Nepagenten houden echte agenten aan

Twee agenten in burger van het Amsterdamse politiekorps zijn gisteren aangehouden door twee nepagenten.
De twee agenten stopten bij een tankstation om te tanken, toen er een auto met twee geuniformeerde agenten naast hen stopte. Terwijl de een bleef zitten, stapte de ander uit en zei dat de agenten in burger te hard hadden gereden.

De twee zeiden dat ze ook van de politie waren, en kregen daardoor te horen dat er niets aan de hand was en dat ze mochten doorrijden. De agenten in burger hadden intussen ontdekt dat de man onder zijn politiejasje een spijkerbroek droeg. Ze stelden hem een paar gerichte vragen, waarna de man al snel door de mand viel. De nepagent sprong vervolgens in zijn auto en ging er met zijn maat vandoor.

Na een achtervolging via de A10 en A8 konden de twee die zich voor agent uitgaven uiteindelijk op de A7 bij Zaandijk worden aangehouden. Het bleek om twee mannen te gaan van 36 en 18 jaar, van wie de eerste ook nog eens te veel gedronken had.

De politie vermoedt dat de twee nepagenten nietsvermoedende burgers wilden wijzen op al dan niet begane verkeersovertredingen met de bedoeling hen zo geld af te troggelen.