Familie terroriseert Maastrichtse buurt

Zwitser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een familie uit de Maastrichtse wijk Wittevrouweveld ‘terroriseert’ al tijden de buurt waar ze in wonen. De familie, die uit vier gezinnen bestaat, maakt zich volgens anonieme bronnen schuldig aan mishandeling en bedreiging. "Ze terroriseren, ze bedreigen, ze vechten, ze slaan”. De macht van de familie zou zo groot zijn dat de politie alleen met ME uitrukt, de wijkagenten niet meer patrouilleren in de omgeving en de buurtbewoners geen aangifte meer durven doen.

Dit alles staat in documenten die bij een kort geding gisteren op tafel kwamen. Het kort geding is aangespannen door de jongste dochter van de familie tegen de woningstichting. De dochter eist dat ze wordt geherhuisvest in een woning net buiten de Electrobuurt. Alle bewoners moeten verhuizen omdat de buurt gesloopt wordt.

De woningstichting Sint Servatius wil de familie niet herhuisvesten omdat ze een ‘onaanvaardbaar risico vormen’. De woningstichting spreekt van "afwijkend woongedrag van de familie”. Servatius, de gemeente en de politie willen de hele ploeg op één plek buiten een woonwijk herhuisvesten. Servatius heeft daar ruim een miljoen voor over.