België wil cel Michel S. onderzoeken

De Leuvense onderzoeksrechter Raymond Decoux zal de Nederlandse justitie verzoeken de cel van Michel Stockx, de moordenaar van de Blokkerse Jessica Laven, grondig te doorzoeken in aanwezigheid van Belgische inspecteurs.

De 59-jarige Assenaar Michel Stockx, die hoofdverdachte was in de verdwijning van het Belgische meisje Nathalie Geijsbregts, overleed dinsdag aan de brandwonden die hij vorige week in de cel in de gevangenis van Scheveningen door een ongeluk had opgelopen.
De onderzoeksrechter wil dat Leuvense speurders toestemming krijgen om de persoonlijke spullen van de kindermoordenaar aan een minutieus onderzoek te onderwerpen. Daarmee willen zij een ultieme poging doen om aanwijzigen te vinden die de schuld van hem kunnen bewijzen. Dit heeft persmagistraat Theo Jacobs van het parket in Leuven woensdag verklaard.

Pijnlijk

Volgens de persmagistraat is de dood van Stockx voor het onderzoek naar Nathalie Geijsbregts ,,een bijzonder pijnlijke zaak''. Door de dood van de Nederlander is de strafvordering tegen hem vervallen. Maar volgens Jacobs is de zoektocht naar het in 1991 bij een bushalte verdwenen meisje Nathalie Geijsbregts nog helemaal niet ten einde.
De 59-jarige Assenaar Stockx is onder meer veroordeeld voor de moord op Jessica Laven en twee Duitse jongens van 9 en 13 jaar. Stockx werd in november 1992 hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar en tbs. Het Hof in Amsterdam achtte hem destijds schuldig aan pedoseksuele delicten met dodelijke afloop.

In april 2001 gaf Stockx tegen een medegevangene in Scheveningen toe dat hij ook het verdwenen Belgische meisje Nathalie Geijsbregts had verkracht en vermoord. Daarop werd hij naar Belgie¨ overgebracht, waar hij zo'n 250 uur werd verhoord. Die gesprekken leidden niet tot een bekentenis en leverden onvoldoende materiaal op om de man voor een Belgische rechter te brengen.