Ruim 300.000 GameCubes verkocht

Drie dagen na de lancering van de Gamecube in Japan zijn er 315.000 van verkocht. Japan is het eerste land waar Nintendo's spelcomputer te koop is.

Afgelopen vrijdag liep de verkoop van de Gamecube aanvankelijk minder storm dan gehoopt. Krap dertig mensen brachten de nacht door voor Tokio's grootste elektronicawinkel om als eerste een Cube te bemachtigen. Dat waren er bijna duizend bij de presentatie van Sony's Playstation 2.

Nintendo hoopt dit jaar in totaal 1,4 miljoen Gamecubes aan de Japanners te slijten. Op 14 november verschijnt het apparaat op de Amerikaanse markt. Daarvoor heeft Nintendo 1,1 miljoen Gamecubes klaarstaan.

Een verminderd consumentenvertrouwen bij de Amerikanen na de terreuraanvallen zou de verkoop van de Gamecube negatief kunnen beïnvloeden. Maar Nintendo ziet daarin geen reden het apparaat later op de markt te brengen, aldus woordvoerder Yasuhiro Minagawa

De Gamecube ligt pas in 2002 in de Europese winkels. De spelcomputer moet de strijd aanbinden met marktleider Playstation en de Xbox van Microsoft. De laatste wordt enkele dagen voor de Gamecube in de VS gepresenteerd.

Analisten denken dat vooral de aanwezigheid van een dvd-speler in de Playstation 2 de grotere populariteit van de computer verklaart. Ook de Xbox zal zo'n speler bevatten.