FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 1 oktober 2001

Seedorf terug in Oranje

Clarence Seedorf keert terug in het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft de middenvelder van Internazionale geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd zaterdag tegen Andorra in het Gelredome.

Seedorf droeg de laatste keer het shirt van Oranje tijdens de thuiswedstrijd tegen Cyprus op 25 april in Eindhoven. Behalve Seedorf keren ook Ricksen, Sikora en Petta weer terug bij het Nederlands elftal.

De volledige selectie: doel: Van der Sar (Fulham), Westerveld (Liverpool); verdediging: Ricksen (Glasgow Rangers), Melchiot (Chelsea), Hofland (PSV), Van Bronckhorst (Arsenal), Numan (Glasgow Rangers); middenveld: Bosvelt (Feyenoord), Davids (Juventus), Landzaat (Willem II), Seedorf (Internazionale); aanval: Hasselbaink (Chelsea), Van Hooijdonk (Feyenoord), Zenden (Chelsea), Van Nistelrooy (Manchester United), Sikora (Vitesse), Petta (Celtic).

Doden bij verkiezingen Bangladesh

Zeker zes mensen zijn omgekomen bij parlementsverkiezingen in Bangladesh. Dit heeft de nationalistische partij BNP maandag gezegd. Inmiddels zijn de stemlokalen gesloten. De uitslag wordt dinsdag verwacht.

Volgens verschillende verslaggevers en ooggetuigen zijn zeker honderd mensen gewond geraakt. De politie meldde dat op 25 plaatsen in het land de verkiezingen werden opgeschort, maar zij kon geen incidenten bevestigen waarbij doden zijn gevallen.

In totaal waren meer dan 50.000 soldaten en ruim 10.000 politieagenten op de been om de verkiezingen rustig te laten verlopen. Zij hadden de opdracht meteen het vuur te openen als er ongeregeldheden plaatshadden. In de voorafgaande weken kwamen ongeveer tweehonderd mensen om het leven door gewelddadigheden. De verkiezingen in Bangladesh worden vaak door bloedig politiek geweld overschaduwd.

Graauw: Wervelstorm tilt auto van de weg

Een wervelstorm heeft maandagavond even na zes uur in Graauw (provincie Zeeland) een auto van de weg getild, waardoor het voertuig in een weiland terechtkwam. De 56-jarige bestuurster uit Aalsmeer kon zelf uit haar voertuig komen. Ze is met gekneusde ribben en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto raakte volgens de politie eerst in de slootkant, werd daarna over een omheining getild en kwam tenslotte midden in het weiland terecht. Het voertuig raakte door de buiteling totaal vernield.

Ook in de omgeving bracht de wervelstorm de nodige schade toe. Op de Paalseweg en de Oude Graauwsedijk werden over een lengte van honderd meter bomen beschadigd of vernield. In de omgeving blies de storm een deel van het dak van een schuur weg.

'Oudste beroep ter wereld' welkom bij FNV

Prostituees krijgen hun eigen beroepsvereniging. Deze beroepsvereniging maakt het voor alle prostituees mogelijk om lid te worden van het FNV zonder hun anonimiteit te verliezen.

Tot nu toe konden "vrouwen van plezier" alleen via de De Rode Draad, de belangenorganisatie van prostituees, met vragen over arbeidsrecht en conflictbemiddeling bij het FNV terecht. Voor prostituees bleef het probleem dat zij niet zelf lid konden worden van de vakbond. De Rode Draad is een stichting en werkt niet met leden. Het FNV richtte zich volgens De Rode Draad tot voor kort alleen op mensen in loondienst, terwijl de meeste prostituees als zelfstandigen willen werken om hun anonimiteit te bewaren.

Sterrenmix kruidenthee maakt mensen ziek

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal mensen in Nederland is 'ernstig ziek' geworden na het drinken van Sterrenmix, een kruidenmelange voor thee. Dat heeft de producent van het betreffende merk maandagavond bekendgemaakt.

Volgens de Keuringsdienst van Waren zijn uit het hele land meldingen van zieke consumenten binnengekomen. Tenminste tien mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen. De verpakte Sterrenmix van Hetger Natuurlijk in Westervoort wordt verkocht in Gezond & Wel winkels en in reformwinkels in heel Nederland.

Overlijden

De vergiftigingsverschijnselen zijn volgens een woordvoerder van de Keuringsdienst zo ernstig, dat mensen met een zwak gestel zouden kunnen overlijden. In elk geval moeten consumenten van de thee overgeven, daalt hun hartslag, en in sommige gevallen vallen mensen flauw of krijgen zij last van hallucinaties, aldus de Keuringsdienst. De dienst sloeg alarm nadat duidelijk was geworden dat de ziektemeldingen van de ziekenhuizen sterke overeenkomsten vertoonden.

Analyse

Het bedrijf zegt nog geen idee te hebben wat er mis is met de kruidenthee. De thee ligt momenteel in het laboratorium van de Keuringsdienst, maar de analyse kan nog dagen op zich laten wachten. Sterrenmix bestaat uit diverse, soms tientallen kruiden die zeer fijn zijn vermalen. Het product is na overleg met de Keuringsdienst van Waren uit de handel genomen.

Dinsdag en woensdag plaatst het bedrijf terugroepadvertenties. Consumenten die de Sterrenmix thuis hebben, wordt aangeraden de thee terug te brengen naar de winkel.

Janet Jackson last tournee af

Het concert van Janet Jackson op 1 december in het Gelredome in Arnhem is afgelast wegens de aanslagen in New York en Washington op 11 september. Ook de overige concerten in Europa zullen niet doorgaan.
Of de Amerikaanse ster in een later stadium nog naar Europa komt is niet duidelijk.

Janet Jackson heeft dat besloten om ieder risico uit te sluiten.

,,Als iemand iets zou overkomen tijdens deze toernee, zou ik dat mijzelf nooit kunnen vergeven'', aldus de zangeres. Ze voegde eraan toe dat de beslissing allesbehalve gemakkelijk was. ,,Mijn Europese fans zijn mijn trouwste fans en ik was erg blij dat ik deze show met hen zou delen.''

Verder zei Jackson dat zij erg getroffen was door de aanslagen en dat zij zich zorgen maakt over de toekomst. De fans die al kaartjes hadden gekocht, krijgen hun geld terug. Jackson zou in Europa ook optreden in Stockholm, Helsinki, Oslo, Kopenhagen, Frankfurt, ZŁrich, Keulen, Parijs, Antwerpen, Stuttgart, Manchester, Londen en Birmingham.

Voetbal: Oostenrijk moet naar Tel Aviv

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Tel Aviv vrijgegeven voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen IsraŽl en Oostenrijk. Het beslissende duel dat gaat om de tweede plaats in groep 7 staat voor zondag aanstaande gepland.
Na de aanslagen in de VS stond het duel in IsraŽl ter discussie.

De beslissing van de FIFA houdt vrijwel zeker in dat ook Roda JC deze maand naar de IsraŽlische stad moet afreizen voor het duel met Maccabi Tel Aviv in de tweede ronde van het UEFA-Cup-toernooi. De Limburgse clubleiding heeft de KNVB in deze zaak om advies gevraagd. KNVB-directeur Henk Kesler zou eerst informatie inwinnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en neemt later deze week daarna weer contact op met het bestuur van Roda JC.

,,Ik heb nog niets van hem gehoord'', liet voorzitter Theo Pickťe maandagavond weten. ,,Zolang dat niet het geval is, nemen we geen standpunt in en ondernemen we richting de UEFA evenmin enige actie. We willen eerst weten hoe onze positie precies is. Daarna beslissen we pas wat we gaan doen.''

Pickťe sprak vanaf zijn vakantie-adres tegen dat Roda JC al bij voorbaat weigert af te reizen naar Tel Aviv. Ook een voorstel aan de UEFA om het uitduel op neutraal terrein af te werken, is volgens de Limburgse preses absoluut nog niet aan de orde. ,,Het feit dat de FIFA nu toestemming heeft gegeven voor de interland van Oostenrijk in Tel Aviv is een signaal. Maar de FIFA is de UEFA niet. Dus het is gewoon een kwestie van afwachten.''

Ajax laat Adriaanse achter

KELDER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Samen weg, samen terug. Een simpele gedragsregel die zelfs bij zo'n beetje alle amateurteams geldt. Toch ontbrak er bij Ajax zondag ťťn belangrijk persoon op de terugreis van Groningen naar Amsterdam.

Niemand minder van Co Adriaanse had de bus gemist. Toch zal de gebruikelijke strafmaatregels niet in acht worden genomen. De Ajax-trainer was namelijk niet te laat, maar de bus vertrok te vroeg.

Aanleiding voor het plotselinge vertrek was de dreigende situatie rond het Oosterpark Stadion. Volgens een bericht in de Drentse Courant provoceerde het jonge talent Rafael van der Vaart de teleurgestelde Groningen-fans. Zij reageerden door de spelersbus, en enkele andere bussen, te bekogelen met stenen en blikjes.

De chauffeur van de Ajax-bus koos eieren voor zijn geld en vertrok zo snel mogelijk uit Groningen. Zonder trainer Adriaanse. Hij werd later met de auto alsnog naar Amsterdam gebracht.

Klacht over MicroSoft bij NMa

De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) gaat tussen nu en twee weken een klacht indienen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) over het nieuwe licentiebeleid van softwarefabrikant Microsoft. Volgens de NGN zorgt het nieuwe beleid voor veel extra kosten.

Het nieuwe Microsoftbeleid is vandaag (maandag) van kracht geworden. De NGM wil dat de NMa onderzoekt of Microsoft haar (monopolie)positie misbruikt. ,,In de Verenigde Staten is Microsoft al veroordeeld wegens misbruik.'', zegt voorzitter V. Everts in een reactie. ,,Wij willen dat in Nederland ook een onderzoek komt.''

Volgens de NGN moeten bedrijven straks het dubbele betalen van wat software nu kost. ,,Wij zijn niet de enigen die moeite hebben met de nieuwe regels. Verschillende grote gebruikersverenigingen in de wereld hebben forse kritiek. Microsoft zelf weigert de nieuwe structuur aan te passen en houdt vol dat het nieuwe systeem in het belang is van klanten.''

Kim Basinger als Eminem's moeder

Rapper Eminem krijgt een gehele film, gewijd aan zijn eigen leven. Actrice Kim Basinger is gevraagd zijn moeder te spelen in deze film. De film wordt geregisseerd door Curtis Hanson, die eerder met Basinger samenwerkte voor 'LA Confidential'.

Eminem speelt Jimmy in 'The Untitled Detroit Project'. Tijdens de film wordt een maand uit het leven van Jimmy getoond, die volledig verslaafd is aan hip-hop muziek en naarstig op zoek is naar zijn eigen identiteit.

Volgende maand gaan opnames in Detroit van start.

Evenwichtsspelletjes populair in Ibiza

Het afgelopen seizoen zijn bij evenwichtsspelletjes op balkons van hotels twintig jonge toeristen naar beneden gestort. De meeste vooral uit Groot-BrittanniŽ afkomstige jongeren waren stomdronken als ze op het balkon gingen balanceren.

Bij de spelletjes kwam een Britse jongen kwam om het leven, nadat hij vanaf de tweede verdieping was gevallen. De anderen negentien overleefden hun levensgevaarlijke spelletjes.

Yorin aangeklaagd voor naamdiefstal

Smile! You're on Candid Camera! Het is een van de meest bekende zinnetjes uit het Amerikaanse TV-programma Candid Camera. Het zinnetje is te horen als onschuldige mensen door de makers van het verborgen-camera-programma worden verrast. Candid Camera heeft nu ook de Holland Media Groep verrast, maar niet voor de grap.

Peter Funt, de maker van Candid Camera, dreigt met een forse schadeclaim als Yorin niet direct de titel wijzigt van het programma Yorin Candid Camera. Funt heeft die naam wettelijk gedeponeerd.

Het is de tweede keer binnen een week dat Yorin in opspraak komt met dit programma. VARA's Kopspijkers toonde vorige week zaterdag aan dat medewerkers van Yorin Candid Camera de door de verborgen camera 'overvallen' voorbijgangers spelen.

Hollywood kruipt uit het dal

De Amerikaanse filmindustrie had na de aanslagen van enkele wegen geleden een korte inzinking. Langzamerhand komt daar nu een eind aan: nieuwe films met sterren als Michael Douglas, Ben Stiller en Anthony Hopkins zijn afgelopen weekeinde goed bezocht.

De twaalf best bezochte films van dit moment in de VS hebben afgelopen weekeinde gezamenlijk 66,2 miljoen dollar (150 miljoen gulden) opgebracht. Het grootste aandeel hierin is te danken aan de nieuwe film van Michael Douglas, de psychothriller Don't say a word, die al 18 miljoen dollar (40 miljoen gulden) opbracht.

Ook de komedie Zoolander van acteur/regisseur Ben Stiller maakte een succesvolle entree in de Amerikaanse bioscopen met een opbrengst van 15,7 miljoen dollar (33 miljoen gulden).

Bill Clinton binnenkort op het witte doek?

Regisseur Gianni Russo heeft Bill Clinton, voormalig president van de Verenigde Staten, gevraagd om zichzelf te spelen in zijn nieuwste film over de maffia. Russo speelde Carlo Rizzi in de eerste twee Godfatherfilms en speelde recentelijk nog in Rush Hour 2.

Clinton is voor het eerst in september voor de film gevraagd en zou er wel oren naar hebben gehad. Of het er werkelijk van komt is nog niet bekend; beide partijen zijn nog in gesprek.

Urnen van begraafplaats gestolen

Van begraafplaats De Vredenhof in Groningse Zuidbroek zijn twee urnen uit het columbarium gestolen. De diefstal kwam aan het licht toen ťťn van de asbussen bijgezet zou worden in een graf.

Op de begraafplaats die even buiten het dorp ligt werden eerder dit jaar ook al vernielingen gepleegd.

De nabestaanden zijn enorm aangeslagen door de verdwijning.
De gemeente heeft maandag in de vijvers en de sloten van de begraafplaats gedregd in de hoop daar de verdwenen urnen te vinden.

Het columbarium op 'De Vredenhof'


-
Niets maar dan ook niets is meer veilig

Film over Bin Laden in de maak

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste plannen om een film te maken met de terrorist Osama bin Laden in de hoofdrol zijn klaar. Het gaat om de verfilming van een boek waarin een plan van Bin Laden beschreven wordt om het Witte Huis op te blazen.

"Crisis Four" gaat over een een Britse vrouw die door Bin Laden is gerecruteerd om te spioneren bij de Amerikaanse beveiling en met een bom in het Witte Huis de president te vermoorden.

Het boek werd geschreven door een voormalig lid van het Britse eliteleger SAS. Het boek verscheen in 1999 en de verkoop is na de aanslagen in Amerika enorm gestegen. Volgens de schrijver heeft filmmaatschappij Miramax de rechten voor verfilming nu gekocht.

Bommelding bij Zwarte Markt eigenaar

De verkeerschaos die gisteren plaatsvond in het Noord-Hollandse Bergen blijkt het gevolg van een bommelding aan het adres van Bart van Kampen, oprichter van de Beverwijkse Zwarte Markt. Daardoor had de politie de Eeuwigelaan in Bergen gistermiddag urenlang afgezet. Ook werd een aantal woningen ontruimd. Het verkeer in de wijde omgeving raakte ontregeld. De Bergense bommelding is er slechts een van de vele die zijn gepleegd sinds de aanslagen in de VS op 11 september.

zaterdag al bommelding op Zwarte Markt

In Bergen werd geen bom aangetroffen in villa 'Westerwolde' van Van Kampen. De bommelding werd per telefoon gedaan bij de politie. Van Kampen was zelf niet in zijn villa. Wel verbleven daar logťs. Volgens de politie was er zaterdag ook al bij de Beverwijkse Zwarte Markt, waar veel Turken en Marokkanen handel drijven, per telefoon gedreigd met een bomaanslag. Een woordvoerster van de markt bevestigt dat. ,,Na intensief overleg met politie en justitie is besloten de markt gewoon door te laten gaan. Dat mensen lol hebben in dit soort dreigementen is niet te snappen. Als je op de markt ziet hoe al die verschillende culturen elkaar ontmoeten en met elkaar omgaan. Daar moet je blij mee zijn.''

De politie is terughoudend met berichtgeving over de bommeldingen die in aantal sterk zijn toegenomen. Politiewoordvoerder P. van der Heijden vindt alle aandacht voor bommelders 'te veel'. Hij wil zeker niet spreken van een grap.

Te veel koffie zorgt voor angst en paniek

CafeÔne in koffie blokkeert bepaalde receptoren in de hersencellen. Dat kan leiden tot angst en overgevoeligheid voor pijn, zo blijkt uit een studie van de universiteit van Barcelona.

CafeÔne blokkeert de zogenoemde A1 en A2a adenosine receptoren. Door opname van adenosine in de zenuwcel ontstaat slaap. Dit mechanisme wordt door de cafeÔne uitgeschakeld en er ontstaat een wakker gevoel. Maar de receptoren zijn blijkbaar ook van belang bij de overdracht van zenuwprikkels en spelen vooral een rol tijdens kritische omstandigheden, zoals angst, pijn en neurale bescherming bij zuurstoftekort. Zo beschermt adenosine normaal de cel tegen beschadiging bij te weinig zuurstof.

Bij mensen die drie tot zes koppen koffie per dag drinken, wordt ongeveer de helft van de receptoren lamgelegd. Dat heeft geen merkbare gevolgen. Maar bij een hogere dosis cafeÔne, waarbij de meeste receptoren niet meer kunnen functioneren, kunnen angst- en paniekaanvallen ontstaan. Bij een te hoge dosis is tevens de pijngrens verlaagd en is de kans op celbeschadiging bij een zuurstoftekort, bijvoorbeeld door hoge lichamelijke inspanning, groot.

BelgiŽ gaat door met vervolging Sharon

Het parket-generaal van Brussel heeft de Kamer van inbeschuldiginstelling (KI) positief geadviseerd in verband met de behandeling van de klacht die bij het Brusselse parket werd ingediend tegen de IsraŽlische premier Sharon. Die wordt onder andere beschuldigd van genocide.

In zijn rekwisitoor, dat vrijdag werd neergelegd, stelt de procureur-generaal dat het Belgische gerecht bevoegd is om de klacht te behandelen en vraagt hij de KI de voortzetting van het onderzoek te gelasten.

23 burgerlijke partijen dienden op 18 jl. klacht in tegen de IsraŽlische premier Ariel Sharon wegens de slachtpartij in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila (Libanon) in september 1982.
Naargelang de bronnen zouden in de aanval op het kamp door rechtse Libanese milities 700 tot 3.500 slachtoffers gevallen zijn. Via de gemeenschappelijke klacht willen de indieners Sharon vervolgd zien voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en genocide. Sharon was in september 1982 minister van Defensie en generaal in het IsraŽlische leger.

CDA doet aangifte inzake vervalst bewijs

Het CDA-partijbureau doet aangifte bij het Openbaar Ministerie om duidelijkheid te krijgen over de vraag wie het vervalste document heeft gefabriceerd dat vrijdag is getoond in de actualiteitenrubriek 2 Vandaag.

De zogenaamde 'sterkte/zwakte-analyse' van Jaap de Hoop Scheffer viel slecht voor hem uit. Vervolgens bleek echter dat het document was samengesteld uit onderzoeken over het imago van de partij, en niet van de partijleider.

Het CDA heeft via de EO vernomen dat een medewerker van het partijbureau de vervalsing heeft doorgespeeld. De EO verzorgde de uitzending van 2Vandaag.

Beam me up Scotty

Berend Botje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een stel Deense wetenschappers hebben het principe van een teletransporter zoals deze in de science fiction-serie Star Trek voorkomt, een stuk dichterbij gebracht. De wetenschappers slaagden er tijdens een experiment in om twee sets van triljoenen atomen over een afstand zich met elkaar te laten verstrengelen, zo meldt het tijdschrift Nature.

Overigens betekent dit niet dat er op korte termijn mensen met een transporter verplaatst zullen worden. Echter de mogelijkheid om met een transporter objecten van de ene naar de andere plek te verplaatsen, is nu wel een stuk reeŽler geworden.

Dit zou volgens de onderzoekers van de Universiteit van Aarhus kunnen via 'quantum entanglement' , een mysterieus concept, waarbij twee of meer partikels elkaar omstrengelen, zonder dat ze fysiek contact hebben. Deze omstrengeling is nodig om teletransporteren mogelijk te maken.

Mocht er iemand zijn die dit voor leken (lees niet quantummechanica) begrijpbaar kan maken, we houden ons aanbevolen.

Tevens dank aan NoVaRaGnA en Stuff voor de submits.

Gelredome moet Vitesse lozen?

De provincie Gelderland heeft maandagmorgen het besluit om stadion Gelredome in Arnhem 60 miljoen gulden te lenen uitgesteld. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde L. Jacobs is er door de ernstige bestuurscrisis in de provincie te weinig tijd om tot een weloverwogen oordeel te komen.

Gedeputeerde Staten stelden twee weken geleden voor het noodlijdende stadion nog ťťn keer een miljoenenlening te verstrekken tegen een normaal rentetarief. Volgens GS gaat Gelredome op zeer korte termijn failliet als de provincie niet bijspringt. Daardoor zou ruim vijftig miljoen gulden aan gemeenschapsgeld verloren gaan. Voorwaarde voor de provinciale lening is, aldus GS, dat Gelredome zich helemaal losmaakt van de eveneens in financiŽle moeilijkheden verkerende voetbalclub Vitesse.

"IsraŽlisch leger wil Arafat elimineren"

Het IsraŽlische leger wil de Palestijnse leider Arafat het liefst elimineren. Dat heeft de IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken Peres in een interview met de krant Yediot Ahronoth gezegd.

Peres beschuldigt hoge militairen ervan hem op alle manieren tegen te werken, en niets te begrijpen van de situatie in de Palestijnse gebieden. De minister waarschuwt dat als Arafat wordt vermoord, radicale groepen als Hamas en de Islamitische Jihad aan de macht komen. Deze groepen zijn helemaal niet bereid om met IsraŽl te praten.

Peres heeft al eerder in meer bedekte termen het leger en premier Sharon ervan beschuldigd zijn inspanningen om een staakt-het-vuren tot stand te brengen te ondermijnen. De afgelopen dagen zijn er zeker veertien Palestijnen gedood bij gewelddadige botsingen met het IsraŽlische leger.

Connery weer in Bondfilm?

Volgens velen is hij de enige echte James Bond: Sean Connery. De kans is aanwezig dat hij binnenkort weer in een 007-film te zien is. In de twintigste film, de eerstvolgende die uitkomt, zal hij de vader van de Britse meesterspion spelen. De opnames van de nieuwe Bond, die voorlopig 'Beyond the Ice' heet, staan gepland voor begin volgend jaar.

Connery gaat overigens ook de vader van een andere legendarische meesterspion spelen: Austin Powers. Het was al lange tijd een droom van regisseur Jay Roach en Mike Myers om de legendarische '007' een rol te geven in de derde Austin Powers-film. Enige tijd geleden bereikten zij hierover al een overeenkomst met Connery.

En als we het toch over de vaderrollen van Connery hebben: Eerder kreeg hij die rol al toebedeeld in de derde Indiana Jones-film. Er wordt nog altijd gesproken over een vierde en laatste film rond de archeoloog/actieheld. Daarin zou Sean Connery ook weer terugkeren.

Madonna wijzigt naam film

Zangeres en actrice Madonna heeft de naam van haar film gewijzigd. De film die eerst de naam 'Swept Away' mee kreeg, heet nu 'Love, Sex, Drugs and Money'. Vandaag beginnen de opnames voor de film onder de regie van Guy Ritchie, de man van de zangeres.

Madonna speelt een rijke verwende vrouw met de naam Amber die een vakantie houdt op een cruise met een groep vrienden. Ze verveelt zich aan boord van het schip en begint een relatie met de Italiaanse vissersman Giusuppe.

Andere acteurs die aan de film meewerken zijn Bruce Greenwood (bekend van 'Thirteen Days') en Jeanne Tripplehorn (bekend van Mickey Blue Eyes).

AustraliŽ is asielzoekers op schip zat

AustraliŽ heeft maandag geprobeerd meer dan tweehonderd vluchtelingen van het marineschip Manoora te halen. Daarbij is ,,militair vertoon'' gebruikt. De groep weigert vooralsnog van boord te gaan om voorlopig te worden opgevangen op het eilandje Nauru, zij willen alleen naar AustraliŽ toe.

AustraliŽ begint zijn geduld te verliezen. De eilandstaat Nauru heeft onmiddellijk protest aangetekend tegen het geweld, waarna AustraliŽ de operatie weer heeft stopgezet. Een woordvoerder van de Australische immigratiedienst zei maandag: ,,Genoeg is genoeg. Na meer dan twee weken geduld en redelijkheid hebben we de mensen nu duidelijk gemaakt dat ze niet aan boord van het schip kunnen blijven, en er dus vanaf moeten.'' Volgens hem is maandagochtend gebruik gemaakt van lichte dwang.

NFL week 4

De vierde week van de NFL in vogelvlucht. Uitslagen, bijzonderheden, en volgende week: De standen na 4 wedstrijden.

Kansas City Chiefs - Washington Redskins 45 - 13
Met een ongehoord harde uithaal in het tweede kwart hebben de Chiefs hun eerste overwinning geboekt van dit seizoen. Met vier touchdowns in een kwart overliepen de KCC's hun tegenstander volledig. Een van de uitblinkers aan de zijde van de Chiefs was runningback P. Holmes die twee TD's liep, en een pass ving voor in totaal 18 punten. De Redskins konden daar uiteindelijk niet meer dan een touchdown tegenover zetten. Voor de Redskins tekent zich een moeilijk seizoen af, aangezien ze nog geen wedstrijd hebben kunnen winnen tot nu toe.

Miami Dolphins - St. Louis Rams 10 - 42
In een zeer eenzijdige wedstrijd hebben de Rams ervoor gezorgd dat de Dolphins hun eerste nederlaag van dit seizoen leden. Opvallend viel te noemen dat de Dolphins geen antwoord hadden op korte passes op Runningback Faulk, waardoor de Rams moeiteloos de kleine ruimtes achter de defence konden benutten. Dit bleek vooral uit het feit dat vier TD's voortkwamen uit een pass of run binnen de laatste 10 yards van het veld. Voor de Dolphins is er nog geen man overboord, aangezien de ploeg in de overige wedstrijden wel hebben laten zien dat ze weten wat winnen is.

New Orleans Saints - New York Giants 13 - 21
In een wedstrijd waar alleen in de even genummerde kwarten gescoord werd hebben de Giants op het oog makkelijk gewonnen. Maar de scoresheet geeft niet bepaald de inzet weer van de Saints, die het spel lang konden domineren, helaas voor hen zonder gevaarlijk te worden. Kenmerkend voor de Giants was de aanval, die met veel pogingen steeds een kleine terreinwinst wist te boeken, en zo de defence van de Saints afmatte.

Indianapolis Colts - New England Patriots 13 - 44
De Patriots hebben met deze wedstrijd bewezen dat ze een aanvallen gevarieerd arsenaal aan wapens hebben. Bijna elke score van de wedstrijd kwam tot stand door een andere speler. Opvallend ook is de weerbaarheid van de defence in deze wedstrijd, die vooral bewezen werd door twee interception returns (een van 78 yards, en een van 23 yards). Hiermee droeg de defence bij aan de hoge score aan het einde van de wedstrijd. Pas in het derde kwart wisten de Colts iets terug te doen, maar toen was het al te laat.

Tampa Bay Buccaneers - Minnesota Vikings 16 - 20
Dank zij een Touchdown in het eerste kwart wisten de Vikings deze topper te winnen. In elk andere kwart was de score steeds precies gelijk, en wisten de Vikings dus hun vier punten voorsprong vast te houden. Deze beslissende TD werd gescoord door Chris Carter (wie anders) na een pass over 13 yards. Tijdens de wedstrijd bediende Vikings QB Culpepper zich van maar liefst acht receivers, hiermee aangevend dat de Vikings een zeer gevarieerde passing offence hebben. Met 322 yards uit 30 aangekomen passes heeft Culpepper ook de zwakte van het team laten zien. Schakel de receivers uit, en de Vikings zullen niet veel verder komen.

Green Bay Packers - Carolina Panthers 28 - 7
In een betrekkelijk eenvoudige wedstrijd hebben de Packers hun derde overwinning geboekt. Green Bay's oude rot Brett Favre gooide voor 308 yards totaal aan passes, en daar konden de Panthers niets tegenin brengen. Alle scores kwamen tot stand met dank aan aanvallen door de lucht, met als hoogtepunt de eerste TD van de wedstrijd, waar een two-points-conversion op volgde.
De Packers staan nu met drie uit drie zeer goed voor de resterende wedstrijden, en Carolina begint langzamerhand af te zakken naar hun niveau van de laatste jaren.

Pittsburgh Steelers - Buffalo Bills 20 - 3
In een voor de Bills afgrijselijke wedstrijd, met slechts een fieldgoal, leden ze alweer hun derde verliespartij van het seizoen. De Bills blijken in totaal niets meer op het dominante team uit het verleden, de zwalkende offence voorop. Ondanks dat de defence redelijk stand kan houden, is het gewoonweg onmogelijk om wedstrijden te winnen als je offence keer op keer de punten niet op het bord kan krijgen. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam dit pijnlijk aan het licht toen de Steelers een fumble oppakten en die ongehinderd konden teruglopen voor een touchdown.

Atlanta Falcons - Arizona Cardinals 34 -14
In deze wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd hebben de Falcons de Cardinals verslagen.Vooral de 79 yard pass op Marcus Smith van de Falcons was een plaatje van een play, en eigenlijk konden de Cardinals er niets tegenover stellen. Met totaal 367 yards aan terreinwinst hielden de Falcons de bal lang in de ploeg, wat de defence een hoop rust opleverde. Arizona heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen tot nu toe, en als dit zo doorgaat gaat dat voorlopig ook niet gebeuren.

Cincinatti Bengals - San Diego Chargers 14 - 28
In een leuke match wisten de Chargers hun ongeslagen status in dit prille seizoen te behouden. Vooral dankzij drie runs waar een touchdown uit voortvloeide van L. Tomlinson werd dit een redelijk eenvoudig bevochten overwinning.
Ondanks dat beide teams ongeveer even lang aan het aanvallen waren, bleken de Chargers gewoon veel koelbloediger in de afwerking, waardoor de bengals eigenlijk nooit de kans kregen om zichzelf goed in de wedstrijd te spelen.

Seattle Seahawks - Oakland Raiders 14 - 38
Gestaag liepen de Raiders uit naar een 38 - 0 voorsprong voor de Seahawks er ook maar iets tegen konden inbrengen. Met 91 yards uit 5 ontvangen passes was Rice van de Raiders de man van de wedstrijd, hij maakte twee touchdowns, en de dreiging van weer een pass naar hem maakte dat de overige receivers iets meer vrijheid kregen van de defence van de Hawks. Tel daarbij op de runningbacks van de Raiders, en je hebt een gevaarlijke, gevarieerde aanvallende ploeg. Enige minpuntje was dit weekend de totale apathie van de Raiders tijdens het vierde kwart, waardoor het nog leek alsof de Seahawks nog een redelijke wedstrijd hadden neergelegd.

Cleveland Browns - Jacksonville Jaguars 23 - 14
In een leuke wedstrijd tussen twee middenmootploegen wisten de Browns hun tweede overwinning te boeken. Aan het begin van het laatste kwart was de score nog 13 - 14 in het voordeel van de Jaguars, maar aan het einde van de rit, en een touchdown en fieldgoal verder, trokken de Browns de wedstrijd naar zich toe. Beide temas staan nu op 2 gewonnen, 1 verloren wedstrijd, en hebben nog alle kansen om een stijgende lijn in te zetten op weg naar de playoffs.

Baltimore Ravens - Denver Broncos 20 - 13
In een lekkere zondagse nazomerdag vermaakte beide teams het opgekomen publiek met een amusante, en spannende wedstrijd, die pas in het laatste kwart werd beslist. met 13 - 13 op het score bord gooide Ravens QB GrBac een korte pass op receiver Taylor, die daarmee de beslissende score op het bord bracht. In de aanvalsreeks van de Broncos die hierop volgde sneuvelden de ploeg uit Denver uiteindelijk met de haven en een eventuele verlenging in zicht.

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 18 - 40
De teloorgang van de eens zo machtige Cowboys blijft maar doorgaan. Met als absoluut dieptepunt de 26 punten die ze tegen kregen in het tweede kwart. Ondanks een geblokt extra punt kwamen de Eagles eigenlijk nooit in de problemen tegen de gevallen helden uit Dallas. Bij Dallas is op dit moment alles mis, de defence is lek, de offence vleugellam, en het vertrouwen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Als dit zo doorgaat staan de Cowboys straks stijf onderaan in hun poule, en kunnen ze de playoffs gevoegelijk vergeten.

San Fransisco 49ers - New York Jets
Nog niet gespeeld.

Bestelbus met 26 illegalen aangehouden

De Britse douane heeft zaterdag 26 illegale Srilankaanse asielzoekers aangetroffen in de laadruimte van een bestelwagen die per veerboot de oversteek van Frankrijk naar Dover had gemaakt.

De Srilankanen, die er slecht aan toe waren, werden voor onderzoek naar een ziekenhuis in Canterbury gebracht, waar vier van hen ter observatie zijn opgenomen. De overigen zijn voor ondervraging aangehouden door de immigratiedienst. De bestuurder van de in Duitsland gehuurde bestelwagen, een 27-jarige vrouw uit Keulen, is gearresteerd op verdenking van mensensmokkel.

Een woordvoerder van de politie zei er niet aan te moeten denken hoe de Srilankanen, 23 mannen en drie vrouwen, eraan toe zouden zijn geweest als het busje om een of andere reden oponthoud zou hebben gehad. Naar schatting van de Britse overheid zijn sinds 1999 circa 20.000 illegalen via Dover het land binnengekomen. Vorig jaar werden in Dover in een door een Nederlander bestuurde vrachtwagen 58 gestikte Chinezen aangetroffen.

Pakistan ontruimt luchthaven Quetta

De Pakistaanse luchtmacht heeft de luchthaven Quetta nabij de grens met Afghanistan ontruimt. Het leger heeft de controle over het vliegveld overgenomen. Dat meldt de Pakistaanse krant News maandag.

Quetta geldt als een belangrijke basis voor eventuele Amerikaanse acties tegen het buurland Afghanistan. De aanwijzingen voor een aanval in Afghanistan zijn zondag sterker geworden. Zo meldde de Britse premier Blair dat er ,,onomstotelijk bewijs'' is tegen de terrorist Osama bin Laden.

Nepagenten houden echte agenten aan

Twee agenten in burger van het Amsterdamse politiekorps zijn gisteren aangehouden door twee nepagenten.
De twee agenten stopten bij een tankstation om te tanken, toen er een auto met twee geuniformeerde agenten naast hen stopte. Terwijl de een bleef zitten, stapte de ander uit en zei dat de agenten in burger te hard hadden gereden.

De twee zeiden dat ze ook van de politie waren, en kregen daardoor te horen dat er niets aan de hand was en dat ze mochten doorrijden. De agenten in burger hadden intussen ontdekt dat de man onder zijn politiejasje een spijkerbroek droeg. Ze stelden hem een paar gerichte vragen, waarna de man al snel door de mand viel. De nepagent sprong vervolgens in zijn auto en ging er met zijn maat vandoor.

Na een achtervolging via de A10 en A8 konden de twee die zich voor agent uitgaven uiteindelijk op de A7 bij Zaandijk worden aangehouden. Het bleek om twee mannen te gaan van 36 en 18 jaar, van wie de eerste ook nog eens te veel gedronken had.

De politie vermoedt dat de twee nepagenten nietsvermoedende burgers wilden wijzen op al dan niet begane verkeersovertredingen met de bedoeling hen zo geld af te troggelen.

Autobom ontploft in Jeruzalem

E_Cartman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vlakbij een winkelcentrum in Jeruzalem is maandagochtend een autobom ontploft. Volgens de IsraŽlische politie zijn er geen ernstig gewonden gevallen. Over het aantal lichtgewonden is niets bekend.

Politiewoordvoerer Leby zei dat de bom ontplofte op een parkeerplaats vlakbij het drukke winkelcentrum van Talpiyot. De auto is totaal vernield en enkele andere personenwagens gingen in vlammen op.

Volgens ooggetuigen ging het om een zware explosie, waardoor een aantal auto's de lucht in werd geslingerd. Uit de wijk Talpiyot stegen rookwolken op. De politie heeft de omgeving afgezet.

Man vindt penis in fles fruitdrank

Een man heeft in de Amerikaanse stad Denver een penis gevonden in een fles fruitdrank die hij net daarvoor bij een groentezaak had gekocht. Het is een mysterie hoe het geslachtsdeel in de fles terecht is gekomen.

De man had net tweederde op, toen hij iets in de fles ontdekte. Volgens een vriend leek het op een penis, waarna de man de politie inschakelde. Een patholoog-anatoom stelde vast dat het inderdaad om een afgesneden geslachtsdeel ging. De politie staat voor een raadsel.

Met dank aan wouter voor de tip!

Japan: vanaf vandaag gsm met UMTS

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Japanse telecombedrijf NTT Docomo heeft de primeur van de nieuwe generatie mobiele telefonie, UMTS. Met de nieuwe techniek kunnen mobiele bellers 40 maal sneller het internet op dan nu. Ook kan men binnenkort films en muziek ontvangen en de gesprekspartner zien.

Het UMTS-netwerk is voorlopig alleen beschikbaar in de hoofdstad Tokyo en binnen een straal van 30 kilometer daarbuiten. In 2004 moet in heel Japan het UMTS-netwerk te gebruiken zijn. Met de bouw van het netwerk is de eerste 3 jaar zo'n 20 miljard gulden gemoeid. Het bedrijf verwacht in die periode nog geen winst te maken.

16-jarige zaagt hoofd vader af

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige jongen uit MaleisiŽ heeft met een kettingzaag het hoofd van zijn vader afgezaagd. De tiener verklaarde aan de politie dat hij stemmen hoorde en zijn vader zag transformeren in de duivel. De jongen werd gisteren opgepakt nadat zijn broer de gruwelijke ontdekking deed.

De broer was ongerust omdat zijn vader al sinds vrijdagnacht de telefoon niet meer opnam. De politie pakte ook nog 16 andere Ďverdachtení op. De Maleisische politie houdt er namelijk rekening mee dat iemand anders de moord pleegde, en de schuld in de schoenen van de zoon wil schuiven.

Postduif verdacht van terrorisme

De Franse geheime dienst heeft een postduif 'opgepakt' met een verdacht briefje in het Arabisch aan zijn poot, dat meldt de krant France Soir. Het dier komt pas vrij als spionagedeskundigen hebben vastgesteld of het briefje te maken heeft met geheime plannen van een groepering.

De duif was aangetroffen door een bewoner van Oyonnax in het zuidoosten van het land op wiens vensterbank het dier zat bij te komen. Nadat hij het briefje had opengemaakt sloot hij het diertje op en waarschuwde hij de politie.

AustraliŽ opent openbare toiletten-site

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor ĎAussiesí die driiiiiiingend moeten! De Australische overheid heeft namelijk zopas de website geopend met de lokatie van alle 13000 openbare toiletten die zich in het land bevinden. Gebruikers van de website kunnen inzoomen op de lokatie waar ze zich bevinden om alle toiletten in de buurt te ontdekken.

De Australische minister voor de ouderen hoopt dat de online toilet-kaart uitkomst biedt voor de circa ťťn miljoen AustraliŽrs die last hebben van incontinentie. Vele oudere AustraliŽrs durven, volgens de minister, de deur niet meer uit uit angst niet op tijd een openbaar toilet te vinden.

Mensen die niet beschikken over een internetverbinding kunnen de kaart met openbare toiletten ophalen bij toeristeninformatiebureaus, gemeenten en andere openbare diensten. En nu maar hopen dat ze het kunnen ophouden tot ze de juiste lokatie hebben gevondenÖ

FOK! bestaat 2 jaar !

Op 1 oktober 1999 was het eindelijk zover. FOK! ging officieel online, na al een tijdje flink in het nieuws te zijn vanwege de verslaggevingen rondom Big Brother.
Nu, twee jaar later, zijn we uitgegroeid tot een van de grootste sites van Nederland, en daar mogen we wat mij betreft met z'n allen verdomde trots op zijn.

Met ruim 40 crewleden en vele duizenden gebruikers hebben we een site neergezet waar werkelijk iedereen zijn of haar ei kwijt kan over wat dan ook, en dat blijkt in de smaak te vallen - getuige de pageviews van de afgelopen maand (waar ik later nog op terug zal komen).

Zonder de immense inzet van alle betrokkenen evenals de loyaliteit van de FOK!kers ten opzichten van deze site hadden we nooit kunnen bereiken wat we al bereikt hebben, namelijk het vormen van een hechte online-community.
Een community waar vriendschappen ontstaan, ruzies worden uitgesproken, relaties beginnen en nieuw leven op de wereld wordt gezet.

FOK! kent inmiddels vele koppels die elkaar via deze site hebben leren kennen. Zo leerde ikzelf via de chatbox mijn vrouw kennen en zal ik in mei vader gaan worden van een heuse FOK!baby. Ook NoNick en Kozzmic wil ik hierbij nog even feliciteren met hun zojuist geboren baby. Heb de foto's gezien en het is een scheetje !

Het gaat te ver om alle op FOK! ontstane relaties en vriendschappen hier op te gaan noemen, maar ik wil hiermee duidelijk maken dat het voor mijzelf een goed gevoel geeft dat zoveel mensen zo ontzettend veel plezier beleven aan FOK!

Namens mijzelf wil ik alle crewleden ontzettend bedanken voor hun inzet. Zonder jullie was het nooit gelukt FOK! tot een succes te maken !
Namens alle crewleden wil ik de users bedanken voor de loyaliteit aan FOK! en hun inbreng in de site, zowel op de frontpage als het forum.
FOK! is twee jaar, uit de luiers en op weg naar nieuwe mijlpalen, en als het aan mijzelf ligt zal FOK! nog jarenlang een thuisbasis zijn voor mensen die gezelligheid zoeken, nieuws of reviews willen doornemen of een column willen lezen.

BEDANKT!

Dan nog even over de pageviews van de maand september.
Hadden we in augustus NET geen 7.5 miljoen views; in september hebben we dat record DIK verbroken.

Het totaal aantal pageviews op de frontpage bedroeg een record van 2.816.833, terwijl het forum een record van 6.844.204 views binnensleepte.
Het totaal aantal pageviews voor september komt daarmee op 9.661.037 (gemiddeld ruim 3.7 pageviews per seconde !).

Ook alle andere records zijn de afgelopen maand verbroken.
Zo haalde de frontpage op 12 september een record van 191.978 views, scoorde het forum op 5 september een record van 280.782 views en was 12 september tevens een record voor totaal aantal pageviews met 464.939.

Het gemiddeld aantal pageviews per dag is flink gestegen naar 322.035.

Sinds de ramp in de VS (de dag dat ik hoorde dat we zwanger waren overigens) zijn de frontpage views op weekdagen niet meer onder de 100.000 gezakt, en zit er in de laatste week alweer een flinke stijgende lijn in die views.

In totaal was er slechts 1 dag met minder dan 200.000 pageviews. 17x kwamen we ruim boven de 300.000 uit, waarvan 2x zelfs boven de 400.000.

De verwachting is, gezien de stijgende lijn, dat FOK! deze maand de 10 miljoen ruim zal overschrijden, en ook dat is een prestatie om trots op te zijn.

Kortom, ik word pappa, FOK! bestaat 2 jaar en we zijn hard op weg om de bestbezochte site van Nederland te worden.
Mijn dag kan niet meer stuk
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.