FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 april 2001

Duitse DoS aanvallen door overheid ?

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken overweegt extreem-rechtse websites plat te leggen middels Denial of Service-aanvallen.

Het plan van Otto Schily - voor het eerst gelanceerd in een vraaggesprek met The Washington Post - heeft inmiddels tot verbaasde en woedende reacties geleid. Critici vinden dat de Duitse overheid zich bij het doorgaan van de plannen op gevaarlijk terrein begeeft. Vrijwel alle sites van neo-nazistische signatuur worden immers gehost in het buitenland, met name in de Verenigde Staten.

Extreem-rechtse sites zijn in Duitland verboden. In onder meer de Verenigde Staten is dat niet het geval, reden voor veel neo-nazi's om hun dubieuze propaganda vanuit de VS het net op te sturen. Eerder bepaalde het hoogste rechtsorgaan in Duitland al dat de Duitse overheid het recht heeft om actie te ondernemen tegen iedereen die illegaal materiaal plaatst dat toegankelijk is voor Duitsers.

Een eventuele gerechtelijke vervolging is echter een tijdrovende zaak. Zo kan een beheerder van een extreem rechtse site pas vervolgd worden als hij voet op Duitse bodem zet. Vandaar dat Otto Schily – de minister van Binnenlandse Zaken – het plan heeft gelanceerd om dergelijke sites op een andere manier monddood te maken mits niets anders helpt, zo meldt de Spiegel.

Een van de mogelijkheden is het uitvoeren van Denial of Service (DoS) aanvallen door de Duitse overheid op buitenlandse sites. Dit is volgens Schily volkomen legaal. Centraal staat immers het idee van 'de verdediging van onze rechtsorde tegen wederrechtelijke aanvallen door mensen die bewust de mogelijkheden van het internationale karakter van internet exploiteren', zo zegt woordvoerder Dirk Inger tegenover de Spiegel.

Nieuwe stadschouwburg Hoorn ingestort.

Vork had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van maandag op dinsdag is door een nog onbekende oorzaak het 28 meter hoge gebouw in aanbouw als een kaartenhuis in elkaar gezakt. Hierbij was niemand aanwezig en er waren dan ook geen gewonden gevallen.

De bouw van het nieuwe stadsschouwburg, die halverwege volgend jaar voor de eerste bezoekers haar deuren zou openen is hierdoor zeker met een jaar vertraagd. Of de plannen van de sloop van het oude gebouwd ook vertraagd worden is nog onduidelijk.

Belgische vogelpest

Halcyon had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Belgische Kempen, vlakbij de Nederlandse grens is een nieuw geval van pest vastgesteld. Het gaat hier om een geval van pseudo-vogelpest, een zeer besmettelijke pluimvee ziekte. Men hoeft niet te vresen: de ziekte is niet schadelijk voor mensen.

De ziekte is vastgesteld bij een Belgische duivenmelker, en het gebied is in een circel van 500 meter om de besmette gevallen afgezet. De besmette duiven kunnen niet meer fatsoenlijk op hun takken zitten en moeten 60 dagen binnen blijven nadat ze zijn ingeent. De overige beesten die zich binnen de straal van 500 meter rond de besmette duiven bevinden mogen ook het gebied ook niet verlaten.

Outlook 2002 weigert veel attachements

DiEr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft reageert op het toenemend aantal e-mailvirussen, die begon met virussen zoals Melissa en I Love You, door in de nieuwe versie van Outlook een flink aantal typen bijlagen bij e-mails rigoureus te weigeren. De remedie lijkt erger dan de kwaal.

Outlook 2002 is de nieuwe versie van het e-mailprogramma van Microsoft. Verwacht wordt dat deze in de lente wordt meegeleverd met Office XP. Het programma zal standaard meer dan dertig verschillende bestandstypen weigeren als deze als bijlage met een e-mail worden meegestuurd.

De bestanden zijn door Microsoft aangemerkt als bestanden die het meest door hackers worden gebruikt om virussen te verspreiden. Maar ook een aantal zeer veelgebruikte bestandstypes wordt geweigerd, zoals programmabestanden (.exe), Visual Basis Scripting bestanden (.vbs), batch bestanden, Java-bestanden en helpbestanden van Windows.

Ook worden afbeeldingen van een foto-cd, screensavers en HTML programma bestanden geblokkeerd. Volgens critici blokkeert Microsoft hiermee ook veel onschuldige informatie.

Outlook 2002 zal de e-mailberichten, waaraan een bestand van het door Microsoft geweigerd type als bijlage zit, niet weigeren. Maar het programma weigert wel om het bestand dan te openen of te downloaden.

In een test weigerde Outlook 2002 het programmabestand 'palm.exe', dat als bijlage bij een e-mail was verstuurd. De ontvanger kon in een e-mailtje lezen dat "Outlook toegang heeft geweigerd tot de volgende mogelijke onveilige bijlagen: palm.exe".

Gebruikers van het e-mailprogramma kunnen de potentieel onveilige bestanden wel versturen, maar krijgen te lezen dat "ontvangers die Microsoft Outlook gebruiken deze bijlagen mogelijk niet kunnen openen". Dat Microsoft e-mail bijlagen aanpakt is niet nieuw.

Na de uitbraak van het 'I Love You'-virus gaf het bedrijf een beveiligingsupdate vrij die het werken met sommige bijlagen bij e-mails beperkte. Deze update werd eind vorig jaar toegevoegd aan het tweede service pack voor Office 2000. Maar in deze gevallen konden individuen en bedrijven zelf nog bepalen of ze de beperkende maatregelen wilden toepassen.

Met Outlook 2002 dwingt Microsoft de gebruikers om de beveiligingsmaatregelen te accepteren. Het bedrijf heeft het ook nagenoeg onmogelijk voor individuen en erg moeilijk voor bedrijven gemaakt om de optie uit te schakelen. Dat is volgens de softwaregigant uit Redmond nodig, omdat de bijlagen een erg grote bedreiging zouden vormen.

Mp3.com juicht te vroeg

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MP3.com heeft mogelijk iets te vroeg gejuicht over de lage boete die het bedrijf moet betalen voor de schending van de auteursrechten van platenlabel TVT Records.

MP3.com zou 300.000 dollar moeten betalen in plaats van de geëiste 8,5 miljoen dollar en legde dat begrijpelijkerwijs uit als een overwinning. Maar de jury blijkt ergens in de berekening één nulletje vergeten te zijn: het had drie miljoen dollar moeten zijn. Enkele juryleden belden de rechter dit weekend over de fout op nadat zij in de media de hoogte van de boete hadden vernomen.

De rechter is nu bezig te overleggen met de overige juryleden en beraadt zich op verdere stappen. Het is nog onduidelijk of de boete daadwerkelijk aangepast zal worden. MP3.com geeft voorlopig geen commentaar. Wel vroeg de advocaat zich af hoe de jury een rekenfout had kunnen maken. Een van de juryleden is nota bene een wiskundeleraar.

Twee jaar voor rapper Eminem

IMME had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter in het Amerikaanse Mount Clements (Michigan) heeft de omstreden rapper Eminem veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf wegens het heimelijk dragen van een wapen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Marshal Mathers III, zoals Eminem eigenlijk heet, heeft eerder bekend een verborgen wapen gedragen te hebben. De zaak draaide om een incident vorig jaar juni bij een nachtclub in Warren, Michigan. De rapper ging daar een man te lijf die volgens hem met zijn (toenmalige) vrouw stond te zoenen. De artiest sloeg de man met zijn overigens ongeladen wapen. Eminem kan nog beroep aantekenen.

Arabieren: Uitroeien

De geestelijk leider van de Israëlische orthodox-joodse partij Shas, rabbi Ovadia Yosef, heeft opgeroepen tot de uitroeiing van de Arabieren.

De BBC meldde dinsdag dat de uitspraken van de rabbi tot grote verontwaardiging hebben geleid. Het Palestijnse bestuur heeft opgeroepen hem als oorlogsmisdadiger ter verantwoording te roepen.

"Het is verboden mededogen met de Arabieren te tonen. Gij zult raketten op hen afsturen en hen volledig vernietigen", aldus Ovadia Yosef tijdens het joodse Paasfeest dat zaterdag is begonnen.

Yosef is behalve geestelijke ook een invloedrijk politicus. De partij waarvan hij het denken in belangrijke mate bepaalt, de Shas, is de op twee na grootste partij van het land. Honderdduizenden joden beschouwen Yosef als een soort heilige.

De rabbi voorspelde in zijn redevoering verder onder meer dat "de Heere het zaad van de Arabieren zal verspillen, hen zal doden en van deze wereld verdrijven".

Ontsnapping per polsstok mislukt

Jaja, ze blijven bezig in Brazilië, dit maal heeft een 27-jarige gevangene geprobeerd uit de gevangenis te ontsnappen door gebruik te maken van een polsstok. De zelfgemaakte metalen stok brak in tweeën toen de gevangene over een vier meter hoge muur probeerde te springen.

De onfortuinlijke man brak zijn arm en hij ligt nu in de ziekenboeg van het cellencomplex. De gedetineerde zei te zijn geïnspireerd door een tv-uitzending over een atletiekwedstrijd. "Het zag er zo eenvoudig uit", jammerde hij dinsdag in Braziliaanse media.

Euthanasiewet goedgekeurd

De Eerste Kamer heeft dinsdagavond het wetsvoorstel over euthanasie en hulp bij zelfdoding goedgekeurd. De fracties van PvdA, VVD, D66 en GroenLinks (46 senatoren) stemden voor. Het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de SP (28) waren tegen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de wet in werking zal treden. De ministers Korthals van Justitie en Borst van Volksgezondheid willen de wet de tweede helft van dit jaar in laten gaan; uiterlijk op 1 januari 2002.

De wet houdt in dat artsen een weloverwongen verzoek tot levensbeëindiging van patiënten die ondraaglijk en uitzichtloos lijden, mogen inwilligen als zij zich aan strikte regels houden. Onzorgvuldige euthanasie blijft strafbaar, met een maximumstraf van 12 jaar cel. De arts moet zijn handelen melden bij een regionale toetsingscommissie, die alleen bij twijfel het Openbaar Ministerie inschakelt.

Voordat de wet in werking kan treden, moet Justitie nog een beschikking opstellen waarin de werkwijze van de toetsingscommissies nader is vastgelegd.

NS Staking gaat woensdag niet door

De vakbond VVMC heeft besloten de spoorwegstaking van aanstaande woensdag niet door te laten gaan. Of er donderdag wel wordt gestaakt is nog niet bekend. "We hebben het ultimatum 24 uur opgeschoven", aldus bestuurder H. Vankan van de vakbond voor machinisten en conducteurs.

De bond had de NS-directie een ultimatum gesteld dat vanavond om 7 uur afliep. Sinds 3 uur vanmiddag overleggen bonden en NS over het slepende conflict over de nieuwe dienstroosters. De NS zijn bereid om iets meer variatie in de roosters te brengen. Aan het 'rondje rond de kerk' wordt niet getornd.

De onderhandelingen lopen volgens de bonden stroef.

Paaseieren-smokkelaar betrapt

Een Roemeense vrachtwagenchauffeur die handbeschilderde paaseieren naar Groot-Brittannië wilde smokkelen is aan de grens met Hongarije op heterdaad betrapt, hebben de autoriteiten gezegd.

De man kreeg maandagavond in Nagylak bezoek van douaniers, die in de cabine van zijn truck 570 prachtig gedecoreerde eieren vonden. Volgens een woordvoerder van de douane waren de eieren bestemd voor vlooienmarkten in Londen, waar ze veel geld zouden opbrengen.

MTV koopt TMF

FrIDaYz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uitgever Wegener verkoopt het muziektelevisiestation TMF (The Music Factory) aan concurrent MTV. TMF is in Nederland en Vlaanderen uitgegroeid tot het populairste muziekstation, ten koste van het Amerikaanse MTV.

De Nederlandse en Vlaamse zender van TMF en alle andere activiteiten, zoals TMF Web op internet, worden overgedragen. Volgens Wegener zal de overname tot nieuwe mogelijkheden voor TMF leiden. TMF kan profiteren van MTV's archieven, aldus TMF-woordvoerder Erik de Zwart.

TMF blijft bestaan als zelfstandige zender.Onder de 80 medewerkers zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Van Inkel blijft!

Henzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van Inkel heeft vanmiddag op radio 538 het gerucht dat hij weg zou gaan bij de zender, uit de wereld geholpen.
Hij zei dat hij nog lang niet uitgekeken was bij de radiozender en dus voorlopig nog wel blijft.

"Op een kleine site zou hebben gestaan dat ik zou vertrekken, maar dat is dus niet zo" aldus van Inkel. "Ik zit hier goed en ben er ook nog niet uitgekeken"

Men zou de pers van de radiozender 538 niet hebben geraadpleegd en het is dus totaal onzin.

Love Parade gaat wel door

FrIDaYz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Love Parade in Berlijn gaat hoogstwaarschijnlijk toch door. Dit was onzeker geworden omdat milieugroepen op 14 juli, de datum waarop de Love Parade altijd plaatsvindt, een demonstratie houden in het park Tiergarten. Dit park is deel van de Love Parade-route.

De natuurbeschermers willen protesteren tegen de Love Parade, omdat er jaarlijks een enorme troep in het park blijft liggen, er bomen en struiken beschadigd raken en omdat het park dagen na de techno-optocht nog naar urine stinkt.
De organisatie van de Love Parade heeft een andere route voorgesteld. Desnoods wil men op 21 juli gaan dansen.

Nummer 1 Starmaker goed voor kijkcijfers

Dropkeutel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat bekend is geworden dat de single Damn I think I love you van Starmaker binnen is gekomen op nummer 1 in de mega top 100 een de Wannadoo Top 40 zijn de kijkcijfers van het programma met 200.000 kijkers gestegen. Waren het eerst ongeveer 300.000 mensen die naar de serie keken afgelopen maandag waren het er al 510.000 , dit is tot nu toe het record qua kijkcijfers van Starmaker.

Zelfs naar de eerste uitzending keken niet zoveel mensen dit waren er ongeveer 330.000. Toch zijn de kijkcijfers bij lange na niet zoals verwacht.Een paar dagen voor het programma begon vertelde een van de medewerkers dat de het de kijkcijfers van Big Brother 1 zou overtreffen, dit is tot nu toe nog niet gebeurd, misschien dat het er nu van komt?

Goedkeuring huwelijk prins Constantijn

rb-tje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerste en Tweede Kamer hebben dinsdagmiddag in verenigde vergadering ingestemd met de goedkeuringswet voor het huwelijk van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst. Het stel trouwt op 17 en 19 mei.

Vijf leden van GroenLinks onthielden hun goedkeuring omdat ze niet willen meewerken aan een instituut waar ze tegen zijn. Dat waren Van Gent uit de Tweede Kamer en Platvoet, Pitstra, De Wolf en Van Schijndel uit de Eerste Kamer.

Kilometerheffing kan in 2003

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een proef met kilometerheffing kan in 2003 van start gaan, adviseert Roel Pieper.De internetondernemer heeft in opdracht van minister Netelenbos van Verkeer onderzocht of heffing de komst van tolpoorten overbodig maakt.

Netelenbos zag in rekeningrijden een tussenoplossing voor kilometerheffing, omdat die pas in 2010 haalbaar zou zijn. Daarom zou over twee jaar eerst een proef beginnen met elf tolpoorten.

In plaats daarvan kan dus de proef met de heffing van start. De privacy van de automobilist zal gegarandeerd zijn bij de kilometerheffing, meent Pieper. De maatregel moet leiden tot minder files.

Jihad site uit de lucht

De makers van de islamitische website Qoqaz.nl hebben hun site uit de lucht gehaald. Onlangs werd bekent dat de site hun lezers opriep tot het voeren van de Jihad, de heilige oorlog.

Volgens de enige mededeling op de website is Qoqaz.nl gesloten ,om verdere misverstanden te voorkomen'. De media zouden de site verkeerd hebben geïnterpreteerd. De stichting achter de site, het Haagse Funds Beyond Frontiers, was dinsdag niet bereikbaar voor verder commentaar.

Musical over Bep van Klaveren

Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam speelt vrijdag in Papendrecht een musical over Bep van Klaveren. 'Danse jochie, danse!' zal de musical gaan heten en vertelt het verhaal van de Rotterdamse bokser die in 1928 olympisch kampioen werd.

Het toneelstuk, waarvoor Jules Deelder en Louis Lemaire het script schreven, begint in 1915 in Rotterdam met een toespraak van koningin Wilhelmina. De jonge Van Klaveren wordt tijdens de speech overreden door een kar en zal zijn arm nooit meer kunnen strekken. De Kromme, zoals hij daarna spottend werd genoemd, won later toch de olympische en Europese titel.

De musical is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa. In september heeft daar de officiële première plaats. Daarna zal de musical nog enkele malen in de havenstad worden opgevoerd.

Jeugdtheater Hofplein speelt het stuk vrijdag al in Papendrecht en de dagen daarna ook in Barendrecht, Schiedam en Rotterdam.

ABN verdiende aan beursgang WOL

Kubstudent had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bankconcern ABN Amro heeft aan de beursgang van internetprovider World Online fl 900 miljoen verdiend. Zo zegt het advocatenduo G. Spong en O. Hammerstein, dat opkomt voor de gedupeerde beleggers van de geflopte beursgang van World Online.

Dit bedrag zou de bank alleen ontvangen als de aandelenemissie vorig jaar maart zou slagen. Daarom heeft ABN Amro er alles aan gedaan om de beursgang goed te laten verlopen, zelfs het verschaffen van misleidende informatie.

Alles draait om de dramatisch verlopen beursgang van World Online. De aandelen werden tegen een koers van 43 euro in de markt gezet, maar direct daarna begon een gestage daling. Uiteindelijk is World Online binnen een jaar van de beurs gehaald door het Italiaanse bedrijf Tiscali. De onderneming betaalde uiteindelijk ongeveer 15 euro per aandeel.

Onbekende Indianenstam ontdekt

bastikichu had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Braziliaanse overheidsexpeditie heeft afgelopen weekend een indianenstam ontmoet die nog nooit eerder contact heeft gehad met de Westerse cultuur.

Het gaat om Amazone-indianen van de Tsohon-djapa stam, die leven in de vallei Vale do Javari, tussen twee zijtakken van de Amazone. De indianen waren ontdekt tijdens een verkenningsvlucht. Ze leven van de jacht, visserij en landbouw.

Australie boekt monsterzege : 22-0

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Australië heeft een recordaantal doelpunten gemaakt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tonga. De voetbalploeg haalde in de Oceanië-zone uit met 22-0. John Aloisi was topscorer voor de Australiërs met zes treffers. Het oude record was in handen van China dat vorig jaar Bhutan in een internationale wedstrijd met 20-0 klopte. In oktober won Iran in een WK-kwalificatieduel met 19-0 van Guam.

Volgens de FIFA zou Libië in 1966 Oman met 21-0 hebben verslagen, maar deze cijfers zijn nooit officieel bevestigd.

De Digitale Stad is niet meer gratis

Aneroid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Digitale Stad gaat de overstap maken naar een bestaan als betaald provider. Het registreren van de gratis emailadresje en DDS-huizen is na vele succesvolle jaren niet meer mogelijk. Ook worden de bestaande adressen overgezet naar een betaalaccount. Alle DDS-leden kregen een email waarin onder andere het volgende stond.

"DDS gaat voor een basis internet pakket met e-mail adres, homepage en internettoegang een zeer bescheiden eigen bijdrage van de gebruiker vragen. Omdat er betaald gaat worden voor het basispakket zullen wij wel investeren in de verbetering en uitbreiding van het product zodat er straks een volwaardige internet dienst wordt geboden voor weinig geld. Tevens worden nieuwe diensten aangeboden (ADSL). Het basis internetpakket en ADSL kunnen los van elkaar worden afgenomen. "

Michael Jordan maakt waarschijnlijk rentree

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eigenaar Abe Pollin van de Amerikaanse basketbalclub Washington Wizards voorspelt dat Michael Jordan volgend seizoen terugkeert in de Amerikaanse profcompetitie NBA. 'Het ziet er naar uit dat Jordan volgend seizoen weer speelt', aldus Pollin.

De 28-jarige Jordan, is mede-eigenaar van de Washington Wizards. Volgens Pollin is de vroegere vedette er nog niet helemaal uit. 'De vraag voor hem is of hij in zijn ogen een aanvaardbaar niveau kan bereiken', aldus Pollin in de Washington Post. De rentree van ijshockeyer Mario Lemieux bij de Pittsburgh Penguins zou Jordan hebben overtuigd dat zijn NBA-loopbaan nog niet helemaal voorbij is.

Op 13 januari 1999 nam Jordan afscheid van de NBA. Hij bezit vijf tot tien procent van de aandelen van de Wizards. In het geval van een rentree moet hij zijn belang in de club verkopen.

Hannibal the Cannibal op zee

THxZ0NE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hannibal Lecter maakt weer furore op het bioscoopdoek met zijn kannibalistische gewoontes. De werkelijkheid is vaak nog gekker. In extreme overlevingssituaties gaan mensen soms over tot extreme maatregelen. In het aangezicht van de dood worden principes, moraal en ethiek over boord gezet. Door honger en dorst tot wanhoop gedreven gingen vluchtelingen op een op drift geraakte boot die vanuit de Dominicaanse Republiek Puerto Rico probeerde te bereiken over tot het ondenkbare.

Ongeveer 60 mensen hadden 240 dollar per persoon betaald om de straatarme Dominicaanse Republiek, een landje dat samen met Haïti het Caribische eiland Hispanola vormt, te ontvluchten. Hun doel was het om per boot het eiland Puerto Rico dat deel uitmaakt van de Verenigde Staten te bereiken. Na twee dagen varen en in het zicht van hun bestemming begaf de motor van de boot het en raakten de vluchtelingen op drift. Na drie weken door de stroming te zijn meegevoerd liep de boot op een rif bij Haïti. De boor verging met man en muis. Slechts drie mensen spoelden, samen met twaalf ontbindende lijken, levend aan land waarvan er één later in het ziekenhuis overleed. Toen kwam de gruwelijke waarheid boven water.

De 19-jarige Carlos Pinales onthulde dat gedurende de drift zonder eten en water elke dag mensen overleden door uitdroging en uitputting. Eerst werden de doden overboord gezet maar op een gegeven moment begonnen de overlevenden de lijken op te eten. Carlos Pinales ontkende dat hij zelf was overgegaan tot kannibalisme maar dokters zeggen dat hij onmogelijk anders had kunnen overleven. Pinales claimt ook dat hij zeewater dronk, ook daarvan zeggen de dokters dat hij daaraan zou zijn overleden. De andere overlevende Félix Antonio Marcelino Goris ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en kon niet worden gehoord over dit gruwelijke overlevingsdrama.

Van Inkel vertrekt bij 538

DJ Jeroen van Inkel stopt met zijn werk voor Radio 538. Per 1 mei zal hij het station vaarwel zeggen. De reden zou zijn dat hij zich niet op zijn gemak voelt bij de hitzender.

Van Inkel zal zijn vertrek gebruiken om even pauze te nemen van het radiovak. Waarschijnlijk zal hij in de toekomst gaan werken voor "De Vereniging", een zender die op de frequentie van Noordzee FM zal uitzenden.

Van Inkel was sinds 17 april 2000 werkzaam bij 538.

Alarm wegens circusact

Twee vrouwen hebben groot alarm op een Nieuw-Zeelandse luchthaven veroorzaakt door op een landingsbaan met brandende stukken touw te zwaaien. Verschillende hulpdiensten spoedden zich met zwaailichten naar Ardmore Airport, South Auckland na meldingen over de stuntvrouwen.

Twee vliegtuigen moesten langer in de lucht blijven, totdat de twee gearresteerd konden worden. De brandende stukken touw bleken gebruikelijke accessoires voor circus-acts te zijn. Of hun optreden een grap was, of dat de dames niet op de hoogte waren van het feit dat de landingsbaan nog in gebruik was is, niet duidelijk.

Studenten verdrinken in grot

Zes Indonesische studenten, lid van een natuurstudieclub, zijn verdronken in een grot in het westen van het eiland Java. Een student wordt nog vermist, zo heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Het drama voltrok zich zondag in de regio Tasikmalaya tijdens een excursie waaraan 25 studenten deelnamen. Toen de groep in de grot was, werd zij verrast door snel stijgend water als gevolg van zware regenbuien. Achttien studenten wisten zich zwemmend in veiligheid te brengen.

Scheiding Siamese tweeling succesvol

Artsen in Singapore hebben dinsdag met succes de marathonoperatie voltooid waarin een Siamese tweeling uit Nepal werd gescheiden. De operatie duurde in totaal meer dan 80 uur. Een woordvoerder van het ziekenhuis veklaarde dat de toestand van de elf maanden oude meisjes stabiel is, zo meldt de BBC.

De Nepalese tweeling zat met het hoofd aan elkaar gegroeid. De meisjes Jamuna en Ganga hebben beide hersenen, maar hun schedels waren aan elkaar vastgegroeid. Dit betekende dat zij een aantal belangrijke bloedvaten en stukjes hersenweefsel met elkaar deelden.

De neurochirurg die de operatie leidde, verklaarde eerder dat er tot nu toe slechts vier van dergelijke ingrepen hebben plaatsgevonden, en dat slechts één daarvan lukte. In dit geval schatte hij de kans dat de tweeling de scheidng goed zou doorstaan hoog in.

Robbie zingt 'We are the champions'

De Britse popster Robbie Williams heeft samen met de legendarische rockgroep Queen een nieuwe versie van de hit We are the Champions opgenomen. Het nummer is de soundtrack voor de film A Knight's Tale, die binnenkort uitkomt. Dat meldde de Britse zender BBC maandag.

Volgens een woordvoerder gaat het om een eenmalige samenwerking. Het nummer is puur bedoeld voor de film en zal niet als single worden uitgebracht.

De woordvoerder van Queen liet weten dat de band vond dat Robbie een van de weinige zangers was ,,die hun nummers recht zou doen''. We are the Champions werd oorspronkelijk in 1977 een hit.

Queen verloor in 1991 zijn leadzanger Freddy Mercury, die aan aids overleed. Sindsdien heeft de band samengewerkt met de Britse jongensband Five. Vorig jaar gingen verhalen de ronde dat Robbie Williams de rockband zou gaan versterken, maar die berichten bleken onjuist te zijn.

NBC haalt internetactiviteiten van beurs

Het Amerikaanse mediabedrijf NBC haalt zijn internetactiviteiten (NBCi) van de beurs. NBC, onderdeel van het conglomeraat General Electric, betaalt voor de 61,4 procent van de aandelen van NBCi die het nog niet heeft 138 miljoen dollar (f 337 miljoen).

De stap is waarschijnlijk het gevolg van het slechte gesternte waaronder mediabedrijven op internet opereren. De resultaten hebben te lijden onder tegenvallende advertentie-opbrengsten. NBCi gaf in februari al een winstwaarschuwing. NBC wil de activiteiten nu integreren in het gehele concern.

NBC betaalt 2,19 dollar per aandeel, ver verwijderd van de ruim 38 dollar die op Wall Street het afgelopen jaar nog werd betaald voor een aandeel. Vrijdag bedroeg de slotkoers 1,50 dollar. NBCi is in 1999 ontstaan na samenvoeging van internetdivisies van NBC met Xoom.com en Snap.com.

Ook andere Amerikaanse media hebben het moeilijk met hun internetactiviteiten. Grote nieuwsorganisaties als CNN, New York Times en News Corp, het mediaconcern van Rupert Murdoch, hebben in de afgelopen maanden hun online-ambities fors teruggeschroefd.

Met spanning wordt uitgekeken naar de woensdag te publiceren resultaten van 's werelds grootste internetportaal Yahoo. Die geven naar verwachting een indicatie van de advertentiemarkt op het wereldwijde web.

Sint-bernard commerciële hit in China

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chinezen zijn dol op de sint-bernardhond, de nationale trots van Zwitserland. Maar de Zwitsers zijn niet onder de indruk van al die aandacht uit China. De zachtaardige, mensenreddende hond is door zijn enorme omvang een commerciële hit in het land waar hondenvlees al sinds tijden een veel genoten delicatesse is.

Restaurant De Honden Koning in de Chinese hoofdstad Peking doet goede zaken. Op het menu staan meer dan 50 variaties van hondenvlees en de vraag stijgt nog jaarlijks. Chinese fokkers zijn bijzonder geïnteresseerd in de sint-bernardhond, omdat de mensenvriend kolossaal van omvang is, niet snel ziek wordt en jaarlijks zo'n acht tot twaalf puppy's baart, bijna twee keer zoveel als andere honden.

Volgens een video-advertentie van een staatsfokkerij in de noordoostelijke stad Shenyang is de sint bernard uitermate geschikt om mee te fokken omdat ze zachtaardig is en niet bijt. Het Chinese bedrijf importeert de honden uit Zwitserland en kruist de hond met een lokaal ras. Vervolgens worden de honden doorverkocht voor een prijs van rond de 2,50 gulden per 500 gram. De staatsfokkerij in Shenyang beweert dat er inmiddels meer dan 48 fokkerijen zijn en 5000 honden verspreid over tien provincies.

De idee dat een van hun nationale symbolen in de buiken van Chinese veelvraten verdwijnt, zit de Zwitsers niet lekker. Onlangs ondertekenden 11.000 fokkers en eigenaren van sint-bernhardshonden een petitie tegen de handel in de honden.

Britse helikopter stort neer in Kosovo

Jabba had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het grensgebied tussen Kosovo en Macedonië is maandag een Britse helikopter neergestort. Dat heeft het Britse ministerie van Defensie bekendgemaakt. Het ongeluk deed zich voor bij Kranacia ten zuidwesten van de Kosovaarse hoofdstad Pristina. Aan boord van het toestel bevonden zich zeven mensen, drie bemanningsleden en vier soldaten van de internationale vredesmacht KFOR in Kosovo. Zeker een militair overleefde de crash niet.

Na Napster nu IMesh aan de beurt

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het leek slechts een kwestie van tijd, en nu is het dan zover. De platenbrancheorganisatie RIAA richt in haar strijd tegen de illegale muziekdownloads nu ook haar vizier op de vele Napster-alternatieven die de laatste maanden uit de grond zijn gestampt. Als eerste was deze week iMesh aan de beurt, zo meldt CNet. De Israëlische uitwisseldienst heeft een schriftelijk verzoek van de RIAA ontvangen om een aantal nummers te blokkeren.

De keuze voor iMesh zal niet geheel willekeurig zijn: de dienst mag zich in grote populariteit verheugen. Bij de download-dienst van CNet is het programma inmiddels 7 miljoen keer opgehaald, waarvan 332.000 downloads in de afgelopen week. Bij het inloggen werd gebruikers deze week meegedeeld dat het aantal beschikbare bestanden op de uitwisseldienst de komende tijd aanzienlijk zou inkrimpen. De nummers in kwestie verschijnen in de lijst met zoekresultaten met een copyright-teken en kunnen niet meer gedownload worden.

Vijf gedetineerden ontsnapt uit Curaçao

Jabba had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijf gedetineerden zijn maandagochtend ontsnapt uit de nieuwbouwafdeling van de Koraal Specht gevangenis op Curaçao. Een van hen is weer gepakt, de overige vier zijn nog voortvluchtig. Over de details van de ontsnapping is nog niets bekendgemaakt. Gevangenisdirecteur J. Hunter wil alleen bevestigen dat het gaat om vijf gevangenen. Ook hun namen zijn bekendgemaakt.

De wegen rond de gevangenis zijn afgezet en de politie controleert elke passerende auto. Twee weken geleden ontsnapten ook al zes gedetineerden uit de nieuwbouwafdeling van de gevangenis. Vijf van hen zijn nog steeds voortvluchtig.

De ontsnapping volgt op een schietpartij die zondag plaatshad in het oude gedeelte van de gevangenis. Daarbij raakte niemand gewond. De ME heeft de gevangenis doorzocht, maar het vuurwapen werd niet gevonden. Ook is niet achterhaald wie de schoten heeft afgevuurd.

Maatregelen tegen virusverspreiding

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Meer dan 30 bestandssoorten als exe-bestanden en Visual Basic Scripts worden simpelweg door Outlook 2002 geweigerd om geopend te worden als ze als attachment worden meegestuurd. Microsoft hoopt op deze manier de verspreiding van virussen als I Love You, Melissa en Kournikova in te dammen.

Het is voor het eerst dat Microsoft de standaardfunctionaliteit van haar e-mailsoftware verplicht inperkt. Wel kwam het softwarebedrijf vorig jaar met een patch voor Outlook naar aanleiding van de uitbraak van het I Love You-virus. Wie besloot deze patch te installeren kon niet langer potentieel gevaarlijke bestanden als .exe en .vbs openen.

Populaire virussen als I Love You, Melissa en Kournikova worden als attachment verspreid via Outlook. Dit heeft het mailprogramma een slechte te naam gegeven. Vandaar dat Microsoft heeft besloten Outook 2002 – dat als onderdeel van Office XP het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verschijnt – drastisch dicht te timmeren.

Het beleid om om de haverklap updates en patches uit te brengen wordt hiermee verlaten. Volgens Microsoft zijn de meeste Windows-gebruikers en IT-afdelingen van kleinere bedrijven nogal laks met het installeren van patches. Dit betekent dat bekende gaten in Microsoft-software gewoon open blijven staan, met alle gevolgen van dien. Zoals een slechte pr voor Microsoft.

Gebruikers zijn met Outlook 2002 minder vatbaar voor virussen. Dat is het goede nieuws. Critici wijzen er echter op dat de remedie erger is dan de kwaal. Het uitwisselen van een .exe-bestandje of een screensaver is immers niet meer mogelijk. Gebruikers van Outlook 2002 wordt geen keus gegeven, zoals eerder bij de patches nog wel het geval was.

Volgens Microsoft is een dergelijke maatregel noodzakelijk. "Om de mate van beveiliging te kunnen leveren waar de consument om vraagt, was het nodig om pijnlijke maatregelen te nemen", aldus een Office XP product manager tegenover CNet.

Wie toch –exe-bestanden wil blijven uitwisselen per mail zal zijn toevlucht moeten nemen tot andere mailpakketten, zoals bijvoorbeeld Eudora of een oudere versie van Outlook. Een andere mogelijkheid is om .exe-bestanden in een zip-bestand te zetten. Word-documenten kunnen overigens – al dan niet voorzien van met kwade bedoelingen geschreven macro-scriptjes – zonder problemen worden geopend.

XBox niet veel beter dan PSX 2

Johan / LWaS had ons via de newssubmit weer eens wat te melden:

Volgens Hideo Kojima, maker van de bekende Metal Gear Solid-spellen, zijn de verschillen tussen Sony's PS2 en Microsofts Xbox een stuk minder groot dan veel mensen denken.

In een kort vraaggesprekje met Computer and Video Games laat Kojima, wie momenteel druk bezig is met een Metal Gear Solid-versie voor de Xbox, duidelijk merken dat de PlayStation 2 qua prestaties helemaal niet minder is dan de XBox van Microsoft.

Hij stipt wel aan dat de Xbox iets slimmer is op het grafische vlak, maar benadrukt toch ook dat de verschillen tussen de twee spelcomputers een stuk kleiner zijn dan de meeste mensen verwachten.

Het grafische voordeel van de Xbox leidt volgens Kojima wel tot mooiere versies van spellen, waarbij hij vooral doelt op het nog mysterieuze Metal Gear Solid X. De ontwikkelaar geeft zelf aan dat het beetje extra rekenkracht namelijk resulteert in onder andere meer special effects tijdens het spelen.

Hideo Kojima wordt wereldwijd als één van de grootste namen op het gebied van spelontwikkeling gezien. Als Konami-medewerker van het eerste uur stond hij aan de wieg van alle Metal Gear Solid-versies die inmiddels verschenen zijn, waaronder ook die voor de PlayStation 2.

UMC eerste ziekenhuis met I-net café

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een maand proefdraaien is deze week in het Universitair Medisch Centrum Utrecht het internetcafé voor patiënten en hun relaties van start gegaan. Als eerste academisch ziekenhuis in Nederland biedt het UMC de 30.000 patiënten die het op jaarbasis verpleegt de gelegenheid tijdens hun ziekenhuisopname e-mail te lezen, te surfen op het internet en op elk gewenst moment het patiëntenintranet te raadplegen.

Op 1 februari hakte het UMC de knoop door om een eigen internetcafé te beginnen. Na een maand stonden de tien terminals er. Het UMC is daarmee het eerste Nederlandse academisch ziekenhuis, het Amsterdamse AMC volgde en ook in Maastricht staat een internetcafé op stapel. Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC, professor G. Blijham, bleven internetfaciliteiten voor ziekenhuispatiënten behoorlijk achter bij wat er in de rest van de samenleving gaande is. De Nederlandse overheid doet haar uiterste best om bijvoorbeeld ouderen, werklozen en achterstandsjongeren zo snel mogelijk de digitale snelweg op te sturen, maar ziekenhuispatiënten bleven daarvan verstoken. En dat terwijl langdurig bedlegerigen juist extra behoefte hebben aan contact met de buitenwereld.

15 Jarige rijdt tegen boom

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier Roosendaalse jongens zijn eergistermiddag op de Borchwerf in hun woonplaats zwaar gewond geraakt toen hun bestelwagen met hoge snelheid tegen een boom aanreed. De bestuurder van het busje was slechts 15 jaar oud. De andere inzittenden waren 15, 16 en 18 jaar.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur. Ter hoogte van transportbedrijf Danzas raakte de 15-jarige de controle over de bestelbus kwijt. De bestelwagen schoot aan de overkant van de weg tegen een boom. Meteen rukten drie ambulances uit, terwijl ook de traumahelikopter naar Roosendaal vloog. De vier zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal en Ziekenhuis De Lievensberg in Bergen op Zoom. Hun toestand is zorgelijk.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.