Eerste realitysoap huwelijk Bart + Zoë (De Bus)

Op 2 september geven de Belg Bart Cobus (27) en de Brits-Nederlandse Zoë Baker (25) in het Belgische Varsenare (Jabbeke) elkaar het ja-woord voor de wet en voor de Kerk.

De twee leerden elkaar voor het eerst kennen op 1 september 2000 in de tweede SBS6 versie van 'De Bus', die samen met de Belgische omroep VT4 werd gemaakt. De serie was voor VT4 een jammerlijke flop en ook SBS6 besloot niet meer door te gaan met deze realitysoap.

Bart en Zoë zijn hiermee het eerste realtity-soap koppel dat in het huwelijk treedt: ''We wilden eerst trouwen op 1 september, dag op dag één jaar nadat we in de Bus zijn gestapt. Maar dat valt dit jaar op een zondag. Dus is het 2 september geworden. Romantisch he?.'', aldus Zoë.

Het koppel viel in 'De Bus' op door het feit dat Zoë nog een relatie thuis had, zodat ze eerst publiekelijk haar vriendje Lars aan de kant moest zetten. Hierna gingen de twee regelmatig van bil voor het oog van de infraroodcamera's, wel onder bescherming van de dekens overigens.

Andere relaties uit realitysoaps waren geen lang leven beschoren. De winnaar van Big-Brother1 Bart, zag na afloop zijn vriendin Sabine (eerste realityseks) niet meer staan. Ook uit Big-Brother 2 zijn geen relaties ontstaan die nog intact zijn. De andere opvallende reality-soap relatie, die tussen de winnares van De Bus1 Antonette en de ''pret'' zanger Job, eindigde na een half jaar samenwonen.

In ons reality-soap forum vind je meer berichten over dit soort televisie. Het aanstaande Big-Brother3 ''The Battle'' heeft sinds vanmiddag een eigen forum.