Teknival-gangers plunderen benzinestations

Bezoekers van de Teknival-party aan het Veerse Meer hebben de politie gisteren handenvol werk bezorgd. De illegale party verliep zonder ongeregeldheden, maar met een aantal terugkerende feestgangers had de politie echter veel problemen.
Een groep van 150 tot 300 Teknival-gangers, veelal uit het buitenland afkomstig, plunderde gisteravond tussen zes uur en half zeven het Esso-benzinestation De Wouwse Tol langs de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal.

Ze tankten zonder te betalen en pleegden diefstallen in de shop. Geschatte schade: 10.000 gulden. Vernield werd er niets. De acht uitgerukte politiemensen stonden machteloos tegenover de grote groep. Korte tijd werden het pompstation en het parkeerterrein afgesloten, maar het ontbrak de politie aan menskracht om de dieven te bekeuren. De feestgangers konden zonder bekeuring en met de gestolen spullen gewoon verder rijden.

Plunderende partygangers

Ook een tankstation aan de A17 ter hoogte van Zevenbergen kreeg te maken met plunderende partygangers, die het met name op snoepgoed en frisdrank gemunt hadden. Bij benzinestations langs de A58 bij Gilze en Rijen en Roosendaal hielden zich eveneens groepjes jongelui op. Het Shell-station op Hazeldonk-West langs de A16 besloot in allerijl zijn deuren te sluiten. Net als McDonald's. Politieagenten blokkeerden de afrit.

Eerder die dag eindigde de illegale houseparty aan het Veerse Meer zonder problemen. Twee pelotons ME en twaalf bereden agenten hoefden niet daadwerkelijk in actie komen bij de aftocht van 2000 feestvierders, die zaterdagavond op recreatieterrein De Piet arriveerden nadat ze van het industrieterrein Moerdijk waren verjaagd. Burgemeester D. van der Zaag van Goes besloot het illegale feest tijdelijk te gedogen omdat hij problemen voorzag als de groep opnieuw zou worden verjaagd.

Woede op stationsgebouw gekoeld

Weggestuurde bezoekers van het verboden feest in Moerdijk koelden zondagavond hun woede op het leegstaande stationsgebouw van Lage Zwaluwe. Met straatklinkers werden ruiten, deuren, toiletten en de rest van het stationsinterieur vernield. Geen ruit bleef heel.
"Het was een verschrikkelijk kabaal", aldus een bewoner van Zevenbergschen Hoek die ooggetuige was omdat hij net iemand naar de trein bracht. "Ze waren met z'n zessen buiten bezig en er zaten er nog een stuk of wat binnen."