School doet aangifte wegens internet-smaad

"Voor leerlingen en leraren die dit lezen, doe er wat mee."
Deze boodschap is te lezen op de anti-norbertus.tmfweb.nl site, een internetsite over het Norbertuscollege in Roosendaal.

Directeur J. van Oosterhout nam deze raad ter harte en deed bij de politie aangifte wegens smaad.

Volgens de directeur wemelde het op de site van de beledigende, belastende en vunzige teksten aan het adres van leerlingen en leerkrachten van de school, die bij naam werden genoemd. "Dit kan ik niet tolereren. Ik heb dan ook aangifte gedaan bij de politie", aldus Van Oosterhout. De bewuste teksten zijn overigens reeds van de site verwijderd.

De directeur houdt er rekening mee dat het gaat om een uit de hand gelopen grap, al verwijt hij de persoon achter de site wel dat deze de aangeleverde teksten op het net zette.

De school in Roosendaal is niet de eerste die met dit probleem heeft te maken. Recent werd een leerlinge van een basisschool in Blaricum 'te koop' aangeboden op een seks-site. Ook in Groningen en Haaksbergen hadden scholen te maken met elektronisch pesten.

Een vertegenwoordigster van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) bepleitte onlangs een nationaal debat over het gebruik van internet op school. Een verzoek daartoe is inmiddels ingediend bij het ministerie van Onderwijs.