Hannibal the Cannibal op zee

THxZ0NE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hannibal Lecter maakt weer furore op het bioscoopdoek met zijn kannibalistische gewoontes. De werkelijkheid is vaak nog gekker. In extreme overlevingssituaties gaan mensen soms over tot extreme maatregelen. In het aangezicht van de dood worden principes, moraal en ethiek over boord gezet. Door honger en dorst tot wanhoop gedreven gingen vluchtelingen op een op drift geraakte boot die vanuit de Dominicaanse Republiek Puerto Rico probeerde te bereiken over tot het ondenkbare.

Ongeveer 60 mensen hadden 240 dollar per persoon betaald om de straatarme Dominicaanse Republiek, een landje dat samen met Haïti het Caribische eiland Hispanola vormt, te ontvluchten. Hun doel was het om per boot het eiland Puerto Rico dat deel uitmaakt van de Verenigde Staten te bereiken. Na twee dagen varen en in het zicht van hun bestemming begaf de motor van de boot het en raakten de vluchtelingen op drift. Na drie weken door de stroming te zijn meegevoerd liep de boot op een rif bij Haïti. De boor verging met man en muis. Slechts drie mensen spoelden, samen met twaalf ontbindende lijken, levend aan land waarvan er één later in het ziekenhuis overleed. Toen kwam de gruwelijke waarheid boven water.

De 19-jarige Carlos Pinales onthulde dat gedurende de drift zonder eten en water elke dag mensen overleden door uitdroging en uitputting. Eerst werden de doden overboord gezet maar op een gegeven moment begonnen de overlevenden de lijken op te eten. Carlos Pinales ontkende dat hij zelf was overgegaan tot kannibalisme maar dokters zeggen dat hij onmogelijk anders had kunnen overleven. Pinales claimt ook dat hij zeewater dronk, ook daarvan zeggen de dokters dat hij daaraan zou zijn overleden. De andere overlevende Félix Antonio Marcelino Goris ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en kon niet worden gehoord over dit gruwelijke overlevingsdrama.