Vloedgolf bedreigt Europese kusten

Frutsel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lijkt fictie en fantasie, maar het kan echt gebeuren. Britse Wetenschappers hebben berekend en bekeken dat een allesvernietigende vloedgolf binnen uren vernietigende werking heeft op de kusten van Portugal, Spanje en Marokko.
Hoe dit kan?

Op de kanarische eilanden is een vulkaan genaamd 'Cumbra Vieja'. Deze vulkaan doet uitbarstingen varierend van 10 tot 100 jaar. De laatste 2 waren in 1949 en 1971. Wetenschappers hebben berekend dat de wanden van deze vulkaan uiterst onstabiel zijn. Indien het voorkomt dat in de komende tijd er een uitbarsting volgt waarbij de west- wand in zee storten, zal dit een catastrofe veroorzaken.

De energie die vrij komt bij dit geweld zou gelijk zijn aan het electrische verbruik van de gehele VS in zes maanden.

Dit zal namelijk met zo'n geweld gebeuren dat een vloedgolf (tsunami) van 3000 ft (900 meter) !!! kan ontstaan ,die terug valt en weer oprijst tot een 300 meterhoge golf die met 500 mp/h over de zee raast, welke binnen een paar uur de kust van Marokko kan bereiken.

De kusten van Florida, Brazilie en the Caribbean worden in 8 uur getroffen en compleet verwoest door een golf van ca 55 meter
Spanje, Frankrijk, Portugal en Engeland zullen ook zwaar getroffen worden door een golf van 45 meter.

Het Canarische eiland Las Palmas is niet alleen het steilste eiland ter wereld, maar ook het meest aktiefste op vulkanisch gebied in de afgelopen 500 jaar.

Één van de beroemdste en desastreuze vloedgolven ontstond bij de ontploffing/uitbarsting van de vulkaan Krakatau in 1883, waarbij een 6 meter hoge vloedgolf 30.000 mensen het leven kostte.

En een mooie grote golfbreker die wij 32 km uit de kust hebben liggen