de normale burger voorbij zullen gaan. Een speciaal ontwikkeld apparaat is in staat om deze activiteiten in de hersenen te registreren.

De methode is inmiddels uitgetest op een aantal FBI agenten (resultaten hier). Dit onderzoek had een succespercentage van 100: kortom alle FBI agenten werden herkend.

Natuurlijk is deze methode niet onomstreden, zo zal een oorlogsjournalist of vluchteling ongeveer op dezelfde manier reageren als een militair of een terrorist op een foto van een tank. De persoon die de test afneemt (een wetenschapper of de politie) bepaalt welke foto's er getoond worden en zo is vrij snel een 'betrouwbare' positieve uitslag een feit (laat donuts zien en je weet wie de agent is ).

Critici noemen de methode racistisch en vooral nuttig voor de politie, aldus columnist David Coursey van ZDnet. De methode is al toegestaan als bewijs in een Amerikaanse rechtbank.

Nieuwe spionagesatelliet boven Afghanistan

DazzL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse luchtmacht heeft vrijdag een raket in de ruimte gestuurd met een satelliet die waarschijnlijk bedoeld is voor het bespioneren van Afghanistan. De satelliet zou in staat zijn troepen van de Taliban en hun kampen te traceren en telefoongesprekken op te vangen.

De lancering was volgens het Amerikaanse vakblad 'Aviation Week and Space Technology' al gepland voor de terreuraanslagen op 11 september. Met het oog op een vergeldingsaanval op Afghanistan zou de raket zijn gebruikt voor de geavanceerde satelliet, die zelfs bewegingen van kleine groepjes mensen kan vastleggen. Het vakblad maakt dat op uit het feit dat de satelliet is betaald door het zeer geheime nationale verkenningsbureau NRO. Dit bureau is gespecialiseerd in het verzamelen van beelden en elektronisch gegevens op aarde vanuit de ruimte.

De Amerikaanse luchtmacht wilde niet vertellen welke 'vracht' met de raket omhoog is gegaan.

Talibanstrijders beschieten vliegtuig

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Taliban-strijders hebben met luchtafweergeschut geschoten op een vliegtuig dat op grote hoogte boven de hoofdstad Kabul vloog. Het is nog niet bekend om wat voor toestel het ging.

De Arabische zender al-Jazeera in Qatar toonde direct beelden van het toestel, dat lijkt op een Amerikaanse 'drone', een onbemand spionagevliegtuigje. Enkele minuten achtereen is op het vliegtuig geschoten. Volgens de eerste berichten is het vliegtuig niet getroffen.

Duizenden Afghanen kwamen hun huis uit om het schouwspel gade te slaan. Volgens sommige berichten ging het niet om een, maar om twee 'objecten' aan de hemel.

'Kill Bin Laden'-lied

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dr. Dre brengt binnenkort de single 'Kill Bin Laden' uit, waarin hij de vangst en executie van de terrorist Osama Bin Laden beschrijft, zo meldt NME.com. De rapper noemde het lied de voorbereiding voor "een houten krat voor zijn dode lichaam". Dr. Dre kwam al eerder in het nieuws naar aanleiding van de aanslagen. Hij doneerde 1 miljoen dollar voor de slachtoffers.

Was Hitler homoseksueel?

Volgens de Duiste historicus Lothar Machtan had Adolf Hitler in de jaren twintig homo-erotische vriendschappen.

Machtan, hoogleraar moderne geschiedenis aan de universiteit van Bremen, stelt dat het leven van de dictator alleen kan worden begrepen als rekening wordt gehouden met zijn voorkeur voor mannen, zo schijft hij in een volgende week verschijnend boek. Onweerlegbaar bewijs heeft hij niet, maar 'als historicus heb ik onderzochte feiten in een aannemelijke context geplaatst'.

van der Vaart en Knol opgeroepen

Rafael van der Vaart (18) en Ruud Knol (20) zijn door Louis van Gaal toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal als de vervangers voor Petta en Hasselbaink.

Voor van der Vaart zat de selectie er al een beetje in, ondanks dat van Gaal hem liever nog even bij Jong Oranje wilde laten, maar zijn goede spel bij Ajax dit seizoen lokte de speculaties over zijn eventuele debuut wel uit.

Ruud Knol, spelend voor Vitesse, krijgt ook de kans om een speelronde met het nederlands elftal mee te maken.

Weduwe van Oskar Schindler overleden

Emilie Schindler, de weduwe van Oskar Schindler, is vrijdagavond op 94-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Strausberg bij Berlijn. Dit heeft haar biografe Erika Rosenberg in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bekendgemaakt.

Mevrouw Schindler lag sinds juli in het ziekenhuis nadat ze werd getroffen door een beroerte.
Emilie Schindler heeft in de Tweede Wereldoorlog samen met haar man Oskar meer dan 1200 joden het leven gered.
Deze reddingsactie is in de jaren negentig van de vorige eeuw verfilmd door de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg en droeg de naam Schindlers List.
Mevrouw Schindler woonde sinds 1949 in Argentinië, maar zij besloot enige tijd geleden weer naar Duitsland terug te keren.

van Gaal moet snel beslissen

Louis van Gaal zit op een tweesprong in zijn coaching carriere. Op dit moment nog het boegbeeld van het Nederlands Elftal, maar elke dag dat hij iedereen in onzekerheid houdt haalt hij wel wat van zijn geloofwaardigheid af. Aangezien grote clubs als Manchester United en Bayern Munchen volgend seizoen nieuwe coaches nodig hebben wekt van Gaal nu de indruk dat hij, door het uitstellen van zijn beslissing omtrend aanblijven of opstappen, een open sollicitatie gegeven heeft.

Van Gaal reageerde op het nieuws van de belangstelling op zijn eigen, laconieke, maar tevens arrogante wijze: "Die interesse is oud nieuws, de lijst met kandidaat-trainers is al lang bekend", en "Voor Van Gaal melden zich altijd clubs. Dat is altijd zo geweest, waar ik ook werk. Op dit moment werk ik bij de KNVB en ben ik met het Nederlands elftal bezig. Over andere clubs denk ik helemaal niet na. Ik maak eerst de afweging of ik doorga bij de KNVB of ermee stop."

Voorlopig lijkt het erop dat Van Gaal over de rug van het Nederlands elftal gewoon afwacht tot er een grote club hapt op zijn aanstaande vertrek, en gebeurt dat niet, dan zal hij blijven waar hij zit, en proberen Nederland naar het EK, of het WK te krijgen. Atrimar

Standaard niet roken

Als ome Jan op een verjaardag komt dan wordt hij al dikwijls naar het balkon verbannen als hij wilt roken. Nu is het voor ome Jan ook al vrij ingewikkeld geworden om mee te rijden in de nieuwe Volkswagen Sharan, tenminste als hij wilt roken, want deze is standaard uitgerust zonder asbak en aansteker.

Volkswagen is tot nu toe de enige autofabrikant die deze actie heeft ondernomen. Hij wordt standaard geleverd zonder rook-attributen en dat betekent dat de rokende Sharan-bestuurder de asbakken in de middenconsole en achterportieren, alsmede de aansteker moet bijbestellen. Dat kost dus 125 gulden extra oftewel iets minder dan twee sloffen. De niet-rokersuitvoering heeft op de plaatsen waar normaliter de aansteker en asbakken zitten nu respectievelijk een 12 Volt-aansluiting en aflegvakken.

Wereldrecord billen schudden

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Echt veel ruimte hadden ze niet, maar het lukte de 2316 kinderen gisteren toch: een vermelding halen in het Guinness Book of Records met billen schudden. De recordpoging werd gedaan tijdens de afsluiting van de sportweek die was georganiseerd voor War Child. In totaal werd ƒ47.192,67 bijeengesport. Marco Borsato, ambassadeur van de organisatie, mocht de in ontvangst nemen en vertelde bijzonder trots te zijn op schoolkinderen uit Etten-Leur die het bedrag bij elkaar wisten te verzamelen. Volgende week gaat Marco zelf koken voor War Child samen met andere bekende Nederlanders.

Afghanistan laat journaliste vrij

De Taliban-leider Mullah Omar heeft opdracht gegeven de Britse journaliste Yvonne Ridley vrij te laten. De journaliste werd ruim een week geleden aangehouden omdat ze het land illegaal was binnengekomen. Ook werd ze verdacht van spionage.

Afgelopen vrijdag lieten de talibanleiders weten dat er geen bewijzen zijn dat ze zich heeft schuldig gemaakt aan spionage. Ridley zou zaterdag of zondag worden vrijgelaten, aldus een Afghaanse bron, die zich baseert op uitspraken van Taliban-ambassadeur in Pakistan, Mullah Abdul Salam Zaeef. De Britse regering had al eerder aangedrongen op de vrijlating van Ridley, die werkt voor Sunday Express.

De 43-jarige Ridley werd op 28 september aangehouden, samen met twee gidsen. De uitgever van haar krant zegt dat er geen sprake is van spionage. Ridley ging illegaal de grens over om te kunnen schrijven over de toestand van Afghaanse vluchtelingen. De leiding van de krant zou Ridley toestemming hebben gegeven de Pakistaanse grens stiekem over te gaan omdat zij geen visum kon krijgen.

Bonds verbetert home-run record

Barry Bonds heeft het record van aantal homeruns in één seizoen verbeterd. De linksvelder van de San Francisco Giants sloeg in de wedstrijd tegen de Los Angeles Dodgers zowel zijn 71e als zijn 72e homerun.

Het oude record stond sinds 1998 met 70 op naam van Mark McGwire van de St. Louis Cardinals. Afgelopen vrijdag evenaarde Bonds het record al.

In de eerste inning sloeg Bonds al meteen de bal van pitcher Chan Ho Park over de heining.
Vuurwerk knalde in het stadion en Bonds vierde net als bij de evenaring van het record een feestje met zijn ploeggenoten en zijn zoon Nikolai. Na een omhelzing met zijn vrouw en dochters hervatte hij de wedstrijd. In de derde inning was het opnieuw raak. Bonds heeft nu nog twee duels om het record scherper te stellen.



Giftig

Ik ben niet snel kwaad. Tenminste, dat heb ik een hele poos gedacht. Maar de laatste jaren ben ik, zoals dat in goed New Age-jargon heet, ‘dichter bij mijn eigen ik’ gekomen. En ik heb iets geks ontdekt. Als kind krijg je bepaalde dingen over je karakter te horen: goede dingen natuurlijk, maar ook minder positieve dingen. En zoals dat in mijn geval ging, heb ik in mijn pubertijd en vroege volwassenheid geprobeerd deze nare trekjes weg te poetsen. Volmaakt wilde ik zijn. Arrogant zeg je? Ja, nogal, maar toen wist ik niet dat ik eigenlijk best arrogant ben. Dat is een beetje de truc.

Compaq roept netvoedingen notebooks terug

eldeejee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Computerbouwer Compaq roept ongeveer 1,4 miljoen netvoedingen van schootcomputers terug, omdat snoeren en voedingen brandgevaarlijk blijken. Het gaat om de volgende typen:

  • Armada M300

  • Armada M700

  • Armada E500s

  • Armada E500

  • Armada V300

  • Armada 100s

  • Armada 110

  • Armada 3500

  • Notebook 100

  • Prosignia 170

  • Prosignia 190

  • Presario 800 (Alleen Zuid Korea


En dan alleen de netvoedingen met de modelserienummers: PPP003SD, PPP003 en PP2012. Klik hier voor meer informatie.

Bedankt LiquidSoul en Lycoz voor de informatie.

Politie laat 1 miljoen zaken liggen

Calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Van de ongeveer 1,3 miljoen aangiftes die de Nederlandse politie jaarlijks opneemt, worden er 1 miljoen niet in behandeling genomen. Vooral geweldsmisdrijven en overvallen blijven liggen,zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport van een groep recherchedeskundigen.

In de afgelopen veertig jaar is de geregistreerde misdaad in ons land ruim vertienvoudigd.Het aantal zaken dat werd opgelost verdrievoudigde slechts. De korpschefs willen in de toekomst met intelligentere opsporingsmethodes de problemen aanpakken.Communicatie tussen de korpsen moet verbeterd worden.

'Bin Laden is machthebber in Afghanistan'

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige zaakgelastigde van Saudi-Arabië in Afghanistan, Abdullah bin Saad al-Otaibi, heeft gezegd dat niet de Taliban, maar Osama bin Laden het voor het zeggen heeft in Afghanistan.

Al-Otaibi zegt ook dat de Taliban niet precies weten waar de geheime bases van Bin Laden zich bevinden. De diplomaat vertelde ook dat de organisatie van Bin Laden beschikt over "goed geconstrueerde en goed uitgeruste bunkers", die bestand moeten zijn tegen bommen en raketten en die zijn voorzien van zuurstof- en voedselvoorraden, airconditioning (is nodig) en watertanks.

Dat Bin Laden de werkelijke machthebber is in Afghanistan is dan ook de reden dat de Taliban Osama niet uitleveren, aldus Al-Otaibi, die ook sprak over geruchten dat Bin Laden in het geheim de minister van defensie van het Taliban-bewind is en dat Taliban-leider mullah Mohammed Omar niet bestaat.

Geheim codeboek terroristen gevonden

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Franse politie blijkt bij de arrestatie van Kamel Daoudi, vorige maand, een waarschijnlijk belangrijke vondst te hebben gedaan. Tussen zijn bezittingen bevond zich een codeboek, waarmee belangrijke informatie kan worden doorgespeeld in schijnbaar onschuldige e-mail berichten, muziek of plaatjes.

Het codeboek zou duidelijk kunnen maken welke bestanden geheime berichten bevatten. Een onderzoek van 2 miljoen plaatjes, gedaan door Niels Provos van de Universiteit van Michigan, leverde helaas niks op.

Een hotel meldde al eerder dat de vermoedelijke leider Mohammed Atta bij hen een 24-uurs internetconnectie had ge-eist. Toen het hotel daarin niet kon voorzien vertrok een boze Atta met de mededeling: "jullie begrijpen het niet - wij zijn hier met een missie!"
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.