Vrijdag om 12 uur: 3 minuten stilte

Europa, en dus ook Nederland, beleeft morgen een gezamenlijke dag van rouw. Om 12 uur 's middags zal Nederland 3 minuten stilvallen.

Nederlandse omroepen
Nederlandse tv- en radiozenders geven massaal gehoor aan de oproep om vrijdag 12.00 uur drie minuten de slachtoffers van de aanslagen in Amerika te herdenken. Sommige zenders zijn drie minuten stil, andere hebben hun programmering erop aangepast.

De publieke netten (Nederland 1, 2 en 3) zijn drie minuten stil, net als de SBS-zenders (SBS6, Net5 en V8). De verschillende stations van HMG (RTL 4, 5 en Yorin) zenden rond dat tijdstip 'gepaste beelden' uit. De internationale clipzender MTV gaat op zwart, maar laat onder in beeld een tekst lopen. Het Nederlandse The Music Factory (TMF) doet iets soortgelijks.

De publieke radiozenders Radio 2 tot en met 4 zijn stil, maar Radio 1 en 747 AM doen juist rond dat tijdstip verslag van de stilte. Commerciële radiozenders als Yorin FM, Radio 10 en Noordzee FM zijn vrijdag ook drie minuten stil.

Openbaar en Vrachtvervoer
De Nederlandse Spoorwegen laten vrijdag om twaalf uur alle treinen drie minuten stilstaan.

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) de branchevereniging voor het beroepsvervoer heeft ook busmaatschappijen, taxibedrijven, vrachtwagenchauffeurs en trambestuurders opgeroepen alle voertuigen drie minuten stil te laten houden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in de Verenigde Staten.

FOK!
Ook FOK! zal morgen om twaalf uur 3 minuten stil zijn. Zowel de frontpage als het forum als de chat gaan drie minuten dicht.